1 קבצים מצורפים
קונסטרקציה אנכית להחזקת נדנדה עם משקל
שלום
נצטוויתי על ידי אשתי לבנות לילדים נדנדה לגינה.
אני רוצה להוציא זרוע אלומיניום מרובע של 10X10 סמ באורך 160 סמ מהקיר (A)
כדי לתת לו אחיזה רוצה לרתך אליו רגל
משהו בסגנון כזה
https://www.jeepolog.com/forums/imag...BJRU5ErkJggg==
https://www.jeepolog.com/forums/imag...BJRU5ErkJggg==
כמה שאלות למומחים :
1. האם ריתוך יחזיק אחכ משקל של 120 קילו
2. האם רגל B יכולה להיות 40 סמ ? יש מינימום ?
3. C בזווית 45 זו הזווית האפקיביות ביותר ? או שעדיף למשוך יותר לכיוון A בזווית חדה יותר ?
4. והכי חשוב טכנית - איך מחברים את זה לקיר ? בורגי ג'מבו באיזה אורך ?
5. האם הג'מבו עובר את ה-10 סמ בתוך הזרוע אלומיניום או שיש דרך אחרת להדק ?
רוב תודות
תגובה: קונסטרקציה אנכית להחזקת נדנדה עם משקל
הסקיצה שלך לא מוצגת, תנסה להעלות אותה שוב
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
אני רואה את הסכימה.
מה היתרון באלומיניום ליישום הזה?
משהו בכיוון הפעלת הכח לא מסתדר לי. אם אני מבין נכון את הנדנדה אז כשהיא תתנדנד היא תפעיל כח בסכימה שלך לכיוון המתבונן וממנו, ואין לזה מענה בקונסטרוקציה. אני חושב שאתה צריך לפחות אלכסון אחד אופקי שמתחבר לקיר בנקודה שגובהה בקיר כמו הגובה של הקורה האופקית.
אתה צריך או שרוול בתוך הפרופיל שימנע מהג'מבו למעוך את הפרופיל ולהחליש אחיזה, או לעשות חור גדול בצד החיצוני של הפרופיל כך שיהיה איך להדק את הג'מבו על הדופן בפרופיל שקרובה לקיר. לחילופין לרתך לפרופיל כנפיים הצידה שהן יהודקו לקיר.
אם זה קיר בטון אז ג'מבו יעבוד. בקיר בלוקים לא הייתי סומך על זה. מוט הברגה שיעבור דוך את הקיר ויגיע בצד השני לפלטה מפזרת לחץ יעשה עבודה טובה יותר.
40ס"מ קורה אנכית? לדעתי קצרה מדי, בטח אם לא מדובר בקיר בטון, ועלולה לשבור את הקיר. אתה מפעיל שם מעל 300ק"ג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מוט הברגה שיעבור דוך את הקיר ויגיע בצד השני לפלטה מפזרת לחץ יעשה עבודה טובה יותר..
במקרה דומה של מיני פרגולה שחוברה כך, המסגרת שלפה את הבלוק מהקיר.
וזה בלי שהתנדנדו עליה, ״סתם״ העמוד הקדמי שקע עם הזמן ומשך את המוט.
למה דווקא אלומיניום?
נראה לי שעדיף שתצלם את המקום המיועד. ויהיה קל יותר לעזור לך.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
1.מבחינת עומס, נניח משקל של אדם מבוגר 80 ק''ג ותאוצה של 3g מהנדנוד מפעיל כוח של 2400 ניוטון. נניח שהכוח פועל במרכז הקורה ומכאן מפעיל מומנט של 3000 ניוטון מטר על החיבור בין הקורות.
אם אין סיבה מיוחדת לאלומיניום תעבור לפלדה. קורה 100*100*3 מרותכת בריתוכים בריאים תעמוד בעומס הזה.
2. מבחינת עיגון לקיר, אפשרי שהקורה תהיה באורך 40 ס''מ. במקרה כזה אתה צריך להשתמש בעוגנים שכוח השליפה שלהם ביחד גדול מ-7500 ניוטון. תחפש אם יש כאלה בקטלוג של אדיט. להערכתי תוכל להגיע לערכים כאלה רק בעוגנים לקיר בטון. שים לב שצריך להשתמש בעוגנים לעומסים דינאמיים בגלל הנדנוד.
3. כמו שחנן כתב, בזמן נדנוד המומנט פועל גם בכיוונים אחרים מאשר כלפי מטה. תצטרך לייצר עוד קורה מאוזנת באורך של 80 סמ שתתנגד למומט הזה.
4. כדי לעגן את הקורות לקיר צריך לרתך אליהן מאחורה פלטות עם חורים ואת הפלטות האלה לעגן לקיר ולא לחבר עוגן דרך הפרופיל.
5. לא הייתי בונה אצלי בבית נדנדה על קורה שלוחה בלי להבין טוב מה אני עושה ובלי לקחת מקדם ביטחון גדול על החישובים שעשיתי פה. תחשוב מה המשמעות של כשל של מתקן כזה.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
צריך להפריד בין שתי מטרות:
1. חוזק המתקן והעמידות שלו עצמו לנדנוד,
2. חוזק העיגון שלו לקיר.
המתקן יכול להיות בנוי מפרופיל 60*60 בקלות, הקורה מפרופיל עגול באותו עובי. אין שום צורך בקורה 10*10 בנדנדה, וגם מבחינת ניראות לא תהיה לזה צורה (הזכרת אשה).
אני הייתי יוצר משולש שווה שוקיים (ללא בסיס) כשזוית הראש היא 60 מעלות (כלומר V הפוך) המשולש צמוד לקיר, ומהקודקוד שלו תצא הקורה. מבסיס השוקיים (או קצת מעל הבסיס, תלוי באורך השוקיים) יוצאים שני פרופילים דקים יותר (למשל 30*30 או צינור בקוטר 30) ומתחברים לקורה במרחק של מינימום חצי מטר מהקיר (כמה שיותר יותר טוב אבל זה גם תלוי באורך השוקיים). זאת הצורה הכללית.
גודל השוקיים תלוי בעיגון, בקיר בטון השוקיים יהיו קצרות יחסית. מיקום העוגנים תלוי בקיר, למשל אם זה קיר בלוקים ויש חגורת בטון או עמוד בטון, צריך לתכנן לפי המיקום שלהם.
אני לא מהנדס,,
ט.ל.ח.