-
Article: המסע לפמיר, פרק אחד עשר: לורה מלכת האופנוענים והאחים זיל
-
מה, זהו?
היה תענוג לקרוא!
-
תגובה: Article: המסע לפמיר, פרק אחד עשר: לורה מלכת האופנוענים והאחים זיל
כן.. זהו...
עד הפעם הבאה.
אסף.
-
תודה רבה על קריאה מאלפת, בכל אחד עשר החלקים.
התיאורים היו נהדרים, התמונות נפלאות והשכלת לתאר היטב במילים עולם שקשה לי להבין או לתפוס.
נשמעת כמו חוויה של פעם בחיים, שמח בשבילכם שזכיתם לחוות אותה
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
נשמעת אחלה חוויה אקסטרימית וזיכרונות שילוו אתכם הרבה זמן.
ממתינים למסע הבא…
-
אכן הצלחת להעביר את התחושות (עד כמה שניתן) ,
את הנופים, האווירה, והחוויה.
רואים שגם השקעתם לא מעט מחשבה והכנה לטיול, וגם בזמן הטיול,
זה איפשר לכם לראות וחלומות המון במעט זמן יחסית, כל הכבוד.
שתזכו לעוד טיולים כאלה, כמו שהשכלת לכתוב - זו אחלה פרספקטיבה על החיים..
-
אני עדיין מנסה להבין אם באמת מצאתם מדבקה של ג'יפולוג,
או שהדבקתם בעצמכם.
שיתפתי את חמי שהוא טיילן ידוע, גם מוציא טיולים לחו"ל (אפילו פרסמתי כאן איזה פעמיים טיולים שהוא ארגן לקירגיסטן), ומסתבר שהוא מכיר את האזור, וגם איזה מקומי שהיה מארגן לו טיולים שם.
ובכל מקרה משתתף במחמאות (ובקנאה) על הטיול, הצילום והכתיבה.
-
יונתן מצא את המדבקה... דקה אחרי שהדבקתי אותה... (-;
למיטב ידיעתי (ובדקנו די לעומק) יש רק חברה ישראלית אחת שעובדת בפמיר בטיולי ג'יפים, ורק פעם בהרבה זמן, אנחנו כנראה מדברים על אותו אחד. (ועוד אחד או שניים שמוציאים טיולים רגליים ועוד אחד או שניים שמספרים שהם עובדים שם אבל כנראה מעולם לא הוציאו טיול ג'יפים לטג'יקיסטן אלא אולי סיבוב קטן במסגרת טיול בקירגיזסטן) הוא זה שהמליץ לנו על חודיק כשהתלבטנו האם לשכור ממנו רכב וטוב שכך.
טג'יקיסטן והרי פמיר בפרט היא לא יעד פופולרי וקל להבין למה. לוקח כמה ימים של נסיעה קשה להגיע מדושנבה או קצת פחות מאוש. יש מעט חודשים בשנה שאפשר לטייל וגם אז יש אי ודאות על מה פתוח ומה מוצף. שירותי רפואה לא קיימים ותיאום של חילוץ בעייתי. אם הייתי צריך לארגן טיול לקבוצה משלמת מישראל זה לא היה יעד שהייתי רוצה לקחת עליו אחריות..... ואם כן - אז רק בעזרת אחת מחברות הטיולים המקומיות.
ותודה לכולם שקראתם ושאהבתם.
אסף.
-
סדרת כתבות מופלאה, הצלחת להעביר לפחות חלק מהחוויה כנראה חד פעמית הזו.
היה מרתק לקרוא ואני מאחל לך ולנו שיהיו פרקים דומים גם לאחר טיולים נוספים כאלו בעתיד.
נשלח מהנייד
-
תודה לשניכם על שיתוף החוויה.
אני הייתי שמח לעוד תמונות של יונתן
והכי חשוב, תמונה שלך בנקודה שהציתה אצלך את כל התהליך.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
-
יונתן ואסף, תודה גדולה.
היה כיף לקרוא ולחכות כל פעם לפרסום הפרק הבא.
מתי תהיה עונה מס 2?
סחטיין על הטיול, בהחלט מעורר השראה.
עמיחי
-
מזל טוב ליונתן!
כייף של כתיבה והעברת חוויה.
עושה חשק לצאת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
על האש.
היה קצת "ניתוק מדברי" בימים האחרונים.
אתן את הזווית שלי גם לפרקים האחרונים בקרוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מזל טוב ליונתן!
תודה דורון. לא ברור על מה..
אם כי אכן היה לי מזל גדול שאסף הציע לי לצאת להרפתקה הזו, ולא פחות מזל שלא סירבתי.
-
16 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
כמות התמונות עצומה. אצלי באיכות תואמת לטלפון המעאפן שאיתו טיילתי, אבל בייחוד אצל אסף שאצלו הרמה של התמונות לא פעם משמיטה לי את הלסת.
מכיוון שעלה ביקוש, אעלה פה עוד כמה וכמה תמונות, כל אחת עם המשמעות הייחודית שלה עבורי בתוספת כמה מילים. כולן רלוונטניות לימים המתוארים בפרק הזה.
בעודינו מתגלגלים על ה- PHW לאחר העיקוף הלילי עקב השטפון, תשושים מהדרך המשובשת ותוהים לעצמינו מה יגיע קודם- ה- EMPTY במחוג של הדלק או התחנה, הגענו למקום ראוי בהחלט להפסקת צהריים.
מושלם.
קובץ מצורף 149708
בחורוג, אחרי הסיבוב בשוק ורגע לפני שמצאנו את המקום להחליף עוד קצת כסף מקומי, ניסינו לבחור מה לאכול צהריים.
כבר נאמר שאין הרבה מה לדבר על האוכל המקומי.
אבל מסעדה עם שם מבטיח כמו - YAK-BURGER זה לא משהו להתעלם ממנו.
הלחמנייה היתה טובה. הצ'יפס סביר לגמרי. אבל ההמבורגר- מזל שהיה הרבה רוטב. אסף פחות התחבר לרוטב.
קובץ מצורף 149709
היופי שבפשטות. אין מה להוסיף.
קובץ מצורף 149710
קובץ מצורף 149711
בעודי מנסה להתקרב לעץ התפוחים בבוסתן של עץ האגוז, אני נדקר משיח קוצני בבסיסו. מוזר, הבוסתן דווקא מטופח. ואז אנחנו שמים לב שכל העצים ככה. מסתבר שזו שיטה יעילה למדי לנצל את הטבע כדי להגן על מה שצריך נגד פרות או אנשים. בלי גדרות או סוללות אבנים שמפרות את האיזון המקומי.
קובץ מצורף 149712
מי שפגש את אסף במפגשי ג'יפולוג, מכיר היטב את ההקשעה הקולינרית שלו במזון ובבישול.
ערב אחד היתה לו הברקה- נכין חריימה. יש לנו קופסאות שימורים דוחות של מה שחשבנו שהוא טונה והתברר כחצאי דגים יבשים מסוג לא ברור.
יש לנו רסק עגבניות. יש לנו שמן. יש לנו תבלין אדום כלשהו.
יאללה. בהצלחה בבישול... אני מבטיח לנסות לאכול.
אני לא אוהב חריימה.
קובץ מצורף 149713
זוכרים את הזקן עם הזיל והקרבורטור? אותי הוא ריתק.
קובץ מצורף 149714
ויש גם ניבה-טנדר בסגנון סגירה בדואית
קובץ מצורף 149715
אני התפעלתי מאוד מהמשמעות של להיות נהג משאית בפמיר. כ"כ הרבה יותר ממה שאנחנו מכנים נהג.
בתמונה- החלפה של כרית אוויר בטריילר.
קובץ מצורף 149716
מחשבה שליוותה אותי לא מעט במפגש עם החיים המקומיים, היתה שהם לכאורה לא מנסים לשפר דברים קיימים. יש דברים שככה הם וזהו.
מה כ"כ קשה לשים מקל בתוך המטאטא ולהקל על הגב של מי שנמצא, כמו בכל מקום בעולם, בתחתית שרשרת המזון...
קובץ מצורף 149717
או נגיד שוק הדרכים הזה, שכל הדוכנים בו זהים אחד לאחד. אבל בדיוק. ממש. לא הצלחתי להבין את היעדר הרצון לתחרות עסקית מקובלת.
קובץ מצורף 149718
כולל דוחני המזון/מסעדות באותו שוק שכולם בלי יוצא מן הכלל מכינים את אותן המנות המוזרות האלו, ויש בכולם מי שאוכל אותן גם בשעת בוקר מוקדמת.
קובץ מצורף 149719
פעם בארץ היו מחזירים עודף בבזוקה. מקובל שם בכל סופר שמכבד את עצמו, בבזוקה המקומית כמובן.
קובץ מצורף 149720
זהו.
תם הטקס.
קובץ מצורף 149721
ערב שגרתי ב- green house hostel. סיפורי עולם, חוויות, שיחות עומק, או סתם קשקושים טכניים על אופנועים, אופניים, ומה שביניהם.
קובץ מצורף 149722
וכמה מילים לזה ששאב אותי לתוך החוויה הזו.
אסף- היה לי העונג. זכיתי שהוזמנתי להרפתקה הזו, וזכיתי לחוות אותה איתך.
שום דבר בזה לא מובן מאליו.
אז- פשוט תודה מכל הלב! היה לי לעונג 🙏
...לא שכחתי את התמונה הזו. נדמה לי שקוראים לזה חירות ספרותית... 😉
קובץ מצורף 149723
-
-
אני יותר מתחבר לתמונות של יונתן, אפילו שהם סתם מהטלפון, סליחה אסף.
פעם שמעתי/קראתי אולי זה היה זיו קורן שאמר שמצלמה איכותית דורשת מן מאמץ /יחס כדי שזה ייצא איכותי, אבל בטלפון זה בשלוף וטבעי.
-
לעניות דעתי בצילום "מסע" בסגנון אוברלנדינג מהסוג הזה, יש שלושה אלמנטים עיקריים שמשפיעים על איכות התמונה (לא במובן הטכני): תרבות (ביטוי אותנטי של הסביבה האנושית הייחודית), אווירה (לתפוס את הרגע מבחינה רגשית, מצבר הרוח, וכו'. מדגיש את מימד החוויה הרגעית) ונוף (הרקע הסטטי הנצחי של ההרפתקה, נותן מימד של פרופורציה על זמנית, היה שם הרבה לפני שהגעת ויישאר אחרי שתלך).
אם מצליחים להגיע הקומפוזיציה שמכילה את שלושת האלמנטים התמונה תהיה טובה. יכולה להיות גם תמונת פורטרט מעולה, או תמונת נוף מעולה, אבל הן לעולם לא יעבירו את החוויה כמו תמונה עם נוף ובמרכזה לאדה עם מכסה מנוע פתוח והנהג ממלא מים הרדיאטור מהנחל, למשל. בהרבה מקרים השילוב המנצח הזה פשוט קורה באופן ספונטני, סוג של מזל אבל אפשר כמובן גם לשאוף ולכוון לזה.
גם אסף וגם יונתן תפסו בחלק מהתמונות את השילוב הזה, ברמה כזו או אחרת. לכן בעיניי לשניהם תמונות טובות שגורמות לי כצופה להרגיש חלק מהחוויה לרגע. אין לזה קשר לאיכות התמונות מבחינה טכנית אני גם לא מבין בזה כלום אבל אפשר להתרשם שהתמונות של אסף הן באיכות גבוהה, וניכרת מקצועיות והשקעה, לפחות בעין החובבנית מאד שלי.
אנקדוטה קטנה, פעם בעידן הפילם, יצאתי עם חבר לטיול של כמה חודשים שכלל גם מסע דומה. החבר אמר שהוא יביא מצלמה, זה לא באמת היה חשוב לנו ובזה זה נגמר. הוא אכן הביא מצלמת פוקט כזו של פעם עם פילם 36 תמונות. טיילנו ומדי פעם הצטלמו וצילמנו, ובערך אחרי 3 חודשים נראה לי פתאום מוזר שלא ראיתי אותו מחליף פילם במצלמה מאז שיצאנו מהארץ. מיותר לציין שתמונות מה-3 חודשים האלה אין לנו, הפילם לא הסתובב במצלמה וככה צילמנו מאות תמונות על פריילוף... 🤩
-
Article: המסע לפמיר, פרק אחד עשר: לורה מלכת האופנוענים והאחים זיל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אנקדוטה קטנה, פעם בעידן הפילם, יצאתי עם חבר לטיול של כמה חודשים שכלל גם מסע דומה. החבר אמר שהוא יביא מצלמה, זה לא באמת היה חשוב לנו ובזה זה נגמר. הוא אכן הביא מצלמת פוקט כזו של פעם עם פילם 36 תמונות. טיילנו ומדי פעם הצטלמו וצילמנו, ובערך אחרי 3 חודשים נראה לי פתאום מוזר שלא ראיתי אותו מחליף פילם במצלמה מאז שיצאנו מהארץ.
בתקופה ההיא.. הרכוש הכי חשוב היו התמונות.
הפילמים היו מה שסחבתי הכי קרוב חוץ מהדרכון והכסף.
המאבק בשדה תעופה שלא יעבירו את הפילמים בשיקוף Xray שבמדינות פחות מפותחות היה שורף את הנרטיב.
מנסיעה של חודש וחצי באפריקה חזרתי עם 34 פילמים.. ומחברת הגיגים.
״טיילתי דרך הקומפוזיציה של העדשה״.
כמובן שהיה אלמנט הציפייה לראות מה יצא, משחקי חשיפה, אורך מוקד פילטרים, והחלפת סוגי פילמים באמצע עם מצלמה שמאפשרת.
במיון זה יצא במקרה הטוב 70% תמונות לאלבום.
היום זה סיפור מיידי, הטלפון מאפשר תוצאה טובה + אבל הזילות הדיגיטלית משאירה את זה במחשב.
כמה מכם מדפיסים/בונים תמונות באלבום? (גם דיגיטלי)
-
-
טיול מדהים , הלוואי ויכולתי.
אני לא מצליח, כאחד ששם לב לפרטים, להתאפק מלספר לך איך אסף תקע אותך.
החל מפרק זה ואילך אתה כבר לא יונתן, אלא "ההוא ששם מארס לאופנוענים בקרב על לב המלכה", ויש ורסיות יותר מצ'ואיסטיות ורבאלית.
אז שאפו על הטיול, ושאפו על המארס.
שניהם לא טריביאליים, לא בטוח מה יותר. :cool: