מבקש יעוץ לגבי קניית לנד קרוזר ומכירת ג'יפ ZJ
ברכות,
שוקל להחליף את הג'פ שלי במשהו קצת מרווח וחדש יותר.
עזרה ודעה בשני נושאים:
הג'יפ הנוכחי שלי הוא zj 96 limited, עבר 290k , כולל הגבוהות ועוד כל מני שיפורים. אצלי כבר 5 שנים סה"כ אחלה רכב שמשרת נאמנה ללא בעיות מיוחדות.
סיבות מכירה:
קטן מדי לסוג הנסיעות שלי: אנחנו 4 נפשות ועושים קמפינג של 3 עד 4 ימים האוטו המקום כרגע לא מספק ואין אופציה לנגרר.
הרכב בינואר יהיה אספנות, מבחינת השימוש אספנות לא מתאים, מצד שני לא עושה שכל לשלם את הביטוח.
שאלה ראשונה מה נראה לכם מחיר סביר לבקש כדי למכור (לפי מה שראיתי לי מרגיש כמו 55 עד 60).
שאלה שניה: מה הדעות לגבי רכישת לנד קרוזר ארוך באזור שנת 2008:
מה נחשב לק"מ גבוהה מדי ? יש משמעות למספר ידיים ? האם הם מזדקנים יפה ? (בהנחה שטופלו) כמות כאב ראש ?
תודה מראש!
תגובה: מבקש יעוץ לגבי קניית לנד קרוזר ומכירת ג'יפ ZJ
אני חושב שקצת (הרבה, מאד) הגזמת בהערכת השווי של הרכב שלך.
אני חושב שההערכת השווי נהדרת לפרסום, מצויינת לאגו וטובה להצגה לאישה.
היא פחות ריאלית לסגירת עסקה למכירה.
לגבי הרכב שלך- תלוי אם זה מנוע 4 או 5.2, וזה נתון חשוב.
העובדה שהוא אספנות לא פוסלת אותו, לפחות בעיני. בטח כשהטסטים חוזרים לפעם בשנה.
לגבי טויוטה - השנתון פחות חשוב, וגם הקילמטרז, כל עוד לא עבר יותר מ-300/350, ידוע על אקזמפלרים שנסעו הרבה יותר.
אבל - שוב, אחרי 20 שנים, גם טויוטה הגדולה תלויה במי נהג, איך נהג ואיפה ואיך טיפל.
מנוע 5.2 ליטר.
לגבי התחשיב מחיר:
אם מישהו רוצה כיום zj פשוט אין לטוב ולרע.
בפייסבוק וביד2 ממה שעקבתי שנה אחרונה המחירים נעים בין 45 ל 70. עוד נתון מעניין הוא שאני יודע בוודאות שנמכר אחד זהה לשלי לפירוק (הורד מכביש גיר תקול) ב 28 אלף. משם הגעתי למספר שהגעתי.
אגב תן מספר מה מרגיש לך נכון יותר לסגירת עסקה ?
אבל הסיבה ששאלתי זה כי אני לא באמת יודע אז תודה על התגובה !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MichB
מנוע 5.2 ליטר.
לגבי התחשיב מחיר:
אם מישהו רוצה כיום zj פשוט אין לטוב ולרע.
זה שאין היצע של ZJ זה רק צד אחד של העסקה.
כמה אנשים מחפשים היום ZJ?
כמה קונים יש?
בסוף זה הכל משחק של היצע וביקוש - אתה יכול לבקש 70 ולחכות כמה שצריך עד שיימכר (אם יימכר), אבל כנראה ייקח פחות זמן למכור אותו בפחות כסף. לכל סיר יש מכסה - השאלה כמה זמן לוקח לו להגיע.
לגבי הZJ עצמו - אני אישית אוהב את הרכבים האלו, אבל בגילאים האלו הם מאוד מפחידים, במיוחד עולם ה"אין שלדה" שלו.