צביעה ביתית של חלקי רכב עם פחיות תרסיס
לצערי לא צילמתי, הייתי מאד סקפטי לגבי התוצאה - ריססתי במקום פתוח, ציפיתי לגימור מחוספס בתוספת שיער, עלי שלכת וחרקים, לא חשבתי שיהיה במה להתגאות.
שורה תחתונה - לא לחשוש. כבר באמצע התהליך הבנתי שיצא פגז ושווה לעצור ולהשקיע קצת יותר זמן ומשאבים.
הרכב בצבע פנינה - זו הצביעה המורכבת והיקרה ביותר, דורשת שלוש שכבות של חומרים שונים מלבד פריימר.
פחית תרסיס שמספיקה לכיסוי 1 מטר מרובע בשתי שכבות עולה כ-100 ש"ח (מספיק לדלת ומטה), אם מדובר בצבע "ברק ישיר" ולא במשהו פלצני אז בזה זה מסתיים. - הכנה טובה של השטח, ליטוש עם 400 גריט, ניקוי טוב, ריסוס/ניגוב עם "פרפסול" - חומר נדיף שממיס סיליקונים ושאר מזיקים.
מומלץ לרסס פריימר מתאים - גם ממלא חריצים וגם ניתן לאתר בקלות פגמים קטנים לפני הצביעה. המתנה של מספר דקות בין שכבה לשכבה.
את הצבע מזמינים מספקי צבע לרכב לפי קוד היצרן, יש להם אפשרות לדחוס לפחית תרסיס. מי שצריך או רוצה ציפוי לכה - פחית של לכה דו רכיבית עולה סביב 130 ש"ח. כדי לרסס את הלכה הדו רכיבית בבטחה- השתמשתי במסיכת האב"כ מימי מלחמת המפרץ.
צבעתי מתחת לסככה פתוחה בחול המועד ביום ממש לא אידאלי, עם רוח, שתי דלתות ברצף (פחית ספריי לכל שכבה), הייבוש הראשוני מאד מהיר ככה שגם אם נחת איזה חרק בזמן הייבוש הוא לא נדבק לצבע. מעברים מצד לצד במרחק 10-15 ס"מ עם חפיפה של 50% בערך.
אני כאמור עצרתי את התהליך באמצע, אחרי שתי שכבות רקע ושכבת פנינה אחת (לפני לכה ), על מנת לחכות למזג אוויר טוב יותר. יכולתי להשאיר את זה ככה ונראה מספיק יפה למספר שנים. אבל מאחר ויצא מראה מאד מקצועי - החלטתי ללטש בעדינות אחרי הייבוש הסופי, להוסיף עוד שכבת רקע לפני הגימור (מאחר וחסכתי על פריימר ניתן היה להבחין עדיין בשינויי גוון מעל תיקוני השפכטל).
הדלתות אצלי סבלו מצביעה חאפרית, ככל הנראה ללא גימור לכה, אשר נועדה להסתיר פגמים שנגרמו מפתיחת דלתות של שכנים בחנייה, הפגמים כוסו בשכבה דקה של דבק פחחים לאורך מרכז הדלתות. במשך מספר שנים הצבע החשוף התחמצן, התקלף והצהיב עד שכבר לא היה לי מה להפסיד וממילא חשבתי להכניס את הרכב לבעל מקצוע. צביעה כזו עם חומרים איכותיים הייתה עולה לפחות 3000 ש"ח להערכתי, לי עלו החומרים כ- 700 ש"ח ומספר שעות עבודה שעיקרה הכנה וכיסוי.
תגובה: צביעה ביתית של חלקי רכב עם פחיות תרסיס
ולא תיתן תמונה של אמצע הדרך?
תגובה: צביעה ביתית של חלקי רכב עם פחיות תרסיס
אארגן בהזדמנות, מקווה שיעבור בתמונות. לצערי חסר הלפני...