תגובה: עזרה בתכנון ארגז היילקס
מצבר נפרד ופאנל סולארי+ טעינה בבית יכולים להספיק כל עוד מזג האוויר וכמות השמש מספקת, וכמובן תלוי באורך הטיול וכמות הצרכנים. הנושא נדון בהרחבה.
אם אתה חושב על סגירת ארגז עם אלוקאב או דומיו תשקול האם תרצה להתקין בעתיד צלון צד שעלול להתנגש בדלתות הצד של הסגירה
האם חשובה לך דלת הארגז המקורית או שתרצה דלת חדשה שנפתחת לצד? כל סגירה מתוכננת לאופציה שונה....
מבחינת התקנות, אני מכיר את רדימו שעושים עבודה טובה ואקסטריפ למגירות ואבזור לפי מידה
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
הכוונה לסגירת ברזנט של alucab
בנושא החשמל, ל ecoflow יש שפע פתרונות, מניח שיהיו מבצעים בנובמבר ובאנדלים עם לוחות סולאריים. לי יש סוללה יחסית קטנה שלהם. היות ולרובן יש חיבור 12v אחד בלבד.
המקרר מחובר ל 12v והמשאבת מים מחוברת עם שנאי איכותי ל 220v
חשבתי על מגירות והגעתי למסקנה שזה מוריד מהפונקציה הנהדרת של טנדר - הדלת שהיא המשך למישור הארגז, וגם יוצר גובה העמסה גבוה יותר.
במקום זה כל הציוד הקבוע פיזרתי מסביב, בצד אחד בניתי תא לאורך כמעט כל הדופן ובצד השני מיכל מים ארגזי כלים ועזרה ראשונה וכו'. צמוד לדופן הקדמית ארגזים עם הדברים הכבדים וםחות שימושיים כמו ציוד חילוץ וקשירה.
להכל יש לי גישה מבחוץ (אני מזכיר שהדופן של הטנדר שלי מעט נמוכה יותר) מהצדדים, והדברים הגדולים - צידנית ארגזי אוכל וכו' נכנסים מאחורה מהדלת העיקרית.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Dozer
המקרר מחובר ל 12v והמשאבת מים מחוברת עם שנאי איכותי ל 220v
לא רואה שום הגיון בממיר 220 למשאבת מים פשוטה ברכב.
רק סיכונים.
אם אתה מתקין סגירה בגובה קבינה, הגובה הכולל של הארגז שלך יהיה קצת יותר ממטר. הגובה של הדופן חצי מטר. אם אתה מגביה את הרצפה ב30 ס"מ עם מערכת מגירות, אתה מבטל את האפשרות של ילדים/כלבים להיות בארגז בצורה סבירה, כי גם הגובה הכולל וגם גובה הדופן שנשארים (70 ו20 ס"מ בהתאמה) זה מעט מדי. בקיצור, decked זה מוצר נהדר אבל לא בטוח שלצרכים שלך.
ועוד דבר לגבי הסגירה - היא חייבת להיות משהו כמו 50 ממ מעל הקבינה כדי שתוכל להעמיס דברים ארוכים.
אסף.
עוד לקח, אם אתה לא בונה על הארגז לשאת מטענים גדולים, אז הפרדה מפלסית ע״י קומה גבוהה לציוד לינה מאד עוזר בתפעול היומי בין החניונים.
אצלי זה גגון מונמך שלא בולט מעל לגובה הגג, עליו מחברים צימיגג, אבל באותה מידה אפשר מפלס בין הקשתות מתחת לברזנט.
אצלי הברזנט מכסה את הציוד בארגז, הציוד על הגגון עם ברזנט נפרד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
חשבתי על מגירות והגעתי למסקנה שזה מוריד מהפונקציה הנהדרת של טנדר - הדלת שהיא המשך למישור הארגז, וגם יוצר גובה העמסה גבוה יותר.
במקום זה כל הציוד הקבוע פיזרתי מסביב, בצד אחד בניתי תא לאורך כמעט כל הדופן ובצד השני מיכל מים ארגזי כלים ועזרה ראשונה וכו'. צמוד לדופן הקדמית ארגזים עם הדברים הכבדים וםחות שימושיים כמו ציוד חילוץ וקשירה.
להכל יש לי גישה מבחוץ (אני מזכיר שהדופן של הטנדר שלי מעט נמוכה יותר) מהצדדים, והדברים הגדולים - צידנית ארגזי אוכל וכו' נכנסים מאחורה מהדלת העיקרית.
אסף.
נשמע חכם. תמונה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
1. חוזרים מנודד סוכות עם היילקס ארגז פתוח נטול אביזרים- משתכנעים שכדאי לדגם קצת
2. מה רוצים?:
- כיסוי ברזנט
- מגירות/תאי אחסון נגישים
- מים
- מקרר
- שעדיין יהיה אפשר לשבת בארגז בשטח ( הילדים...)- בבקשה לא לגרור את הדיון לנושא הזה שאני יודע שמעורר רגישות לחלקנו.
3. מה חשבנו:
- מערכת מגירות DECKED ( נראה עמיד ויש משטח עליון שמאפשר לעגן עליו ציוד, מקרר (?)- החיסרון הוא שלא נשאר מקום למיכל מים
- סגירת ALUCAB
- רעיונות אחרים יתקבלו בברכה !
4. אנחנו לא רוצים להתעסק בכלל עם החשמל של הרכב ( טראומת עבר..)- האם מצבר ייעודי בארגז יכול לספק מקרר ומשאבת מים לטיול של מס' ימים ללא חיבור לאלטרנטור של הרכב? ( וטעינה שלו בבית נגיד בסוף טיול?). אם לא- פאנל סולארי יכול לעשות את העבודה?
5. למרות שאנחנו בג'יפולוג- לא מדובר על עבודה עצמית אלא על ייצור/התקנות ע"י איש מקצוע ( המלצות?) ב"שגר ( את המזומנים) ו שכח"
לגבי סעיף 4, תלוי במצב השמש, אופי השימוש, וכמובן מה גודל הפאנל והמצבר.
רק מצבר ללא פאנל - לדעתי לא פרקטי, בשביל כמה ימים תצטרך מצבר גדול מדי, כבד ויקר.