טויוטה 120 נעילות אפטר מרקט וביטול ABS - האם מחוייב במציאות?
הי חבר התקין נעילה אחורית (אולי גם קדמית, אני לא זוכר מה הוא אמר, אם לא, אז הוא הולך להתקין).
הרכב הוא 120 מודל 2006 או 2005, לא חושב שחשוב לצורך הדיון.
המכונאי חיבר את הנעילות בסרנים והחשמלאי את צמות החשמל.
נאמר לו שכל פעם שהוא מפעיל נעילה הוא חייב לנתק את ה ABS (להבנתי הטרקשן עובד על אותו מחשב, אולי אני טועה).
השאלה היא,
האם באמת חייבים לנתק ABS בהפעלת נעילה/ות ? הרי אם העייסק נעול, להבנתי אין סיבה בכלל של ABS יהיה אינטרס לעבוד.
אשמח אם יש מישהו שמכיר את הרעיון יוכל לשפוך קצת אור על הנושא.
תודה,
תגובה: טויוטה 120 נעילות אפטר מרקט וביטול ABS - האם מחוייב במציאות?
איזו נעילה?
ה-ABS עובד כשמזהה הפרש מהירות, בסרן נעול אין כזה והוא לא אמור לקבל חיווי לעבוד.
לא מבין מה המכונאי רוצה.
הנושא הזה מנווה סלע מחלוקת סוער אבל לי לא ברור למה.
ראשית - עובדה חשובה - בנעילה מקורית, הפעלתה מלווה בהדלקת נורת ABS.
שנית - עובדה נוספת - אצל חלק מהמותגים גם בקרת האחיזה מתבטלת עם הפעלת נעילה.
ההשערה שלי היא שבקר ה ABS. אשר עובד על ארבעה חיישנים יחוש אולי גלגל אחד במהירות שונה מהשאר כאשר הנעילה נעולה והרכב בשטח, ויגרום לגלגלים האחרים להוריד מכוח הבלימה. תרחיש כמו של ירידה בהצלבות עם נעילה שאנחנו משלבים כדי להעביר את כל הבלימה דרך הגלגלים שעל הקרקע, או תרחיש עליה שנכשלה- תרחיש כזה מדאיג את היצרן.
האם צריך בגלל זה לבטל ABS עם נעילת אפטרמרקט? אני חושב שלא. דעתי היא שמי שמתקין נעילות - מן הסתם יהיה בעל יכולת טובה יחסית בתפעול הרכב בשטח וידע להשתמש נכון בבלמים גם במצבי עבירות.
אם לא זה היה המצב יצרני הנעילות הגדולים שהם חברות גדולות שלא מוציאות מוצרים לשוק בלי לנתח סיכונים ולעבור תקינה גם אם פנימית - היו מוציאים עם הנעילה מודול לביטול ABS כחלק מערכת התקנת הנעילה.
אסף.
[QUOTE=asafk;1070179
תרחיש כמו של ירידה בהצלבות עם נעילה שאנחנו משלבים כדי להעביר את כל הבלימה דרך הגלגלים שעל הקרקע,
[/QUOTE]
את התרחיש הזה אני מכיר כבעייתי דווקא כשהנעילה לא משולבת, ואז הצלבה וירידה גורמות לתאוצה (כי המנוע לא בולם כשגלגל אחד באויר והדיפרנציאל פתוח).וה-abs מפריע לבלום. אם הנעילה משולבת, אז התרחיש הזה הרבה פחות משמעותי. כלומר ה-abs מפריע הרבה יותר כשהסרן לא נעול.
אבל אולי לא הבנתי אותך..
אני ואתה נועלים בירידה בהצלבות. כאן הדיון הוא על תרחישים שבהם יכול להיות מסוכן שיש ABS בזמן נעילה. חושב היצרן - מה יקרה אם תבלום בלימה לא חזקה תוך כדי והגלגל האחד שיינעל יגרום למערכת לשחרר את שאר הבלמים? מסוכן ולכן הוא מבטל את ה ABS.
אני ואתה פשוט לוחצים חזק על הדוושה ואין בעיה.
אסף.
אבל לא הבנתי, איך גלגל אחד יכול להסתובב בקצב אחר מחבריו כשיש נעילה?
אם יש רק נעילה אחורית? מה הבעיה?
אסף.
כמדומני כשמשלבים LOW הכל מתבטל בכל מקרה, לא?
א. ה abs ובקרת החלקה VSC (של הכביש) כבים ב low. שימו לב בעלי פראדו 120/ 150 שיש עוד כפתור שמבטל גם את בקרת האחיזה TRC ושימושי בחול או בוץ.
ב. אבל בניגוד לנעילה המקורית שאפשר לשלב רק בהילוך נמוך, נעילת אפטרמרקט אפשר לשלב בכל מצב ולכן הדיון.
אסף.
בקיצור זה דיון תיאורטי. קשה לי לדמיין מצב שבו אני נועל דיפרנציאל בHI (אבל הדמיון שלי די מוגבל).