משאבת דלק כפולה לטיולי שטח ארוכים.
כרגע מותקנת בג'יפ שלי משאבת דלק מיכנית רגילה שלא עשתה לי בעיות . אך היות והיא בת 10 שנים החלטתי להחליף אותה בחדשה (את הישנה בודאי אשפץ) ולהוסיף לה משאבה חשמלית של סובארו 80 כגיבוי למקרה חירום. הרעיון הוא שהמשאבה האורגינלית תמשיך לתת שירות אבל במקרה של תקלה בשטח - בהפעלת כפתור תכנס לעבודה המשאבה החשמלית. היות ועוד לא תיכננתי את מערך הצנרת החדשה והכפולה - אולי מישהו בפורום כבר התנסה בזה ויכול לתרום מהתוצאות של ההתקנה. יתכן ותפתר בעיה נוספת שאמנם קשורה לקרבורטור - בעליה תלולה המצוף שלו נתפס כנראה והדיזה נשארת סגורה כך שעם סיום הדלק המנוע כבה - ואז אני חייב להדרדר לשטח ישר ולהניע מחדש.( זה מה שקרה לי השבוע במעלה-יאיר) יתכן ומשאבה חשמלית שתופעל יחד עם המיכנית בכניסה לעליה רצינית - תיצר מספיק לחץ בקרבורטור שימנע את נעילת המצוף - בדומה למה שקורה בטורים גבוהים. ביונימוג שמיועד לעליות היסטריות היתה לי משאבת גיבוי כזו אורגינלית שהזרימה דלק בלי בעיה בכל שיפוע . גם הקרבורטור של היונימוג הוא משהו שאין שני לו בעולם. נא התיחסותך.
חוזר: משאבת דלק כפולה לטיולי שטח ארוכים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
משאבת דלק מכאנית מחזיקה שנים ועושה בעיות לעיתים נדירות כתוצאה מהתחממות, אפשר פשוט להחליף אותה אם היא ישנה מאד ליתר בטחון.
אצלי מותקנת משאבה חשמלית על הכנף כגיבוי, בעת הצורך אני אעביר את הצנרת תוך שתי דקות ממשאבה למשאבה, חיבור במקביל ע"י T עם בורר נראה כגאג'ט לא רע.
משאבת דלק שהלכה זה לא סוף העולם, אפשר תמיד לעשות אינפוזיה ממיכל מוגבה ולהמשיך לנסוע. בכל מקרה זה לא יפתור שום דבר שקשור לקרבורטור ואני לא מסכים עם התאוריה לגבי המצוף, לא מכיר את מערכת הדלק ביונימוג ולא נראה לי שאפשר להסיק איזושהי מסקנה ממנה במקרה הזה.
ניר שלום!
בעקבות מקרה שקרה לי היום.
הרכב CJ3 משאבה מכנית מקורית שלא עשתה אף פעם בעיות.
היה יום חם,עמק בית שאן,עליות לכיוון מצפה אילות.
הרכב התחמם מעל הסטנדרט עדיין בתחום המותר.
היתה עליה בינונית התחלתי לעלות 2 LOW לקראת אמצע התחיל קירטוע וגמגום הרכב כמובן סלד גבוהה{אין נעילות}.
עליה נכשלה ,גלישה בR בשיפוע מסוכן.הסלד בסרק פנטסטי.
שוב ושוב 4 פעמים.ללא הצלחה.
הכוסית ,מסנן נראה ריק מדלק.
דלק היה.
המסנן נראה מאד לא נקי למרות שהוחלף לפני חודשיים.
בדרך הביתה נתקעתי שוב הפעם בכביש עם עליה.
אילתרתי והמשכתי לנסוע.
האם יש אפשרות שבגלל חימום המשאבה כמו ששמעתי ממך היום כאן לראשונה, היתה הפרעה בספיקת נוזל החיים או שפשוט המסנן מטונף?
מה דעתך?
איך אני בודק תקינות?
איך אשפץ?
אולי בכלל אבטל ואשים חשמלית!
רוני, תעבור לחשמלית מהיום שעשיתי כך אין לי שום בעיה חדשה עלתה לי 100 ש"ח והתקנתי בעצמי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי RONI
ניר שלום!
בעקבות מקרה שקרה לי היום.
הרכב CJ3 משאבה מכנית מקורית שלא עשתה אף פעם בעיות.
היה יום חם,עמק בית שאן,עליות לכיוון מצפה אילות.
הרכב התחמם מעל הסטנדרט עדיין בתחום המותר.
היתה עליה בינונית התחלתי לעלות 2 LOW לקראת אמצע התחיל קירטוע וגמגום הרכב כמובן סלד גבוהה{אין נעילות}.
עליה נכשלה ,גלישה בR בשיפוע מסוכן.הסלד בסרק פנטסטי.
שוב ושוב 4 פעמים.ללא הצלחה.
הכוסית ,מסנן נראה ריק מדלק.
דלק היה.
המסנן נראה מאד לא נקי למרות שהוחלף לפני חודשיים.
בדרך הביתה נתקעתי שוב הפעם בכביש עם עליה.
אילתרתי והמשכתי לנסוע.
האם יש אפשרות שבגלל חימום המשאבה כמו ששמעתי ממך היום כאן לראשונה, היתה הפרעה בספיקת נוזל החיים או שפשוט המסנן מטונף?
מה דעתך?
איך אני בודק תקינות?
איך אשפץ?
אולי בכלל אבטל ואשים חשמלית!
מה יעלה בגורל המכנית סתסתובב על ריק ? לא יגרם נזק.?
דרך אגב איזה סוג של חשמלית? ישנו דגם מסויים עם ספיקה מסויימת?