בלי פוליטיקה, ומכיוון שהחלפתי יותר פלאנג׳ים בשנים האחרונות ממה שאדם צריך לראות בחייו, סקרן לשמוע את דעת חכמי הפורום לגבי זה:
https://pbs.twimg.com/media/G7LXf6GX...g&name=900x900
Printable View
בלי פוליטיקה, ומכיוון שהחלפתי יותר פלאנג׳ים בשנים האחרונות ממה שאדם צריך לראות בחייו, סקרן לשמוע את דעת חכמי הפורום לגבי זה:
https://pbs.twimg.com/media/G7LXf6GX...g&name=900x900
הוא לא טועה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
שמישהו יסביר לי רגע,
בגדול זה מפיק חום ע"י חשמל.
אז במה זה שונה מדוד חימום?
ואם זה מחובר לפאנל סולארי, אז ברגע שהשמש יורדת זה שוב צריך חשמל (כמו דוד חימום עם קולט).
בנוסף,
אם אני מבין נכון, זה עובד קצת כמו מזגן על חום. רק שכאן במקום שאוויר יעבור, מוזרמים מים- aka- רדיאטור.
ולכן, מה מונע מאבנית להצטבר גם שם?
(חוץ מהעלויות המוגזמות של החלפת רדיאטור לעומת החלפת פלאנג').
ואני באמת לא מכיר את המערכת, רק שואל דברים שעלו לי מקריאה שטחית של מה זה משאבת חום...
אם כבר רוצים להפטר מהחלפת פלאנג' שווה לברר מה הזמינות בשוק היום למחליפי חום על שמש/חשמל, בהם מתחמם נוזל אחר שאינו מים רגילים. תיאורטית ניתן לחמם את פנים הדוד יותר ביעילות בטמפרטורה נמוכה יותר מזאת שמייצר גוף החימום.
אבל גם בזה אני לא בקיא מעבר להתעניינות שטחית שעשיתי פעם שעברה שהחלפתי את הדוד+קולט.
על פניו,
עם להכנס לפוליטיקה (ללא שיוך מחנה כזה או אחר, ככה פוליטיקה עובדת מכל קצוות קשת הדעות),
כשמישהו רוצה לשנות בחוק ולהכריח להשתמש בטכנולוגיה מסוימת, אני ישר שואל את עצמי מי היבואן שדילם מספיק כסף ללוביסט שיקדם את זה (כדי לא לרמוז ששילמו ישירות לנבחר הציבור שיקדם את זה).
ראה ערך הוסטים הצהובים לרכב.
במשאבות חום/מקררים/ מזגנים אתה שואב אנרגיית חום שקיימת בסביבה ומעביר אותה למקום הרצוי לך. אתה לא משנה את כמות האנרגיה בכלל המערכת.
גוף חימום הופך את האנרגיה החשמלית שאתה דוחף לו לחום. המערכת מקבלת אנרגיה יקרה מבחוץ. בזבזני משמעותית ביחס לשיטה הראשונה.
אם כבר יש לי משאבת חום (חימום תת רצפתי).
כמה מסובך לשים לה פנלים, ולהוצאי ממנה עוד מערכת שמחממם את המים למקלחת?
הספק של המערכת התעקש שהמערכת היא מערכת סגורה ולא ניתן להשתמש בה לחימום מים למקלחת. מה גם שהיא בהספק גדול בהרבה ממה שצריך בשביל 4 מקלחות ביום. (וזה בהנחה שאני מתקלח באותו יום) .
אבל לשים עוד משאבת חום על הגג מתחיל להרגיש לי כמו אוסף חדש.
תהיה סבלן איתי רגע, כי אני באמת לא יודע.
"לוקח חום מהסביבה" נשמע קצת כמו שמן נחשים.
אני מכיר שבעבודת מזגן דוחסים גז ונותנים לו להתפשט וכך משיגים קירור או חימום (כל צד בתהליך משיג משהו אחר). זה דורש השקעת אנרגיה. אולי יותר יעילה צשיטות אחרות. איך "לוקחים חום מהסביבה" במשאבת חום? מה העקרון הפיזיקלי? ואיך זה יותר חסכוני מחתיכת פח שמתחממת מהשמש ומזיזה מים (אני מבין שהמשאבה מחליפה את הדוד החשמלי ולא את הקולט). אבל האם דבר שכזה שעולה אלפי שקלים יותר טוב מגוף חימום שעולה 90 ש"ח שמחליפים פעם בשנתיים שלוש?
אולי זה נשמע כמו שמן נחשים (: , אבל אתה פיזית מקבל יותר אנרגיה מזו שהשקעת, ולא, אני לא עובר פה על חוקים פיזיקליים, כי אתה לא ממציא פה אנרגיה אלא לוקח את אנרגיית החום שקיימת בסביבה, ומעביר אותה אליך למים. גם כשבחוץ 0 מעלות צלזיוס, זה 273 מעלות מעל האפס המוחלט (קלווין) וזה הרבה אנרגיה שנמצאת שם בחוץ, וזמינה לשימוש שלך.
תסתכל על התווית במזגן שלך. אתה תראה שרשום נגיד שהספק המנוע הוא 750 וואט והאנרגיה שמתקבלת לקירור או חימום הבית היא 3000וואט. הפלא הזה מגיע ממה שהסברתי. מזגן הוא משאבת חום. מהסביבה לבית, או להיפך, כתלות בעונה.
בגלל זה מפזר חום צורך 2000וואט, ומזגן 700וואט, והמזגן מחמם יותר.
לגבי טוב או לא, שווה או לא, כלל לא הבעתי דעה. אני בכלל ויתרתי על החוכמות הירוקות למיניהן ומחמם את המים לדוד רק בעזרת גוף חימום 24/7 (עם טרמוסטט, כמובן, אבל אני לא מכבה אף פעם את המתג) .
גוף חימום לוקח חשמל וממיר אותו לחום כתוצאה מהתנגדות גוף החימום. אתה משקיע 1 יחידות חשמל ומקבל 1 יחידות חום, הכי סטרייטפורוורד שיש.
במשאבת חום צריכת החשמל הולכת רק להפעיל את המדחס (והמאוורר בחלק מהמקרים) החום מתקבל מתהליך תרמודינמי כתוצאה ממחזור הגז. בפועל אתה משקיע 1 יחידות חשמל ומקבל בין 4 ל-6 יחידות חום. במונחים של נצילות או COP (מקדם ביצוע) כלומר היחס של מה שאתה משקיע לעומת מה שאתה מקבל למשאבת חום יש מקדם של 4 -6. ממש מייצרים חום מאוויר. באפליקציות מסוימות במשאבות חום מתקדמות ניתן גם להגיע ל COP של 8. על כן משאבת חום נחשבת ללא כל ספק כאמצעי חימום\קירור היעיל ביותר הקיים כיום.
ישנם סוגים שונים של משאבות חום על פי תווך חילוף החום - אוויר\אוויר, אוויר\נוזל ונוזל\נוזל. מזגן ביתי זה מקרה פרטי של משאבת חום אוויר\אוויר.
הרעיון המדובר, שהוא לא חדש זה שאמנם משאבת חום צורכת חשמל אבל אתה מקבל את החשמל בחינם מהפאנל הסולארי והמשאבה כאמור יעילה בכמה רמות מדוד חשמלי.
במדינות מודרניות, יש משאבת חום מרכזית שאחראית על חימום המים\חימום הבית ובקיץ גם יודעת לקרר את הבית.
במדינות קרות נהוג להשתמש במשאבות חום גאותרמיות שהם למעשה משאבות חום נוזל\נוזל שבצורה הכי מופשטת זה אומר שהמעבה שאתה מכיר מהמזגן מחליף חום עם מים (במקום אוויר מהסביבה) והמים מוזרמים בצינורות בתוך האדמה. הרעיון כאן הוא שהאדמה בעומק מסויים שומרת על טמפ' קבועה כל השנה ואפילו אם בחוץ הטמפ' קרובה ל 0 באדמה יכול להיות 10-15 מעלות. השיפור ביעילות האנרגטית משמעותית מאוד. התקנה של מערכות כאלה יקרה משמעותית ללא ספק וקיים ויכוח אם הם מחזירות את עצמן כלכלית אבל אנרגטית זה נכון יותר וכאמור הם יודעות לתפקד בטמפ' סביבה שמזגנים רגילים כבר לא יעילים\מתפקדים.
הכל מסתכם בסופו של דבר בעובדה הפיזיקלית הכי חשובה , והיא כמה נקבות יש בבית.