תכנון מסלול משפחתי עם לינה במדבר בדצמבר
בתכנון לצאת ליומיים בדרום, תחילת או סוף חנוכה.
מגבלות תכנון - מסלול קל ולא עמוס, יוצאים בהרכב משפחתי עם לא מעט ילדים קטנים.
לינה בלי לקפוא בלילה - הר הנגב כבר קר מידי להרכב ולעונה. צריך לישון במקום נמוך.
הרכבים - כולם ראויים עם הילוך כוח הגבהות וכו׳ (פג׳רו, רקסטון, לנד קרוזר)
כיוון שחשבתי, להכנס לעשוש מכיוון שדמה, נסיעה על השחור (עוקף מעלה עשוש). עד הערבה.
משם להתחבר לאדום, ולישון מאחורי צופר (חניון לילה נחל עומר). יוצא כ-33 ק״מ - כנראה לא עמוס מידי.
למחרת, יציאה מהחניון חזרה לציר האדום , וחזרה מערבה לכיוון חורבת קצרה (על עוקף המעלה, סמ״ש אדום).
מחורבת קצרה לנחל נקרות, ואז במקום להכנס לגינת הסלעים, להמשיך עם נחל חדב עד כביש 40. סה״כ כ-65 ק״מ ליומיים.
שאלות:
1.איך חניון נחל עומר? האם שווה לחפש חניון אחר?
2.איך היום הראשון והשני? אתגרים משמעותיים? אין בעיה עם מדרגה והצלבה בקטנה, אבל רצף מכשולים שדורשים הכוונה או סיכון פחות מתאימים להרכב.
3.איך המסלול לימי החורף הקצרים? מניסיוני 3-4 שעות נהיגה נטו ביום זה די המקסימום האידיאלי בהתחשב בהרבה עצירות אוורור לילדים. לא ניסע מהר.
וכמובן אם יש המלצות למסלול אחר או תיקונים קטנים למסלול המתואר, תאתגרו.
לאחרונה טיילנו הרבה באיזור דרום יום המלח וערד, כמו כן בסביבות מכתש רמון אז המסלול יגוון קצת, למרות שגם בו היינו לפני שנים רבות בהרכב אחר ועם רכבים אחרים.
תגובה: תכנון מסלול משפחתי עם לינה במדבר בדצמבר
מסלול קלאסי טוב ומתאים לדרישות שציינת.
זו בחירה טובה עם שילוב של קטעים יפים. תוכלו לשלב קטע הליכה קצר אל בור נקרות אם תרצו.
נשלח מהנייד
לקחת בחשבון שמחשיך מוקדם, זו הערה שרלוונטית גם ליום הראשון, וגם ליום השני, כי היא תכתיב מתי תצאו המחניון לילה.
אישית אני מוצא של 60קמ זה בד"כ יותר מדי בשבילנו עם הילדים, ההפסקות צריכות להיות ארוכות ומעניינות יותר, אבל באמת שכל אחד צריך להכיר מה הקצב שמתאים להרכב שלו ובהתאם גם לתוואי השטח
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Dozer
לקחת בחשבון שמחשיך מוקדם, זו הערה שרלוונטית גם ליום הראשון, וגם ליום השני, כי היא תכתיב מתי תצאו המחניון לילה.
אישית אני מוצא של 60קמ זה בד"כ יותר מדי בשבילנו עם הילדים, ההפסקות צריכות להיות ארוכות ומעניינות יותר, אבל באמת שכל אחד צריך להכיר מה הקצב שמתאים להרכב שלו ובהתאם גם לתוואי השטח
פספסת
70 ק״מ זה ליומיים
עם לינה בנחל עומר (באמצע) זה 35 ק״מ ליום
נראה לי אחלה לימים קצרים ומאוררים.
חניון נחל עומר הוא אחלה, אך הוא נגיש גם לפרייוטים אז ייתכן שהוא יהיה קצת עמוס (אך יכול להיות גם שתהיו לבד).
אפשרות אחרת אם אתם מגיעים לשם מוקדם מידי היא לעבור את קצרה ביום הראשון ולישון בחניון הר משא.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
פספסת
70 ק״מ זה ליומיים
עם לינה בנחל עומר (באמצע) זה 35 ק״מ ליום
נראה לי אחלה לימים קצרים ומאוררים.
אה אז לגמרי סבבה, אכן פספסתי