שדרוג טורק לדיסקברי 2 TD5
מתלבט הרבה זמן אם לשדרג את הטורק. אשמח להתייעצות עם מישהו שהחליף.
הרכב עם שדרוג מפת הזרקה Stage 2 של TD5 Inside (סביבות 170hp, ו-380nm).
הטורק המקורי שלי איבד את ההילוך ישיר, האחרון ("טורק נעול") מכיוון שהוא מחליק, גורם לגיר להתחמם, ובכלל זוועה לנהיגה בכביש מהיר מעל 80 קמ"ש.
אני לא מתכוון לקנות את הטורק "המשודרג" של אשקרופט, יקר מידי (מה גם שהרבה זמן אין במלאי).
הצלחתי להשיג טורק V8, ויש לי קיט התאמה של אשקרופט.
1. האם מישהו יודע בוודאות אם יש הבדל בין טורק של V8 רגיל לבין הטורק "המשודרג" לכאורה של אשקרופט, כך שהוא מתאים יותר ל-TD5, והרגיל של ה-V8 פחות מתאים בהיבט של רעידות, Stall Speed ביציאה מהמקום וכו'.
2. הבנתי שבתחילת נסיעה לוקח יותר זמן לטורק המשודרג להזיז את הרכב. אשמח לשאול מישהו שהתנסה.
3. האם השדרוג הזרקה שלי מתאים לזה, או שצריך משהו אגרסיבי יותר.
תודה
תגובה: שדרוג טורק לדיסקברי 2 TD5
לא ניתן לשפץ את הממיר מומנט הנוכחי?
יש רכבים בארץ שנוסעים עם טורק של V8, הוא אמור להיות משופר יותר ולהכיל יותר שמן, ולכן גם להיות יותר עמיד.
לא מכיר מניסיון אישי לצערי.
לגבי ההתאמה של הטיונינג של המנוע לטורק הזה, ממליץ ליצור קשר עם TD5 INSIDE ולשלוח להם הודעה, אחלה חבר'ה ויידעו לייעץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא ניתן לשפץ את הממיר מומנט הנוכחי?
אפשר, אבל זה עניין של זמן עד שהוא יחליק שוב. הטורק המקורי לא עומד במומנט והכ"ס של המנוע לאחר השינוי מפת הזרקה.
אשמח להתבדות מבעלי דיסקו עם שיפור הספק שנוסעים עם הטורק המקורי בלי בעיות, אבל לדעתי זה לא מצב סביר.
ואני לא נוהג באגרסיביות, להפך. והשיפור אצלי הוא עדין יחסית ולא בקצה העליון האפשרי..
בחו"ל זה נפוץ מאוד, הגדלה של ההספק מגיעה תמיד עם שיפור כזה או אחר בגיר.
אני עם דיסקברי 2004 עם צריבה. שעליו יש 375 אלף קילומטר עם הטורק המקורי.
ב250 אלף שופץ הגיר אבל הטורק לא שופץ כי היה תקין.
משמע,
הטורק המקורי עומד בעומס.
מה שהורג אותו הוא אנשים שלא משלבים לlow בשטח,
או גוררים עגלות כבדות כל היום.
+1 לאיל.
היה לי דיסקו 2 והייתי במצב שלך, רכב משודרג ומחוזק אפילו קצת יותר.
הבעיה מתחילה בשיפוצים, משופץ לא שורד. אני השגתי בזמנו טורק חדש דנדש.
ועוד טיפ, תשקול להחליף לטרנספר דיפנדר(או חסי העברה בסרנים, ואם כבר אז גם מחוזקים), במיוחד אם מדובר בהגדלת צמיגים, מקל על הגיר.