לא מצאתי בחיפוש ,
ומה מבין אלה מתאים ובתקן CK , ומה ההבדל בינהם ?
קובץ מצורף 150316קובץ מצורף 150317
קובץ מצורף 150315
Printable View
לא מצאתי בחיפוש ,
ומה מבין אלה מתאים ובתקן CK , ומה ההבדל בינהם ?
קובץ מצורף 150316קובץ מצורף 150317
קובץ מצורף 150315
שם 5-30 של קסטרול edge
מה שאני יכול לתרום לדיון הוא שלמנועים הישנים יחסית, טרום יורו 6 - כדאי לבדוק גם את הדירוג acea שיהיה a3/b4 ולא גבוה יותר גם אם הדירוג api נראה מתאים.
ועוד המלצה כי בכל זאת מדובר במנועים לא צעירים - אני כל 250000 קמ מעלה את הצמיגות. כלומר במקום 5w30 המקורי אני עולה ל 5w40 וכשהמנוע יחגוג חצי מליון קילומטרים אני אעלה ל 5w50.
אסף.
הבעלים הקודם היה שם את זה וממליץ עליו
קובץ מצורף 150318
מה דעתכם?
אתה צריך לצלם את המאחורה.
לגבי 5-40 מסכים (היצרן ממליץ על 4-40 גם למנוע חדש).
פשוט המכונאי שלי מחזיק את אותו שמן 5-30 שהוא שם גם בדיסקברי 3 ו-4.
לאקלים חם מומלץ גם 10-40. לא זוכר את ההמלצה המדויקת של הacea אבל מה שאסף רשם מצלצל לי מוכר.
אבל,
אם אתה קונה שמן בעצמך ועושה את זה בלי ספר רכב, אני חושב שאתה לא בכיוון.
ועריכה,
השמן ששמת הוא מינרלי. אנחנו כבר בעידן שלא נהוג לעבוד עם שמנים כאלו, וה td5 הוא כבר מנוע די מודרני.
אלא אם אתה מחליף שמן בתדירות גבוהה, הייתי נשאר בתחום הסינטטי.
אם היצרן ממליץ על 5-40 למנוע חדש אז ב250000 אני עולה ל 5-50.
השמן למעלה הוא נראה לי -התווית לא מצולמת ברזולוציה גבוהה - E9 שזה למשאיות ומנועים כבדים ותעשייתיים אבל עם מסנן חלקיקים ואוריאה שאת שניהם אין לך.
אם כבר קטגוריה e הייתי הולך על e7 אבל זה באמת נראה לי מיותר לחלוטין כי זה מנוע קל.
אסף.
אז פתחתי ספר.
היצרן אומר a1/b1 , אבל מאפשר גם a3/b3 וגם a3/b4.
עם זאת, (ואני לא שוחה מספיק בתקנים של השמנים), זהו מנוע שבו המזרקים שוחים בתוך השמן, ויש כאלו הממליצים להשתמש בשמני PD או EUI. אני בדיעה שבמילא הץבשמן יש חלקיקי מתכת אז אני לא בונה על מוליכות נמוכה שלו, אבל כאמור, זה כבר מעבר לרמת ההבנה שלי.
ולסיום,
אני בטוח ב95 אחוז, שדנו כאן בפורום לנדרובר יותר מפעם אחת בנושא של שמן ל td5. ושווה עד חובה להריץ חיפוש.
שמן a1/b1 כבר אין לקנות וגם a3/b3 נהיה קשה למצוא. לכן a3/b4 הוא ההמלצה הגורפת לכל הדיזלים ללא מסנני חלקיקים או אוריאה וכל הדברים הטובים האלה.
אסף.
כל השמנים שצוינו בשרשור זה זהים בתקן Acae שלהם (A3/B4).
כולם למעט אחד זהים בתקן API שלהם (התקן האמריקאי). היחיד שבתקן API גבוה מהאחרים הוא ה-Liqui moly marine (הכחול).
אף אחד מהשמנים פה לא בתקן API הגבוה ביותר למנועי דיזל (תקן CK).
אני אוהב להתייחס לסולם הדרגות בתקן API כי בו התקן הגבוה יותר בהכרח עומד בתקן שלפניו ואף עולה עליו. תקן API גם מתייחס לפרמטרים חשובים בעיניי כמו למשל הגנה משחיקה באופן יותר ברור מתקן Acae, שמצידו מתייחס גם לפרמטרים כמו זיהום אוויר ועוד עניינים פחות מעניינים מזווית של שמירה על חיי המנוע.
לכן אני משתמש בשמן מינרלי, אבל בתקן הגבוה ביותר של API. זה יוצא גם זול וגם טוב.
בתקן Acae אין את הדירוג הברור באיכות כמו בתקן API.
עם זאת, ברכבים אירופאים עדיף לעבוד לפי Acae, וברכבים אמריקאים לפי API, ונראה לי שנעצור כאן ולא ניכנס לסיבות לכך וכו' וכו'..
ט.ל.ח
*תיקון קטן
בכל מקום שרשמתי acae, צ"ל acea.
ולשני הפילטרים הגישה הזויה
הנה ההשוואה, קסטרול Edge 5w-40 לעומת השמן שאני משתמש (Valvoline E900 15w-40)
הוולוליין בתקן CK, גבוה מהקסטרול.
טוב לי או לא?
(רמז: טוב...)
אני בכוונה לא נכנס לכלל השיקולים כי זה שרשור ספציפי ל-TD5, רק ניסיתי לתת כיוון מהניסיון הצנוע שלי, ואני בהחלט לא מומחה לתחום.
קובץ מצורף 150321קובץ מצורף 150322
דווקא היה, אבל הכיס שלי כואב עד היום ממוסכי umi ומאז never again