חצי כניעה לחזירות של השוק- דיפנדר.
מי שמכיר יודע שאני מלין בכל הזדמנות על חזירות השוק והמחירים ההזוים שמבקשים על רכבים "אקזוטיים" או סתם טויטות.
על אף שתמיד הייתי איש של דיפנדר (גם בחזקתי אחד, אבל בעיקר עבדתי עליהם המון בצבא) באמת שלא תכננתי לקנות גרוטאת פח עם חצי מליון קילומטר ובין 20 ל30 שנה במאתיים אלף שח (וכן, יש כאלו מחירים).
מה כן?
הלכתי לאחת מסדנאות הלנדרובר לקבל הצעת מחיר על הדיסקו 2 לטובת פחחות יסודית, ואולי נעילה, ועוד כמה פיצ'יפקעס. אחרי ההצעה (כמה עשרות אלפי) ישבנו לקפה ובשיחה הקולחת הלנתי כרגיל על המחירים ושאם היה דיפנדר בסתם מחיר מוגזם אבל לא טרלול מוחלט הייתי קונה, אבל אין.
"ודאי שיש" אמר בעל הסדנא, "אני אמור לקנות אחד כזה בכך וכך זוזים מיורמי מגבע. אם אתה רוצה, נרים אליו טלפון עכשיו."
אחרי שיחה קצרה מאוד עם יורמי, וסרטון וידאו מהפלאפון,
ובהחלטת אי שפיות זמנית (אבל כן אישור מהאשה), התקבלה ההחלטה.
שבוע אחרי נסעתי לאסוף את הכלה מגבע. כן. בלי לראות בעין, ובלי בדיקה.
אז במה מדובר?
דיפנדר 110 TD5, שנת 2005 עם 250 אלף קילומטר ומנוע שהוחלף לפני 25 אלף. היה בעברו ממוגן באבטחה של ישוב כלשהו בשומרון, ושימש כחצובה ניידת למצלמה טרמית.
האמת, כשלקחתי אותו למרכז התחילו בי מחשבות כפירה.
הרכב אמנם די פיקס מבחינה מכנית, אבל הבודי- אלוהים ישמור. יש רק שני כסאות. זה של הנהג חצי שבור. בגג חורים להעברת חיווט, תקרה- אָין, ובגדול, גם להובלת כבשים האוטו לא ראוי.
"יהיה בסדר" הבטיח בעל הסדנא, נסדר אותו.
אז בנתיים מה שכבר נעשה: בידוד כל האוטו מבפנים, קצת פחחות, החלפת כסא נהג ונוסע, החלפת דלתות (אם כי לדעתי הדלתות שהיו היו בסדר, אבל לא מתווכחים עם בעל המקצוע), החלפת גומיות חלון אחורי וחלונות ספארי, התקנת חגורות לספסלי אורך.
בנתיים אני התחלתי בבנית כסאות אחוריים ממושבים של סקודה יטי.
מה עוד נשאר לעשות:
בניית גגון.
וו גרירה ראוי.
בניית מתקון גלגל ספייר שיוריד עומס מהדלת.
סידור המזגן ובניית קונסולה ליחידה שלו, וליחידת המזגן האחורי.
בניית ספסלים אורך אחוריים למושבים 6,7,8,9 שיתאימו לרשום ברשיון (מניח שלא יהיה להם שימוש, וזה בעיקר לטסט.
סידור הבגאז' אם כי הוא כל כך גדול שאפשר פשוט לזרוק שם את כל הציוד ולזרוק על זה רשת.
יאללה, קצת תמונות:
5 קבצים מצורפים
תגובה: חצי כניעה לחזירות של השוק- דיפנדר.
אל תקמץ בפרטים....
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
5 קבצים מצורפים
בניה של כסאות,
רוצה לציין שהכסאות של היטי הם פשוט חוויה.
מתקפלים קדימה, רק משענת או כל הכסע, וניתנים להסרה לחלוטין בהזזת מנוף. מתחתיהם יש מקום לאחסון ערכת כלים, ערכת חילוץ קטנה ועוד כמה דברים, כשבהמשך הקיפול שלהם יהיה חלק מסידור שינה באוטו.
דרש מעט פבריקציה, הרבה יותר נקודות חיבור לרכב, פרופילים יותר עבים, ועם יותר מפזרי לחץ כדי שאהיה בטוח שזה עומד בכוחות הנדרשים. אחת התוצאות היא שזה הרבה יותר כבד מהכסאות המקוריים. אין תמונה שזה מורכב, אבל זה עובד ונוח. העובדה שניתן לקפל או להסיר כל כסא בנפרד היא בונוס מבורך. למשל, את הכסא האמצעי אני יכול להעיף לטובת צידנית "לשעת נסיעה", או מחיצת הפרדה בין שני ילדים ניצים.
קובץ מצורף 150433קובץ מצורף 150434קובץ מצורף 150435קובץ מצורף 150436קובץ מצורף 150437
4 קבצים מצורפים
הסופש היתה טבילת אש, האוטו עוד לא קרוב ללהיות מוכן, אבל יש 5 מושבים וזה מספיק כדי ללכת לטבול
קובץ מצורף 150438קובץ מצורף 150440קובץ מצורף 150441 .
רשמים עד כה.האוטו נוסע טוב, אבל עדיין קשה לטעמי. קפיצי הhd הפנימיים מאחור יוסרו להמשך בדיקה ונראה כמה הקפיצים החיצוניים התעייפו עם השנים. יהמצב מקדימה לא רך בהרבה ואולי לא יהיה מנוס מלהחליף את כל הארבעה. סופש האחרון ירדתי ל20 psi (קר) ואחרי חצי שעה נסיעה הורדתי עוד 20 שניות. הצמיגים אמנם 265 ולא 235 כמו בדיסקו, אבל עדין אני לא לרגיל לרדת כל כך הרבה. שבוע הבא יוחלפו ל235 (אותו קוטר, יותר צרים) חדשים ונראה מה קורה עם זה.
על הפרק גם דיפון החלק האחורי בדיקט, אבל זה לא דחוף.
דיסקליימר:
לדעתי הדיסקו 2 רכב יותר טוב מהדיפנדר בכמעט כל תחום. בכביש זה ברור, אבל גם בשטח. מרחק סרנים של 100 הוא ממש יופי, וכשזה מגיע עם מזגן וריפודים ובידוד זה סוס מנצח.
אז למה בכל זאת החלפתי?
א. הפלסטיקה של לנדרובר מעו'לם לא היתה ידועה באיכותה. בדיסקו יש הרבה יותר ממנה, ודווקא אלו החלקים שיותר קשה להשיג. זמינות החלפים והשיפורים של הדיפנדר, לעומת זאת, היא מטורפת, ונופלת לדעתי רק מאלו של הרנגלר. פשוט מפחידה כמות הדברים שאתה מתפתה להזמין...
ב. חשוב לי להיות חוקי, בדיסקו, אמנם הצמיגי 235/85/16 יושבים בול ותפורים על האוטו, אבל אינם חוקיים. הצמיג החוקי לא מאפשר הורדת הרבה אוויר, וגם אין במידה שלו צמיגי שטח.
ג. ידני!!
ד. הדיפנדר בנוי לקסטומיזציה. בא לך להוסיף מדף? תוציא מברגה קדח כאוות נפשך. אפילו באמצע טיול... זה פשוט קוביית לגו מאלומיניום חשוף
ה. זה באמת אוטו שפחות רואים עליו את הגיל. וישרוד יותר בקלות את השנים הבאות. זה האוטו שעליו אני רוצה ללמד את הילדים לנהוג בשטח.
ו. ידני כבר אמרנו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
סופש האחרון ירדתי ל20 psi (קר) ואחרי חצי שעה נסיעה הורדתי עוד 20 שניות. הצמיגים אמנם 265 ולא 235 כמו בדיסקו, אבל עדין אני לא לרגיל לרדת כל כך הרבה. שבוע הבא יוחלפו ל235 (אותו קוטר, יותר צרים) חדשים ונראה מה קורה עם זה.
הורדת הרבה בגלל הקפיצים?
הורדתי הרבה כי האוטו הרגיש לי קשה מדי.
אבל הצמיגים הם סינים עלומי שם כך שאין לי מושג מה תפקידם בכל האירוע. על פניו הלחצים שאני רגיל אליהם הם על צמיג צר יותר, ויש לי גם הרגשה שהדיסקו היה כבד יותר.
נ.ב.
האוטו גם כנראה עם רנפלט, לדברי המוכר מהסוג הקל. הונטילים תומכים בטענה הזאת אבל אדע סופית השבוע כשאחליף צמיגים. לא מורגש חוסר איזון בנסיעת כביש. בכל מקרה זה פחות רלוונטי לנושא.
1 קבצים מצורפים
תתחדש.
למה לא להוריד את המושבים המייותרים מהרשיון? לזכרוני זה אפשרי, שלי מוגדר כ-4 מושבים
תבדוק שההדבקה פה תקינה. יש אצלך איזה חיזוק אבל צד ימין נראה מופרד להבדיל משמאל. זה מקור להרבה רעשים. מה שאצלי קרה זה שצד אחד התנתק והרוח הפעילה כל כך הרבה כוח מבחוץ שגם הצד השני התנתק ואז מעל 80 קמש הפח החיצוני היה מתקמט פנימה בבום וחוזר החוצה בבום נוסף מתחת ל-40.
קובץ מצורף 150443
תתחדש ואיזה כיף.
אני בחלט חולם שיום אחד שמי שישאר לישון באוטו זה רק אני או מקס' אני והאישה 110 או 130 יהיו הרכב שיחליף את השברולט.
בעיני, דיפנדר זה אחד הרכבים האולטימטיבים
איזה אופי פולני דפוק.
במקום: "אהבה ישנה, פרויקט חדש - דיפנדר!"
יצא לך: "חצי כניעה לחזירות של השוק - דיפנדר"
למה חצי?
מברוק!
רק אומר שיש פתרון לדיסקו שהוא גם ידני [emoji12]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
תתחדש.
למה לא להוריד את המושבים המייותרים מהרשיון? לזכרוני זה אפשרי, שלי מוגדר כ-4 מושבים
תבדוק שההדבקה פה תקינה. יש אצלך איזה חיזוק אבל צד ימין נראה מופרד להבדיל משמאל. זה מקור להרבה רעשים. מה שאצלי קרה זה שצד אחד התנתק והרוח הפעילה כל כך הרבה כוח מבחוץ שגם הצד השני התנתק ואז מעל 80 קמש הפח החיצוני היה מתקמט פנימה בבום וחוזר החוצה בבום נוסף מתחת ל-40.
קובץ מצורף 150443
אתה צודק,
ועיניך חדות.
זה טופל.
אגב,
זה בדיוק מה שהיה לי בדיפנדר הקודם (ה90 הכחול בתמונת משתמש).
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
רק אומר שיש פתרון לדיסקו שהוא גם ידני [emoji12]
כן, אבל לא רצית למכור לי אותו.
חצי כניעה לחזירות של השוק- דיפנדר.
אי יאי יאי, מזכיר נשכחות.
זה קלסיקה וקלסיקה שופטים עם הלב ולא עם עובדות יבשות, אחרת זה נגמר בבכי…
לא היה שווה לחפש 97, בואך אספנות?
Sent from my iPhone using Tapatalk
תתחדש, כיף לקרוא.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אי יאי יאי, מזכיר נשכחות.
זה קלסיקה וקלסיקה שופטים עם הלב ולא עם עובדות יבשות, אחרת זה נגמר בבכי…
לא היה שווה לחפש 97, בואך אספנות?
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא.
חיפשתי הכי חדש שאפשר. בעצם לא חיפשתי בכלל, כן עברתי על הלוחות באופן סדיר, כמו שעברתי על לוחות של היילקסים, דיסקברי 4, יונימוגים, איוקו 4x4, ואפילו בפינות האקזוטיקה - שמתי עין על איזה פיצנגאוור, אבל שום דבר לא ברצינות.
לא שאני פוסל על הסף, אבל ה97 (וכל ה tdi) שהיו בלוחות לא הצדיקו את המחיר שרצו עליהם.
כאן אני גם מקבל בונוס של מנוע שמאפשר לעקוף בכביש אם צריך.
ובכלל,
האוטו הזה מצא אותי, לא אני אותו.
קיבל גם שם די גרוע.
כל חבר משפחה רשם שם על פתק ועשינו הגרלה.
השמות היו גרשון, חבוטניק, ג'יימס ומקס.
יצא מקס. מה לעשות, הבטחות לילדים חייבים לקיים.
בנתיים הוא עונה לשם "האוטו החדש ישן של אבא".
התיישנת! יפה מאוד, מצפה לעקוב
דווקא חבוטניק היה נשמע מגניב
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
אני הייתי הולך על "הקוביה" אבל לא שאלו אותי
נצל אותו בהרבה טיולים איל ותיהנו ממנו כולכם. בשעה טובה.
לביא
Sent from my SM-S921B using Tapatalk