7 קבצים מצורפים
הוצאת קפיצי עזר hd בדיפנדר
עלה צורך להוציא את הקפיצים הפנימיים. פעם אחרונה שעשיתי את זה היה בסדיר ובטיפשותי סמכתי על הזיכרון. זה עלה לי בפתיחה מיותרת של הבורג העליון של הבולם וגם בשימוש מיותר בלום.אבל לא נורא.
הכלים הדרושים:
ג'ק
חמור/סטנד.
מפתח 19
מפתח 17 (לא תמיד, תלוי בכמה ברגים לאמקוריים שמו לכם בעבר).
מפתח 7 או 5 או שוודי (תלוי בסוג הבולם, במקרים חריגים מ0תח צינורות- לא מומלץ בכלל).
היי ליפט- דיר באלאק!!
לום (לא חובה)
פלסטר, ויוד.
קובץ מצורף 150560
דבר ראשון שמים את האוטו בדיפלוק, הילוך, ובלם יד משוך. להזכירכם, בלם היד יושב על הדריישפט, וכשיש גלגל או שניים באוויר הוא לא תמיד יעצור.
דבר שני סדי עצירה בכל הגלגלים שלא עולים באוויר.
מבחינת בטיחות, הכי מומלץ לפתוח את הבורג של הבולם כשהאוטו על הרצפה עם הגלגל מחובר.
פותחים את האום 19 מ"מ התחתון )אצלי אחד היה 17 משום מה) מוציאים אותו , את השייבה הגדולה ואת תותב הגומי. אם שני האחרונים לא רוצים לצאת, לא נורא, הם יצאו בהמשך
לפעמים, הבולם רוצה להסתובב עם האום, ניתן לתפוס את הבולם ביד בתור קונטרה, ובמקרים מסוימים אם זה לא הולך, או שזה בולם הפוך, תופסים קונטרה עם שבדי, או מפתח 7 ממ או 5, בקצה המוט התחתון, שם יהיה קצה מרובע לטובת העניין:
קובץ מצורף 150554
כעת נמקם את הג'ק על הסרן בנישה של הרדיוס כדי שלא יחליק לשום מקום, ואם כן, לא יברח. את הג'ק תניחו על פלטה או משהו, ופתחו את כל ההברגה כדי שתוכלול לנצל את כל מהלך ההרמה שלו. אם זה ג'ק קצר, ץצטרכו בהמשך עזרה מההיליפט (שמעכשיו נקרא ךו דיר באלאק, ומי שלא מבין למה, שיחפש שרשורים וסרטונים). נשחרר גם שחרור ראשוני של אומי הגלגל.
קובץ מצורף 150555
יפה,
כעת נרים את הג'ק הכי הרבה שאפשר, נשים חמור מתחת לשלדה ונוריד את הגלגל.
בשלב הבא נוריד את הג'ק עד הסוף, בשאיפה שהבולם יצא ממקומו, והצד הזה של הסרן יהיה באוויר. את הגלגל נזרוק כמובן מתחת לאוטו, במקרה הזה, כדאי לדעתי מתחת לסרן קרוב לצד שאנחנו עובדים עליו.
אם הג'ק שלנו לא עם מספיק מהלך הסרן לא ירד מספיק כדי שהקפיץ יוכל לצאת מהתושבת שלו, ונצטרך להרים שוב, ואז לתת עוד הגבהה עם דיר באלאק, להגביה מעט את החמור ולהוריד חזרה.
אנחנו בשום פנים ואופן לא עובדים 5ו נכנסים מתחת לאוטו כשהוא נשען על הדירבאלאק! ובכלל, השאיפה היא להאוטן יהיה כמה שיותר נמוך, כלומר שהנאבה כמעט נוגעת ברצפה. למה? כי זה יותר יציב.
קובץ מצורף 150556קובץ מצורף 150557
עכשיו, אחרי שהפיץ יצא ממקומו, נוציא את הפלטה העליונה שמחזיקה את הקפיץ הפנימי, ונמשוך את הקפיץ החוצה ואחורה. אם תעבדוכמו טיפשים ותנסו רק הצידה )כמו שניסיתי בגלגל הראשון, וכמו שבתמונה, אתם תבינו למה צריך לום, ומיד אחר כך תבינו למה צריך פלסטר ויוד.
בגלגל השני פשוט משכתי החוצה ואחורה את הקפיץ הגדול, והשחלתי החוצה את הפנימי. קל ופשוט.
לעתים זה גם תלוי באיך ממוקם הקפיץ החיצוני, ובמקרים נדירים תצטרו לפתוח את שני הברגים שבבסיסו ולשחרר את התפס שמהדק אותו למטה
אני מעולם לא הגעתי לכדי כך בקפיץ אחורי, אלא אם מדובר בהחלפת קפיץ כמובן.
קובץ מצורף 150558
קובץ מצורף 150559
אחרי ששלפנו את הקפיץ הפנימי, נמקם חזרה את הקפיץ הראשי במקום, וגם את התבריג התחתון של הבולם במקומו, נוודא שלא נפל לנו בושינג גומי או שייבה, ונחיל להרים מחדש את הסרן עם הג'ק, תוך שאנחנו מוודאים כל הזמן שהקפיץ מתיישב במקום. שימו לב, זה נעשה עם טפיחות מבחוץ בלבד. אם תנסו להכניס שם אצבעות, אתם תגלו שהפלסטר והיוד לא מספיק טובים, ונצטרך לעשות כתבה על איך מחברים אצבעות בתנאי שדה.
שוב,
אם הג'ק שלנו מספיק גבוה, הוא ירים את הסרן מספיק כד להכניס גלגל ולחברו, וגם כדי להרים את השלדה מהחמור, אם לא, נצטרך עזרה מעוד ג'ק או דירבאלאק, כששוב, הדירבאלאק הוא רק בשביל להוציא שניה חמור, או למקם ג'ק ומבלי להכנס מתחת לאוטו. יש לו גם נטיה להיות יחסית יציב (מילה לא נכונה), עד גובה מסוים, ואז פתאום בבת אחת להפיל את האוטו הצידה. זה בד"כ קורה כשהגחגל השני מתחיל לאבד אחיזה, עוד לפני שהוא התנתק מהקרקע, ואל תגיעו לשם.
אחרי שהרכבנו גלגל ניתן להדק מחדש את האום 19 של הבולם.
נכון, הרבה יותר קל ונגיש כשהאוטו עדיין בלי גלגל,אבל פחות בטיחותי (ואתם ילדים גדולים, אני בטוח שתעשו את זה בלי הגלגל.
מומנט סגירה-הדעות חלוקות. בבורג עליון כתוב 72-84 נ"מ בתחתון 37.
אנחנו מהדקים כאן תותב גומי, ואני פשוט הידקתי עד שהוא נפחס מעט אבל לא התעוות מדי. מיד אתייעץ איתכם כאן לגבי כיוון השייבה שלו כי לדעתי אצלי הרכיבו את כולן הפוך.
תגובה: הוצאת קפיצי עזר hd בדיפנדר
שכחת עוד כלי חשוב שיכול לעזור ושמו בישראל דיר באלאק 2 או כמו שההורים שלו נתנו לו מכווץ קפיצים.
וברצינות, הייתי מחליף את הג'ק בקבוק וגם את ההייליפט בג'ק עגלה גדול, מרים את הסרן ושם בוקים/חמורים ואז עם קוביות עץ מרים את השלדה.
יש לי 2 קורות 25 על 25 אורך 30 ס"מ שאריות מהבנייה והן מעולות בדיוק בשביל זה, אפשר עוד חמור לאבטח את הג'ק עגלה
לי יש 2 חמורים קטנים אדומים ו2 ירוקים גדולים והם מאוד שמישים לצרכים כאלה
2 קבצים מצורפים
לגבי השייבות שתומכות בבושינג גומי.
הן קוניות, וההגיון שלי אומר שהקונוס צריך להיות כלפי חוץ, כדי שהשייבה תגרום לגומי לרצות "להתכנס" פנימה.
משהו כזה:
קובץ מצורף 150561
אבל בפועל,
כל השייבות באוטו מורכבות הפוך. (שעם המתקינים בארץ, אני לא יודע מה זה אומר, הרי הסתובבו לי שם גם אומי 17, פעם בחיבור העליון, ופעם בתחתון, כל צד אחרת).
כך זה ישב באוטו:
קובץ מצורף 150562
מה אומרים? למי הפתרון?
(אני גם זוכר שהיה על זה פעם דיון, רק לא מצאתי).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
שכחת עוד כלי חשוב שיכול לעזור ושמו בישראל דיר באלאק 2 או כמו שההורים שלו נתנו לו מכווץ קפיצים.
וברצינות, הייתי מחליף את הג'ק בקבוק וגם את ההייליפט בג'ק עגלה גדול, מרים את הסרן ושם בוקים/חמורים ואז עם קוביות עץ מרים את השלדה.
יש לי 2 קורות 25 על 25 אורך 30 ס"מ שאריות מהבנייה והן מעולות בדיוק בשביל זה, אפשר עוד חמור לאבטח את הג'ק עגלה
לי יש 2 חמורים קטנים אדומים ו2 ירוקים גדולים והם מאוד שמישים לצרכים כאלה
זאת ספציפית עבודה שאין בה צורך במכווץ קפיצים.
ואם היית דואג לי לשוםץ ג'ק לנדרובר רב המעללים לא הייתי צריך דיר באלאק.
(ואני לא אקנה ג'ק עגלה גדול, הקטנים במילא לא שווים הרבה.)
ג'ק עגלה גדול זה מיעולה!! עובד אצלי כל כך הרבה. שווה כל שקל.
גם לפרייבטים וגם לג'יפים (סלחו לי על השימוש בשם המפורש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
זה מעולה.
שים לב שבתחתון (בציור זה הפוך אבל לא משנה) השייבות בכיוון אחד מכיוון שהן עובדות על כיווץ, ובעליון (התחתון בציור) הן בכיוון אחר, כדי לאפשר לבולם לזוז.
יפה.
בהזדמנות אהפוך את התחתונות אצלי.
אני במילא צריך למצוע תושבת בולם עליונה, כי הבנ*ו#ה האחרון שהחליף בולמים, טחן לי שם את ההברגה.
אותו אחד שדחף שום אום 17.
סתם תמונה גנרית מהרשת, ברור לי שאצלך זה הפוך, פשוט בספרות של לנד רובר והרשת לא מצאתי תמונה ברורה.
הבדל לדעתי הוא התחימה של הבושינג, בתמונה למטה הבושינג נכנס לתוך צינור תוחם וצריך רק לשמור עליו שם, וגם לאפשר תזוזה כמו שרשמת.
העליון בתמונה השיבה גם מכנסת אותו קצת פנימה סוג של ממרכזת אותו אבל זה סתם דמיון שלי
לא חסרות שם כריות קפיץ? או שלא רואים אותן/לא הזכרת אותן.
לגבי הוצאת קפיץ, לפעמים אפשר להכניס ג'ק מספריים בין הסרן לשלדה.
זו שיטה קלה להרחיק את הסרן מהשילדה.
לא יודע אם זה אפשרי בדיפנדר.
אפשרי, אבל במילא צריך להוציא את הגלגל ולפרק צד אחד של הבולם, שמשמש כגובל מהלך.
אם במילא מתכוונים להחליף קפיץ, אז צריך לפתוח את הנעילה שלו למטה, ואז אולי שווה להשתמש במכווץ קפיצים, אבל כאן זה רק לשלוף את הפנימי.
גם להחלפת הקפיץ הגדול לא צריך מכווץ. בלי בולם הקפיץ יוצא החוצה במנוחה.
אסף.