טנדר וויליס כבסיס לרכב טיולים ועבירות
שלום
מאז שראיתי לראשונה טנדר וויליס חשבתי עליו כבסיס לרכב טיולים זול עם אפשרות לעבירות גבוהה.
לאחרונה התחלתי לחשוב על הפרויקט (עדיין בשלבי התלבטות...) ברצינות ומכיוון שחווית הנהיגה בו ייחודית שוברת שיניים וכול מה שאפשר בגוף האדם, חלק מהפרויקט יוקדש לשינוי המתלים ובנוסף יש לי מספר שאלות אחרות:
יש למישהו קישור לנתונים טכניים על הרכב: משקל, חלוקת משקל בסיס גלגלים וכו'
איזה סרנים יש לטנדר במקור? ואיזה גודל של צמיגים הם יכולים לסבול?
האם ניתן להחליף בקלות יחסית לסרני dana44 או אחרים אולי אפילו 60 :shock: ?
מה עם המנוע והגיר? גיר 3 הילוכים אני יודע ומנוע 6 צילינדר אבל אמינות?
בטח יהיו עוד המון שאלות בהמשך ...
בברכה דני
נ.ב. אשמח גם לשמוע דעות כלליות על הרעיון. האם הוא לכול הפחות נשמע הגיוני?
חוזר: טנדר וויליס כבסיס לרכב טיולים ועבירות
יכול? כן.
אפשר? גם כן.
כדאי? לא יודע.
רצוי? לדעתי לא. תשאיר את הקלאסיקות כקלאסיקות. טיולים וכיו"ב - בוודאי. מכונת עבירות? נראה לי שעדיף לעשות את זה עם CJ, סופה, דיפנדר.. ובנוסף, עשוי בהחלט לצאת יותר זול מלבנות ע"ב וויליס.
יוני5
ציטוט:
בסיס לרכב טיולים זול עם אפשרות לעבירות גבוהה.
רעיון (מצויין? במגבלות האמור בהמשך), בסיס גלגלים ארוך משל הסגור. אם כבר רכב עבירות אז הסגור, או הטנדר קומפקט, שהוא "סגור - פתוח" - המצאה ישראלית - יוצר רק בארץ, ובסיס הגלגלים קצר יותר מהטנדר עם ארגז "טקסס".
זול הוא לא יהיה!!
אם אתה מחפש זול, לך על סיקס.
חלקי ויליס יותר קשים להשגה מחלקי סיקס, וגם יקרים יותר (גם בארה"ב).
בסיס לעבירות גבוהה? אני מניח שהשלדה שלו פחות עמידת פיתולים מסיקס וסופה, רכב עבירות מעוות שלדה ובודי בזחילת סלעים. כנראה שהוא יתפרק מהר יותר מסיקס, מה גם שכנראה תהיה לך הרבה עבודת פחחות כדי להגיע איתו למצב טוב.
ציטוט:
ובנוסף יש לי מספר שאלות אחרות:
יש לי ספר נתונים שלם, כשתגיע להר, תוכל לקבל עותק.
איזה סרנים יש לטנדר במקור?
דנה 27 או 25 ככל שזכור לי כרגע, מבלי לבדוק נתונים.
ואיזה גודל של צמיגים הם יכולים לסבול?
31 יהיה בסדר, יש כאלו שנוסעים.
הכל אפשרי, צריך לשנות מיקום תושבות קפיצים. לגבי הקדמי - צד הביצה במקור כמו סיקס.
אתה מדבר כנראה על מנוע 226 (ראש שטוח), הרבה כח לא תראה ממנו (כ-70 כ"ס בזמן הייצור), אמינות? - סע רגוע והוא יהיה אמין מאד. הגיר איטי. אפשר להחליף אותם, כרוך בהרבה עבודה, מבלי לדבר על אלמנט החוקיות ברישום המנוע.
בקיצור - זה פרוייקט של ים זמן, ים עבודה, ועשוי להיות גם המון כסף - מותנה ביכולותיך ובקשריך.
ואני מדבר מנסיון. יש לי שני ויליסים, האחד לקראת סוף שיפוץ, השני עוד לא התחיל, סייעתי בייעוץ ושיפוץ של עוד כמה וכמה ופירקתי עוד 2 בשביל חלפים לעצמי.
שלום
תודה על התגובות המהירות.
שמיל אני רוצה לציין שאני עוקב אחרי עבודת השיחזור שלך כאן בפורום, ואני לומד המון ונהנה מאוד.
אפרט קצת בקשר לרעיון שלי: לקחת ויליס במצב נסיעה (כן אני אפילו מכיר כזה... ;) ) להחליף את המינימום שלב ראשון סרנים ולסוע לטייל. רכבת הכוח תשאר ככה"נ ללא שינוי, כפי ששמיל כתב: הגיר איטי ואני אוסיף לשטח זה מצוין. הרעיון אינו לקחת ויליס ולשחזר אלא לטייל ולייצר מכונה אמינה ועבירה וחוצמזה יש לי חיבה גדולה לטנדר הזה.
גמישות השלדה מטרידה אותי מפני שרכב לא גמיש זה באמת בעייתי. שמיל תוכל לפרט את בסיס הגלגלים של הדגמים השונים?
עבודות פחחות ישארו לסוף...
תודה דני
אני מכיר טנדר אחד שחוץ מהשלדה והבודי... כולו סיקס. הכל כולל הכל הועבר מסיקס, בלי יותר מדי כאבי ראש- והוא יופי של רכב. מקוריות? ממש לא. עובד? ממש כן.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי danip
שלום
מאז שראיתי לראשונה טנדר וויליס חשבתי עליו כבסיס לרכב טיולים זול עם אפשרות לעבירות גבוהה.
לאחרונה התחלתי לחשוב על הפרויקט (עדיין בשלבי התלבטות...) ברצינות ומכיוון שחווית הנהיגה בו ייחודית שוברת שיניים וכול מה שאפשר בגוף האדם, חלק מהפרויקט יוקדש לשינוי המתלים ובנוסף יש לי מספר שאלות אחרות:
איזה סרנים יש לטנדר במקור? ואיזה גודל של צמיגים הם יכולים לסבול?
בטח יהיו עוד המון שאלות בהמשך ...
בברכה דני
נ.ב. אשמח גם לשמוע דעות כלליות על הרעיון. האם הוא לכול הפחות נשמע הגיוני?
חבר יקר
כדי להכין ויליס לטיולים עליך להשקיע מחיר של לנדרוזר מינימום
רעיון יותר טוב וניראה לי יותר אמין הוא לקחת נ.נ. כן אותו קומנדקר צבאי
יש לי חבר שהיה לו כזה זה כלי גדול והוא "רוצח שכיר" בשטח כמו כן נראה לי שהחלפים יותר זמינים
והכלי אמין פשוט לתחזוקה .
מה שהכלי הזה מטפס אחרים יכולים לחלום
נידמה לי שהבחור קנה את הכלי אצל בירגר בנס ציונה מגרש פירוקים כרכב שיצא משירות צבאי
לאחר טיול יומיים בדרום על כזה רכב חיבים לגשת לספא + מסאז
בהצלחה
אני לא מבין למה וויליס. אם התאהבת בהם סבבה, אבל אם אתה מחפש פלטפורמה זולה (אספנות) לרכב טיולים מושלם עם יכולות עבירות גבוהות - פולסייז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי danip
גמישות השלדה מטרידה אותי מפני שרכב לא גמיש זה באמת בעייתי.
תודה דני
דוקא וויליס ענתיקה ומיושן עם מנוע זבל וגיר מעפן, ובטח מלא חלודות, בלי שום יתרון לעבירות או סתם לשטח?:roll: ? ומה, לבנות אותו מחדש???
יש טעם להתעסק עם זה רק כרכב אספנות מיוחד שאותו אתה ממש אוהב מסיבה כלשהי,
אבל לא כפלטפורמה לכלום. פשוט שטות.
אבל מעבר לנ"ל, ההערה הזאת שלך למעלה מלמדת שאתה לא ממש בענינים, וסליחה על הגסות.
"גמישות השילדה" מטרידה אותך?
היום יש בכלל כלי רכב רציניים עם שילדה גמישה???
פעם, כשלא היו נעילות דיפ', היו כלי רכב ללא מהלך גדול נקלעים להצלבות ונתקעים מהר.
אלה שהיה להם מהלך יותר גדול, היו נתקעים בהצלבות קצת לאחר מכן.
אז מה היה הפתרון? שילדה גמישה; כאשר הרכב הגיע לשיא המהלך שלו, התעוותה
השילדה עוד קצת בכוון הדרוש וכך נדחתה או נמנעה ההצלבה והתקיעה.
מאז שהומצאו הנעילות, אין כבר שום צורך בשילדה גמישה, והאמת היא שגם מהלך מאד גדול ברכבים רגילים(לא תחרותיים), כבר לא נחוץ.
לבוא היום, שנים אחרי שהנעילות קיימות, וכשלמעשה כבר לא בונים רכבים עם שילדות גמישות, ולהיות "מוטרד" מהעדר גמישות, זה קצת תמוה.
מה שנשאר אולי מהרכבים הגמישים הוא הסיקס, שגם אם זה לא ימצא חן כאן בעיני רבים, הוא כבר חתיכת גרוטאה מחורבנת ומיושנת, מכוערת ומרובעת, שלמרבה הפליאה רבים כאן החובבים שלה.....
נו מילא, על טעם וריח אין מה להתווכח.
מכל מקום, שילדה גמישה היא לא נוסחת פלא, ואם נחזור קצת להיות רציניים, יש לשילדה גמישה לא מעט חסרונות.
קיצורו של ענין, חפש לך סופה בריאה ותשקיע בה את האנרגיה שלך(אם תקח וויליס, באמת תקבל מושג כמה אנרגיה תצטרך:grin: ) או כמו שאמרו קודם איזה פולסייז או טויוטה היילקס.
בסופה תמצא פלטפורמה באמת טובה - מנוע טוב מאד ומוזרק; גיר רגיל טוב; סרנים טובים(ה - 30 מקדימה קצת פחות);טרנספר מסונכרן ומודרני; בסיס גלגלים נכון; וואחד שילדה קשיחה:wink: ; ועוד כהנה וכהנה יתרונות.
זול זה בטוח לא יהיה אבל אם טנדר ויליס זה החלום שלך אז לך על זה.
זה גם החלום שלי, ויש ויליס אחד אפור ששמיל בטוח יודע על מי אני מדבר שפשוט הדליק אותי על הרעיון עוד יותר אבל כמובן הכל זה עניין של כסף בסופו של דבר, מי יודע אולי יום אחד נגשים את החלום. :wink:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
מה שנשאר אולי מהרכבים הגמישים הוא הסיקס, שגם אם זה לא ימצא חן כאן בעיני רבים, הוא כבר חתיכת גרוטאה מחורבנת ומיושנת, מכוערת ומרובעת, שלמרבה הפליאה רבים כאן החובבים שלה.....
נו מילא, על טעם וריח אין מה להתווכח.
.
ברוך, תבדוק שאף אחד לא שרף לך את העסק במהלך הלילה ותעדכן.
מודאג
עומר
""..מה שנשאר אולי מהרכבים הגמישים הוא הסיקס, שגם אם זה לא ימצא חן כאן בעיני רבים, הוא כבר חתיכת גרוטאה מחורבנת ומיושנת, מכוערת ומרובעת, שלמרבה הפליאה רבים כאן החובבים שלה.....""
ברוך,,,
אנחנו גם יודעים היכן אתה גר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי השמשוני יחיעם
ברוך,,,
אנחנו גם יודעים היכן אתה גר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
טופל... ברוך הולך בהמשך היום לפרסם התנצלות רשמית. מרצונו החופשי כמובן.
http://www.opl.ucsb.edu/grace/africa/pics/deadfrog.jpg
בוקר טוב
ברוך אני מחסידי מהלכי מתלה ונעילות. אולי החלק הראשון מיושן ולא עדכני :???: אז מה, תתבע אותי! אופס שכחתי שאתה יכול ;-)
ולעניינו, אם אני קונה טנדר נוסע עם פחחות סבירה אז למה שהפרויקט יהיה יקר?
שלב ראשון יהיה להחליף סרנים ולטפל בקפיצים כדי להחזיק צמיגי 35 או 37 (בהנחה שאני יכול לחיות אם שאר רכבת הכוח זה נראה לי סביר כלכלית).
שלב שני הוספת נעילות (בעצם רצוי לעשות את 1 ו 2 ביחד)
אולי שינויים במנוע+גיר אבל לא נראה לי שישאר לי $$$ בשלב זה.
המטרה היא לעבור למכלולים שיותר זמינים ממכלולי ויליס אבל אפשר להתאים אותם (בקלות יחסית?), בכ"ז זה jeep. אולי הרעיון לא מקורי אבל יכול לצאת לא יקר לדעתי סה"כ כ-20K, או שלא?
בברכה דני
נמרוד אתה גדול קרעת אותי מצחוק :mrgreen:
לא הייתי כמה שעות וכבר הוכרזה ככאן מלחמה.
ברוך - תביעת הדיבה בדרך...;-)
ראשית, בדקתי עצמי שוב, כנראה שלא הובנתי נכון - השלדה מאד גמישה. זו היתה הכוונה ב"פחות עמידת פיתולים". כתוצאה מכך, במידה והיא עובדת קשה, מתפתחים בה סדקים וקרעים.
מונחת אצל חבר שלדה דומה עם קרעים. המצב דומה , אגב, גם בגיפ 42.
אגב מאמצי שלדה, מאמצים אלו מועברים גם לבודי. הפח, כידוע ישן יותר/חלוד יותר/רקוב יותר, ולכן כנראה שגם הבודי יתחיל להקרע מהר יותר מבודי של סיקסופה.
בסיס הגלגלים של הסגורים דומה לזה של הסיקס עד כדי +- 1 ס"מ. לא מצאתי אצלי את נתון בסיס הגלגלים של הטנדר, אבל הוא ארוך יותר.
במקור -
מנועים: 4 ראש שטוח / 6 שטוח (סופר הוריקן - 226) / 4 עילי (הוריקן - F4-134) / או 6 עילי (טורנדו - 230).
גיר - T90 ל-4X4 או T96 ל-2X4.
טרנספר - T18 או T20.
פרונט אקס - דנה 25 (אז עוד נקראה ספייסר).
בק אקס - טיימקן, או דנה 23.
רכבת הכח הקיימת לא תחזיק צמיגי 35 או 37 להערכתי, אין לה מספיק כח, שלא לדבר על הכנסתם לרשיון. אני עוד שובר את הראש איך להכניס 31 לרשיון, ושלא לדבר על כך שכל שוטר יעצור אותך עם 35, ובטח 37, לראות מה זו החיה המוזרה הזו.
ראיתי ויליסים ששתלו להם רכבת קומפלט של סיקס, ראיתי ויליסים ששתלו להם רכבת הרבה יותר מתקדמת, ואל תשאל אותי לגבי חוקיות ההחלפה.
רק תזכור שלא פשוט להגיע עם רכב כזה לעמדה 1 - לא לשינוי צמיגים או החלפת מנוע (כי אין יצרן), ואפילו לא להתקנת כננת או שינוי מספר נוסעים.
אני לא מדבר על כך שעקב טעות חלק גדול של אלו שהגיעו במקור 4X4 רשומים כ-4X2, מה שיוצר עוד בעיות רישוי....
החלפת סרנים אפשרית, אך מחייבת את שינוי מקום תושבות הקפיצים.
הרכב שלי לא נבנה כמכונת עבירות.
אני פשוט מאוהב בצורה החיצונית שלו, ולכן בניתי אותו כמכונת טיולים (רגועים) עם נוחיות מירבית.
היכן שיש לי חשש לקשיי עבירות, אעדיף לנסוע עם הפאג'רו, שכן על אף ה"איום" על ברוך, אני מעדיף נעילות על פני עוות שלדה, זה אכן בריא יותר לרכב.
הויליס האפור, מוריס, הוא של בחור שאני מאחל לכל אחד בופורום ידי זהב כמו שלו, וראש הנדסי פנומנלי כמו שלו. הוא חבר טוב שלי, וכמה מהדברים שביצעתי אצלי הם בעקבות רעיונות שלו.
כרכב טיולים - אני מאד ממליץ עליו, רק דע למה אתה נכנס.
אתה מוזמן אלי, דני, לראות על מה מדובר, ואם תרצה לקחת גם עותק דיגיטלי של הספרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי danip
בוקר טוב
ולעניינו, אם אני קונה טנדר נוסע עם פחחות סבירה אז למה שהפרויקט יהיה יקר?
שלב ראשון יהיה להחליף סרנים ולטפל בקפיצים כדי להחזיק צמיגי 35 או 37 (בהנחה שאני יכול לחיות אם שאר רכבת הכוח זה נראה לי סביר כלכלית).
שלב שני הוספת נעילות (בעצם רצוי לעשות את 1 ו 2 ביחד)
אולי שינויים במנוע+גיר אבל לא נראה לי שישאר לי $$$ בשלב זה.
יכול לצאת לא יקר לדעתי סה"כ כ-20K, או שלא?
בברכה דני
אז זהו, שלא.
גם אם אתה מסוגל לבצע את כל העבודה לבד, ויש לך כלים ומקום, זה יעלה יותר, הרבה יותר.
אתה מדבר על סרנים, נעילות, קפיצים, תושבות, ג'נטים, צמיגים, שכולם יקרים למדי, והם לבד יעלו לך יותר ממה שחשבת. ומה עם דרייבשפטים? צלבים? מיסבים? מחז"שים?בולמים? בושינגים?
ומה עם חריטות? וברגים? ובוקסות/קצות מוט? וצנרת בלמים שתתאים למהלכים שתרצה? ופחחות? וצבע, שתהיה גם יפה ולא רק אופה?
ויפה שאתה מזכיר "שינויים" במנוע ובגיר, כאילו אפשר לעשות משהו עם הדרעאק הזה(למשל להעלות את ההספק מ - 70כ"ס ל - 90 כ"ס... חה חה חה חה). אין מצב לשום שיפור כזה, אלא לכל היותר החלפה למנוע/גיר נורמאליים, שזה עוד אלפים יפים, טובים וחביבים, שתמיד חסרים.
ומה עם עוד 10 דברים לפחות ששכחתי, כמו למשל צמת חשמל נורמלית ולא בת 100? ובטח תרצה איזה מזגן פורמולה שהנסיכה שלך לא תסריח לך בקבינה, ואז ייגמרו כל התכניות לעתיד משותף?:mrgreen: ? וקצת בידודים, שטיחים, איזה מערכת שתנעים את זמנכם בטיולים אשר ישלבו עבירות, נופים, קפה ומנגל? ואיזו כננת צנועה שתגרום לכך שאשתך לעתיד לא תבוז לך יותר מהר ממה שאתה מעלה על דעתך?
שאמשיך?? אין בעיה, רק תגיד - התענוג יהיה כולו שלי:) :razz:
לידיעתך, מרכיב העבודה בפרוייקט כזה הוא המרכיב העקרי, ובעלי מקצוע ישחטו לך את התוח'ס
אם תזדקק להם.
הקציצר, מדובר בפי כמה וכמה ממה שהעלית על קצה דעתך, אתה לא יודע למה אתה עלול להיכנס.
אבלללללללללל, וזה לזכותך - טוב שאתה שואל מראש, על בסיס האימרה הידועה -
- סוף מעשה במחשבה תחילה.
ועוד משהו - אם תתעקש על זה, בחיי שאני אתבע אותך8)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
ברוך, אתה צודק! אל תפחד מהנשרים התנים הצבועים ושאר חיות הבר השולפים טפרים וחושפים שיניים.
http://jeepolog.com/forums/images/sm...on_twisted.gif
סוף סוף משהו העז להגיד "המלך הוא עירום"!
אם אתה צריך גיבוי תקרא לי, אני הולך להסתתר מתחת לאיזה סלע עד יעבור זעם http://jeepolog.com/forums/images/smilies/icon_wink.gif .
ציטוט:
אם אתה צריך גיבוי תקרא לי, אני הולך להסתתר מתחת לאיזה סלע עד יעבור זעם .
סלע, דיפנדר, אותו דבר שניהם לא זזים, רק אם אתה מתחת לדיפנדר על תשכח מגבת לנקות את השמן מהפנים :mrgreen:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Bulldog
ברוך, תבדוק שאף אחד לא שרף לך את העסק במהלך הלילה ותעדכן.
מודאג
עומר
הלואי...........
אוהב אותך.
האמת? אין לי מושג למה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי moriseven
סלע, דיפנדר, אותו דבר שניהם לא זזים, רק אם אתה מתחת לדיפנדר על תשכח מגבת לנקות את השמן מהפנים :mrgreen:
סרקופג יקר,
לא יודע מה איתך, אבל אני, אני לא הייתי שותק על מה שהאבן הזה אמר:-P