התחממות מנוע. פתיחת טרמוסטט.
סמוראי 88.
עבר ניקוי רדיאטור. מים חדשים (פרסטון). הוחלף טרמוסטט (מכשירי תנועה).
מד החום מתייצב טיפה מתחת לחצי. בנסיעה עירונית, ביום חם, מד החום עומד על החצי. בעמידה בפקקים קורה שחום המנוע עולה עד ל 3/4 (יכול להיות שאף גבוה מזה אם הייתי נשאר בפקק.. לא בדקתי).
1. המאוורר תקין, למרות שאני לא יודע בודאות לגבי הפאן קלאץ'. קצת קשה לי לאבחן. האם זו יכולה להיות הבעיה?
2. בדקתי את הטרמוסטט (למרות שהוא חדש) במים חמים. הטרמוסטט נפתח בערך 5מ"מ, ונסגר לגמרי בהוצאה מהמים. האם זו פתיחה תקינה?
עוד רעיונות יתקבלו בברכה.
תודה.
חוזר: התחממות מנוע. פתיחת טרמוסטט.
תבדוק אם הרדיאטור מלא באבנית .
ניקוי לא מביא מצנן לרמת יעילות של מצנן חדש אז אני בעד חדש, אם כבר יש צורך בטיפול.
היו כאן שרשורים על צורת בדיקה של פאן-קלאץ' , שזו כנראה הבעייה אצלך, כי אתה מתאר שהמצב היחיד שבו יש בעייה הוא כשהרכב עומד-אין זרימת אוויר מספקת על המצנן, ומוסבר בהם על אחיזה של המאוורר כשהידיים מוגנות בסמרטוטים, בזמן ההתנעה, כדי להרגיש את עוצמת סיבוב המאוורר, ויש שם גם הסתייגויות לגבי רמת הבטיחות של הבדיקה הזו. כמובן, שהחלפת הפאן-קלאץ' עם פאן-קלאץ' של רכב של חבר , לצורך בדיקה, תתן תוצאות חד משמעיות יותר.
אני חושב שבדיקה עם סמרטוטים היא בדיקה מאד מסוכנת
ולא כדאי בכלל לחשוב עליה .
כאשר המנוע עובד יש כל כך הרבה פינות חדות ומקומות שבהם הסמרטוט יתפס ( על בטוח !! )
והסמרטוט כבר ימשוך לך את היד פנימה
ובמקרה הטוב ימשוך את עצמו ( את הסמרטוט ) לתןוך בית המאורר והרצועות .
מכאן ועד הנזק \ פגיעה גופנית המרחק קצר .
לכן את בדיקות הפן עושים רק ביד .
אין לעשות בדיקות אלה כאשר המנוע עובד
מי שבכול זאת עושה את הבדיקה ( בניגוד להמלצות ) כאשר המנוע עובד רצוי מאד שידע מי נגד מי איפה למקם את היד
מה מותר להחזיק ואיך לשחרר את המאורר לאחר התנעת המנוע .
כדאי שאני יהיה יותר מפורש בתשובתי .
זאת בדיקה מאד מאד מסוכנת .
לא מופיעה בספרים ( ובצדק ) .
זאת בדיקה שאנחנו המכונאים בעלי נסיון רב יודעים לאיזה מצמד מאורר ניתן לעשות .
ומה מרגישים ( תחושה ביד ) בזמן הבדיקה .
למי שאין נסיון מה תיהיה התחושה בזמן הבדיקה חבל להכניס את היד לתוך המאורר :twisted:
איציק
לפני הבדיקה שתהפוך אותך ח"ח לטרומפלדור, תבדוק שאין נזילת קטנטנה מהצינור המחובר לבית תרמוסטט.
נזילה משם ישירות על היונית חום תקפיץ את המד. ככה היה אצלי.
נקיתי רדאטור חדש ,החלפתי טרמוסטט, מים מהביוקר , שמן סמיך כראוי (שזה גם פרט מאד חשוב , שמן שלא ידאג לסיכוך נכון גם כן יכול להביא לחיכוך יתר וחימום ונזק למנוע) - בקיצור הכל היה פיקס ועדיין המד היה מראה חום מפחיד.
שניה של מבט על הצינור העליון וגיליתי נזילה כל כך קטנה שאין מצב לזהותה. הידקתי את הצינור כראוי , וידאתי שאין נזילה והופס התופעה נעלמה כליל.
לגבי הפאן קלאץ' - קראתי בעבר את הדיון על צורות הבדיקה. אני מעדיף להמנע מהבדיקה הזו, גם בגלל היד... וגם כיוון שאין לי שום אינדיקציה לגבי התחושה של התנגדות תקינה.
עידן.. המאוורר שלך עדיין קיים.....?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי boaziko
2. בדקתי את הטרמוסטט (למרות שהוא חדש) במים חמים. הטרמוסטט נפתח בערך 5מ"מ, ונסגר לגמרי בהוצאה מהמים. האם זו פתיחה תקינה?
עוד רעיונות יתקבלו בברכה.
תודה.
האם מישהו יודע מה אמורה להיות מידת הפתיחה של הטרמוסטט?
1 קבצים מצורפים
חנן,
פרוצדורת הבדיקה שהעלית לגבי הטרמוסטט של ההילקס נכונה בהחלט באופן כללי.
השאלה היא האם טווח תנועה 8 מ"מ רלוונטי גם לסמוראי?
ימי הקיץ החמים...
גורמים לנו להקפיץ שרשור מהבויעדם...
אז ככה: סמוראי 88, החל להתחמם לפני שבוע בנסיעה עם מזגן באזור בקעת הירדן (נו, טוב, היה 46 מעלות בחוץ). לאחר הנסיעה הזו, הרדיאטור עבר ניקוי, טרמוסטט תקין, נוזל קירור איכותי (פרסטון), מכלולי הרכב תקינים (כולל קרב' מכוון היטב).
בימים רגילים, ללא חום מיוחד בחוץ ו/או מאמץ- שעון החום עומד על החצי כמו שעון שוויצרי.
אבל, בימים חמים, ובנסיעה מהירה (עם הרבה גז...) ובמיוחד בעליות, השעון קופץ כמעט עד לאדום, ואז כמובן, מתחילים לזרום מים מצינור העודפים.
אגב, בטיול קצרצר עם עליות לא פשוטות, במהירות טיפוס איטית ועם מזגן :D הרכב עבד בלי בעיות וללא התחממות. אבל כשיצאתי מהשטח- בכביש המהיר ושוב, בעליות המנוע מתחמם בצורה מפחידה.
רעיונות?
כי בחודש הקרוב אני מתכנן כמה ימים בשטח בדרך לאילת...
פאן קלאצ' או חשמלי ?
האם הרכב מתקשה לסחוב עם המזגן ?
תגדיר "הרבה גז" - טור 4 ומעלה ?
אגב את בדיקת הפאן קלצ' עם היד והסמרטוטים ניצן לבצע גם עם סתם חתיכת קרטון, כלומר כאשר המנוע מונע פשוט דוחפים חתיכת קרטון לפאן ואם הקלצ' גמור הוא יעצר אפילו מזה.
אני לא מכונאי רכב ולכן אין לראות בהודעה זו המלצה מקצועית ! הישמרו על נפשותייכם ! :-D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
פאן קלאצ' או חשמלי ?
האם הרכב מתקשה לסחוב עם המזגן ?
תגדיר "הרבה גז" - טור 4 ומעלה ?
צודק...
מאוורר חשמלי "ספאל" (כולל מתג הפעלה ידני לשליטה מהקבינה).
הרכב כמו נמר! גם עם מזגן. בכביש ישר מגיע ל-115/120.
היום בשטח עלה עליות "נחמדות" ללא מאמץ ועם מזגן עובד.
הרבה גז=דוושה עד הסוף... אין לי ממש מד סל"ד, אבל אני מעריך שזה באזור ה-4 עד 5.
4-5 טור , חום של 40-45 מעלות , עליות קשות עם מזגן,לא תופס תאוצה בשביל להתקרר מהרוח הנגדית... זה די מסביר את עליית החום...
הייתי מנסה להרגע קצת, לא בתור ביקורת חלילה , פשוט תנסה לעלות את אותה עליה ברגוע ותראה מה קורה.
115-120 עם מזגן? לא רע בכלל האמת... מה לגבי צריחת הדלק (לא טעות).
בד"כ אני נוסע רגוע, אתמול רציתי לבדוק את מערכת הקירור....
צריכת הדלק במהירויות של עד 100 קמ"ש היא 1 ל-10 ~
מעל 100 קמ"ש 1 ל-9 ~
(עם מזגן עובד כמובן...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
ימי הקיץ החמים...
גורמים לנו להקפיץ שרשור מהבויעדם...
אז ככה: סמוראי 88, החל להתחמם לפני שבוע בנסיעה עם מזגן באזור בקעת הירדן (נו, טוב, היה 46 מעלות בחוץ). לאחר הנסיעה הזו, הרדיאטור עבר ניקוי, טרמוסטט תקין, נוזל קירור איכותי (פרסטון), מכלולי הרכב תקינים (כולל קרב' מכוון היטב).
בימים רגילים, ללא חום מיוחד בחוץ ו/או מאמץ- שעון החום עומד על החצי כמו שעון שוויצרי.
אבל, בימים חמים, ובנסיעה מהירה (עם הרבה גז...) ובמיוחד בעליות, השעון קופץ כמעט עד לאדום, ואז כמובן, מתחילים לזרום מים מצינור העודפים.
אגב, בטיול קצרצר עם עליות לא פשוטות, במהירות טיפוס איטית ועם מזגן :D הרכב עבד בלי בעיות וללא התחממות. אבל כשיצאתי מהשטח- בכביש המהיר ושוב, בעליות המנוע מתחמם בצורה מפחידה.
רעיונות?
כי בחודש הקרוב אני מתכנן כמה ימים בשטח בדרך לאילת...
טוב, אז בטיפול האחרון (השבת...) גיליתי שמכסה הרדיאטור נראה לי קצת חשוד ב"רכות" שלו.
יותר מידי מים היו יוצאים למיכל העיבוי ומשם הדרך לרצפה היתה קצרה עבורם... גם כאשר חום המנוע היה ב-3/4.
החלפתי את המכסה בחדש- ועושה רושם שטמפ' המנוע חזרה להיות סביב החצי וללא מים מטפטפים...
נהיה במעקב ונראה אם אכן זו היתה הבעיה.
כלומר , הקפיץ שאמור לעמוד בלחץ המים ולמנוע העברתם למיכל עיבוי, נחלש ?
חיובי. כך זה נראה.
לא ממש לרמה של ספוג רך, אבל רך יותר מהמכסה החדש.
אז עבר קצת זמן מהטיפול.
השבת טיילתי ברמות מנשה וגיליתי תופעה מעניינת (שקרתה לי כבר הרבה פעמים, אבל עכשיו אני בטוח שזה לא ממערכת הקירור אחרי שטיפלתי בה באהבה...)
בנסיעה במשך זמן ממושך ב-LOW (ובמהירות נמוכה מן הסתם) המנוע מתחמם לו כמעט עד הקו האדום. (בין אם המזגן עובד או לא). בטיול האחרון עליתי מעלה בדרגת קושי בערך בינונית למשך זמן של כ-45 דקות.
מכירים מה יכולה להיות הבעיה?