אני מתכנן מתקן ורוצה לדעת את עובי הריתוך הדרוש והאם יחזיק.
אני משתמש ב-COSMOSWORKS אבל לא יודע האם זה אפשרי וכיצד מבוצע.
תודה.
נעם
Printable View
אני מתכנן מתקן ורוצה לדעת את עובי הריתוך הדרוש והאם יחזיק.
אני משתמש ב-COSMOSWORKS אבל לא יודע האם זה אפשרי וכיצד מבוצע.
תודה.
נעם
לדעתי זה לא אפשרי. הקוסמוס מתייחס לחומר כאחיד, וריתוך הוא אי אחידות בחומר, שאין דרך למדל אותה בתוכנה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי malayka
אז איך אפשר לחשב עובי ריתוך במסגרות / מסבכים מורכבים שבעייתי לחשב אותם ידנית?ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
נעם
השאלה לא לגמרי ברורה לי, אתה מתכוון לעומק הריתוך? זה לא משהו שצריך לחשב, זה העבודה של המסגר. בעיקרון הריתוך צריך להיות לכל עומק החומר, אם אתה מרתך נניח צינורות בעובי 2 מ"מ אז עומק הריתוך צריך להיות 2 מ"מ.
אם אתה שואל לגבי בדיקה של חוזק מבנה מרותך באנליזה של אלמנטים סופיים כמו קוסמוס, אז לפחות בתוכנות מהסוג הסטנדרטי של קוסמוס, אין אפשרות לעשות את זה. התוכנה מתייחסת לחלק שאתה נותן כרצף אחיד של חומר, וכך היא בודקת אותו. הבעייה בריתוכים היא שהם לא מושלמים, יש בהם סדקים/חורים וכן הלאה בהתאם לרמת הביצוע, והפגמים האלו שקיימים בפועל הם לא משהו שהמחשב יכול להתייחס אליו. מה גם שהריתוך עצמו הוא לאו דווקא באותו חוזק, לפעמים הוא חזק יותר, קשה יותר ופריך יותר ממתכת הסביבה - תלוי בתהליך הספציפי שבוצע.
הבנתי, אצטרך לחשב ידנית...
תודה.
נעם
שאלות על קוסמוס:
1. איך אני מכניס לו גוף שאיננו חלק אחד אלא הרכבה? הכוונה נניח לשני מוטות מרותכים.
2. אני לא מבין את נתוני הDISPLACEMENT שלו. הוא נותן תשובה של 1.123e+004, נגיד. מה זה, איך אני מתרגם את זה למספר שאני יכול לעבוד איתו (מ"מ, PSI, מה שלא יהיה).
3. יש אפשרות לבחור העמסה נקודתית שלא על FACE שלם?
אלון בקשר למספר:
2. אני לא מבין את נתוני הDISPLACEMENT שלו. הוא נותן תשובה של 1.123e+004, נגיד. מה זה, איך אני מתרגם את זה למספר שאני יכול לעבוד איתו (מ"מ, PSI, מה שלא יהיה).
זה נשמע כמו 1.123 כפול 10 בחזקת 4 (רק העשר בחזקת 4). זה מתלמיד פיזיקה-מכניקה שכותב ככה תשובות לשאלות חסרות מציאות לחלוטין :)
ואני חשבתי שראיתי כל דרך לכתוב את זה אחרי MATHNET וMATHLAB...
תודה.
לדעתי ה E מסמל EXP שאומר 10 בחזקת ***, וה+004 זה בעצם מעריך החזקה.
אלון שלוםציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
1. ניתן לבצע אנליזה להרכבות בקוסמוס, התנאי הוא שזה לא multy body (במידה ויצרת אותו ע"י
שרטוט ומשיכת פרופילים (structural member) צריך לבצע combine ברמת החלק. אחרי
שביצעת פעולה זו הוא יתייחס לכל בחלק אחד - קוסמוס לא יודע לחשב ריתוכים.
2. במידה ואתה עובד ביחידות SI הDISPLACEMENT הוא במטרים, במקרה שלך - 11,230
מטר!! (או שמוגדר אצלך במ"מ - יותר הגיוני...)
3. ניתן לבחור העמסה נקודתית - פשוט צריך לבחור נקודה בשלב הגדרת הכוחותציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
אכן מ"מ.ציטוט:
(או שמוגדר אצלך במ"מ - יותר הגיוני...)
תודה רבה.
אפשר להכניס חומרים שונים לאנליזה של COSMOS אבל רק בהרכבה וצריך להכניס את תכונות החומר הנבדק. לפי דעתי זה אפשרי רק בגירסה המלאה של התוכנה ולא בCOSMOS EXPRESS.
יש לי ספר הדרכה לתוכנה בPDF אם מישהו מעוניין.
מכיר את השאלה על העגלה מלאה חיטים, עם החור ברצפה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי OFF-RoaD
מצב ההוראה כ"כ נמוך, שדרך הלימוד אצלנו היא פתירה של 100% שאלות בגרות מכל השנים.
עם מעט מאוד תיאוריה על הנושא, רק תרגילים.
עכשיו בגרויות, מלמדים את עצמנו את החומר.
:?
מצטער שאני לא קשור, צריך פורקן...:evil:
מה אם אני בונה גוף מהמון הרכבות וחלקים, שומר אותו ומייבא אותו כBODY אחד? הוא יוכל לעבוד על זה?
בטח מכיר, זוכר תפיתרון בע"פ :grin:ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
אצלנו מלמדים תיאוריה וטכניקה, אני מרשה לעצמי להניח שאם תתן לי את כל המשתנים הדרושים אוכל לפתור בעיה הכוללת חיכוך עם אוויר וכד'. אשמח להמשיך דיון זה אבל בפרטי לפני שמישהו פה מתעצבן עלינו :wink:
http://img233.imageshack.us/img233/2483/stress1tf.jpg
עבור המבנה הזה, לדוגמא, דפורמציה מקסימלית היא 0.2379 מ"מ כפול סקאלת הדפורמציה (1748.51) שזה נותן לי בקירוב 415.97 מ"מ דפורמציה בנק' שיא הדפורמציה?
בחישוב ריכוזי המאמצים הוא גם מפנק אותי בנתינת Yield strength=3.516X10^8. זה נתון בפסקל, אבל אני לא מצליח למצוא לזה הסבר הגיוני (תבדקו עם המספרים, זה אומר שאני יכול למתוח עד 200 מטר+ לפני דפורמציה פלסטית או לחילופין להעמיס איזה 300 טון... איפה אני מפספס חלוקה באיזה 100 או 1000? לחלק בסקאלה או משהו?).
COSMOSXPRESS שמגיעה עם הסוליד היא לא תוכנה מדוייקת בשום צורה. השתמשתי בה לחישובים ואחרי שבדקתי את האנליזות עם חישובים פשוטים ראיתי שהתוצאות לא מדוייקות. התוכנה המלאה נותנת תוצאות טובות הרבה יותר.
אשור לסמוך על התוכנה במיוחד במבנים דקים וארוכים (כמו צינורות של שלדה) שם הסטייה יכולה להיות לא הגיונית לחלוטין.
אל תשתמשו בXPRESS לחישובי חוזק זה לא אמין!
[QUOTE=אלון_ק]http://img233.imageshack.us/img233/2483/stress1tf.jpg
עבור המבנה הזה, לדוגמא, דפורמציה מקסימלית היא 0.2379 מ"מ כפול סקאלת הדפורמציה (1748.51) שזה נותן לי בקירוב 415.97 מ"מ דפורמציה בנק' שיא הדפורמציה?
הדפורמציה שמוצגת בגרף היא היחידות האמיתיות של השקיעה - כלומר 0.238ממ שקיעה מקסימלית.
הסקאלה היא של מידת ההגזמה בגרף של המודל, הרי לא תראה שקיעה של 0.2ממ.
השקיעה המחושבת תהייה 0.2 והשקיעה המוגזמת המוצגת בשרטוט היא של 415.
אלון, הדרך להתקדם בפורום מהסוג הזה היא לא על ידי שאלות כלליות אלא ספציפיות. אפשר לעשות בתוכנות האלו המון, והמון גם אי אפשר לעשות, תציגו את הבעייה ההנדסית שאתם מנסים לפתור כולל כמובן סקיצה. במקרה הזה, מה התפקיד של המבנה ומה באמת מעניין אותך? מה אתה מפחד שיכשל? תן את כל הסיפור. אף תוכנה לא עומדת בפני עצמה, ואם מתיחסים אל התוכנה כאילו היא יעץ הנדסי שיש לו תשובות - כל מה שתקבל זה זבל ובלבול נוסף.