התנדבות ליחידות של מתנ"א - איך זה משפיע עלינו?
בשרשור של מאיר ההסתייגות שלי לא התקבלה ברצינות , במחשבה שנייה, היה מיותר להביע אותה שם - לכן פתחתי שרשור חדש.
ועכשיו לשאלה : האם לדעתכם התנדבות ליחידות במסגרת מתנ"א עלולה להוריד את העומס ממתנ"א ותוביל לניתוב המאמצים העודפים להגברת הבידוקים ההורדות והחרמות ג'יפים ?
דעתי ובתגובה לשרשור של מאיר : אין ספק בכלל , ככל שיחידת החילוץ תעשה את עבודתה טוב יותר כך יעלו הסיכויים להתפס ולקבל הורדה או במקרה של היום - החרמה! , במקום לקפל מחסום בידוק כדי לטפל בארוע חילוץ ,יחידת החילוץ תעשה זאת ותפנה את המחרימים לעיסוקיהם, אני אישית מעדיף להתקע שעתיים בפקק פעם בתקופה בגלל ארוע חילוץ מאשר להתקע שבוע עם הורדה , אם המשטרה רוצה לייעל את עצמה בנושא החילוץ מתפקידה לעשות זאת.
בכנות , אני לא מנסה לייצר פה שום פרובוקציה , יש לי אינטרס בתור ג'יפאי "אפור" באי-הצלחה של מתנ"א לפחות בדרך שהיא פועלת בה היום נגדנו.
למנהלים - תנו לשרשור הזה הזדמנות למען ההגינות והאיזון , אני בטוח שיש הרבה כאן שחושבים כמוני .
מאיר - מה אומר לך שלא אמרתי (בניגוד לרוב פה) או שאתה יורה לעצמך ברגל או שאתה מכשיר את הקרקע (לצמיגים שלך) - ניסתרות דרכך.
חוזר: התנדבות ליחידות של מתנ"א - איך זה משפיע עלינו?
אכן, היה מיותר להגיב בדיון שמאיר פתח. יפה עשית שפתחת דיון חדש. אני מבקש מכולם- לא לרדת לרמה שבד"כ דיוני "כל השוטרים זונות ושונאים אותנו" יורדים.
עכשיו- אש...
אסף.
שאלה הרבה יותר בסיסית.
להתנדב למשא"ז זה בסדר, אתה מסתובב בשכונה שלך ומגן על הבית שלך מפני אוזלת ידה של המשטרה.
מה הרעיון להתנדב למתנ"א ?
למי אתה עוזר ?
בשביל מה ?
אם יש לכם תחושת שליחות יש מספיק מקומות שבהם העזרה תהיה מועילה יותר והומאנית הרבה יותר.
מתנ"א זהו גוף שכל מהותו רעועה בעיני, high way patrol לעניים.
גילוי נאות: אבא של אישתי מתנדב בכיר מאוד במתנ"א, יש לנו ויכוחים כאלו כל הזמן. בשביל מה זה טוב ?
היחידה של מאיר אולי שונה, ואני נותן לו את הקרדיט הזה אבל, כבר הייתי באופן אישי בסרט הזה של בואו רק בשביל .... ובסוף עשינו גם עבודת שיטור של מניאקים. ועוד בחינם.
עם כל הכבוד כמות כזו של שטויות לא שמעתי מזמן או שאתה טועה אבל בטוח מטעה
שיש פקק כתוצאה מתאונה אף ניידת לא תגיע כי היא לא יכולה לפתור דבר וחצי דבר
זה לא יפנה ניידות לחפש את הרכב שלך כלל
כלל דבריך נאמרו מחוסר ידיעה מוחלטת של המערכת ודרכי פעולתה!!!
ואני אומר זאת באחריות מוחלטת
אני מציע כי תתעסק בגלגלי רכבך ולא בגלגלי אני:!:
ועכשיו לשאלה : האם לדעתכם התנדבות ליחידות במסגרת מתנ"א עלולה להוריד את העומס ממתנ"א ותוביל לניתוב המאמצים העודפים להגברת הבידוקים ההורדות והחרמות ג'יפים ?
דעתי ובתגובה לשרשור של מאיר : אין ספק בכלל , ככל שיחידת החילוץ תעשה את עבודתה טוב יותר כך יעלו הסיכויים להתפס ולקבל הורדה או במקרה של היום - החרמה! , במקום לקפל מחסום בידוק כדי לטפל בארוע חילוץ ,יחידת החילוץ תעשה זאת ותפנה את המחרימים לעיסוקיהם, אני אישית מעדיף להתקע שעתיים בפקק פעם בתקופה בגלל ארוע חילוץ מאשר להתקע שבוע עם הורדה , אם המשטרה רוצה לייעל את עצמה בנושא החילוץ מתפקידה לעשות זאת.
הנושא נטחן עד דק כבר שנים על שנים, ובכל פעם מתחיל מחדש כי המשטרע זקוקה למתנדבים, ולכן בכל פעם שעולה בקשה להתנדב מתחילים הויכוחים.
יפה אמר גיא - יש מספיק אפיקים אליהם ניתן לתעל כוונות טובות. החל מבתי אבות ובתי חולים, דרך "יד שרה" ומד"א, ועד להתנדבות לשירות מילואים - אם יש הגנה פיזית ממש על המדינה הזאת, אז זו הדרך.
ולמה לא מתנ"א?
כי מתנ"א הינה גוף שנולד בחטא. כי אף אחד שגרם-שכל בקודקודו לא חושב באמת שאכיפה תמנע ולו תאונה אחת. כי כל תכליתה של מתנ"א הינה גביית "מס דרכים" מהאזרח, וכי כל משמרת של שוטר תנועה מכניסה למדינה אלפי שקלים רבים עד מאוד. כי מבחינתי מתנ"א איננה יותר מכנופית שודדי דרכים הפועלת בחסות החוק ומתוקצבת מהמסים שאנחנו משלמים, והיא אויב שלי כג'יפאי וכאזרח.
אם מתנ"א לא היתה מתנהגת בכבישים כפי שהיא מתנהגת, אז אולי. אבל כפי שהמצב כיום, כשכל שוטר שאנחנו רואים גורם לנו לדפיקות לב, אז לא תראו אותי ביחידת החילוץ של מתנ"א. ומאיר שהוא חבר טוב שלי, יסלח לי ולא ייעלב.
אני גדלתי על חינוך האומר = מה אני יכול לעשות לטובת המדינה .
והכל על בסיס שכולם עוזרים לכולם אנחנו למדינה והמדינה לאזרחים .
לצערי היום השאלה היא לא מה אני יכול לעשות לטובת המדינה
השאלה היא ? מה המדינה עושה לטובת האזרחים והתשובה היא כלום !!!!
המצב הוא שהאזרחים שואלים את עצמם למה המדינה פעולות נגד האזרחים שלה ( ואני לא מתכוון בכלל להתנקות :!: )
אני מתכוון לפקח שרושם דוח רק כדי לקבל פרמיה
אני מתכוון לשוטר המתפרץ לבית בחיפוש אחרי עובד זר ( שנמצא כחוק ) בבית
אני מתכוון שוטר שרושם דוח על כננת שאינה תואמת את רשיון הרכב ( כי משעמם לו )
אני מתכוון לחולה שמתחנן על חייב לקבלת תרופה
אני מתכוון לכל הדברים הקטנים שגרמו לנו לתושבי \ אזרחי \ ילידי הארץ לחשוב פעם נוספת !
ובסוף בסוף שאני כבר ימצא את עצמי מתנדב אני עשוי להגיעה לבית המשפט לאחר שהעברין הגיש נגדי
תביעה :mrgreen: :-( ואז מתברר לך שאתה לבד :sad:
השוטרים יחנו על המדרכה זה בסדר
הפקחים לא ירשמו דוחות לחברים שלהם זה בסדר
הגנבים יגנבו וישתחררו אחרי 12 שעות 8-) בדרך כלל זה הרבה פחות מ 12 שעות
הדתיים לא ישרתו ( רק ימצצו וימצצו )
הערבים לא ישרתו ( רק יבכו ימצצו ויתפוצצו )
המורים לא ילמדו את הילדים זה בסדר ( למה שילמדו לא רק שלא משלמים עוד באים בטענות )
הרופאים לא יטפלו בחולים זה בסדר ( למה שיטפלו הרבה יותר כדאי לגרום לך לבוא אליו לביקור פרטי )
אפשר להמשיך
ולהמשיך
ואני עוד צריך להתנדב למערכת הזאת ( לכל מוסדות השלטון לא רק למשטרע ) :?:
אז במלחמה = כמו במלחמה
זה בטוח הדרך לאנרכיה ( לדעתי אנחנו כבר שם )
איציק
מאיר, קצת לא מסתדרת לי הסתירה שבין מדיניות רדיפת ג'יפים משופרים, לבין הכרה והערכה לאותם ג'יפים ולשיפורים שמותקנים בהם, במסגרת יחידת חילוץ.
אם למתנ"א אין תקציב וכוח אדם להקים לעצמה יחידת חילוץ, שתעשה את זה על חשבון כוח האדם והתקציבים המופנים לשמירה על דחלילי הקרטון המגוחכים, ולרכישה ותפעול של אקדחי הלייזר.
זהו. אני את שלי אמרתי ולא אוסיף עוד בנושא הזה.
אני מסכים עם מה שאיציק ודרור כותבים לגבי המשטרע, בתור אחד שמתנדב כבר שנים למשא"ז, השוטרים להם אנו עוזרים מתייחסים אלינו כאל זבל במקרה הטוב, למה, כיוון שאני עובד יותר יעיל מהם, מגיע לאירועים קודם, מגיע עם חיוך וסבלנות. הם גם מגיעים אחרי, גם עצבניים ואח"כ עוד מתפלאים למה לא סובלים אותם.
אין ספק שהמדינה היום נותנת הרגשה, היכן נדפוק עוד את משלמי המיסים, שישלמו יותר והמדינה תקצץ בחינוך, בביטחון, בקצבאות למשלמי המיסים ותגדיל אותם למנצלים (חרדים וכו').
אבל, כאן האבל הגדול, אני לא מתנדב למשא"ז כדי לעזור למדינה, אלא לעזור לעצמי, אם מנעתי פעם אחת פריצה לבית שלי או של שכן, אז את שלי עשיתי.
כנ"ל להתנדב למתנ"א:
1. אם קיצרתי את זמן ההמתנה של יושבים בפקק, לי טוב.
2. אם עזרתי למישהו וקיבלתי לאחר מכן הכרת תודה בחיוך או במילים, לי טוב.
ועוד ועוד.
קרה לי מקרה שעליתי לירושלים, ברמזור הראשון נתקעה סופה צבאית, החייל המסכן חסם נתיב וגרם לפקק אלוהים (לפני שבת, ירושלים....), בלי להתבלבל הוצאתי רצועות וגררתי אותו הצידה, התודה שלו עשתה לי את השבת. נכון סיכנתי את עצמי ואת הרכב (לדעתי, משקל סופה ממוגנת עובר את 2.7 טון שמותר לרכב שלי לגרור), למה? כי צריך, כי אם אנחנו לא נעשה אף אחד לא יעשה בשבילנו!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי IlanHadar
קרה לי מקרה שעליתי לירושלים, ברמזור הראשון נתקעה סופה צבאית, החייל המסכן חסם נתיב וגרם לפקק אלוהים (לפני שבת, ירושלים....), בלי להתבלבל הוצאתי רצועות וגררתי אותו הצידה, התודה שלו עשתה לי את השבת. נכון סיכנתי את עצמי ואת הרכב (לדעתי, משקל סופה ממוגנת עובר את 2.7 טון שמותר לרכב שלי לגרור), למה? כי צריך, כי אם אנחנו לא נעשה אף אחד לא יעשה בשבילנו!
טוב מאוד אילן. רק לא צריך לשכוח שבשביל לעזור למישהו כמו במקרה שלך, אתה לא צריך להתנדב למתנ"א אלא סתם להיות אזרח טוב שעוזר היכן שהוא יכול.
אני ואחרים עוזרים ומחלצים חבר'ה שתקועים לפחות פעם-פעמיים בחודש, ולא בשביל כסף, וגם לא צריכים צ'קלקה כחולה בשביל זה.
דרור,
אתה צודק, שאנחנו עוזרים בלי מסגרת, כאן הבעיה, במקרה וקרה משהו לא טוב אתה לבד, התביעה כבר בדואר.
התגובה שלי מתחלקת ל2...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי tayrie
במקום לקפל מחסום בידוק כדי לטפל בארוע חילוץ ,יחידת החילוץ תעשה זאת ותפנה את המחרימים לעיסוקיהם, אני אישית מעדיף להתקע שעתיים בפקק פעם בתקופה בגלל ארוע חילוץ מאשר להתקע שבוע עם הורדה , אם המשטרה רוצה לייעל את עצמה בנושא החילוץ מתפקידה לעשות זאת.
אם התכוונת למחסומים שבהם עומדת ניידת של משרד התחבורה, אז זה לא קשור לעניין בכלל.
למשרד התחבורה יש כמה ניידות בודדות שעושות את הבדיקות, אם יהיו פחות או יותר שוטרי מתנ"א, זה לא ישנה את מסםר העמדות הבודקות.
אם מדובר על "סתם" ניידת של מתנ"א שעומדת ובודקת רשיונות, אז תן להם לעשות את העבודה!
אתה יודע כמה אנשים במדינה הזאת נוסעים ללא ביטוח/טסט?
או לחילופין, כמה נהגים נוהגים ללא רשיון נהיגה? (אם כתוצאה משלילה ואם כתוצאה מאי-הוצאת רשיון ... )
ו...אפשר להתנדב גם בצורה אחרת...
אבא שלי התנדב (בצעירותו) 18 שנה במשמר האזרחי וביחידת התנועה של משטרת כפר-סבא.
בכל התקופה הזאת הוא רשם 2 דוחו"ת בלבד!!!
למה? כי אבא שלי הוא אדם שחושב אחרת.
הוא חושב שחינוך עם "גזר" עדיף ע"פ חינוך עם "מקל".
הסברה ונחמדות טובים יותר מדו"ח ותוקפנות.
לעצור לבדיקה, להסביר מה לא בסדר ולשחרר את הנהג עם חיוך.
(אגב, אחד הדוח"ות שהוא כן נתן היה לאשה שנסעה כאשר 2 מילדיה עומדים! על המושב הקדמי
ועוד 5 חברים של הילדים יושבים/עומדים במושב האחורי. )
איתי
דרור- אני לא מסכים וכן מסכים.
עבדך הנאמן היה מקבל פעם כסף כדי להיות חמוש באמצעי רעש וכחולים מגניבים וגם להשתמש בשני אלה.
מתוקף זה גם עבדתי רבות לצד שוטרינו.
רוב אנשי השטח- השוטרים בהם האזרח מתחכך- הם אנשים שחיים בעומס עבודה לא הגיוני, משכורות מגוחכות, תחת מפקדים עם דרישות\מגבלות מפגרות, ללא גיבוי ובעיקר-בעיקר- ללא הכשרה וחניכה נכונה.
רוב אלה שבהם נתקלתי היו אנשים טובים במצבים לא טובים, ששמחו לכל הזדמנות בה מישהו האיר להם מעט את סביבת העבודה.
עכשיו רגע למקרו, אני עושה זום אאוט גדול- ופוזל לכיוון מאיר ו TAYRIE:
המדינה מבחינתי היא גוף שהוא מכשיר, כלי בעל תכלית. השימוש של מדינה, הוא לעטוף את כל תחומי החיים שלי- להביא בהם תועלת, להכניס בהם סדר, להגביר את הבטיחות, להגדיל היצעים, לשפר כח קנייה ואף לשדרג את המצב הבטחוני.
כל זמן שהמדינה לא מבצעת בפרמטרים האלה, היא נמצאת בכשלון, ואני יוצא ניזוק.
ברור שאני לא מחדש פה, אבל חשוב לי להגיד, ונראה לי שאני בכיוון הנכון.
הנקמה שלי היא בבחירות, התרומה שלי היא בכל מה שאוכל, כי המדינה שלי היא בשבילי. המדינה היא התארגנות שאמורה להיות מלכ"ר- מוסד ללא כוונת רווח- בניגוד למשטר המלוכה הסעודי או האוליגרכיה ברוסיה.
עכשיו, אני אתנדב כדי להביא תועלת, כמו שאמר אילן, ואני מנסה לשכנע את כל מי שאוכל, שמדינה מקולקלת צריך לתקן, כי בניגוד לג'יפ (וסליחה מראש) זה לא עניין מובן מאליו לקנות אחת חדשה כשזו שלנו תושבת...
דרור-איציק-גיא ויתר החברים, שלום לכולם
כמה מילים בקשר למה שנכתב כאן למעלה ברשותכם ולמען הגילוי הנאות,ברוב עוונותיי הרבים אני גם מתנדב ביח' המדוברת. וכמו כולנו גם אני עוזר בדרך למי שצריך ובאמת לא צריך לזה צ'קלקה.
אבל תאמינו לי שבכל פעם שנקראתי לחילוץ ע"י המשטרה ופיניתי נהג/ת עם או בלי כמה ילדים ברכב
כשהם עומדים בכביש בין עירוני(אנחנו לא פועלים בכבישים עירוניים)על נתיב נסיעה או על שול שמאל /ימין ורכבים עוברים חצי מטר מהם ב-120 קמ"ש הרגשתי לא פעם שאני מציל חיים ואתם מוזמנים לבדוק כמה הרוגים היו ב-2005 בתאונות על שוליים בלבד,אם אני לא טועה מעל 80 הרוגים שאם היו מפנים אותם קודם לא היו בסטטיסטיקה האיומה הזאת ,ומדהים אותי כל פעם מחדש איך אנשים לא מבינים את הסכנות בעמידה על כביש מהיר.
כמו כן אני בעצמי יותר מפעם אחת פיניתי רכבים לאחר תאונה ותוך כדי היגיעו רכבים מאחור והתנגשו ברכבים שטרם פונו לרבות מקרים של תאונות קשות עם פצועים והרוגים של רכבים של נהגים סקרנים בנתיב הנגדי שרק הפנו מבט לתאונה בצד השני ,ואני אחסוך לכם את התאורים איך זה נגמר.
כל המהות של היח' שלנו זה לפנות את המפגע מהדרך למקום בטוח במינימום זמן עד לבוא הגרר המשטרתי שמגיע בדרך כלל לאחר כ-שעתיים.מעבר לשחרור הפקק ולפתיחת הכביש מדובר במקרים מסויימים בהצלת חיים וזה לא הגזמה,רק לפני שעה נהרגו בכביש 4 נהג גרר ונהגת שבאה לפנות את החבר שלה שנתקע עם האופנוע שלו וגם הוא פצוע קשה.אז חברה בבקשה קצת כבוד למה שאנחנו עושים,גם אם אתם לא אוהבים את המשטרה ,דעתי בקשר לאכיפה לא שונה בכלום מדעתו של דרור ועוד כמה חברים,וכשמבקשים מאיתנו לעשות משמרת אכיפה זה תמיד למטרות חשובות כגון מעבר מחסומי רכבת באור אדום וכד' או מבצעים לנהגים שיכורים ,שאין לכם מושג (גם לי לא היה קודם) מה זה להוציא בחור מההגה שלא מסוגל לעמוד לבדו ולא רואה כלום ממטר ודקה קודם נסע ב100 קמ"ש בכביש החוף,כן אני הוצאתי אותו מהרכב ואחרי שכמעט הלכנו מכות עצרו אותו ואת הרכב שלו ,ותסלחו לי כולכם גם כאן אולי הצלתי חיים של מישהו שיכל ליסוע מולו או לידו.דרך אגב זה היה ביום שישי בשתיים וחצי בלילה בשעה שגם אני הייתי מעדיף להיות במיטה אבל מה לעשות שהבת שלי והבן שלכם נמצאים בכביש בדרך הביתה עם החוליגנים האלה.זה בסדר שאתם לא חייבים לחשוב כמונו אבל לפחות שתדעו את העובדות.
צפריר
אני אישית מעוניין להקים סיירת של ג'יפים, שבכל אחד מהם מותקן ארגז מיוחד שאותו יבנה חיים רכס. חיים יספק את הארגזים כמובן ללא תשלום . כמו כן יותקנו בג'יפים שני כסאות אורטופדיים מיוחדים אותם תתרום אספיר ללא תמורה. בארגז המיוחד שיבנה חיים רכס, תהיה כמות עצומה של קרח כתוש, ועליו בתוך מתקן מיוחד אותו יבנה ארז ללא תשלום יעמדו 12 בקבוקי בירה בגודל סטנדרטי של 480 סמ"ק.
בג'יפ ינהג רק מי שעבר קורס מזורז במעבר נתיבים אל השמאלי הקיצוני בכל פעם שהוא רואה ניידת.
בג'יפ יהיה גם נווט / נהג משנה.
נהג המשנה יצוייד בשני פלייר פטנט של "וייס-גריפ", וחבילה מסמרים 120. נהג המשנה יכופף את המסמרים לצורת האות "ל" ליצירת נינג'ה. את המסמרים יתרום עבדכם הנאמן, ואת הפליירים ינפק נמרוד או אסף כתרומה מהרווחים על מכירת תוכניות הבאגי.
בכל פעם שיראה הנהג ניידת של "המשטרע" הוא ידווח לאיציק טלפונית את מספר הרישוי שלה לצורך מעקב. תוך כדי הדיווח, ישליך נהג המשנה 3 נינג'ות מהחלון מבלי שאף אחד ירגיש.
תוצאה: תוך שבועיים גפני צמיגי החוף יהיה מיליונר.
לברוך תהיה עבודה להוציא אותנו מהמעצרים.
והמשטרע תפסיק לרדוף אחרי ג'יפים.
קיד.
צפריר ידידי,
אז מה רע בדעה שנכתבה לעי"ל? דהיינו שבמקום ששוטרי מתנ"א ושוטרים אחרים יעסקו בלהטפל לג'יפים וכיו"ב, הם יעסקו בעבודה האמיתית של להוריד נהגים שיכורים מהכביש?
ואלה שכתבו ששוטרים מסוג אחד לא משפיעים על יחידות אחרות של המשטרה (לא יהיו פחות מחסומים...), אני תמה: אם אזרח בלתי מוכשר בעליל כמוני יכול לשמש לתפקיד שוטר, האין שוטר אמיתי, גם אם ממחלקה אחרת, יכול לזנוח את משימת רדיפתו אחר הדוחו"ת הבלתי הגיוניים ולהיצטרף לפעילות החשובה של פינוי דרכים חסומות? בדיקת שיכרות אצל נהגים וכיו"ב?
במשטרת ישראל מצויים, ללא ספק, כמות נכבדה של אנשים חושבים ומתחשבים, חכמים ויודעי מעש.
חבל רק שמספרם בטל בשישים לעומת חבורת החארות שאני פוגש על הכביש.
להתנדב לעזור להם? (ולא, זה לא עזרה עבורי, מצטער - גם אם תנסו להציג את זה כך).
מי שמחפש להתנדב באמת, מוזמן להתנדב למילואים, מד"א, קשישים, בית לוינשטיין... לא חסר.
יוני5
צר לי, יוני, שאני לא מסכים איתך.
משטרת ישראל, אמנם, לפחות לטעמי, מתפקדת בצורה פחות מ"גרוע", אבל, ישנם מרחבים שלמים בתוך מדינת ישראל, בתוך גבולוות הקו הירוק, שאינם מטופלים על ידי המשטרה. מרחבים אלו נקראים "המרחב הכפרי".
בטוחני, שכל מושבניק כאן מבין על מה אני מדבר. בצד היתרונות בלהיות תושב מושב/קיבוץ/כפר, ובהם האפשרות לבנות ולנסוע על כלי רכב מסוגים שונים, לנסוע באופנועים וקרקטורונים ללא הקפדה על קוצו של יוד, יש גם חסרונות דומים - נסה לקרוא למשטרה אם פרצו לך הביתה, או אם ילד משתולל עם טרקטורון גנוב, ולא תהיה לך תגובה.
לפיכך יש במשטרה (מג"ב) חבלים כפריים, הפועלים כמעט רק בעזרת מתנדבים (לבושי מדי מג"ב), ובהם אנחנו, תושבי האזור הכפרי דואגים לעצמנו, כי אנחנו לא נעשה זאת, לא יעשה זאת אף אחד.
אז כן, יוני, להתנדב למשטרה, או לפחות למג"ב, כי אחרת נהיה הפקר לשיני גנבי הברזל, הפורצים, גנבי המכוניות, וגנבי הציוד החקלאי.
וגם מתנדבי מתנ"א, על אף שאני מכיר כמה כאלו שמתנדבים שם שאפילו לא הייתי מזכה בתואר "כלב א-שיח שיח" או בתארים "מתקדמים" אחרים, בסופו של דבר, כשתסתכל על התמונה הכוללת - עושים עבודת קודש.
שמיל , אני בטוח שאף אחד לא מדבר פה על ה"משמרים הקהלתיים" האלה שאתה מדבר עליהם שהם מתנדבים על מנת להגן על עצמם ורכושם נטו, והקשר שלהם במשטרה הוא רק לשם קבלת הרשאות (נקרא לזה) של משטרה.
אנחנו מדברים על אנשים מונחי אגו ואינטרס , שמתרצים את ההתנדבות שלהם באכפתיות והצלת חיים ( :shock: נו באמת כאילו חסר איפה להציל אנשים במדינה הזו בהנפת יד של איזה פוליטקאי מושחט), אנשים כאלה מטילים עלינו ישירות ובעקיפין קנסות(אני מדבר למשל על התוספת "בטיחות בדרכים" לרשיון רכב) וגזרות משונות נוספות - איפה אותם אנשים שצריכים אותם באמת?
יוני ויתר החברים בוקר טוב
לדעתי וגם לדעתך כל התנדבות באשר היא מבורכת ואין לנו חילוקי דעות על כך.
אגב גם אני לא נולדתי כפי שאתה יודע במתנ"א וגם אני חטפתי נקודות ודוח"ות וגם שלילת רישיון מנהלתית בעברי על שטויות שהוציאו אותי מדעתי וזו כשלעצמה סיבה מספיק טובה למה אתה ושכמותך צריכים להיות במקומות כאלה .לא סתם החליטו במתנ"א להתמקד בעבירות "איכות" ואני שמעתי במו אוזני לאחרונה ,בתידרוכים לפני משמרת מפקדים דורשים משוטרים ומתנדבים לא לרשום דוח"ות על שטויות ולהתמקד רק בעבירות קשות ,וכבר מותר לחזור בסוף משמרת בלי אף דו"ח ובלבד שלא לבזבז את הזמן על שטויות.נכון שלא כולם (שוטרים ומתנדבים)הפנימו את זה אבל רק כמוני וכמוכם ישנו את הדברים,ואפשר לשנות דברים רק במעשים ולא דרך המקלדת.
והדבר המהותי ביותר בהתנדבות שלנו זה שאני בכלל לא רואה את עצמי עוזר להם.כשאני מגיע לארוע העזרה שלי היא לבן של מישהו או אמא של מישהו או סבתא של מישהו.אנחנו מפנים אזרחים כמוני וכמוך שמה לעשות שמשטרת ישראל שמופקדת על הנושא לא מסוגלת לפנות מישהו מהציר(מה שאתה יכול לעשות בהיילקס שלך ב-3 דקות עם רצועה ושרשרת )עשרים שוטרים עם הסובארואים והסקודות שלהם לא יידעו אף פעם לעשות ועד שיגיע הגרר המשטרתי או הגרר הפרטי כמו שקרה אתמול שנהרגו על השול הימני שני חפים מפשע ואחד פצוע קשה, אולי הצלת את החיים שלהם-אז בוא נחשוב עוד פעם ביחד למי בדיוק אני עוזר.יוני-לא אני ולא החברים שלי שחלק מהם אתה מכיר נעמוד לרשום דוח"ות על שטויות ויותר מכך לא ניתן לאף שוטר או מתנדב לעשות את זה במשמרת שלנו,ותאמין לי שכבר עזבתי במצב כזה לפני הרבה זמן משמרת והלכתי הביתה כשלא נראו לי דברים.דברים לא ישתנו אם אנחנו לא נשנה אותם,וכל אחד מאיתנו יכול לתרום קצת ועובדה שלפחות המדיניות המוצהרת לגבי אכיפה במתנ"א השתנתה ויש סובלנות רבה יותר לנהגים ללא עבר(אזהרה במקום דו"ח) ומתיחת הדוחו"ת על מהירות במצלמות בכבישים מסוימים .נכון שזה קצת מדי ולא מספיק ,אז בוא תתנדב ותעזור לתקן את הדרוש תיקון ואני מסכים איתך שיש המון מה לתקן,רק שמי ששם מנציחים בדיוק את המצב שיצרו.
בידידות ובהערכה רבה-צפריר
מעניין מי מכל המתחסדים בשרשור מתנדב במקום אחר ולא במתנ"א.
כולכם חבורת ילדים שלא יודעת משמעת מינימלית מהי.
בדיוק בשביל ילדים כמוכם יש חוקים במדינת ישראל גם אם נראה לכם או לא ,צריך לציית וזה הבסיס לדמוקרטיה.
תפסיקו לבכות על ההורדות והדוחו"ת שאתם מקבלים כי מי שנוהג בשיטת מצליח ,לפעמים לא מצליח וחוטף.
גילוי נאות : גם אני לפעמים נוהג בשיטת מצליח אבל כשאני חוטף אני עדיין מחייך.
סעו בזהירות - מחכים לכם בבית.שבת שלום.