עזרה ברוורס (איך יוצרים רברס במנוע אופנוע כביש לבאגי?)
יש לי באגי נחמדה עם מנוע של אופנוע ואני צריך עזרה איך לעשות לה רוורס
חוץ מסטרטר חשמלי כמו שהציאו לי כמה אנשים טובים
כי זה לא בא בחשבון מבחינה טכנית :evil:
(הכותרת נערכה, אנא הקפד על כותרת ברורה שמסכמת את הדיון. זה עוזר לאנשים להחליט אם להכנס לדיון או לא, וזה חשוב לך כדי לקבל תשובות טובות. - המערכת)
חוזר: עזרה ברוורס (איך יוצרים רברס במנוע אופנוע כביש לבאגי?)
מכיוון שאני בקשר מתמיד עם אורי, אני יכול לספק תשובה חלקית עד שהוא יתפנה.
אורי מחבר את מנוע האופנוע לגיר המקורי של התומקאר החד מושבי. כאמור לגיר שלושה מצבים; ניוטרל, קדימה ורוורס. מהגיר יוצאות ציריות, הציריות מגושרות לנאבות האחוריות עם שרשראות.
כיוון שאני מציע לך לבדוק הוא שימוש בסטארטר חזק כמנוע לרוורס.
לארז אברמוב בבאגי החד מושבית עם מנוע ה-R1000 יש רוורס כזה, ואני מאמין שהוא פועל לשביעות רצונו של ארז, שהוא פדנט רציני.
ישנם גם פתרונות יעודיים http://www.quaife.co.uk/catalogue/page84.htm
במחירים מטורפים כמובן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
מכיוון שאני בקשר מתמיד עם אורי, אני יכול לספק תשובה חלקית עד שהוא יתפנה.
אורי מחבר את מנוע האופנוע לגיר המקורי של התומקאר החד מושבי. כאמור לגיר שלושה מצבים; ניוטרל, קדימה ורוורס. מהגיר יוצאות ציריות, הציריות מגושרות לנאבות האחוריות עם שרשראות.
כיוון שאני מציע לך לבדוק הוא שימוש בסטארטר חזק כמנוע לרוורס.
לארז אברמוב בבאגי החד מושבית עם מנוע ה-R1000 יש רוורס כזה, ואני מאמין שהוא פועל לשביעות רצונו של ארז, שהוא פדנט רציני.
סטרטר לא מהווה פתרון יעיל לדעתי,
לפחות למי שמטייל אם הבאגי, עם רוורס של 0 ו-1 קשה מאוד להחלץ ממצבים עם אחיזה בעייתית לשם כך דרוש הילוך רוורס, כלומר הופך לכיוון סיבוב המנוע.
אני כאמור השתמשתי בתיבת העברה של תומקאר, שהוחלפו בה גלגלי השיניים לגדולים יותר ורחבים יותר.
במקור תיבת העברה היתה מחוברת לגיר רציף אבל התאימה לשימושי.
את מוזמן לחפש פתרון בסגנון, לרכוש את אחד מתיבות העברה שקודמי הציג באפשרות לרכישה..
אגב פעם ראשונה שראיתי כזה תיבות כאלו ייעודיות לרכישה.
ואם השימוש העיקרי אינו שבילים ונסיעה מהירה אז רוורס בעזרת סטרטר חשמלי בהחלט יכול לעשות את עבודה לשם תימרונים פשוטים.
תודה לכולם
ניסיתי גיר קטן שתי מצבים קדימה ואחורה גיר של איזו מחרטה שיש לנו במפעל בזמנו מתי שבניתי את הבאגי יצאתי בנזק כבד כי... לא נישאר גיר והוא נטחן לאבק ברזל דק מאוד בפנים :cry:
ובקשר לסטרטר הענין בעבודה והליכים
ואני יעדכן בהמשך
ושוב תודה לכולם