חוזר: שליטה ידנית על המצערת
פתחת הודעה כפולה, אני מגיב בזו המפורטת יותר.
המערכת שלך מסוכנת, אמנון.
בצבא היו מערכות כאלו, מובנות מראש, משך שנים רבות, והן בוטלו עקב הבעיות הבטיחותיות שבעצם קיומן ברכב.
הבעייה היא שהמערכת אינה מתבטלת מעצמה במקרה של בלימת פתאום. מערכות קרוז קונטרול בנויות עם חיישן בדוושת הגז ובמערכת הבלימה, המנתק אותן אוטומטית ברגע של לחיצה על דוושת הגז, ולאו דווקא תאוצה, או במקרה של לחיצה על דוושת הבלם.
לך - אין שום דבר שמבטל את הכבל.
תחשוב על הצורך בבלימת חרום, כשאין לך ידיים לרדת לידית, ובשעת לחץ גם לא תמצא אותה! העובדה שהמנוע ממשיך לעבוד בטורים גבוהים מגביר לך את מרחק הבלימה עשרות מונים. מה שיעשה את ההבדל בין תאונה או סתם עצירה של הרגע האחרון, או בין התהפכות לעצירה על שפת המצוק.
מערכות אלו הפסיקו לשמש ברכבים הצבאיים כבר לפני כ-15 שנים, וכל כלי הרכב שהוזמנו החל מכניסת הסופות כבר לא כללו ידית זאת.
הפרוייקט נחמד, עשוי יפה - אבל מסוכן!!
עצתי לך, אם קשה לך עם הוירטואוזיות והקואורדינציה של ברקס/גז ברגל ימין - הרפה את הבורג הנועל, תשתמש בזה רק עם פעולה ידנית, ולא עם נעילה של הכבל. כלומר - שתוכל לתת גז יד, אך שהוא לא יחזיק טורים לבד.
ואלו לא my two cents, כמו שאביגדור אומר - אלו my billion dollars!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shmil
עצתי לך, אם קשה לך עם הוירטואוזיות והקואורדינציה של ברקס/גז ברגל ימין - הרפה את הבורג הנועל, תשתמש בזה רק עם פעולה ידנית, ולא עם נעילה של הכבל. כלומר - שתוכל לתת גז יד, אך שהוא לא יחזיק טורים לבד.
ואלו לא my two cents, כמו שאביגדור אומר - אלו my billion dollars!
בדיוק בשביל זה יש את הבורג המהדק.
המערכת נבנתה קודם על לשליטה ידנית על המצערת לעליות ולא לשמש כקרוז קונטרול, זה הבונוס שלה.
למרות שכאשר המנוע על סל"ד גבוה והמצמד מנתק את ההנעה, רגל על הקלאצ', הסל"ד של הרכב לא משפיע על הבלימה לרעה אלא משפר אותה מכיוון שיש יותר יניקה לבוסטר בלם, הלא כן?
בכל מקרה אתה צודק, ויש סכנה כשהמערכת מכויילת לכך שהבורג מהדק את הידית. לא הייתי מודע לסכנה הזו, תודה רבה על הא(ע)רה.
מאוד יפה ומושקע !!!.
הייתי ממקם את הידית הזו על ידית ההילוכים.
היכן שהיא ממוקמת כרגע, זה נראה שקשה מאוד להגיע אליה, אם ע"י הקפה של ההגה עם היד, או ע"י הכנסת היד דרך גלגל ההגה.
(אסור לעשות את זה - זה מאוד מסוכן, וישבור יד אם הגלגלים יחליטו פתאום לסובב את ההגה כתוצאה ממפגש עם אבן !!!)
אייל גונן בנה כזו ידית לסופה שלו פעם, עם תיעוד בג'יפולוג, ומיקם את הידית על ידית ההילוכים.
ציטוט:
מערכות אלו הפסיקו לשמש ברכבים הצבאיים כבר לפני כ-15 שנים, וכל כלי הרכב שהוזמנו החל מכניסת הסופות כבר לא כללו ידית זאת.
המערכת קיימת ועוד איך בכל האמר צבאי (כמו זה שבתמונה מימין)! יתרה מכך, אין הוראה לבטל את המערכת באופן יזום, אלא במקרה של קרע בכבל (וגם זה לא קורה הרבה).
זאביק, התלבטתי האם למקם את הידית על המוט ההילוכים. החלטתי נגד זה, בעיקר מהסיבה שזה לא הרבה בשימוש וסתם ככה זה לא נוח, לדעתי בלבד.
אז עלה הרעיון של מיקום על עמודת ההגה.
אכן חששתי שבתמונות זה יראה כך, אבל ממש לא בעיה להגיע לידית בישיבת נהיגה. זה בא נורא בטבעיות.
ממש לא להעביר יד בתוך ההגה, חוץ מזה שזה לא נוח, זה מתכון לשבירת המרפק בנסיעת עבירות.
המיקום על מוט ההגה דווקא נראה לי סביר בהחלט, זאביק אין שום בעייה להגיע אליו, זה בדיוק כמו להושיט יד לסוויץ'.
הנושא של גז יד הוא דוגמא לגלגל מסתובב לו, ואיך אנשים ממציאים את הגלגל כל פעם. בזמנו חנן עשה כזה דבר, אחר כך גם אורי (שהיתה כתבה קטנה שלו עוד בגרסא הראשונה של האתר), ואחרים, וגם הם לא הראשונים, זה דבר שאתה קורא גם באתרים בחול וכל ג'יפאי חדש עם ראש טכני חושב עליו. דווקא האנשים הפחות טכניית לומדים מהר יותר לנהוג עם מה שיש... אתה גם תראה עם הזמן שזה לא צורך אמיתי. מצד שני זה לא משהו שמזיק, כל עוד זה שליטה ידנית קפיצית וללא נעילה כמו ששמיל העיר.
הביצוע נראה באמת ברמה גבוהה, קבל ח"ח.
(אורי גם התחיל מCJ5 מצ'וקמק וזה היה אחד מהדברים הראשונים שהוא עשה אם אני זוכר נכון, ותראה איזו רמה של רכב הוא בונה בימים אלו...)
נראה נחמד.
לדעתי המיקום לא כל כך פרקטי אבל אם אתה אומר שכן אז כנראה שכן אני לא הרגשתי בעצמי.
המצבי חירום זה באמת קצת מסוכן אבל לא רציני , נהג טוב נמדד בשעת חירום.
האמת שאני מכיר שדווקא העקב על הברקס והאצבעות נוגעות בגז כמו דאבל קלאץ בהאטה.
לדעתי אין צורך ממשי בדבר כזה...
אבל עוד יתרון של המערכת הוא היכולת להרים טורים אוטומטית בסרק , לפעמים יש סתימה קטנה או משהו והסל"ד ממש על הגבול , במקום לצאת מהאוטו לפתוח מכסה ולסובב את הבורג בקרבורטור ואחרי זה להוריד עוד פעם אתה מושך טיפה בידית וזהו, אגב שימושי גם במקרים של טעינה נמוכה בסרק.
תעדכן את שאר הנהגים ברכב! אם יש בכלל...
בהמשך למה ששמיל כתב, אני רוצה להוסיף את דעתי:
קניתי את הכתום עם הידית הזו. עד היום, כמעט 4 שנים, לא מצאתי לה שימוש. נהפוך הוא, אפילו פעם אחת היא הפריעה לי עד מאוד:
לפני כשנה בנסיעת לילה לכיוון מצפה רמון, הכבל נתפס ולא הצלחתי לשחרר אותו (שעת לילה, עייפות ורצון להגיע במהרה למקום הלינה). בבוקר, מוני שחרר את הכבל אחרת, הייתי פשוט חותך אותו. טוב, הוא בנה את הידית...
עד היום, לא הייתה לי שום בעיה להניע כל CJ בעליה ע"י שימוש בשתי רגליים ושלוש דוושות (בלם הרגל לא מחזיק אפילו מים כאשר הרכב בעליה). אולי כי בעבר לא חשבתי על פתרון כזה ולמדתי להסתדר עם מה שיש, או שפשוט גדלה לי רגל שלישית...
הביצוע יפה מאוד, אצלי הוא לא שימושי בעליל.
אביגדור
ראיתי טנדר איסוזו איפון בעל מע' דומה.
שם יש כפתור שע"י סיבובו מרימים טורים.
וזה רכב אזרחי ביצור סידרתי, שעובר את מיבדקי הבטיחות כמו כל רכב עבודה אחר.
מבדיקה, מאוד לא נוח לנהוג כך על הכביש במהירות, יש הרגשה של ליפני אסון...
אבל בנסיעת שבילים רגועה, זו אליפות העולם!
השליטה הידנית במכוניות סדרתיות לא מיועדת, ואסורה לשימוש בתור "בקרת שיוט" בנסיעה. ה"מרים טורים" מיועד אך ורק להגברת סל"ד בשימוש בכלי עבודה שדורשים כוח מהמנוע (כמו כננת), ולכן נמצא ב"רכבי עבודה" למיניהם.
אסף.
ניתן להשתמש בצ'וק באותה פעולה לא?
הצ'וק מעשיר את התערובת, וגם מרים את הסל"ד, אבל צ'וק מופעל במנוע חם ימנע מהמנוע לעבוד כהלכה.
אסף.
הבנתי, תודה
מדריך באמת מובן מאוד, פלוס תמונות שזה עוזר..
דבר כזה ברכב היה עוזר.. אבל החשש שלי שפעם אחת זה יתקע על פול גז.. :???:
עד היום המערכת עובדת ללא בעיות בכלל, ללא תקיעות מצב מצערת ולא נגרמו מצבים מסוכנים כתוצאה משימוש בה או עצם הקיום שלה בג'יפ (הערת המחבר).