שימוש בטבלית ניטרוגליצרין ברכב- האם מדובר במדע בדיוני ?
היי לכם,
שאלה מוזרה כי סה"כ מדובר בסיפור אמיתי....
למי שראה את הסרט "THE WORLDS FASTEST INDIAN"
אז הבחור שם טבלית של ניטרוגליצרין (שזה ניטרו עד כמה שידוע לי) בטנק הדלק של האופנוע בטענה שזה עוזר לתאוצה - אבל מדובר באופנוע שנת 1900 וכלום. האם מדובר בהמצאה בדיונית או שיש אמת בדברים?
הרי לא דובר במערכת ניטרו מקצועית , מדובר בטבלית שאמורה להוריד לחץ דם :-)
סתם הסתקרנתי לדעת. שאלה קצת ילדותית , אבל אשמח לתשובה בוגרת. אח"כ נוכל לצחוק עליי כמה שתרצו.
חוזר: שימוש בטבלית ניטרוגליצרין ברכב- האם מדובר במדע בדיוני ?
סביר שיש איזה שהוא כימיקל הגורם להוספת כח .
תכניס אותו למנוע דרך האויר או דרך הדלק או בכל דרך אחרת העיקר שיגיעה לחלל השריפה של המנוע
והמנוע יגיב .
דרך אגב בעבר היה מקובל להניעה מנועי בוכנה גדולים על ידי פיצוץ של תחמיש .
על ראש הצלינדר היה מקום שמברגים תחמיש בזמן הפיצוץ הגזים של התחמיש היו
חודרים לחלל הצלינדר דוחפים את הבוכנה ומסובבים את המנוע . ( מאד מקובל במטוסים ) .
איציק
אוקי, אבל האם מה שהבחור עשה בסרט הגיוני ?
האם טבלית ניטרוגליצרין אכן תועיל ?
העיקרון לפיו עובדים חומרי נפץ הוא התפרקות מולקולה אחת גדולה, בד"כ מוצק, למספר רב של מולקולות בזמן קצר, גז.
התוצאה היא גידול עצום ומהיר בנפח וכתוצאה עליה בלחץ.
הרעיון של הוספת טבליות של ניטרוגליצרין למיכל נכון מבחינת התועלת שהוא אמור לספק למערכת ניזונת חמצן, כל ארבע מולקולות ניטרוגליצרין מתפרקת ל6 מולקולות של חנקן, 10 מולקולות של מיים, מולקולה אחת של חמצן ועוד. על כל ארבע מולקולות נוזל מתקבלות 27 מולקולות גז. לדוגמא- כ500 מ"ל של נוזל הופכים באלפיות שניה לכ 700 ליטר גז וכ6 MJ כחום...
הוספה של אלה אמורה להגדיל את כמות החמצן לתא השריפה.
אין בזה אמת מהסיבה הפשוטה שהמינון בטבליה לשימוש רפואי הוא קטן בכדי שיהיה בעל השפעה.
אם מישהו אידיוט מספיק לשחק עם כמות בעלת פוטנציאל השפעה, כדאי שיזמין את זק"א לפני כן.
תודה רבה על התשובה המקצועית
אני חייב לציין שמאד מפתה אותי לזרוק איזו טבלית או שתיים (מינון כפול :twisted: )
ולראות תוצאות...(פחות מכמויות שימוש בעלות השפעה לפי מה שאתה רשמת)
עכשיו רק צריך למצוא מישהו עם בעיות לחץ דם גבוה וסתימת עורקים
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
עוד נק' למחשבה: החומרים הפעילים בתרופה מהווים חלק קטן מאוד מהגלולה שאתה אוחז בידך. לדוגמא , טבלית קורדיל, שהוא סוג של ניטרו- שוקלת וודאי כמה גרמים (לא שקלתי- רק הנחה)- אך מינון הניטרו בה הוא כ 5 אלפיות הגרם בלבד, ומרבית הגלולה זה חומרים מייצבים וממצקים ומשמרים ומה לא. כמו כן- מרבית החומרים הפעילים בתרופות נמצאים בתרכובות כאלו ואחרות שמטרתן לסייע בספיגה דרך דופן המעי או לשמור על התרופה מפירוק במער' העיכול וכו'- כך שאתה בולע חומר לא פעיל שעובר אקטיבציה לחומר הפעיל רק בסביבה הכימית הפיזיולוגית שמספק הגוף. מה יצא מהחומר הזה בסביבה של שמן מנוע ובוכנות? ה' יודע...(או שעדיף לנסות עם תרופות נוזליות- ויש ניטרוגליצרין נוזלי- שמיועדות למתן דרך הוריד- ואז מתעסקים עם פחות חומרים לא מוכרים ולא צפויים...:shock: )
לי אישית הרבה יותר קל וזול לרכוש כדורי ניטרוגליצרין מאשר דלק- אז אם מישהו כבר עושה את הניסוי- שיספר;-)