יוזמה לקניה קבוצתית:מי מעוניין בפגוש?
הסיפור בקצרה: אני צריך לבנות פגושים, קדמי ואחורי, לסמוראי שלי (84)
אי לכך ובהתאם לזאת שאני עובד במקום שמתעסק בברזליאדה, בניה ותכנון, יש לי גישה לכל תהליך הייצור במחיר זעום.
ישנה אפשרות , שתוזיל גם לי וגם לכל מי שרוצה את העלות של פגוש כזה- שיהיה חתוך בלייזר, מכופף עם ברייק פרס, ומרותך ע"י מקצוענים.
בשביל לחשב הצעת מחיר אני צריך כמה דברים (אם תהיה התעניינות כמובן) :
1. להגיע להסכמה על דגם מסויים שהחבר'ה יהיו מעוניינים בו.
2.להעלות שרטוט פריסה בסוליד, שיהיה למסור לחיתוך הלייזר.
3.לעשות הצעת מחיר, שאני מתחייב לעשות את כל המאמצים שתהיה זולה מכל פגוש של חברה אחרת בתחום(משמעותית)
4. לאסוף מינימום 10 אנשים שמעוניינים בפגוש כזה
5. להתחיל לייצר.
יש אפשרות את המוצר הסופי לגלוון בגילוון חם (כולל הריתוכים) (שזה "ה" דבר אם אתם חוששים מחלודה) כמובן שעל הגלוון אפשר לצבוע כל צבע.
יש אפשרות לציפוי ניקל עבה (לא 0.5 שמחליד תוך חודש)
או צבע יסוד עשיר אבץ וצבע עליון
חשוב להדגיש, שאין לי כל מטרת רווח חוץ כמובן מהוזלת הפרוייקט גם בשבילי.(ואני משלם אותו מחיר כמו כולם)
ואם אפשר לעזור לאחרים, ועל הדרך לשרת מטרה שלך (בניית פגוש לסמוראי שלי)אז למה לא?
אין פרסום של העסק, שגם ככה לא רוצה פרסום, והוא בכלל עוסק בהקמת מבנים ופרוייקטים של קונסטרוקציות כבדות ועניין הפגושים הוא די כאב ראש בשבילו, ומדובר ביוזמה חד פעמית כרגע.
אם כן, אחרי שכיסינו את כל הפרים כמעט, ואם לא, תשאלו..
מישהו מעוניין בעניין בכלל? ?
משה
חוזר: יוזמה לקניה קבוצתית:מי מעוניין בפגוש?
כל הכבוד על היוזמה.
בהערכה גסה, מה טווח המחירים שאתה מעריך?
מי ששוקל כדאיות יכול להפסיק לשקול. אם זה יצא לפועל, ההפרש יהיה לא יותר מ100 ש"ח מול פגוש זהה מבניה עצמית ואני מבטיח לכם שבבניה עצמית זה לא יצא לא באיכות כזו ובטח שלא במינימום מאמץ כזה, לא משנה כמה אתם מסגרים טובים.
אם רציתם פגוש קדמי ולא היה לכם כסף, זו יופי של הזדמנות. משה, תעלה לכאן שרטוטים של התכנון, עדיף לקבל ביקורת לפני שאתה מייצר מאשר אחרי. זה גם ימחיש לאנשים מה הם הולכים לקבל.
אני בפנים אבל אין לי יכולת שירטוט
קובי
אלון, כל הרעיון הוא להגיע לפגוש בסיסי שיהיה מוסכם על דעת הרב, וממנו אפשר, אני חושב, לצאת כל אחד ושגעונו: מתקן נשיאה לקפה, לג'ריקן, לכננת, לוופלות סטנדרטיות או למשופרות של OREO.
מכיוון שאני לא הכי חזק בסולידוורקס, אשמח אם מישהו פה ייקח על עצמו את מלאכת השרטוט.
הפגוש שמופיע בכתבות הטכניות לדעתי הוא בסיס לא רע וגם נראה פגז, אני לא זוכר מי בנה אותו, אבל אם תצורת הפגוש הבסיסית הזו מקובלת אשמח אם יוכל אותו בחור לפרסם לנו פה מידות שנוכל לבנות מהן שרטוט וממנו פריסה .
אם אני אשרטט זה ייקח זמן והרבה שאלות בפורום הבונים.
גם בשרטוט ראשונייהיה אפשרי לשלוח חתיכה אחת לחיתוך לייזר, לבנות ממנה דוגמא ומשם לשחק עם המידות (מה גם שדוגמא אפשר לבנות מפח חצי מילימטר אפילו, שיהיה קל לקפל ולשחק) אבל את השלב הביצועי תשאירו לי.
לילה טוב
משה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי zvih
כל הכבוד על היוזמה.
בהערכה גסה, מה טווח המחירים שאתה מעריך?
רק כשיהיה שרטוט שאפשר להוציא ממנו בערך פריסה וכמות של חומרים נוכל לתמחר.
לזרוק מחירים בערך זה לא אחראי ולא לעניין, ומכיוון שאנו מתעסקים בקונסטרוקציות כבדות, אני יכול לתמחר לך בשליפה בית אריזה 250 מ"ר, אבל פגוש, לזרוק בשבילו מחיר יהיה סתם יריה באפלה.
עכשיו כשאני חושב על זה אני נזכר באיזה בחור שבנה פגוש לויטרה שלו, אולי זה היה בג'יפטריפ, אני לא בטוח, אבל שווה לבדוק..
לילה טוב באופן סופי.. :-)
משה
צריך שרטט, קיבלת. תתחיל ללמוד לעשות את זה בלי קשר, זו מיומנות שתמיד טוב שיש. אם יש מתנדב אחר שגם מרויח מזה פגוש מה טוב, אבל אם זה מה שעוצר אתכם - אין בעיה. המידות עליכם וכל שגיאה במידות גם עליכם. אני אבדוק אתכם כמו כל אחד אחר, אבל אני לא הולך לצאת מגדרי בשביל זה - יש לי בחינות.
ציטוט:
לזרוק מחירים בערך זה לא אחראי ולא לעניין
לא מסכים איתך. מחיר לכזה דבר יהיה כמה מאות שקלים, תלוי בתצורה הסופית המדוייקת. 600-800 ש"ח זו הערכה סבירה, אני פשוט קיוויתי שכשאמרת שאתה עובד שם המשמעות הייתה הנחה... בכל מקרה זה לא יגיע ל1000 ולא ירד את ה500, זה בהחלט נותן טווח לכולם. גילוון, ציפוי כרום וכד' יקפיצו את המחיר, כך גם צביעה איכותית.
אתה יכול להוזיל את המחיר ולשמור על איכות - רתך בעצמך. אלו ריתוכים פשוטים. צביעה טובה היא גם לא מסובכת ועולה עשירית מצביעה איכותית באמת. זה חסכון של 200-400 ש"ח, כתלות באופי הביצוע.
ציטוט:
גם בשרטוט ראשונייהיה אפשרי לשלוח חתיכה אחת לחיתוך לייזר
לא רעיון טוב. למה לך להוציא 500-600 ש"ח לחינם? תבנה את זה מלוח מוקצף, מדוייק, בדיוק כמו שאתה רוצה שזה יהיה בסוף. אז תוציא מהלוח את המידות. זה יעלה לך 50 ש"ח.
ציטוט:
עכשיו כשאני חושב על זה אני נזכר באיזה בחור שבנה פגוש לויטרה שלו, אולי זה היה בג'יפטריפ, אני לא בטוח, אבל שווה לבדוק
מה יש לבדוק? עלויות? המחירים שנתתי קודם לא נזרקו באוויר, היה לי מיני עסק לזה ובחנתי כדאיות של ייצור סדרתי הן עבורי הן עבור סדנאות. המסקנה היתה חד משמעית (לא שווה), אבל הצעות מחיר על עבודות מאוד דומות למה שאתה רוצה יש לי. לגבי התכנון... נו, בוא רק נאמר שעדיף לך לתכנן מההתחלה ולא להסתמך על הנחות היסוד שהתקבלו שם.
סחתיין על היוזמה, אם המחיר יתאים אני בפנים.
על פניו נראית אחלה עסקה - אני בפנים.
יש לקחת בחשבון שטמבון בניה עצמית לסמוראי כולל חשמל וצבע יכול לעלות 600 ש"ח - איך אני יודע? כי בררתי אצל מישהו שמכין כאלה ועוד מיגונים ואני לא מפרסם את שמו כאן כי זה לא הוגן.
ההבדל היחיד הוא שכאן (בפורום) נוכל לדעת את טיב החומר והצביעה וכמובן להחליט על תוספות (אם נרצה - מחזיק גלגל, מחזיק היי-ליפט , נקודות לעיגון וכד') והמחיר יהיה יותר זול מההצעה שקיבלתי.
כמו שאמרתי - אני בפנים.
בלי לנפץ לכם את הבועה...חיתוך לייזר זה לא עסק זול (מידע אישי) , המחירים יורדים ככל שעולה הכמות...
אם כבר הזכרתם את הנושא של הפגוש לויטארה בג'יפטריפ...אז ככה..לי היה חלק בעניין הצעת מחיר, וההצעה שלי הייתה לפגוש ויטארה 650 ש"ח לפגוש חתוך בלייזר מכופף ומרותך, כשאת הריתוכים אני עושה וכל ה"רווח" שלי היה 50 ש"ח לפגוש וזה רק על העובדה שאני מרתך ומשחיז אותם...שזה מחיר אפסי ..
הבעייה הייתה שאי אפשר להזמין פגוש אחד בלבד והתנאי היה שתהיה הזמנה של 5 פגושים ומעלה (תנאי של המפעל , לא שלי)...
לבסוף ירדתי מההצעה ומההתעסקות הזו, מה לעשות, בקשות של "תעשה נראה איך יצא ואולי נקנה" לא ממש קסמו לי...ובכלל אין לי ויטארה..
וממה ששמעתי המחיר שהושג לא היה זול משמעותית מההצעה שלי, מה גם שאת הריתוכים היית צריך לעשות לבד...
ומבלי להתערב לפותח השרשור בעסקה, אני יכול לנסות לעזור בבדיקת הצעת מחיר לחיתוך וכיפוף , או להציע לכמה בודדים פגושים שכבר יש לי מוכנים , קדמי ואחורי מ-5-6 מ"מ וכוללים אוזני גרירה בעובי 15 מ"מ.(כן זה עבה אני יודע)..המחירים לפגוש מוכן כולל הכל יהיו באיזור המחיר שאלון ציין...ואלו לא מספרים באויר , זה פשוט המחיר שעולה לייצר כזה פגוש באיכות שלא נופלת ממשפר מקצועי...
שוב, אם פותח השרשור מעוניין בהצעת מחיר נוספת אני מוכן לבדוק במפעל חיתוך שיש קרוב אלי, ללא מטרות רווח ! ! ! אין לי בעייה לבדוק מחיר לפגוש חתוך ומכופף כשאת הריתוכים תעשו בעצמכם , או למי שיהיה מעוניין בפגוש מושלם בבודד , אך ורק במידה ולא תצא לפועל היוזמה לרכישה קבוצתית של פותח השרשור, אין לי שום עניין לקחת ממנו את העסקה שכן היא לא למטרות רווח אלא למטרת הוזלת עלויות גם לפותח השרשור עצמו..
בכל מקרה בהצלחה ביוזמה זו, כן ירבו...כל פרט נוסף בפרטי בלבד ..(יש אפשרות לשלוח גם תמונות של אבטיפוס במייל)..
תמונות של הפגוש שבניתי לניבה שלי :D
http://img375.imageshack.us/img375/6784/12ld3.jpg http://img375.imageshack.us/img375/7560/29ax1.jpg http://img375.imageshack.us/img375/4627/16rv.jpg http://img235.imageshack.us/img235/6130/19wr.jpg
ליאור
גם אני בפנים בהנחה שהמחיר יהיה סביר.
אגב כולם מדברים על פגוש קידמי.......מה עם פגוש אחורי????????
אני מדבר על אחורי גם כן , קדמי כבר יש :-)
אלון, תודה על היוזמה, אני משרטט בסוליד גם, אבל פשוט לא יודע כל כך הרבה ולא רוצה לבזבז על זה זמן.
בעניין הוזלת עלויות- אין לי את הזמן לרתך ולצבוע כל פגוש, בתור מנהל עבודה אני מתרוצץ כל היום ולאו דווקא בתחום המפעל.
אם תהיה צביעה, היא תהיה איכותית. נקודה. מי שלא רוצה צביעה איכותית יוכל לקבל את הפגוש שחור ולצבוע לבד, אני לא דוגל בחצי עבודה שתחליד או עבודה גרועה רק בשביל להוזיל עלויות ב 50 שקלים, שאותם תחזיר בפח צבע וצביעה חוזרת לפגוש אחרי שיחלידאו יתקלף. השאיפה היא למחיר כמה שיותר נמוך, לפגוש הבסיסי, ומשם המחיר יעלה ככל שיוספו התוספות.
בעניין חיתוך הלייזר, אנחנו לא מקבלים את המחיר שכולם מקבלים, עם כל הכבוד, אני יודע בוודאות שהמחיר שלנו מוזל משמעותית. יתרה מזאת, הפגוש הראשון, האב טיפוס לא יימכר, ולא ייבנה מקצף או מקרטון. דרגם ייבנה מקרטון וממנו ילקחו מידות סופיות לליזר, הפגוש הראשון ייבנה כדוגמא, עלותו תהיה זניחה וכל העניין הוא לא לקנות חתול בשק- תוכלו למשש לראות ולתהות על קנקנו, לא תהיה בעיה. ולא תחוייבו.
המפעל הוא לא עסק זעיר, הוא מפעל שיכול לספוג עלויות של חומר לפגוש אבטיפוס, העניין סגור עם הבוס הגדול (שאהב את היוזמה מאד) וזהו.
ה יש לבדוק? עלויות? המחירים שנתתי קודם לא נזרקו באוויר, היה לי מיני עסק לזה ובחנתי כדאיות של ייצור סדרתי הן עבורי הן עבור סדנאות. המסקנה היתה חד משמעית (לא שווה), אבל הצעות מחיר על עבודות מאוד דומות למה שאתה רוצה יש לי. לגבי התכנון... נו, בוא רק נאמר שעדיף לך לתכנן מההתחלה ולא להסתמך על הנחות היסוד שהתקבלו שם.[/QUOTE]
אלון, אמרתי שאנו במפםעל לא מתעסקים בזה, ואין לי מושג כמה חומר נכנס בפגוש כזה וכמה עבודה יש עליו. ולכן לא אזרוק מחיר סתם עד שלא אוכל לחשב את העניין כמו שצריך. מצטער.
אמרתם שפגוש כזה צריך לעלות בין 600 -800 שקלים? עכשיו יש קנה מידה, ואני מתחייב להוזיל כמה שיותר את העניין.
חכו לתמחור ואז תגיבו.
בינתיים, יש הסכמה על פגוש? (קדמי ואחורי?)
יש מאיפה לקחת מידות? יש דרישות מסויימות?
איסוף הפרטים האלה חשוב, אני לא אשב ואבזבז ימי עבודה בשביל הלוגיסטיקה הכללית של הפרוייקט הזה, אבל אם כל אחד ייתן קצת מזמנו וקצת מעצמו , זה יהיה מהיר יותר וזול יותר.
מישהו ראה פגוש ש"כזה הוא רוצה" רק עם שיפורים קלים?
יש תמונה?
משהו להתחיל איתו?
אין לי רווח מהעניין, אני מזכיר לכם, חוץ מעניין הארגון של הפרוייקט הזה והדאגה שהוא יבוצע במקצועיות הכי גבוהה- אני צריך גם קצת עזרה מכם.
נתחיל בחומר- פח שחור,כן?
עובי? איזה עובי הייתם רוצים את הפגוש שלכם?
אחורי- חומר ועובי.. אין לי מושג מה הסטנדרט..
שיהיה עליו מתקון לגלגל וג'ריקן נאטו (20 ליטר צהלי רגיל..) שיפתח הצידה..
ומקום להרכיב וו גרירה (תפוח פשוט - 2 ברגים..)
תאורה.. אני מוכן אם אין לאף אחד משהו ספציפי לחפש מקום שימכור בזול פנסים אחוריים איכותיים בכמות גדולה ולפי זה לקחת מידות לכולם..
עידן
אני חושב שהעובי צריך להיות 4 מ"מ
אני אישית מעוניין בפגוש אחורי וקדמי למרות שאחורי יותר הכרחי כרגע
אני ינסה למצוא דוגמאות ברשת לפגושים כאלו
קובי
1 קבצים מצורפים
מבחינתי זה הפגוש הבסיסי הטוב ביותר רק עם שינוי אחד וזה הפנסים שבעיניי צריכים להיות עגולים
http://img356.imageshack.us/img356/3...asplate9yb.jpg
4 מילימטר?
זה עבה מאד.
ממה שהבנתי מהפורומים
הסטנדרט של החברות ה"מקצועיות" זה 1.5.
לא?
אין לי מושג כי מעולם לא הכנתי פגוש
אז יש מצב מאוד טוב שאני טועה