רעשים מהנעילה...נשבר הזי#$#% - סייעו לחבר שאומר נואש
בעקבות ההמלצה של אלון http://www.jeepolog.com/forums/showt...219#post113219
פותח שרשור חדש.
חשבתי שאני משוגע , אבל מסתבר שיש עוד כמה ששמעו את הרכב שלי נוסע ברחוב והעירו על כך גם כן - הנעילה עושה רעשים שלא כפי שצריכה לעשות.
ביישורת - נסיעה חלקה , מידי פעם (לעיתים רחוקות מאד) יש איזו סטירה קטנה.
בסיבובים/פניות וכד' - המצב שונה לחלוטין:
יש פעמים שהנעילה מרצ'טת ברעשה הטבעי והנעים לאוזן. אבל יש פעמים וזה קורה מספיק בשביל שזה יעלה חשד שהנעילה מרביצה רעשים כאילו עוד שניה הסרן נשבר.
פגזים של ממש.
הסרן נפתח בערך 17 פעם בחצי שנה האחרונה וכל פעם ניסיתי (בסיוע מומחים) לסדר את הנעילה , עוד שימסים, פחות שימסים - זה לא משנה - הנעילה קופצת ומרעישה.
אדגיש כי היא שלמה ולא שבורה כלל וכלל. בית הסטליטים תקין ואין בו חופש, אין חופש בצלבים או במיסבים ואפילו בית הסרן הוחלף לא מזמן.
שמתי לב שחום ה"ביצה" הוא יחסית גבוה לטעמי ,אבל אין לי מידת חום מדויקת או מידת חום להשוואה עם סמוראי אחר.
אל תגידו אופי נהיגה כי אין דבר כזה בנושא שלי - נוסע רגוע או פרוע , הרעש זהה לחלוטין.
אפילו יש פעמים שנסיעה רגועה ואיטית שאמורה להיות יותר נעימה ,עושה בדיוק ההפך.
יציאה מחניות - פגזים! פניות - פגזים! פרסות (זה ידוע לכולם אז נחליק הפעם) - פגזים!
אני אובד עצות בנידון.
חוזר: רעשים מהנעילה...נשבר הזי#$#% - סייעו לחבר שאומר נואש
עוד כמה דברים שנזכרתי בהם לאחר הקלקה (אולי מתישהו יהיה אפשר לערוך ????)
בנסיעה בעקומה קלה / כביש קמור קלות (קחו דוגמא את הגשר בין גנות לתחנת הדלק סיירים למשל) - היא מרביצה כאפות כמו מטורפת. ושוב , בין אם שומר על גז קבוע , בין אם לוחץ יותר ובין אם מוריד גז - מעיפה אותי ימינה ושמאלה - לא משנה מה!
אם אני מפעיל מזגן ומנסה לנסוע עם הרכב והדבר ידוע כגורע כוח מהמנוע (אין ירידה משמעותית של טורים בסרק אבל מרגישים הבדל בתאוצה) , אז בכלל הנעילה משתגעת בכל הזזה של ההגה.
בית הסרן חדש ולכן נניח שישר, נניח גם שכל המדידות בסיידר. נשארות לך כמה אפשרויות:
1. צמיגים. תעשה רוטציה בין הקדמיים והאחוריים. לא עובד, תעשה עוד רוטציה רק בצד אחד בין קדימה ואחורה. אח"כ תנסה רוטציה בין ימין לשמאל בסרן האחורי. גם לקחת זוג מחבר שיש לו נעילה וידוע שאצלו אין בעיה מתקבל.
2. הסרן לא מקביל לרכב. אתה תיקנת תושבת של קפיץ, אין לפסול אפשרות שבכך הזזת את הצד ההוא של הסרן. תמדוד אלכסונים מנקודות טובות בשלדה לנקודות קבועות בסרן בשני הצדדים. עבור מדידות בכאלו מרחקים הסטיה המקובלת (לא כולל סטיית מדידה!) היא 3 מ"מ בשלדת סמוראי.
3. בהמשך לקו החשיבה של 2, יכול להיות שיש לך בעיה בגומיות בתושבת הקבועה של הקפיץ האחורי. נניח והגומיות שם מתות והקפיץ זז 4-5 מ"מ קדימה אחורה רק בצד אחד, זה בהחלט עשוי לגרום לך להפתעות. סימון מעולה לבעיה כזו יהיה שחיקה לא שווה של הצמיגים האחוריים, אבל ההבדל יהיה מאוד קטן ועשוי להיות בלתי ניתן לאבחנה.
4. הקפיצים מתו לך או שאחד הפינים התעוות מעט. אני מאוד מאוד סקפטי לגבי זה, אבל זו אפשרות. זו האפשרות החביבה עלי, כי אם זה נכון אז אתה צריך לפתוח שוב את הסרן וזה יצחיק אותי נורא... :twisted: יש לי הרגשה שפתחת את הסרן שלך יותר מכל הסרנים שאני פתחתי בכלל (וזה לא מעט).
ברצינות רגע, אל תמהר לפתח שוב את הסרן. כבר היית שם עשרים פעם, כנראה ששם הכל בסדר. תתחיל לבדוק אפשרויות פחות מקובלות, כמו 2 העליונות.
5. אתה נאחס. שם המשפחה הקודם שלך היה מרפי ואתה לא יודע את זה, הבעיות ברכבים שלך ילוו אותך כל החיים וכדאי שתתרגל אליהן כי בין אם תאהב אותן ובין אם לא, הן תמיד יהיו שם.
*אם אתה מצליח לאמץ את 5, קנה ל"ר.
צחוק צחוק אבל להמלצת ה* כבר כמעט לקחתי ברצינות כי באמת אני צריך סיבה לכל הנאחס הזה ולפחות ככה אני אדע שאני לא לבד :-P :-P :-P :-P (אם רק היית יודע כמה נאחס היה בג'יפ הקודם שהיה לי....)
לגבי אופצית העלה שאינו במקום - נשמע הכי הגיוני אם כי נושא המדידות שהמלצת לי עליו לא פעם ולא פעמיים עדיין מוטל בספק - לקחת חוט, למדוד קימור העלה , למדוד צד שני ועוד...
אני שוקל בכל מקרה לערגל טיפה את הקפיצים שלי אז אולי פשוט לנסות לפתור את זה ככה ?
"יכול להיות שיש לך בעיה בגומיות בתושבת הקבועה של הקפיץ האחורי" - את זה לא כל כך הבנתי. לאילו גומיות התכוונת?
הצמיגים חדשים יחסית ואין שחיקה לא מאוזנת בעין הרגילה. לחץ אויר מאוזן 23 (נבדק באופן ממוחשב בכמה תחנות דלק שונות ועל ידי מודדים ידניים).
הנעילה עצמה תקינה על קפיציה - אין לי ספק בכך. אני מכיר כל מילימטר בה ובשאר התוכן הנעים של הביצה והם תקינים....את האמת , מכל הפעמים שפירקתי והרכבתי ,כבר הייתי יכול לקחת אותה לשכפול כמו שרציתי לעשות פעם :roll: :roll: אולי כשתהיה נעילה קדמית אז נעשה את זה...
בשרשור הקודם שאלתי על תוספי סמיכות , שמא אולי צמיגות השמן מדללת ומכאן העליה בחום ה"ביצה" והשפעת הטמפרטורה על הרכיבים בתוכה...ועדיין לא קיבלתי תשובה מדוייקת פה. אבל ירדתי מנושא התוספים נוכח דבריו של נמרוד באחד השרשורים בעבר.
אני לא מדבר על מדידות עם חוטים של הקפיץ, אני מדבר על מדידת מיקום התושבת. תמדוד איפה מרכז העין של הקפיץ בתושבת הקבועה.
ערגול לא יפתור לך כלום.
גומיות = הגומיות שבעיניים של הקפיץ.
ציטוט:
הצמיגים חדשים יחסית ואין שחיקה לא מאוזנת בעין הרגילה. לחץ אויר מאוזן 23 (נבדק באופן ממוחשב בכמה תחנות דלק שונות ועל ידי מודדים ידניים)
assumption is the mother of all fuckups.
טוב שירדת מהתוספים. נקודה למחשבה: אצל אף אחד משאר הנעולים אין בעיה כזו בגלל השמן, למה שאצלך תהיה?
רק כדי להיות בטוח.
הקפצים שהתקנת בנעילה תקנים ?
אם הקפצים חלשים מדי יש בדיוק אותם תופעות שאתה תארת !!!
וזה כבר ממש חשוד.
ידוע לך שאמור להיות קפיץ בתוך קפיץ. אחד גדול ואחד קטן שנכנסים אחד לתוך השני.
סך הכול 4 גדולים ו 4 קטנים.
אם הנעילה משומשת אפשרי שהקפצים נחלשו.
אפשרות נוספת חופש במוט של הסטלטים. אתה אמור לבדוק האם אין שחיקה.
בקשר לחום הדיפרנציאל... עד כמה שאני מבין.. זה תקין..
אצלי לאחר נסיעה בכביש מהיר הביצה תיהיה חמה עד שכמעט מציק לגעת בה עם היד.. (מצטער אבל ממש ניסיתי לחשוב על תאור מדוייק יותר.. :D )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני סופה
רק כדי להיות בטוח.
הקפצים שהתקנת בנעילה תקנים ?
אם הקפצים חלשים מדי יש בדיוק אותם תופעות שאתה תארת !!!
וזה כבר ממש חשוד.
ידוע לך שאמור להיות קפיץ בתוך קפיץ. אחד גדול ואחד קטן שנכנסים אחד לתוך השני.
סך הכול 4 גדולים ו 4 קטנים.
אם הנעילה משומשת אפשרי שהקפצים נחלשו.
אפשרות נוספת חופש במוט של הסטלטים. אתה אמור לבדוק האם אין שחיקה.
הנעילה חדשה מיום התקנתה. הקפיצים שלה תקינים, אם כי לא ברור לי מה זה אומר נחלשו? איך אתה יודע לאמוד מידת חוזק של קפיץ ועוד בהשוואה למידת חוזק שכלל לא ידועה? לא מצאתי בשום אתר , רישום של חוזק הקפיץ שאמור להיות בנעילה...
חופש במוט של הסטליטים היה בעיה לפני 4 חודשים , הוחלף הבית סטליטים ואין יותר חופש - נבדק לפני מספר שבועות.
אלון, לגבי המדידות - איך למדוד? האם לקחת פלס ולמדוד איזון? האם למדוד מרחק משוער בין השאסי לעין של התושבת?
לגבי הערגול - הדבר יכול לאזן את מיקום העלים , הרי אם מרכזו של אחד עכשיו נוטה (נאמר) טיפה אחורה בהשוואה למשנהו , אזי ערגול מדויק יביא לכדי איזון בין מרכזי העלים ומכאן שהסרן ישב ישר , לא?
מה עם החורים הם לא הפכו להיות אווליים?
האם התקנת קפיץ בתןך קפיץ?
יתכן ומשהו נדפק עם הנעילה כאשר הכנסת אותה לבית סטליטים הבעיתי.
פרק אותה ובדוק אותה היטב מול אחת תקינה, זה נראה כוון מבטיח לבעיה :roll:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי barak4*4
ברק , אני מכיר את הלינק , אני פניתי לאותם אנשים כשהיו סימפטומים דומים לפני כמה חודשים וכמו שרשמתי מעלה - התיקון מחזיק חודש בלחץ(!)
לכן אני לא רוצה לפנות שוב לבעלי מקצוע , לפני שאני יודע שאנשים ללא אינטרסים כלכליים יכולים לתת לי תשובה מעשית או לפחות השערה ,מה יכולה להיות הבעיה אצלי ברכב. ושלא תבין לא נכון , אותם אנשים המוזכרים בלינק, הפכו למכרים טובים שלי ובינינו יחס אישי מאד חיובי גם ללא עירוב כסף.
מעבר לזה , ביקור שם לוקח לי יום עבודה שלם, בעוד שטיפול ברכב אני יכול לעשות רחוב ליד הבית גם אחרי שעות העבודה...
קיצר, נחזור לנושא השרשור - תופעה נוספת ששמתי לב אליה ואנסה לתאר אותה כאן (קשה לתאר בטקסט כתוב ,רעש ותופעה ,אבל שווה נסיון) :
מכירים את התופעה שהגיר/בקאקס דופק כשמבצעים פרסה עם הרכב ועל הדרך מכניסים קלאץ'? רעש של ברזלים דופקים (רעש לא חזק, אבל כל הג'יפ רועד ונשמע כאילו שברנו גיר...) אז ניסיתי לבדוק את הנעילה בניוטרל תוך כדי כניסה לפניה כדי לשמוע אם היא מרצ'טת באופן תקין - נסיעה באזור ה40-20 קמ"ש , כניסה לפניה (לא חדה , אבל פניה משמעותית ולא הטיה של הכביש) - העברת הגיר לניוטרל מרגע הכניסה לפניה ועד ליציאה ממנה - שומעים שתיים עד שלוש נקישות מאיזור הבקאקס (לפחות ככה אני מאבחן) שדומות מאד לתופעה שתיארתי מעלה, אותו כנ"ל אם אני משפשף טיפה את הרגלית של הברקס בעת האטה בישורת. הגי'פ לא רועד אבל הרעש האופייני כל כך, נשמע....
זה לא קורה כל הזמן , בפרסות למשל גם עם גז וגם אם לא ,אני שומע ריצ'וט נורמלי , בכניסה לפניות זה בא והולך, יש ריצ'וט רגיל / אין ריצ'וט ויש רעשי שבירה.
אוף!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני סופה
מה עם החורים הם לא הפכו להיות אווליים?
האם התקנת קפיץ בתןך קפיץ?
יתכן ומשהו נדפק עם הנעילה כאשר הכנסת אותה לבית סטליטים הבעיתי.
פרק אותה ובדוק אותה היטב מול אחת תקינה, זה נראה כוון מבטיח לבעיה :roll:
אילו חורים אוולים ? החורים של תושבת העלה?
התקנתי קפיץ בתוך קפיץ ונעזרתי בבעל מקצוע בעל נסיון בנושא. ווידאתי מרווחים בנעילה , תקינותה הפיזית ותקינות חלקיה.
אני מנסה להמנע מלפרק שוב את הביצה , עד שאני לפחות יקבל הסבר למה לעזאזל הנעילה נדפקת כל חודש בעוד שאין שברים/עקמומיות/חופשים חריגים בה או בשאר חלקי ה"ביצה" בכל פעם שאני פותח אותה.
היי אמיר,לא תאהב לשמוע את זה אבל הבעיה המתוארת ב-90% היא בנעילה עצמה או בהתקנתה הסיכוי שכל שאר הדברים שהוזכרו כאן גורמים לבעיה קטן מאוד.
בחברות.... :wink:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מורי
היי אמיר,לא תאהב לשמוע את זה אבל הבעיה המתוארת ב-90% היא בנעילה עצמה או בהתקנתה הסיכוי שכל שאר הדברים שהוזכרו כאן גורמים לבעיה קטן מאוד.
בחברות.... :wink:
תוכל להבהיר מה בדיוק ? הנעילה שלמה וללא שברים / גירודים / שפשופים וכד'. הקפיצים תקינים אם כי נושא החוזק/חולשה שלהם עדיין לא ברור. המרווחים בהתקנה הם על פי ההוראות בספר...
יש לך רעיון / פתרון ?
חלק מהדברים כבר נכתבו, אבל אני אנסה לעשות סדר...
אשית- הבעיה ככל הנראה (נשמע מהתיאור שלך) היא בנעילה או בסרן. למרות זה, תתחיל בבדיקות סביב:
- עקיבה ומקבילות- קודם כל, העמד את הרכב על משטח ישר, בלם חניה משוחרר, ניוטרל, ודחוף אותו מטר קדימה ומטר אחורה, זה משחרר את המאמצים מהמתלים כדי שהבדיקה תהיה אמינה. מדוד מרחק בין הצד הפנימי של הצמיג לצד החיצוני של השלדה בשני הצדדים. בשני הסרנים. ההפרש בין צד ימין לשמאל בשני הסרנים צריך להיות זהה, +/- 1מ"מ. ההפרש בין צד ימין לשמאל בכל מקרה לא יהיה יותר מ3 מ"מ. מדוד מרחק מטבור לטבור בכל צד. ההפרש בין ימין לשמאל צריך להיות לא יותר מ3 מ"מ.
- מדוד מרחק ישר (לא קשת) בין שתי תושבות הקפיץ בכל צד (קדח לקדח).
- חופשים בסרן: הרם את שני הגלגלים באוויר, על בוקים, ובדוק חופש במיסבים.
- חופשים במתלה- בוקסות של הקפיצים.
- בלמים- כשהגלגלים באוויר, סובב אותם ביד- האם שניהם מסתובבים באותו חוסר מאמץ?
- מדדת את המרחק בין שני חלקי הנעילה, נכון?
ואם כל זה עדיין לא מביא אותך לפתרון... והנעילה חדשה ולא ניזוקה מכל המשחקים... זה מתחיל להיות מעניין...
אסף.
אני אנסה למדוד ואשלח תמונות של המדידה עם נתונים כדי לוודא שאופן המדידה נכון.
אם יש למישהו עוד רעיונות - אשמח.
ואני אוסיף לך עוד בדיקה שלדעתי יש לה מקום
והיא בדיקת אלכסונים
אתה יכול לבדוק בין סקיד פלייטים באלכסון שמאל אחורי מול ימני קידמי והפוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
ואני אוסיף לך עוד בדיקה שלדעתי יש לה מקום
והיא בדיקת אלכסונים
אתה יכול לבדוק בין סקיד פלייטים באלכסון שמאל אחורי מול ימני קידמי והפוך.
מקצה לקצה ? מבורג לבורג ? לא משנה ?
קודם כל, תפסיק לכתוב ולך לבדוק. תתחיל לפסול אפשרויות כבר עכשיו.
חשבתי על עוד משהו, משהו שקרה לי מזמן וגם זה, כמו כל שאר ההשערות, לונג שוט מאוד (אבל נניח שהנעילה תקינה, כי אתה מתחנן שנעשה כך):
הבלמים האחוריים שלך שחוקים מאוד, לפחות צד אחד שלהם. כשזה קורה, תושבת הרפידה משתפשפת על הגוז'ונים, יש כאן תמונות של איך זה נראה איפהשהו. זה יאיט את הגלגל, יתגלה בבדיקה שאסף הציע, יעשה רעש שמאוד דומה לזה של נעילה ובהחלט יגרום לכל התופעות שלך. בשלב שני זה יגרום לנעילה של הגלגל או לשבר של תושבת הרפידה (או ג'וזון, או תוף - אין לי מושג מה מהם יקרוס). לי היה מזל וזה רק נעל לי את הגלגל כשהאוטו חנה, באתי אחרי שעתיים ולא זז.
אם הרפידות דקות מאוד ויש שחיקה על הגוז'ונים, זה זה.
אם אתה מחליט להחליף קפיצים (האופציה השפויה), יש קיט מSUMMIT שיש לי את המק"ט שלו. מגיע עם כובע וברושורים (הם לא מספרים לך שזה מגיע, זה פשוט מגיע), עולה 20$ כולל משלוח בארה"ב (10.99 לקיט, עוד 9 דולר משלוח והנדלינג).
(פתח כבר את הסרן, פתח, פתח... :twisted: :twisted: )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
יש לך רעיון / פתרון ?
לפתוח.....יא חביבי ..לפתוח.....ולבדוק היטב את חלקי הנעילה,הקפיצים והמרווחים.