סוגי משאבות דלק חשמליות מומלצות לסמו
שלום,
בעקבות השרשור http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=14518
נראה שאני אצא ברכש של משאבת דלק חשמלית.
השאלה שלי היא האם יש המלצות כלשהן?
ראיתי שרשורים על משאבת סוברו וכד' אבל אין משהו קונקרטי.
יש המלצות לדגמים אחרים?
יש לי קרב' סוברו והבנתי שיש גם נושא של הספקים של המשאבה - לחץ דחיסה PSI וכד' וצריך להזהר לא לתת לחץ עודף אבל גם לא לחץ מועט (בעית ההספק אצלי כרגע היא משאבה חלשה שלא שואבת כראוי בשיפועים חדים)?
מהשרשורים שקראתי לא מצאתי משהו ספציפי לסמוראי ואו לסמוראי עם קרב' סוברו.
חוזר: סוגי משאבות דלק חשמליות מומלצות לסמו
לדעתי משאבת דלק חשמלית סובארו טנדר תספיק בהחלט!
בברכה
צביקה
3 קבצים מצורפים
חבר מהאתר הביא לי משאבת דלק אך לא ידענו לזהותה. תודה לך אביגדור!
יש לה סמל של מיצובישי אבל ידוע שמיצובישי מיצרת משאבות וציוד אחר לכל מיני רכבים ולא רק לחברה שלה.
אולי מישהו יכול לזהותה ולדעת אם היא תתאים?
דרך אגב, מבירור שביצעתי עם אישבחור אחר באתר , יש שמתקינים משאבה של ל"ר בשביל קרב' כזה, האמנם ?
שאלה קטנה נוספת, האם יש דרך לשפץ את המשאבה שבתמונה או שפשוט לנקות אותה ולהתקין?
תחבר ותנסה, מה כבר יכול להיות?
אם נתוני המשאבה לא יספיקו, אתה תרגיש את זה על הרכב.
אביגדור
המשאבה של מיצובשי, והיא זהה למשאבה של סובארו.
אין מה לנקות יש להרכיב ולבצע נסיעת מבחן , אין לך מה להפסיד, כמו שכתב בצדק אביגדור.
יש לקחת בחשבון שהמשאבה לא חדשה, לא ידוע מצבה, ויתכן והספקה נצוך מחדשה, לכן אין להסיק מכך שהיא לא מתאימה, יתכן וחדשה, תיהיה מספקת.
תמונה של האטם שהרכבת למשאבת הדלק המכנית, וצילום נוסף מקרוב של המשאבה המכנית, וצילום הפתח בבלוק בו היא מורכבת יעזור מאד, הוסף גם תמונה של מוט ההפעלה.
בשלב זה מומלץ שלא " תזדכה" על המשאבה יתכן ותוכל להשתמש בה.
בברכה
צביקה
זוהי משאבה של סובארו עד 84. זו משאבה מצויינת שאם היא תקינה היא יכולה לשרת אותך שנים רבות. למשאבה זו יש גם ווסת לחץ פנימי, כך שהסיכוי להצפת הקרבורטור יורד משמעותית לעומת משאבות חשמליות אחרות (כמו של סובארו אחרי 84').
שים לב שהמשאבה רועשת אם לא מגיע אליה דלק, והיא גם תרעיש כמה שניות אחרי ההפעלה הראשונית, עד שהיא תתמלא בדלק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי AvigdorAharon
תחבר ותנסה, מה כבר יכול להיות?
אם נתוני המשאבה לא יספיקו, אתה תרגיש את זה על הרכב.
אביגדור
לא בטוח שארגיש אלא בעת היתקלות ואז מאוחר מידי.
אבל לפי מה שחימושניק אמר אני מרגיש יותר טוב, אני אנסה לחבר אותה השבוע ונראה מה יהיו התוצאות.
צביקה - יש לי תמונות של מה שביקשת, אני אעלה בשרשור הנכון אם כי לא ברור לי איך תמונה תעזור , צריך לדעתי לבדוק את תקינות הגל זיזים ובשביל זה לפתוח את המכסה העליון של המנוע , לא ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
לא בטוח שארגיש אלא בעת היתקלות ואז מאוחר מידי.
אבל לפי מה שחימושניק אמר אני מרגיש יותר טוב, אני אנסה לחבר אותה השבוע ונראה מה יהיו התוצאות.
צביקה - יש לי תמונות של מה שביקשת, אני אעלה בשרשור הנכון אם כי לא ברור לי איך תמונה תעזור , צריך לדעתי לבדוק את תקינות הגל זיזים ובשביל זה לפתוח את המכסה העליון של המנוע , לא ?
אכן המשאבה של סובארו ישן ונחשבת אמינה כשהיא חדשה, אך מכיוון שהיא ישנה ופורקה מרכב מסיבה
כלשהי שלא ידועה, תקינותה בסימן שאלה.
בקשר לתמונה שביקשתי, אסתפק בתמונה ברורה יותר של המוט דחיף והאטם שהרכבת בין המשאבה לבלוק, והאם זה האטם המקורי שקיבלת יחד עם המשאבה המכנית, או זה האטם שהיה מתחת למכסה שסגר על הפתח של המשאבה?!
בברכה
צביקה
האטם הוא מריחת סיליקון אדום. היה אטם פח קטן אבל הוא לא החזיק את הלחץ של השמן. אטמתי עם סיליקון אדום וזה מחזיק יופי.
צילום של המוט הדחיף? אם אתה רוצה , אני יכול לצלם לך אותו ברזולוציה גבוהה יותר ולשלוח לך במייל קובץ בגודל מגה כדי שתוכל לעשות זום עליו. באתר זה לא איפשר לי את זה.
אבל המוט הוא פשוט מוט, בדקתי עם מוט נוסף שמצאתי - זהים לחלוטין לעין האדם. אולי בעל מקצוע ידע לאבחן את הבעיה, אבל ממה שאני יודע - המוט שיש לי ירד מאותו מנוע עובד שממנו ירדה המשאבה ושם הם תפקדו נהדר...מכאן אני מסיק שהבעיה כנראה אצלי במנוע... :roll:
ציטוט:
האטם הוא מריחת סיליקון אדום. היה אטם פח קטן אבל הוא לא החזיק את הלחץ של השמן. אטמתי עם סיליקון אדום וזה מחזיק יופי.(חאפרי, לא מקצועי , מסוכן:סיליקון עלול לחדור למעברי שמן במנוע ולסתום אותם!!]
אבל המוט הוא פשוט מוט, בדקתי עם מוט נוסף שמצאתי - זהים לחלוטין לעין האדם. אולי בעל מקצוע ידע לאבחן את הבעיה, אבל ממה שאני יודע - המוט שיש לי ירד מאותו מנוע עובד שממנו ירדה המשאבה ושם הם תפקדו נהדר...מכאן אני מסיק שהבעיה כנראה אצלי במנוע... :roll:
העובדה האחרונה שציינת שמוט הדחיף פורק ממנוע עובד, שממנו ירד גם המשאבה(אם כך.. היא משומשת ולא חדשה?!), אכן מחזקת את החשד שבעיתך קשורה לפיקה אקצנטרית, בגל זיזים שחוקה,
וזאת הסיבה שהורכבה משאבת דלק חשמלית!!
***** תמונה באיכות גבוהה יותר תתקבל ברצון באי מיל!
בברכה
צביקה
נקודה קטנה לגבי מש' דלק סוברו:
1. מה שיש לך זו אכן משאבה של סובארו, מהסוג הפחות אמין.
2. קיימת משאבה נוספת של סובארו המתחברת במקור מתחת לגחון הרכב, ליד מיכל הדלק. זו נחשבת הרבה יותר אמינה, ונמכרת במגרשי הפירוק במחיר כמעט כפול מהקודמת. בעלת פעולה מאוד שקטה והספק סביר מאוד. ייתכן ובגלל המבנה הפשוט שלה עלולה לגרום להצפת קרב', אצלי בכל אופן לא קרה מעולם.
3. קיים סוג נוסף, קטן, צהוב, מכונה כ"תחליפי" לסוברו, נמכר כחדש בחנויות ח/ח. מיועד להתקנה במקום מאוורר בלבד, כגון תחתית הרכב, לא בתא המנוע. אל תתקרב לדבר הזה! מתאפיינת בפעולה רועשת ומעצבנת, התחממות יתר תוך זמן קצר וכתוצאה מכך ירידה משמעותית ביעילות הפעולה.
אז אני אשאל שוב - איזו משאבה הייתם ממליצים להשתמש בסמוראי קרב' סוברו.
ומה עם משאבה של ל"ר כפי שמישהו ציין בפני שהתקינו אצלו?
אני חוזר שנית: המשאבה שקיבלת מצויינת!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
אני חוזר שנית: המשאבה שקיבלת מצויינת!
טוב, חלאס עם המריבות. אני אתקין את המשאבה ונבדוק תוצאות. אם משהו לא יהיה טוב- חימושניק, תתחיל לחמש את עצמך :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ציטוט:
טוב, חלאס עם המריבות. אני אתקין את המשאבה ונבדוק תוצאות.
ומה עשית עד עכשיו?
יכולנו להתקין אותה בדקה וחצי, ולנסות. מה כבר יכול להיות?
אם לא תסדר, דבר איתי. אני אביא מחר את המחבר המתאים.
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי AvigdorAharon
ומה עשית עד עכשיו?
יכולנו להתקין אותה בדקה וחצי, ולנסות. מה כבר יכול להיות?
אם לא תסדר, דבר איתי. אני אביא מחר את המחבר המתאים.
אביגדור
החשמל אצלי זה לא גן - עדן , יש גם אמובילייזר שאני צריך לפענח איך מנתקים, אחרת הייתי עושה את זה ברחוב לידך.
אני אתקין את המשאבה , אבדוק איך היא מתפקדת ברכב ואם הכל יהיה טוב נבדוק גם בזויות קיצוניות.
הערות והארות בנושא וכמובן אם יש המלצות וסייגים לגבי המשאבה עצמה ושכמותה , אשמח לקרוא.
הערה והארה אחת: את המשאבה יש לחבר לגוף הרכב עלידי שלושת הגוזונים המורכבים שלה,
אחד מהם חייב להיות מחובר לשלדת הרכב, על מנת לקבלל הארקה טובה.
במקרה של משאבה תקינה, לא תשמע את הפולסים של המשאבה, לאחר פתיחה ראשונית של מתג ההצתה, ולאחר שהוא ימלא את הקרבורטור, הפולסים לא ישמעו.
יש לחבר חיבור מהיר לקונקטור המקורי של המשאבה, ולא חיבור קבוע, על מנת שניתן לנתק את הקונקטור בקלות במקרה הצורך.
בברכה
צביקה
צביקה,
המינוס של המשאבה הזו מגיע מהקונקטור ולא מגוף המשאבה, כך שלחיבור טוב לגוף הרכב יש חשיבות מבנית ובטיחותית אך לא חשמלית.
חימושניק . קיבלתי!
בברכה
צביקה