חישוב גודל צמיג לפי יחס העברה ושאר ירקות
פתיחת השירשור כדי שנבין כולם איך עושים פיזית את החישוב של גודל צמיג לפי כל הנתונים האפשריים
אני מבקש שכל מי שיודע שיתן את המידע שלו ובסוף נרכז את זה
אך באותה נשימה אל תרשמו שטויות אלא רק חומר מבוסס וחישובים הגיוניים
השירשור ניפתח עקב קניה שלי של יחסי העברה 6.5 ומעבר לסרנים של טויוטה
עלי לחשב כעט לאיזה צמיג לעבור אך כדי לדעת אני מעוניין ללמוד את כל הנתונים לחישוב כולל משקל סרנים וחיכוך עד כמה שניתן החיחשובים כוללים כל סמוראי אפילו סטנדרטי
ולכן פתחתי שירשור ניראה לי שכולם מתעניינים
חוזר: חישוב גודל צמיג לפי יחס העברה ושאר ירקות
זה כבר נכתב בעבר- אבל אני אחזור על התקציר-
אתה יודע מה היחס העברה המקורי ומה היו הצמיגים המקוריים, אתה יודע מה היה הסל"ד ב100 קמ"ש עם יחס ההעברה המקורי ועם הצמיגים המקוריים.
עכשיו- אתה משנה את יחס ההעברה הכללי על ידי שינוי מידת הצמיג ושינוי יחס ההעברה, שאותו אתה לא יודע עדיין. אם אתה יודע מה הסל"ד שאתה רוצה ב100 קמ"ש (תשאיר אותו כמו שיצרן הרכב קבע- זה הימור טוב), אתה צריך לשנות את יחס ההעברה בדיוק במידה ששינית את רדיוס הצמיג.
ובשביל הנוסחאות-
סל"ד מנוע X יחס העברה כולל = סל"ד גלגל
2 פאי כפול 60 כפול רדיוס גלגל כפול סל"ד לחלק ל(יחס העברה כולל כפול 1000) = מהירות נסיעה
רדיוס גלגל אמיתי הוא בערך רדיוס נומינלי (מה שכתוב בקטלוג) כפול 0.9. יש קטלוגים (של היצרנים הגדולים) שבהם רשום הרדיוס האמיתי לכל צמיג בלחץ ניפוח נכון.
אסף.
מתנצל שאני לא תורם לדיון, אבל אני חייב להגיב
אסף כל הכבוד!
אסף זה נכון ראיתי פעם את הדבר הזה אבל זה לא ממש תורם לי לדעתי
אני לא יודע את כל הנתונים שצריך לדעת משום ששנים לא נסעו ברכב הזה במידת היצרן וכמעט שנה אין כבל ספידומטר
שנית אני לא רוצה לדעת מהירות אני רוצה פשוט לחשב איזה גודל צמיג אצטרך בהתאם ליחסי העברה שאני מוסיף
הנתונים הקיימים הם נתוני היצרן: יחסי העברה בטרנספר, יחסי העברה בסרנים, גודל צמיג
ידוע לי יחסי העברה החדשים והם
6.5 בטרנספר, 5.6 בסרנים ועכשיו עלי לדעת איזה צמיג מומלץ לי לשים
ידוע לי שללא יחסי העברה בסרנים היתי יכול לנסוע על 33 לפי הוראות יצרן יחסי העברה של הטרנספר
אך מה לגבי הסרנים את זה לא כתוב לי לכן ניראה לי שאצטרך צמיג גדול יותר
או שאשים יחסי העברה גדולים בסרנים וכך תיפתר הבעיה
אך פתחתי שרשור אין מנוס מלהגיע לפיתרון וללמוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
ובשביל הנוסחאות-
סל"ד מנוע X יחס העברה כולל = סל"ד גלגל
2 פאי כפול 60 כפול רדיוס גלגל כפול סל"ד לחלק ל(יחס העברה כולל כפול 1000) = מהירות נסיעה
[COLOR=DarkOrange
סל"ד מנוע או גלגל במשוואה?[/COLOR]
קומבינה, יפה לפתוח דיון כללי אבל בעניינים כאלו דוגמא מעשית עוזרת הכי הרבה, אז בוא כן נבדוק את הנתונים הספציפיים שלך.
קודם כל, ואת זה אסף שכח להדגיש - אין כזה דבר "לחשב איזה גודל צמיג מתאים" בלי להגדיר מטרה.
המטרה יכולה להיות עבירות מקסימלית על סלעים, או על סוג שטח אחר. המטרה יכולה להיות מהירות סופית גבוהה ביותר, המטרה יכולה להיות חסכון בדלק, המטרה יכולה להיות "חלוקת הילוכים הכי קרובה למקורי". אתה תקבל גדלים שונים של צמיגים אם תגדיר מטרות שונות.
אז תגיד מה אתהרוצה. לגבי נתונים - אני רושם כאן עבור המשך החישובים, אם יש תיקונים - תגיד:
נתונים מקוריים
יחס הילוך ראשון - 3.652
יחס הילוך חמישי - 0.795
יחס LOW מקורי - 2.268
יחס HI מקורי - 1.409
יחס העברה סופי מקורי - 3.727
שינויים ברכב שלך
יחס העברה בסרני טויוטה - 5.6 (אתה בטוח?? יחס מקורי בסרנים של היילקס 4.56, אולי אתה מתבלבל או שהחלפת יחסי העברה?)
יחס העברה HI חדש - ???
יחס העברה LOW חדש - 6.5 (ואוו, לא ידעתי שיש כזה קיט מטורף...)
נמרוד
יש גם 1:8 כן כן אבל בכל מיקרה היחסים האלה מיותרים בגלל הבורות הגדולים שנוצרים בין hi ל lo
אבל זה לדיון אחר
אני עושה חישוב אחר שנותן בעיקרון את אותה התוצאה אבל יותר קל
בהנחה שכמו שאסךף טען ואני מסכים איתו היחסים המקוריים הם אופטימום לא רע ששוה לשמור עליו
החישוב הוא כנ"ל
אני מחלק את גודל הצמיג שאליו אני שואף בגודל הצמיג המקורי ומקבל מספר כלשהו שמייצג את היחס ביניהם לדוגמא נניח שאני שואף לצמיג 33 והצמיג המקורי 27 אז 33/27=1.22
בהתאם לכך אני לוקח את יחס ההעברה המקורי שבמקרה שלנו הוא 3.73 ומכפיל אותו במקדם שקיבלנו קודם ז"א 3.73x1.22=4.55
מכיוון שיחס ההעברה המקורי של סרן טויטה הוא 4.56 אתה רואה שכדי לשים על סמוראי צמיג 33 כל מה שצריך הוא להשאר עם הגיר והטרנספר המקוריים ולהחליף לסרן טויוטה
כל זה נכון תיאורתית כדי לשמור על אותם סיבובי מנוע באותה מהירות נסיעה
בפועל הצמיגים הנ"ל כבדים יותר וכך גם הסרנים מה שאומר שהמנוע צריך לסחוב יותר משקל ומשקל פוגם בביצועים
אז או שמחליפים למנוע יותר גדול /חזק או ששוב מפצים ביחסי העברה על חשבון סל"ד יותר גבוה באותה המהירות (תחום עבודה אחר של המנוע)
הפיצוי יכול להיות בהחלפת יחסי העברה בסרן /טרנספר /גיר - בהתאם לשיקולים שונים של עלות /פשטות /חוסן מיכני/חלוקת עומסים בכלל המערכת או פשוט לוותר על אינטש אחד בגודל הצמיג(נניח 32) אחרי התיקון הקודם - שוב הכל בהתאם לתנאים שונים (השגת ג'נט שונה /צמיג יקר יותר ולא זמין וכו' )
אם אינני טועה ההפחתה בקיט שהזמנת היא למעלה מ20% מה שאומר שבהנחה הבסיסית שאוטו סטנדרתי ייסע 3000 סל"ד ב100 קמ"ש אז הרכב שלך אחרי שינוי הטרנספר ייסע 3600 סל"ד ב100 קמ"ש
סוזי, החישוב שלך הוא בדיוק מה שאסף הציע.
ערך משולש - קוטר צמיג מקורי חלקי יחס העברה מקורי כפול יחס העברה חדש = קוטר צמיג חדש.
צמיג מקורי הוא 195/75R15, קוטר 26.5 אינץ'--->
26.5 חלקי 3.727 = 7.1 ----->
7.1 כפול 4.56 = 32.4
זו התשובה - 32 וחצי אינץ', נעגל ל33. שים צמיג 33 והאוטו יסחוב בתיאוריה כמו במקור, בכל מהירות הסל"ד יהיה זהה. החישוב פשוט מאד כי כל שאר הדברים לא משתנים, וכי המטרה שלו הוגדרה - להחזיר את היחס הסופי למקורי.
אם שינית את הטרנספר בHI, זה משנה את החישוב. היחס בLOW הוא טוב יותר פי 2.86 מהמקורי - את זה הרווחת נקי.
התשובה במקרה שלך היא לדעתי 33/12.5R15, הצמיג הנכון לרכב שלך. מבחינת חוזק של הסרנים - הם יחזיקו בכיף, מתחת למשקל של סמוראי הם יחזיקו גם יותר. אני מקווה שיש לך הגה כוח...
יפה הבנתי אותכם טוב מאוד
וכעת אשאל שאלה שאותה עוד לא הבנתי
איך חישבת את רוחב הצמיג?
האם ה20 אחוזים "שהרווחתי" מפצים על משקל הסרנים והגלגלים ואיך מחשבים את זה?
אם גילינו שביחסי העברה חדשים וגלגל 33 אני נוסע כמו במקורי אז כמה זה 20 אחוז במהירות? ולפי חישוב שלי זה 12 קמ"ש פחות עם כוח עצום על גלגל 33
סליחה אבל עניתי לעצמי תוך כדי שאלה
ועכשיו אני רוצה בפעם האחרונה עזרה בחישוב אחרון רק כדי להבין
אם הייתי נשאר עם סרנים של סמוראי מה היו התוצאות? איזה גלגל הייתי צריך ובכמה מפצים או מפסידים
עכשיו אתה תחשב לבד (כן, ככה לומדים)-
יחס העברה כולל מקורי= הילוך HI כפול יחס העברה בסרן.
יחס העברה כולל חדש= הילוך HI חדש כפול יחס העברה בסרן.
חלק את האחד בשני, ותכפיל את התוצאה בקוטר הצמיג המקורי= קוטר צמיג חדש.
אסף.
יצא לי משהו מטורף לחלוטין מה עושים?
עשיתי כך:
27 מידת צמיג אורגינאל
3.723 סרן אורגינאל
1.409 סרן אורגינאל
שינוי סרן ברכב שלי ל4.56 נותן לי יחס של 1.22 ז:א צריך צמיג 33:
מידת צמיג 27 X יחס 1.22 שווה צמיג 33
בנוסף אני משנה טרנספר שמשפר בHIGH ב20 אחוז
טרנספר מקורי בHIGH 1.409 טרנספר משופר ב 20 אחוז נותן 1.690
היחס בינהם הוא 1.21 ובגלל שאני עם סרן טויוטה לקחתי צמיג 33 והכפלתי ב1.21
הגעתי ל39.6
מה אני לא מאמין זה טרקטור לא הגיוני תבדקו אותי אני התהפכתי על השכל
ניסיתי לבדוק את עצמי שוב אך בדרך אחרת ולהלן התוצאות:
חישבתי את יחסי העברה לפי רכב רגיל
סרן 3.727 X טרנספר 1.409 שווה 5.25
רכב משופר
סרן 4.56 X טרנספר 1.7 שווה 7.706
חילקתי שיפור חילקי אורגינאל ויצא לי 1.46
עכשיו לקחתי צמיג אורגינאל 27 והכפלתי אותו ב1.46 ויצא לי שוב 39.42
אני מתעלף
תבדקו אותי מה קורה פה
אל תתעלף. אתה צודק בשתי הפעמים. קח את ה33 שכולנו הגענו אליו ותכפיל ב1.2 בשביל היחס בHI (שאני התעלמתי ממנו), ותקבל 39 ומשהו.
אז כן, בסידור החדש שלך, שים צמיג 39 ובמהירות נתונה, המנוע יסתובב באותו סל"ד כמו סמוראי מקורי.
תיאורתית גוטה
כי מעשית יש אתכל המשקל הנוסף שצריך גם לסחוב וגם לסובב וגם את כל האקסטרא חיכוך של צמיג רחב .......
בקיצור שים 37" ואז תתחיל לשבור כי סרני טויוטה לא יחזיקו את זה בעומס גבוה ואם הם יחזיקו אז הטרנספר יתפוצץ - כן הקייס ייסדק ויישבר לשניים (או יותר :mrgreen: )
טוב לא בעיה אני ככל הניראה מצליח לבטל את ההזמנה לבינתיים עד שאדע סופית
עכשיו אם אנחנו כבר בעינייני חישובים אז על הדרך כמה שאלות
נכון שמבחינת יחסי העברה למדנו איך מחשבים יחס סיבובים כדי להשוות גודל גלגל
עכשיו ואני יודע שזה מצחיק איך מוצאים היקף לצמיג בקיצור אני רוצה לחשב מ"ס סיבובים בסלד מנוע
ולדעת מה המהירות בתכלאס
אני יודע אולי השאלות פשוטות אבל אם אני לא סגור על זה אני בטוח שיש עוד המון כאלו
ואני לא רגוע עד שאני יודע הכל או כמעט
שוב, מסודר, שפוך את כל (אבל כל!! ) הנתונים שיש לך- מקוריים וחדשים. כולל הנתונים שאתה מתלבט לגביהם.
אסף.
היקף של עיגול זה הקוטר כפול "פי" - 3.14.
הסתבכתי משהו לא יוצא לי טוב נסו לעזור לי ולתקן אותי
אני מנסה לחשב סיבוב אחד של מנוע במטרים ונתחיל ביחסי העברה אורגינאלים
אנו על הילוך חמישי 0.795 נכפיל ביחס העברה של טרנספר 1.4 ונכפיל היחס העברה של הסרן 3.727 נקבל 4.148151
ז"א על כל סיבוב מנוע אחד הגלגל עושה 4.148151.
קוטר הגלגל הוא 27 ז"א שהיקף הגלגל זה 27 כפול 3.14 וההיקף הוא 84.78 אינטש
כדי למצא את המרחק שעובר הגלגל על כל סיבוב מנוע אחד נכפיל את ההיקף בתוצאה של יחסי העברה
84.78X4.148151=351.680
על כל סיבוב מנוע הגלגל עובר 351.68 אינטש ונניח שאנו נוסעים על 3000 סל"ד
אז הגלגל עובר 1055040 אינטש בדקה ואם אנו נוסעים כך שעה אז הגלגל עובר 63302400
נכפיל ב 2.5 כדי לעבור לסנטימטרים 158256000 נחלק ב100000 כדי לעבור לקילומטרים וקיבלנו
1582.56 לא הגיוני איפה טעיתי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי combina347
אנו על הילוך חמישי 0.795 נכפיל ביחס העברה של טרנספר 1.4 ונכפיל היחס העברה של הסרן 3.727 נקבל 4.148151
ז"א על כל סיבוב מנוע אחד הגלגל עושה 4.148151. - הפוך גוטה, הפוך, על כל 4.148 סיבובי מנוע הגלגל עושה סיבוב אחד!!!
קוטר הגלגל הוא 27 ז"א שהיקף הגלגל זה 27 כפול 3.14 וההיקף הוא 84.78 אינטש
כדי למצא את המרחק שעובר הגלגל על כל סיבוב מנוע אחד נכפיל את ההיקף בתוצאה של יחסי העברה
84.78X4.148151=351.680
על כל סיבוב מנוע הגלגל עובר 351.68 אינטש ונניח שאנו נוסעים על 3000 סל"ד
אז הגלגל עובר 1055040 אינטש בדקה ואם אנו נוסעים כך שעה אז הגלגל עובר 63302400
נכפיל ב 2.5 כדי לעבור לסנטימטרים 158256000 נחלק ב100000 כדי לעבור לקילומטרים וקיבלנו
1582.56 לא הגיוני איפה טעיתי?
-----> והטעות הקטנה הנ"ל, אם תתקן אותה, שאר החישובים שלך נכונים, תקבל שהמהירות היא בדיוק 91 קמ"ש. וזה הגיוני ומדויק.
0.8X1.4X3.727=4.148 עד כאן אנחנו יחד.
אבל... המנוע מסתובב יותר מהר מהגלגל- על כל סיבוב אחד של הגלגל המנוע עושה 4.17 סיבובים.
נכון כל ההילוכים הם 1: משהו? זה בגלל שיחסי ההעברה הם לצד ההפחתה, מצטער שלא הבהרתי את זה. נגיד- יחס העברה בטרנספר של 1:4 אומר שהיציאה מסתובבת יותר לאט. בחישוב אנחנו משתמשים בו בתור 4, אבל בסוף מוסיפים את ה "אחד חלקי... ".
נמשיך...
רדיוס גלגל מקורי עם 27 אינצ' הוא 0.34 מטר... אבל לא בדיוק, כי גלגל הוא לא עגול. אז ניקח 0.9 מזה, ויש לך רדיוס גלגל של 0.3 מטר
ציטוט:
נגיד שאתה רוצה לראות מה המהירות המקורית ב3000 סל"ד
(2X3.14X0.3X60X3000) לחלק ל )4.148X1000) =
82 קמ"ש.
(נראה לי קצת איטי, אבל זה לפי הנתונים שלך- תבדוק אותם, או שתמצא לי טעות בחשבון שבד"כ יש לי כי אני מחפף)
(עוד מעט נחשב מה היחס העברה שצריך בסרן עם גלגל 33, לבד, בלי להשתמש ב http://www.grimmjeeper.com/gears.html )
אסף.