שמעתי על התוסף הנ"ל לגיר ורציתי לברר :
1.מה המטרה ולאלו תוצאות השימוש יכול להביא
2. תכיפות ואופן השימוש (האם יש צורך לרוקן את שמן הגיר לאחר מכן או נותנים לגיר ולשמן לעבוד עם התוסף)
3.היכן ניתן לרכוש את התוסף הזה?
תודה
אורן.
Printable View
שמעתי על התוסף הנ"ל לגיר ורציתי לברר :
1.מה המטרה ולאלו תוצאות השימוש יכול להביא
2. תכיפות ואופן השימוש (האם יש צורך לרוקן את שמן הגיר לאחר מכן או נותנים לגיר ולשמן לעבוד עם התוסף)
3.היכן ניתן לרכוש את התוסף הזה?
תודה
אורן.
באיזור ת"א הוא נמכר במוסך אפ"ק (אולי בעוד מקומות, אני מכיר רק אותם...)
מה הוא עושה בדיוק אני לא ממש יודע, אבל לדעתי, כדאי להחליף שמן לפני שמוסיפים אותו.
אני הוספתי אחרי החלפת שמן ופילטר שמן גיר בעקבות בעיה שהיתה לי (התבררה שלא קשורה לחלוטין לשמן ומן הסתם גם התוסף לא פתר אותה...)
סער.
תוסף JB הכתום מומלץ להוספה לאחר החלפת שמן גיר אם ישנה בעיה של החלפת הילוכים לא תקינה או לא בזמן.
התוסף מנקה את הטורק וממיס מישקעים שמצטברים על השסתומים בגיר, הסימפטום השכיח לאותם מישקעים בשסתומים הוא החלפה מאוחרת או רק לאחר עזיבה של דוושת הגז בין ההילוכים 1 ל2 או 2 ל3.
תודה לעונים
בזמן האחרון התגלתה התופעה הבאה:
בנסיעה עירונית או בשטח כאשר הטרנספר במצב HIGH ההילוכים עוברים חלק ושקט כמו חמאה.
אילו כאשר אני משלב לLOW ההילוכים מושכים עד למעלה מ3500 סל"ד ועוברים להילוך הבא רק לאחר שיחרור הרגל מהגז.
לדעתכם האם השימוש בתוסף עשוי להועיל ? למה התופעה מתרחשת אך ורק בLOW?
אורן.
אחלה תקלה :lol:
לא קשור לתוסף גיר כלשהו.
נתקלתי בבעיה כמו שלך בעבר בגראנד של חבר מודל 98, ב LOW הגיר לא היה מחליף הילוך בכלל ונתקע בהילוך ראשון עד כ 5000 סל"ד.
ניחוש פרוע שלי שהבעיה קשורה לחיישן בגיר governor pressure sensor.
אחד הסימפטומים שקשורים לבעיה הזו - החיישן מזייף במיוחד כאשר יש עומס על מע' החשמל ברכב ( מזגן, אורות, סטראו חזק וכו').
גם אני נתקלתי בתופעה הזאת ברכב שבדקתי,
כיוון שמדובר בבעיה שמופיעה רק ב LO , ההגיון אומר שצריך לחפש את מה שונה בין HI לLO בכל מה שקשור לגיר. הגיר והטרנספר אלו שתי יחידות נפרדות לחלוטין, הטרנספר לא משפיע על עבודת הגיר.
גוברנור מורכב בקצה הגיר וחש את מהירות ציר היציאה של הגיר, ככה שלא הגיוני שמדובר בתקלה ברכיב הזה. מה שעולה כרגע על דעתי הוא השוני בקשר שבין סל"ד המנוע למצב המצערת בשני המצבים.
באופן עקרוני החלפות הילוכים מושפעות מעומס המנוע (לא רק) שנקבע לעיתים ע"י מצב המצערת ולעיתים ע"י וואקום מנוע. אם מדובר במקרה הראשון אז יכול להיות שמדובר בכיוון פשוט של כבל שסתום מצערת/ קיק דאון. ככה לפחות פתרתי בעיה בזמנו בדיסקברי בעצתו של איציק.
תן לי לבדוק את הנושא אצלי ברכב, יותר מאוחר אתן לך תשובה יותר מפורטת.
תודה GRAND וניר.
רציתי לידע שלאחר חיבור למחשב התברר שיש בעיה בחיישן מהירות אבל במוסך אמרו לי שקשה להם לראות קשר לעניין.
כמו כן באמת אם אני לא משחרר את הרגל מהמצערת הגיר ימשוך עד 5000 סל"ד אבל אם בסביבות 3000 סל"ד אני משחרר טיפה מהמצערת הגיר עולה עד הילוך שלישי (באותו האופן) אך להילוך רביעי לא ניתן להגיע!
בכל מיקרה קניתי את התוסף המומלץ ואני מתכוון להוסיף אותו מיד (כאמור להזיק זה לא יכול) אעדכן בהמשך.
חכה, על תעשה עדיין כלום,
לחיישן מהירות יש השפעה על תפקוד התיבה, הוא מספק נתונים למחשב הגיר, תן לי קצת זמן.
אני באופן אישי לא הייתי מוסיף תוספים בלי להתייעץ עם יצרן הרכב. אחרי הדיון הארוך בנושא סוגי שמנים ואחרי שראיתי השוואת נתונים בין שמני גיר מסוגים שונים, יחד עם העובדה שהיצרן מזהיר מפורשות לא להשתמש בשמן לא מתאים, הייתי נזהר.
או קיי,
תוריד את התקן פילטר האוויר מעל בית המצערת, ישנם שני כבלים מחוברים למנוף המצערת, נתק את זה שיורד לגיר. אתה צריך לוודא שכאשר המצערת סגורה לחלוטין, נמצא המנוף של שסתום המצערת בגיר במצב הכי קדמי שלו. המנוף הזה נמצא מעל מנוף מחליף ההילוכים בצד הגיר בחלק התחתון. במצב הזה צריך הלינק של הכבל בצד המצערת להיות בדיוק מול המחבר שלו. אסור שיהיה חופש בכבל. ניתן לכוון את הכבל בקלות אם המצב אצלך אינו כזה.
היי ניר
ראיתי עכשיו את הודעתך, אני יורד לרכב לבצע את מה שאמרת ואדווח בקרוב.
מתוך שירשור ב JEEPSUNLIMITED
ה"בעיה".
the wierd part is I am only having issues in low range, transmission works perfectly in high. I thought the electronic controlled trans had a different shift programming when shifted to low range. It worked fine for a couple years and just all of a sudden is giving me trouble.
הפיתרון.
I tested the transmission speed sensor and it was an open circuit, replaced it with a new one from napa for about $16. Works perfectly now. Thanks for any input.
חזרתי עכשיו מהרכב.
קודם כל יש חופש (שנראה לי תקין) בקבל המצערת שהולך לגיר. החופש הוא בן 5-10 מ"מ בקצה של סיום הקבל בצד המיצערת.
לאחר מכן ירדתי מתחת לרכב לכוון הגיר בצד הנהג הדבר היחיד שהצלחתי לזהות זה מין מנוף שמחובר לקפיץ (מתיחה) מחזיר שמושך את המנוף לכוון קדימה ובאמת המנוף במצב הכי קידמי שלו.
ניר: אני לא בטוח שזה המנוף המדובר, לתגובתך אודה.
GRAND: המון תודה על הקישור מהפורום בחו"ל ניראה לי שאם זאת התופעה שלי אז זה יכול להיות כיוון לפתרון, אבל הבחור בפורום לא מציין מה הבעיה אלא רק שיש לו בעיב בLOW ובHIGH הכל תקין.
כאמור גם אצלי המחשב הראה בעיה בחיישן המהירות.
היכן ממוקם חיישן זה והאם ניתן להחליפו בקלות?
יש לכם מושג אם ינוביץ' מחזיק זאת או רק אצל מכשירי תנועה/או בחו"ל?
ושוב המון תודה לכם!
כן , זה בדיוק המנוף.
אם יש לך חופש כלשהו אתה צריך למתוח את הכבל בצד המצערת, המצערת והמנוף בגיר חייבים לנוע ביחד ללא פער בינהם. המתיחה נעשית בצורה פשוטה ע"י שחרור מוביל הפלסטיק של הכבל. הבדיקה והכוון האלה הם בסיסיים בדיוק כמו בדיקת מפלס השמן. רק אח"כ ממשיכים הלאה.
ציינת שבדיקה ב DRB הראתה חיישן מהירות תקול, לא ברור לי אם מדובר בחיישן מהירות הגיר או בחיישן הספידומטר. מחשב הגיר מקבל נתונים משניהם ומצליב את המידע, תקלה בקריאת מהירות עלולה כמובן לפגוע בתפקוד הגיר. אם הייתה תקלה בספידומטר היית רואה את זה מן הסתם בלוח השעונים (לא היית מקבל קריאת מהירות), אז מדובר כנראה בחיישן מהירות הגיר (ממוקם ע"ג יחידת ה OD) וזה יהיה הדבר הבא שתחליף.
טוב לדעת,
בגירים האלה השליטה בלחץ הקו של הגוברנור היא אלקטרונית, ישנן 4 מפות העברת הילו' הצרובות במודול. אחת כאשר טמפ' הגיר היא בין 0 ל 10 מעלות בערך, השניה כאשר הטמפ' מגיעה ל 10 מעלות צלסיוס ומעלה, השלישית כאשר המצערת פתוחה לחלוטין, הרביעית כאשר הטרנספר ב LO.
לא הצלחתי למצוא בספר הייצרן קשר בין חיישן המצבים בטרנספר לבין מחשב הגיר, אז כנראה שהאנדיקציה מגיעה מהחיישנים האחרים . התקלה אצלך או שהיא קשורה לפער בין פתיחת המצערת לפתיחת שסתום המצערת בגיר, או שהמפה הרביעית לא נכנסת לפעולה עקב תקלת חיישן, יש לך קריאת DRB אזה אתה גם יודע איזה חיישן.
היי ניר
ע"מ להיות בטוח: בבית המיצערת יש 3 קבלים אחד הקבלים שהולך למנוע (דרך קופסה גלילית ליד מיכל העודפים) השני מגיע מאחור (קיר האש) והשלישי הולך לכוון הגיר.
החופש שאני גיליתי קיים במנוף האחרון, אבל אני לא מוצא שום דרך למתוח אותו :-( . בקצהו יש מין נעל קבל סופית ובצידו השני הוא עובר דרך בית מוליך שחור מפלסטיק בדרכו לכוון הגיר.
האם משיכה של הקבל עצמו בזמן שמצערת סגורה לכוון תא הנוסעים ואז לנעול על קצה הקבל מין אזיקון לצורך עצירה זו אופציה או שמה יש מנגנון תבריגי כמו באופנועים שלא הצלחתי למצוא?
האם מה שתיארתי לגבי המנוף (על הגיר עצמו) שנמשך ע"י הקפיץ מצבו תקין וככה זה אמור להיות?
לגבי חיישן המהירות אם הבנתי נכון ב 42RE (האם זה הגיר במודל 98?) הוא ממוקם ב OVER-DRIVE אבל אין לי מושג היכן נמצא מנגנון זה בגיר (או אולי בפנל השעונים היכן שיש את לחצן ה OD :???:
הראשון שייך לבקרת שיוט, השני (בצד קיר האש) יורד לגיר, השלישי מתעקל ונכנס לקיר האש בצד הנהג.
אתה צריך לבדוק שהכבל השני מכוון ע"י שחרור מהמצערת ובדיקה שהוא בדיוק מול התפס שלו, אם הוא מתוח מדי הוא יגרום להחלפה מאוחרת של הילוכים, אם הוא רפוי ההילוכים יוחלפו מוקדם מדי.
נסה לברר אצל יאנוביץ' אם יש אצלו חיישן מהירות גיר (תדגיש שזה לא ספידומטר), נסה גם בעזרכו-פריט.
הייתי מנסה גם אצל משפצי גירים. לפי הציטוט שהביא רמי, זה עולה גרושים בארה"ב. אין סיבה שתשלם על זה הרבה מעל 200 ש"ח.
טוב ששאלתי אני הייתי בטוח שהקבל שהולך לגיר זהו הקבל השלישי, אני אבדוק שוב את הקבל הנכון אם יש שם חופשים.
דרך אגב משהו יכול להסביר לי היכן ממוקם חיישן מהירות הגיר הבנתי שזה ב OD אבל היכן בדיוק?
ב"זנב" של הגיר- על היציאה שלו לכיוון הטרנספר.
אסף.
אצלי יש תופעה דומה ב HI ההילוך השלישי לא נכנס ללא הורדת רגל מהגז .
מדי פעם הOD נכנס לפעולה והנורית על הכפתור OD נדלקת .
בצעתי כוון כבל קיק דאון , אין תקלות במחשב , תוסף JB .
אין שיפור .
ממתין לתוצאות אצל אורן 71
היי יובל
גם אצלי יש בעיה עם ה OD: כאשר אני לוחץ אותו הוא לא מתבטל בלחיצה נוספת אלא רק לאחר שאני מכבה את הרכב ומדליק שוב הכל חוזר לקדמותו.
כמו כן קרה לי פעם אחת שתוך כדי נסיעה בין עירונית הופעל ה OD ולא השתחרר אלא לאחר כיבוי והפעלה.
לידיעתכם לאחר הסברו האחרון של "ניר ל" חזרתי לבדוק את הקבל הנכון שהולך לגיר ולא נמצאו חופשים בקבל זה כלל וכלל, נישאר עכשיו לעבור הלאה לכוון של החלפת חיישן מהירות בגיר.
מתכנן לבצע בקרוב, דווחים בהמשך!