תגובה להודעה: כיוון בלם יד
פירקתי את הדריישפט האחורי ולפני נגלה אום 30 ובורג פיליפס גדול.
אני מניח שבשיל לפרק את הדראם יש צורך לשחרר את האום הזה.
מישהו מכיר דרך לעשות את זה באמצעים ביתיים?
מה התפקיד של הבורד פילפס והם יש צורך לכוון אותו.
תודה,
נועם.
באום אתה לא נוגע ....!!!
את הבורג פיליפס אתה פותח - ואז מושך את התוף אליך ...אם ההנדברקס משוחרר , ולא תפוס ,
התוף יחליק אליך ... לפעמים צריך לעזור עם כמה דפיקות פטיש קלות על התוף.
אמיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר בא
באום אתה לא נוגע ....!!!
את הבורג פיליפס אתה פותח - ואז מושך את התוף אליך ...אם ההנדברקס משוחרר , ולא תפוס ,
התוף יחליק אליך ... לפעמים צריך לעזור עם כמה דפיקות פטיש קלות על התוף.
אמיר.
רציני?
אז איך זה עובד בעצם?
אם הדריישפט מחובר לתוף, איך זה שכל הסיפור הזה מחזיק על בורג פיליפס.
אני מניח שזה לא ממש ככה ויש בפנים איזה חיבורים שאני לא מודע אליהם.
נוצר כאן סלט די רציני מכול המשיבים.
אני אנסה לעשות קצת סדר בבלגן.
ראשית איציק אתה לא מדבר על סוג הרכב הנכון!
לא מדובר פה על מנגנון שהוא משולב בבלמים של הרכב (כמו בסופה למשל)
מעצור היד הוא על תוף עצמאי שיושב ביצאה האחורית של הטרנספר, ולכן אין צורך בכול הכוונונים שאתה תארת
שהם מאוד מדויקים לסופה למשל.
אשר לתוף, הוא מוחזק על ידי 4 הברגים של הדריבשאפט.
למעשה מבחינת חוזק בורג הפיליפס לא תורם כמעט בכלל, ניתן למעשה לנסוע בלעדיו.
הוא כנראה מיועד רק עבור המצב בו מורדים את הדריב שאפט ולא רוצים שגם התוף ירד.
אני לא זוכר אם ניתן לכוון את מיקום הרפידות, אבל בכל מקרה אין בכך צורך.
הכונון נעשה על ידי סיבוב האום על הצינור של הכבל ליד תא המצברים כפי שתואר קודם.
אם זה לא מספיק, כנראה שהרפידות בלויות מאוד.
אגב אם יש נזילה מהטרנספר לתוף, זה יהרוס את הרפידות ולא יתפוס את הרכב.
גילעד תבדוק את המיקרו סוויצש שנמצא מתחת לידית הבלם. הוא זה שמדליק את המנורה.
הוא קצת עדין, ואם משהו אגרסבי מדי הוריד בכוח את ידית הבלם, יש מצב שהוא נתפס.
גלעד, מצורף דף הנחיות מספר הרכב של TD5, זה די דומה לדגמים האחרים.
גם ההנחיות של איציק מופיעות כאן, אני חושב שהוא קצת בלבל, אומנם מדובר בתוף נפרד אבל הרעיון הוא זהה
הכוונה להבנתי היא שאין לכוון את הבלמים על ידי כיוון הכבל,אלא, לכוון את הבלמים על ידי הנעלים.
אם אתה רוצה לכוון את הידית, כוון אותה בהתאם לרצונך, אבל את הבלם עצמו יש לכוון באמצעות הנעלים.
אם מישהו בעל יותר ידע וניסיון רוצה להעיר על הערתי זו, הוא מוזמן, אני מודה שהידע והניסיון שלי בעניין מוגבלים לפעם אחת ויחידה.
whisky
אני חוזר על ההסבר פעם נוספת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ראשית איציק אתה לא מדבר על סוג הרכב הנכון!
לא מדובר פה על מנגנון שהוא משולב בבלמים של הרכב (כמו בסופה למשל)
מעצור היד הוא על תוף עצמאי שיושב ביצאה האחורית של הטרנספר, ולכן אין צורך בכול הכוונונים שאתה תארת
שהם מאוד מדויקים לסופה למשל.
.
.
אני לא מדבר על סופה ולא מדבר על LR .
אני מדבר על כיוון בלמים מכני . שיש לו מנוף המופעל ידי כבל שמושך דרך מנוף נוסף
שנמצא בתא הנהג .
לשני המנופים זה שהנהג מושך וזה שנמצא בתוך תוף הבלימה יש יחס מסוים שהיצרן חישב אותו
ועל פי הם יוצרו . ( המנופים ) .
למנוף שנמצא בתוך התוף יש דחיף מכני ( זה שעליו נמצא בורג הכיוון שמקשר בין שני הנעלים) . סיבוב בורג הכיוון
גורם לשנוי יחסי הכוחות( ולא רק לשינויי גובה ידית בלם היד . )
כמה שמהלך העבודה של המנוף שבתוך התוף יהיה גדול יותר ( זאת אומרת שבורג הכיוון יהיה פתוח למקסימום שלפני שהבלם מופעל . ממש מלטף את התוף ) .
כך יחס המנופים יהיה גדול יותר ותקבל כח בלימה חזק יותר .
כל עוד אתה מכוון רק את גובה הידית בתוך הרכב ולא תקפיד על כיוון נעלי הבלם בתוך התוף
אתה עשוי לקבל בלם שדורש הרבה כח למשיכה . והוא ( הבלם ) בקושי עוצר את הרכב .
איציק
1 קבצים מצורפים
הסתבכתי עם הוספת הקובץ,
קבל אותו אני מקווה הפעם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אשר לתוף, הוא מוחזק על ידי 4 הברגים של הדריבשאפט.
למעשה מבחינת חוזק בורג הפיליפס לא תורם כמעט בכלל, ניתן למעשה לנסוע בלעדיו.
הוא כנראה מיועד רק עבור המצב בו מורדים את הדריב שאפט ולא רוצים שגם התוף ירד.
.
היי מוני,
לצערי כבר גילתי את זה בדרך הקשה.
יצאתי אתמול בלילה לסיבוב לראות איך האוטו נוסע בלי הדריישפט והדראם כבר מצא את דרכו החוצה בעצמו.
יחד איתו כמובן גם בורג הפיליפס שאני לא יודע איך, אבל היום בבוקר חזרתי ברגל על נתיב הנסיעה ואיכשהו מצאתי אותו.
הבורג שמאחורי הדראם כבר עד הסוף פנימה אז אני מניח שהאפשרות היחידה היא להחליף רפידות.
נועם.
שלום
נרשמו הרבה הערות לגבי תיקון בלם היד צריך לציין דבר ראשון שמדובר באביזר בטיחות ואם אתה לא יודע במאה אחוז מה אתה עושה עדיף ללכת למוסך ולא להתעסק לבד.
עכשיו לנושא הכיוון כמו שכבר נאמר הכיוון של מידת הבלימה נעשה על התוף עצמו וזה נעשה כמו בכל בלם תוף רגיל - רגולאג', כדאי לפרק את הדריישפט ולהוציא לניוטרל, לסובב את התוף וכל פעם לחזק במעט את בורג ה 19 מ"מ עד שהוא מתחיל ליצור חיכוך ואז לפתוח מעט, כמובן עדיף לבצע תיקונים בכיוון לאחר מכן לפי מידת התחממות של התוף (זה רק אם אתה מבין). לגבי זה שנורית של בלם יד נדלקת זה בגלל שאורך הכבל ארוך מדי וכאשר הרפידות בלם נדחפות לצדדים בתחילת נסיעה הם לא מושכות את הידית עד הסוף, צריך למתוח את הכבל מעט בצורה כזו שלא תגרום להזזת הסנדלים בדראם כשהידית משוחררת, זה נעשה בחיבור לידית הבלם (מבחוץ שני אומים 17 ו 21 אם אני לא טועה), חשוב לציין שקודם יש לבצע רגולאג' כי זו גם יכולה להיות הסיבה (אותו הסבר). יש לשים לב לכך שידית הבלם משוחררת כשאתה מותח את הכבל.
בכל מקרה ממש לא מומלץ לבצע את הכיוון של הבלם ע"י מתיחה של הכבל, הדבר אומנם יעבוד טוב מאוד בפעם הראשונה אבל ייצור מצב שבו מערכת המנופים בתוך הדרם עובדת בזויות שהיא לא תוכננה לעבוד וגם תותב הגומי שצמוד לברגי המתיחה נמעך ונוצרת זוית לא רצויה בחיבור בין הכבל לידית וזה עלול לגרום לקריעתו של הכבל (לא בטווח הזמן המיידי, אבל תוך פרק זמן של שנתיים שלוש).
לגבי נסיעה ללא דריישפט אחורי- דבר שהוא לא בריא בעליל, צריך לנסוע עם נעילת דיפרנציאל או עם בלם יד משוך. בשני המקרים נוצרים עומסים מיותרים על הדיפרנציאל.
שגיא
קודם כל תודה לכולם.
בלם היד פורק ושופץ בהצלחה.
האמת, זה ממש לא מסובך (למי שקצת מכיר איך עובד בלם תוף באופן כללי) על אף שחלק מהתגובות כאן די מפחידות.
אכן, מורידים את הדריישפט, משחריים את הבורג פילפס (אם הוא קיים) והתוף יורד די בקלות.
לקחתי את הרפידות ואת התוף ל"מדביק", עניין של 180 ש"ח כולל מע"מ וקיבלתי רפידות משופצות וחריטה של התוף.
הרכבתי חזרה את הרפידות והחזרתי את התוף.
כיוונתי את הריגולאג' מאחורה (בורג 17, לפחות אצלי) עד שהתקבל מעט חיכוך ואז שיחררתי טיפה.
ידית הבלם עדיין היתה גבוה. מתחתי את הכבל (שני אומים, 22 ו-16 מתחת למושב הנהג) עד לגובה הרצוי.
זה כל הסיפור ובעצם זה לא שונה הרבה מכל טיפול בברקס תוף אחר.
עכשיו בלם היד עובד מצוין.
שוב, תודה לכולם,
נועם.