חוזר: שאלה בנושא הגדשת מנוע.
אני שוב מדגיש, תחליף NOX, לא הגדשה קבועה כי אז אין מיכל מספיק גדול. מעיין נBOOST לכמה שניות והמתנה עד שהמיכל נטען מחדש.
מיכה, תעשה חיפוש. הרעיון כבר הועלה כאן בעבר.
ראשית, אתה מתכנוון ל-Nitrous Oxide Systems , NOS, לא nox. תרכובת ניטרו, גז צחוק וכו'. היה דיון. הגדשה של מנוע, הגדשה קונבנציונלית, באה תמיד עם הגדלת כמות הדלק שנכנס למנוע.
זה ברור. יחס דלק - אוויר חייב להישמר (1:14.7 אם אני זוכר נכון). לכן, הכנסת יותר אוויר (גדישה), חייב יותר דלק.
אחרי שהבנו את זה, נביט על הזרקת ניטרו. מה שקורה כאן הוא הזרקה של גז שמתפקד כזרז ומשפר בעירה. הוא לא מתפקד כנוזל דליק בלבד, הוא מעודד ומחזק את השריפה בצילינדר.
הזרקה של אוויר בלבד, ללא שום שינוי בכמות הדלק שנכנסת, תביא לחנק המנוע, תערובת דלילה מידיי.
אולי במנועים מודרניים עם חיישני חמצן, יוכלו להתגבר על כך בתגובה מהירה של המחשב והזרקת עוד דלק. אבל אני ספק. במנוע 258 לדוגמא, הנ"ל יביא לדעתי, לדימום מנוע מיידי.
אם אני טועה, אשמח לתיקון.
אמנון אתה כותב שהזרקה של אוויר בלבד תחנוק את המנוע אבל זה בדיוק מה שמגדשים (לא NOS) עושים.
אגב, לא מדובר על מנוע AMC258. אם כבר אז על ה4 ליטר סטרוקר מוזרק.
עשיתי חיפוש וראיתי את השירשורים בנושא (בטח פספסתי חלק).
אכן עלתה שאלה אם אפשר לבנות צ'רג'ר עם מדחס מזגן ואכן התשובה היא לא.
אבל מה קורה עם המדחס מזגן משמש לדחיסה של מיכל? כמובן שהשסתום בין המיכל למערכת הזרקה יאפשר ספיקה גבוהה (אחרת לא עשינו כלום)
בקשר לחיזוקים של המנוע וכל שאר הדברים הנלווים, ברור לי ולא מדובר על מנוע סיקס רגיל אלא על אחד שיבנה במיוחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אמנון אתה כותב שהזרקה של אוויר בלבד תחנוק את המנוע אבל זה בדיוק מה שמגדשים (לא NOS) עושים.
אגב, לא מדובר על מנוע AMC258. אם כבר אז על ה4 ליטר סטרוקר מוזרק.
ההיגיון שלי אומר (ההסתייגות המתבקשת) שמכיוון שהמגדש גודש באופן קבוע אזי כמות הדלק צריכה להיות גדולה יותר באופן קבוע ואת זה אפשר לכוון.
מיכה, אני מניח שבגלל שהחתונה קרבה, אתה לא מאופס בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
ולכן כתבתי מתחתחילה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
הגדשה של מנוע, הגדשה קונבנציונלית, באה תמיד עם הגדלת כמות הדלק שנכנס למנוע.
זה ברור. יחס דלק - אוויר חייב להישמר (1:14.7 אם אני זוכר נכון). לכן, הכנסת יותר אוויר (גדישה), חייב יותר דלק.
כשמבצעים הגדשה, אם במנוע מוזרק ואם בבעל קרב', תמיד מעלים את כמות הדלק שנכנס כדי לשמור על היחס. במנועים עם קרב', אפשר לבצע זאת עם הגדלת דיזות (תלוי ברמת הגדישה), החלפת קרב' וכו'.
במנועים מוזרקים, מתבצע תיכנות מחדש של המחשב על מנת לשמור על היחס.
לכן כתבתי למה הרעיון שלך לא יצליח, בהודעה הראשונה.
בחייך איש, נסה לשמור על עירנות..
אני מפעיל D9 (טרקטור ענק) ושמה יש טורבו שמקרר את האוויר וככה ניכנס יותר אוויר
לא יודע עם אתה תעשה דבר כזה אבל זה רק רעיון
MC , אם אין לך ממש מושג על מה אתה מדבר, ומהודעתך ברור שזה המצב, תחסוך מאיתנו בבקשה את התובנות שלך.
אמנון בבקשה קצת קרדיט :-) הרי כל המטרה של עוד אוויר זה תוספת של דלק. מה שמגדיל את הHP זה לא האוויר אלא הדלק. פיצוץ חזק יותר בתא שריפה. אין שום ספק בכך שאם מגדישים אז תצרוכת הדלק עולה (כי מבזבזים יותר דלק). חשבתי שאתה מדבר על משהו אחר שאולי לא ידעתי.
אי אפשר , אפקט המגדש בין הסעפת לקרב' חיוני למנוע מוגדש.
בהזרקה יש מה לדבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
אי אפשר , אפקט המגדש בין הסעפת לקרב' חיוני למנוע מוגדש.
בהזרקה יש מה לדבר.
לא הבנתי באיזה הקשר זה או תשובה למי זה. אשמח אם תסביר.
מיכה, הרעיון הזה לא יעבוד כי בניגוד למנוע מוגדש, שבו יש תוספת דלק קבועה ביחס לאוויר שנכנס, ואין קפיצות פתאומיות בספיקת האוויר שנכנס למנוע, הרעיון של פריקת אוויר לתוך הסעפת ללא הוספה של דלק תיצור תערובת דלילה והמנוע יכבה. אז תגיד, נוסיף עוד דלק. אבל אין אפשרות כזו! מדוע? מפני שאתה פורק את האוויר לא במשך כל זמן הפעולה של המנוע, אלא בזמן מוגדר. אתה לא יכול ליצור תוספת דלק בזמן המוגדר הזה. ואתה לא יכול לספק עוד דלק כל זמן הפעולה של המנוע, כי הפריקה לא תמידית! התערובת תיהיה עשירה מדיי.
אם תצליח ליצור מצב שבו אתה פורק גם אוויר דחוס וגם דלק, אז חיפית על התופעה. אבל אני סקפטי.
אבל מה ייצרת אז? מערכת דומה ל-NOS, שמשפרת בעירה ע"י הוספת אוויר ודלק ביחד (הניטרו הוא גז שמשפר בעירה, הוא לא מתפקד רק כאוויר ולא רק כנוזל דליק).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אין שום ספק בכך שאם מגדישים אז תצרוכת הדלק עולה (כי מבזבזים יותר דלק).
זה לא סדר הדברים! כשמגדישים, מוסיפים מלחתחילה עוד דלק, כדי שישמר היחס! זה לא שמגדישים ואז יש יותר צריכת דלק. מוסיפים דלק לתערובת שהוספת לה אוויר ע"י הגדשה, לכן הצריכה עולה.
אם זה לא מובן, אני מתייאש. :?
אבל אם הוא יעשה מנגנון שמוסיף דלק רק כאשר לוחצים על כפתור כמו מגביר טורים של מזגן אבל רק יותר מתוחכם זה יכול לעבוד לא?
כלומר שיש פחית קטנה שמגבילה את כמות הדלק והפחית מחוברת לסרוו שמוזיז אותה ומאפשר כניסה גדולה יותר של דלק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
אם תצליח ליצור מצב שבו אתה פורק גם אוויר דחוס וגם דלק, אז חיפית על התופעה. אבל אני סקפטי.
דווקא זה נראה פתיר למדיי.
קיימים פורקי לחץ בעלי ספיקה שונה, עד קוטר 3/4 נדמה לי, זה אפילו יכול להיות יותר מדיי. לכולם אפשרי להוסיף פיקוד חשמלי 12V. ניתן להשתמש במזרקי דלק לתוספת בנזין. לבצע הברזות בסעפת יניקה ולהבריג אחד ביציאה מהקרב', או ליד כניסה לכל צילינדר.
לחבר פורק לחץ ומשאבת הזרקה דרך ריליי ללחצן יחיד. אולי למקם את הלחצן מתחת לדוושת הגז, בסוף המהלך.
אפשרות נוספת - להתארגן כמה אנשים, למצוא ספק ציוד רפואי שיסכים למכור נייטרוס, ולקנות כמה בלונים. להביר לו יפה שזה לא להסנפה, אלא למכוניות.
ציטוט:
דווקא זה נראה פתיר למדיי.
קיימים פורקי לחץ בעלי ספיקה שונה, עד קוטר 3/4 נדמה לי, זה אפילו יכול להיות יותר מדיי. לכולם אפשרי להוסיף פיקוד חשמלי 12V. ניתן להשתמש במזרקי דלק לתוספת בנזין. לבצע הברזות בסעפת יניקה ולהבריג אחד ביציאה מהקרב', או ליד כניסה לכל צילינדר.
לחבר פורק לחץ ומשאבת הזרקה דרך ריליי ללחצן יחיד. אולי למקם את הלחצן מתחת לדוושת הגז, בסוף המהלך.
נכון, אבל למה לעזזאל כל הכאב ראש הזה, אם יש את האפשרות של הניטרו?
אני חושב שלצליח להגיע ליחס הרצוי של אוויר דלק ע"י בלון אוויר והזרקה של דלק כמו שתיארת זה בעייתי וקשה.
הדבר היחיד שצריך לווסת בהזרקה של הניטרו הוא הספיקה שאתה מזרים. ווסת פשוט.
בכל מקרה, על זה מיכה לא מדבר, אלא רק אוויר בלבד.
וכמו שכתבתי כבר שלוש פעמים, רק אוויר יביא לדימום מנוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
נכון, אבל למה לעזזאל כל הכאב ראש הזה, אם יש את האפשרות של הניטרו?
.
להזרים את הנייטרו כאשר נגמרת הדחיפה של ה"הגדשה".
אם יש משהו בונה להוסיף לדיון, קדימה. אם לא, תתעלם בבקשה מהשרשור. הנושא האישי כאן לא מעניין את שאר הגולשים. הערת המערכת. הקנטרנות נמחקה.
אמנון אני מבין מה שאתה אומר, חשבתי שמנוע מוזרק יכול להסתדר עם הגדשה רגעית.
הסיבה לכל העניין הזה היא שבארצנו NOS זאת מערכת בעייתית משהו כי כבר אי אפשר לקנות מיכלים אצל ספק גז. חשבתי על NOS לעניים כזה או אחר.
אוקי. למדתי הרבה.
תודה