חוזר: צריכת דלק מוגזמת בסמרואי
כמה שאלות
האם דולקת אצלך נורת CHECK ENGINE?
מתי החליפו קלאץ' ברכבך? (האם הוא מחליק??)
יוסי
מתי לאחרונה ביצעת טיפול לרכב ? פילטר אויר סתום , פילטר דלק , פלגים גמורים - כל אלה יפגעו בצריכת הדלק וכל זה לפני שבודקים תקינות מערכת ההצתה (כבלי מפלג וכיוון הצתה) האם הרכב עמוס ועוד אופציות.
1-14 זה משהו שאפילו אני עוד לא שמעתי עליו וזה באמת מצוין...האם הרכב שלו סטנדרטי ?
ברשותי סומו 98 עם צריכה של בין 1\11 - 1\13 זה מאוד תלוי בנסיעה.
בכל אופן צריכה של 1\9 באמת נשמעת מוגזמת. הייתי ממליץ לך לשים תוסף לניקוי מערכות
דלק(הזרקה,אינג'קטורים). להחליף פלגים ובנוסף לבדוק עבודה חלקה בסרק.
יש מצב לבעיה באחד מצינורות הוואקום (מנסיון)
את דעתנו על תוספים אתה יכול למצוא בחיפוש, בסיכום מהיר זה בהחלט הדבר האחרון שהייתי זורק למנוע.
השאלה הראשונה המתבקשת היא האם אתה מדבר על נסיעה עירונית, בינעירונית או משולבת.
השניה היא אילו עוד סימפטומים מאפיינים את התנהגות הרכב? יש השתנקויות, טורים גבוהים במיוחד בבוקר או כשהמנוע חם (בסרק), משהו? ככל שתתן לנו יותר מידע כך יקל עלינו לנחש נכונה מהי בעייתך.
קודם כל- אני לא יודע מהי צריכת דלק של סמוראי, אבל 14 ק"מ לליטר נשמע מוגזם.
לגבי תוספים- יש חומרי ניקוי למזרקים, שהם לא תוספים, אלא פשוט חומר ניקוי למערכת הדלק שמכניסים דרך הדלק. יש טובים יותר וטובים פחות, חלקם לא שווים כלום וחלקם טובים רק לסוג מסויים של מנועים. ניקוי מזרקים הוא דבר שחשוב לעשות אחת לכמה עשרות אלפי קילומטרים, וזו הדרך הפשוטה (אם כי לא הטובה) ביותר.
אסף.
אז ככה:
ליוסי- נורת CHECK ENGINE דולקת רק שאני מסובב חצי סוויץ ואח"כ כשאני מניע זה נעלם כמו גם הנורה של השמן.אני באמת חושב שאני כבר צריך להחליף קלאצ' נדמה לי שהוא מפריד גבוה.
סליחה על הבורות מה הכוונה בדיוק מחליק?
לGodsFather- לא הרכב לא עמוס ולגבי טיפול אחרון הבחור שהיה לפני אמר שהחליף פילטר דלק, שמן ופלאגים לפני כחודשיים, לגביי הפילטר אוויר הוא לא יודע. אגב איך בודקים את תקינות מערכת ההצתה? צריך ללכת למוסך?
כן הרכב שלו עושה כ450 ויותר למיכל של 32 ליטר רכב סטנדרטי צמיגים 195.
לאלון- אני מדבר על רוב הנסיעה שהיא נסיעה בינעירונית. תמיד כשאני מניע את הרכב יש טורים גבוהיים במיוחד נראה לי שזה צ'וק אוטומטי לא? זה נמשך ככה כ5 דקות ואז הטורים יורדים אבל עדיין לא לגמרי יורדים ל1500 סל"ד. למה אתה מתכוון בהשתנקויות? איך זה בא לידי ביטוי?
הרכב שלי מוגבה בקפיצים של קינג זה גם קשור לצריכת דלק?
אכן מה שאתה מתאר זה צ'וק אוטומטי וזה תקין.
השתנקויות אפשר לדמות כאילו הרכב משתעל כשאתה נותן גז ולא מגיב ישירות ללחיצה על הדוושה.
לאו דווקא מעשן אלא פשוט נותן "כאילו השתעלות".
מערכת הצתה אפשר לבדוק בכמה דרכים -
כשהרכב מונע לנתק כבל מאחד הפלגים ולראות איך הרכב מגיב - אמורה להיות ירידה בתפוקה. ככה לעבור אחד אחד על כל הארבעה. אם באחד מהם אין שינוי אז מכאן שיש לך בעיה באחד החיבורים בין המפלג למנוע ומכאן שאינך עובד בתפוקה מלאה. העניין הוא שזה היה בא לידי ביטוי בביצועי הרכב הרבה יותר מאשר 1/9 . מעבר לזה אפשר לבדוק את הפלגים עצמם, יש הוראות בספר רכב (יש גם באתר איפשהו) איך פלג צריך להראות ולדעת לאמוד את טיבו.
יותר מזה מצריך כלים שלרוב אין בבית ויש בכל מוסך שעוסק בנושא.
ממליץ לך לבדוק גם את הפילטר אויר - החלפה שלו בטוח תשפר , גם אם זה יהיה מינורי...
מה מידת הצמיג שלך?
דרך אגב, מיכל דלק של סמוראי הוא יותר מ32 ליטר - אצלי זה 37 , אם אני לא טועה המקור הוא 40 - מה שמוריד את הבחור מ1/14 ל1/11 בערך...
הצמיגים של החבר שלך יותר קטנים ולכן המד מרחק שלו יראה יותר ק"מ...אתה בפועל נוסע יותר ק"מ ממה שהמד מראה לך.. זה ביחס לחבר שלך בעל הצמיגים הקטנים יותר וכנ"ל לגבי המהירות..של מי יותר מדוייק וקרוב למציאות זה תוכל לבדוק ע"י GPS ..
ד"א
אם אני לא טועה לסמוראי מהשנתונים האלה יש מיכל של 40 ליטר לא?
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי GodsFather
אכן מה שאתה מתאר זה צ'וק אוטומטי וזה תקין.
השתנקויות אפשר לדמות כאילו הרכב משתעל כשאתה נותן גז ולא מגיב ישירות ללחיצה על הדוושה.
לאו דווקא מעשן אלא פשוט נותן "כאילו השתעלות".
מערכת הצתה אפשר לבדוק בכמה דרכים -
כשהרכב מונע לנתק כבל מאחד הפלגים ולראות איך הרכב מגיב - אמורה להיות ירידה בתפוקה. ככה לעבור אחד אחד על כל הארבעה. אם באחד מהם אין שינוי אז מכאן שיש לך בעיה באחד החיבורים בין המפלג למנוע ומכאן שאינך עובד בתפוקה מלאה. העניין הוא שזה היה בא לידי ביטוי בביצועי הרכב הרבה יותר מאשר 1/9 . מעבר לזה אפשר לבדוק את הפלגים עצמם, יש הוראות בספר רכב (יש גם באתר איפשהו) איך פלג צריך להראות ולדעת לאמוד את טיבו.
יותר מזה מצריך כלים שלרוב אין בבית ויש בכל מוסך שעוסק בנושא.
ממליץ לך לבדוק גם את הפילטר אויר - החלפה שלו בטוח תשפר , גם אם זה יהיה מינורי...
מה מידת הצמיג שלך?
דרך אגב, מיכל דלק של סמוראי הוא יותר מ32 ליטר - אצלי זה 37 , אם אני לא טועה המקור הוא 40 - מה שמוריד את הבחור מ1/14 ל1/11 בערך...
מידת הצמיג שלי רשמתי בפתיחת השרשור- 215.
לגבי ההשתנקויות נדמה לי שיש רק אם אני לא מעבירים הילוך בסל"ד הנכון, וזה יש בכל רכב ידני, כשאתה לא מעביר בסלד הנכון אז ההילוך שהעברת אליו לא מגיב לך מהר.
בקיצור אני הולך לפתוח פילטר אוויר ולראות מה מצבו!
מה הלאה?
מידת הצמיג שלך יותר גדולה משלו - תמדדו עם GPS לצורך השוואת הסטיה ותראה שאתה גומע יותר מרחק ממנו בתכלס.
תחליף פילטר אויר ליתר בטחון וסע לשלום - על פניו ממה שאתה מתאר כאן זה סתם פניקה קלילה.
3000 סל"ד במהירות 80-90
מה שהוא לא מסתדר לי זה מתאים לרכב מיושן בעל ממסרה ללא הילוך אוברדירב
או שהצמיגים שלך .... \ יחסי העברה \ דיוק ספידומטר ( מהירות מרחק )
תבדוק את כל הנתונים פעם נוספת
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
3000 סל"ד במהירות 80-90
איציק
איך?
רשמתם פה שהבעיה יכולה להיות קשורה להשתנקויות של המנוע..
המנוע שלי מביא כמה שיעולים בבוקר כשקר לו בין הילוך ראשון לשני.. ולפעמים גם בין שני לשלישי (אני בכוונה לא מושך אותו יותר מדיי כי המנוע גם ככה נשמע לי צורח בגלל הצ'וק האוטומטי) כל החלפה היא בהפרשים של בערך 20 קמ"ש.. (שני ב20.. שלישי ב40..)
זה תקין? הבהלתם אותי קצת..
דרך אגב זה קורה אך ורק בבוקר כשממש קר מהלילה (אני גר במקום דיי גבוהה ככה שגם בקיץ קר בלילה)
תודה בכל מקרה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי G-Fa
רשמתם פה שהבעיה יכולה להיות קשורה להשתנקויות של המנוע..
המנוע שלי מביא כמה שיעולים בבוקר כשקר לו בין הילוך ראשון לשני.. ולפעמים גם בין שני לשלישי (אני בכוונה לא מושך אותו יותר מדיי כי המנוע גם ככה נשמע לי צורח בגלל הצ'וק האוטומטי) כל החלפה היא בהפרשים של בערך 20 קמ"ש.. (שני ב20.. שלישי ב40..)
זה תקין? הבהלתם אותי קצת..
דרך אגב זה קורה אך ורק בבוקר כשממש קר מהלילה (אני גר במקום דיי גבוהה ככה שגם בקיץ קר בלילה)
תודה בכל מקרה
שלום רב!
במידה והצוק האוטומטי צורח(סלד מעל 1500), קפוץ אלי לכוון וסידור הבעייה, במידה וההשתעלויות בבוקר ממשיכות הצוק האוטומטי שלך לא מכוון, ויש להשאירו מספר שעות להתקררות, על מנת לכוונו.
בברכה
צביקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
3000 סל"ד במהירות 80-90
איציק
איציק, אלה נתונים יחסית נכונים. בתור בעל סמו עם צמיגי 205 הסל"ד הממוצע למהירות 90 קמ"ש נושקת ל3000 סל"ד בהילוך חמישי - אין לי צג דיגיטלי אלה חוגה אז יש מצב לסטייה קלה מטה.
כתבת שלאחר שה"צ'וק" מפסיק לעבוד המנוע נשאר על 1500 סל"ד וזה, גם אם לא גורם לך לצריכה המוגברת אינו תקין! צריך לעמוד על 1000 טור.
חוץ מזה....אתה נוסע עם גגון?? אם כן אז הצריכה שלך הגיונית למדי.
נ.ב
אצלי הצריכה (מודל 98) היא (לנסיעה שרובה בינעירונית)1 ל- 12
גיא
בסרק , ללא צ'וק- 800 סל"ד , לא 1000.
שלך מודל 89 או 98 ? 1-12 זה מצוין , מה מידת הצמיגים והאם עם קרב' ומערכת הצתה סטנדרטים או משופרים? אני מניח שעם זה 98 אז זו הזרקה ואז זה יותר הגיוני...
ואני מסכים גם כן עם הנושא של הגגון - בתור בעל גגון בעצמי ושלי גדול - מאד מאד גדול ועם קופסת פגזים עליו (ריקה אל תדאגו), אכן מורגש האפקט שיש לגגון לאוירודינמיות שגם ככה צולעת בסמוראי.
98 לא יודע מה הסמיילי קפץ שם
צמיגים 215
המצחיק הוא שהצריכה שלי תמיד הייתה 1 ל-10.5 בערך. עם מאמץ של נסיעה רגועה ביותר הצלחתי למשוך ל 1 ל-11 יום אחד הורדתי את הזווית (בקצת) של הפנסי ערפל שנמצאים מעל השמשה הקדמית שלי ודווקא התחלתי לנסוע במהירויות גבוהות יותר וראו זה פלא ללא מאמץ הצריכה עלתה קבוע ל1 ל-12
עידן10 כתב:
ציטוט:
הרכב נועל צמיגים 215/75R15
אמיר כתב:
ציטוט:
בתור בעל סמו עם צמיגי 205 הסל"ד הממוצע למהירות 90 קמ"ש נושקת ל3000 סל"ד בהילוך חמישי
המהירות המדוייקת לסמוראי 96 עם צמיגי 215/75/15 ב3000 סל"ד היא 103.3 קמ"ש. לא 80-90. ההשוואה לסמוראי 89 עם צמיג אחר היא שגיאה לא קטנה, כפי שברור מהחישוב.
סמוראי 89 עם צמיגי 205/70/15 נוסע בדיוק 90.5 קמ"ש, לעומת זאת. אם זה היה סמוראי 87 הוא היה נוסע 86.2 קמ"ש. אל תפעלו לפי מכשירי מדידה לא מדוייקים, הרגשת בטן וחצאי אמיתות.
טיפ לחיים טובים: לפני שחולקים על איציק, כדאי לבדוק את עצמכם. הוא בדר"כ צודק.
כן, הגבהת הרכב מוסיפה לצריכת הדלק בעקבות הגדלת הגרר מהאוויר העובר תחת הרכב. להסבר אמיתי בנושא אנא בצע חיפוש, מישהו שבאמת מבין מה זה אומר הסביר את זה פעם.