חוזר: שאלה לגבי צ'רוקי ספציפי
לאחר חיפוש קצת באינטרנט באתר:
http://www.edmunds.com/insideline/do...icleId=46011#2
אין ממש הבדלים בין 89 ל 94 פרט להבדלים קוסמטיים בעיקר, ב 94 שופרה מעט הבטיחות (קורות חיזוק בדלתות וכו')
עם ידוע לכם על עוד משהו אני אשמח לדעת. שאר השאלות (איזה רכב עדיף לעבירות) עדיין בתוקף ;-)
עמרי
את הצ'רוקי הספציפי הזה אני מכיר, היה שייך בעבר לחבר טוב שטיילנו איתו הרבה.
הוא השקיע בו ושיפר אותו, העבירות שלו, הנוחות ונסיעה הכללית טובה משל סופה מקבילה.
היתרון ברכב הזה שלא צריך להשקיע בו כלום, כבר הכל קיים לשטח.
מחיר זה עניין יחסי, אין מחירון לצ'רוקי 89, ורק התוספות שוות שם יותר...
נמרוד/רמי/ אמיר/אסף
ממה שהבנתי מאסף-השלדה של ה'צרוקי היא מונוקוק. הרכב (בין אם תיהיה סופה ובין אם יהיה צ'רוקי) הולך להיות רכב טיולי עבירות בעיקר.
1. האם הצ'רוקי לא רך מידיי? השלדה שלו תשרוד את אותם התלאות ששלדת הסופה תעמוד בהם?
2. מה רגישות הגיר האוטומטי בצ'רוקי להתחממות (הוא הולך לזחול :grin: )?
3. לקראת בדיקה-אני צריך נתונים של stall test לצ'רוקי. מישהו יודע מה אמור להיות הסל"ד בבדיקה? (עשיתי חיפוש גוגל-לא מצאתי משהו ספציפי לצ'רוקי...)
4. אילו נקודות חולשה ידועות יש לרכב?
כל מידע-יתרום. אני לא מכיר את הרכב כלל. אולי אני מפספס לגמרי משהו באופיו של הצ'רוקי והוא לא יענה על הצרכים של רכב טיולי עבירות שלא יתפרק...
תודה, עמרי
ציטוט:
לקראת בדיקה-אני צריך נתונים של stall test לצ'רוקי. מישהו יודע מה אמור להיות הסל"ד בבדיקה?
בערך 2100. בין 2000 ל2200 זה בסדר. ובזהירות עם הבדיקה...
אסף.
טוב אז יש לך את נתוני הסלד של STALL מה במידה והנתונים המתקבלים שונים ?
איציק
אסף, שוב תודה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
טוב אז יש לך את נתוני הסלד של STALL מה במידה והנתונים המתקבלים שונים ?
איציק
זאת שאלה רטורית-את זה אתה תצטרך לספר לי (טוב, לא צריך-אבל תזכה להערכה אם כן :wink: )
ומהסבר קצר שקיבלתי (והמעט ממנו שהצלחתי להבין) במידה ואני לא מגיע לנתונים הנ"ל: 1.המנוע לא מצליח להגיע להספק הנתון 2.גיר מחליק
אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה
עמרי
רק לידע כללי,
בצ'ירוקי שנת 89, ישנו מנוע 4.0L שאינו! זהה למנוע הסופה המוכר.
מנוע זה נקרא מנוע Non HO (קרי Non High Outpot).
מנוע זה בעל מערכת הזרקה,חיישנים וניהול מנוע השונה ממנוע הסופה, הנקראת Renix של חברת רנו.
מנוע זה נחשב בין היתר למנוע חלש יותר (170 כ"ס) לעומת 180-190 בגרסת התפוקה הגבוהה.
אני סבור להאמין, שיש פחות ניסיון עם מערכת ההזרקה הזו בארץ. בעיקר בגלל נדירותה בארץ.
בכל מקרה, כל זה לא רלוונטי כמובן, אם החליפו את המנוע ברכב, ומערכת ההזרקה למע' של סופה (מה שנראה לי סביר בהחלט).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי eliv1
רק לידע כללי,
בצ'ירוקי שנת 89, ישנו מנוע 4.0L שאינו! זהה למנוע הסופה המוכר.
מנוע זה נקרא מנוע Non HO (קרי Non High Outpot).
אלי-תודה על המידע. לא ידעתי זאת-אני אבדוק לעומק. אני יודע שמנוע הוחלף-אבל לא בטוח לאיזה. הנקודה תיבדק. מנוע צרפתי בג'יפ שלי?! לא יקום ולא יהיה :-x
היום בדקתי את הרכב, אני חייב לציין שיחסית לרכב 89 התרשמתי לטובה. הרכב מרגיש חתיכה אחת למרות גילו ואין קרקושים מוגזמים. למרות שלא הורדנו אויר בירידה לשטח הוא בלע בורות כלא היו.
כמה מסקנות+ שאלות בעקבות הבדיקה:
1. מעיכות קלות בשלדה. אני לא חושב שראיתי רכב שטח בלי זה-אבל עדיין זה מדאיג אותי בגלל שלדת המונוקוק, שנראית לי קצת עדינה מדיי.
2. לרכב פשוט אין בלימת מנוע. בירידות הוא דוהר. זה רגיל?
3. כאשר הרכב על הכביש בעליה מתונה בהילוך D, ציפיתי שהרכב יתקדם באיטיות-אבל ללא גז הוא פשוט לא זז. יותר מכך-כאשר עצרתי בעליה (בכביש, דיי תלולה) הרכב הדרדר לאחור. אפילו ה C5 אם מנוע 2000 לא מדרדרת לאחור בעליות חדות. ממיר המומנט לא אמור לשמור כל הזמן על התקדמות/ לפחות שהרכב לא ידרדר לאחור בעליה לא רצינית מדיי? כאשר אני נותן גז-הרכב סוחב ומאיץ יפה.
4. כאשר מכניסים לרוורס, מורגשת מעיין מכה קלה. לא בום, פשוט שילוב של הגיר. האם זה תקין? או שהמעבר אמור להיות חלק לגמרי? יש לציין-המעבר בין כל ההילוכים ב D חלק לגמרי. לבעלים יש את הקבלות על כל מה שהרכב עבר מאז הבעלים הקודם-קודם. בין היתר מצויין שם ששופץ גיר בסכום של 9000 ש"ח. נראה לי מופרך בעליל. זה לא המחיר של בערך שלושה גירים?!?!?!?
5. חופש בגלגל קדמי שמאלי. אין שאלות-מקווה שזה חיזוק מייסבים.
6.הברקסים חורקים. הרכב עוצר-אבל דורש לחיצה בריאה (המצב הרבה יותר טוב מכל סופה שנהגתי בה-אבל עדיין ציפיתי ליכולת יותר טובה).
7. אני חושב שהתושבות של מוטות הרדיוס חוזקו. האם יש נטייה לסדקים באזור הזה?
8. נזילות: נזילה קלה מהטרנספר, נזילה קלה מתיבת הגה. שום דבר רציני.
9. בודי: בגדול-המצב ממש טוב. מרכב 89 ציפיתי להרבה יותר גרוע. הרכב לא עבר צביעה נוספת בחייו להערכתי- והוא נראה יותר טוב מבחינת חלודות מכל סופה שנתון 96 ומטה שראיתי (טוב נו, פרט לאחת), למרות זאת-במרזבים בגג יש נגיעות חלודה קלות-שיפתרו עם שיוף קל וצביעה.
10. הגלגל השמאלי נוגע במוט הרדיוס בעת סיבוב מלא שמאלה-אני מניח שזה יפתר ע"י ג'אנט עם אופסט.
11. כל מיני פיצ'פקעס: נעילה מרכזית (של הדלתות) לא עובדת-שומעים רעש של המנוף אבל כנראה שהוא עייף. חלון חשמלי של הנוסע-במהלך העליה מתעייף וצריך לעזור לו מעט עם היד ואז הוא ממשיך לבד. אין לי שאלות לגבי זה כרגע-כי עוד לא פתחתי להסתכל. בבוא הזמן (אם יגיע) אשאל שוב.
12. כיוון שהרכב בגליל-אני צריך המלצה על מוסך באזור שיודע לאבחן את הרכב. את כל הבדיקות שידעתי לעשות לבד עשיתי. אבל מצב שלדה, מנוע, 4 גזים וקומפרסיה אני לא ממש יכול להעריך לבד. ולכן-אף על פי שזה לא ברוח האתר-אני צריך המלצה למוסך טוב שאפשר לסמוך עליו (יש כאלה?).
13. אין לי נק' השוואה-אולי זו צריכה להיות הנק' הראשונה. אני יודע שאין הרבה בעלי צ'רוקים, אבל אשמח לעשות סיבובון על צ'רוקי אחר בשביל לדעת מה אני מחפש. אם יש מתנדבים אני אשמח (רצוי משנתונים נמוכים, אבל גם 95+ יתקבל בברכה)
ואחרי מגילה שכזאת (אל תגידו שלא פרטתי :grin: ) נותר לי רק לחכות לתשובתיכם.
תודה, עמרי
1. אם זה לא משהו שמרמז על תאונה, אני לא הייתי מתרגש מזה.
2. רכבים אוטומטיים אכן דוהרים בירידה.
3. נשמע נורמלי, לעניות דעתי.
4. כמו 3.
5. אין חיזוק מיסבים. אתה מחליף את הטבור עם המיסבים, והעלות כואבת. אני לא יודע כמה זה בשירוקי, אבל נדמה לי שזה דומה לסופה, ושם זה באיזור ה700 ש"ח.
6. יתכן שזה מצביע על בלאי ברפידות. צריך לבדוק את מצב רפידות הבלמים, ולנקות את הבלמים. אם זה לא עוזר, אז אפשר לחיות עם זה, או להחליף לסוג רפידות אחר, שלא שורק, או לעשות פאזה ברפידות.
יש אפשרות להאט את הירידה של ה-XJ. על ידי שליטה בגיר והפרדת הילוך 1 ו 2
ציטוט:
. מעיכות קלות בשלדה. אני לא חושב שראיתי רכב שטח בלי זה-אבל עדיין זה מדאיג אותי בגלל שלדת המונוקוק, שנראית לי קצת עדינה מדיי.
חפיף..
ציטוט:
2. לרכב פשוט אין בלימת מנוע. בירידות הוא דוהר. זה רגיל?
רגיל, אבל יש פתרונות לנעילת הממיר ולאילוץ הגיר להישאר בהילוך ראשון. (אם זה באמת AW4 כמו שאני חושב)
ציטוט:
5. חופש בגלגל קדמי שמאלי. אין שאלות-מקווה שזה חיזוק מייסבים.
אם זה סרן כמו של סופה, לעתים רבות חיזוק המיסב לא מספיק, וצריך להחליף נאבה- 600 עד 800 שקל.
ציטוט:
6.הברקסים חורקים. הרכב עוצר-אבל דורש לחיצה בריאה (המצב הרבה יותר טוב מכל סופה שנהגתי בה-אבל עדיין ציפיתי ליכולת יותר טובה).
אין עניין... ממילא תחליף מתישהו ב30 אלף ק"מ הקרובים רפידות, תופים ודיסקים, אז במצב הכי גרוע, קח בחשבון שזה יקרה עכשיו ולא עוד 30 אלף ק"מ. סביר שמדובר בסה"כ ברפידות.
אסף.
אסף, אמיר חנן-רב תודות!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
חפיף..
רגיל, אבל יש פתרונות לנעילת הממיר ולאילוץ הגיר להישאר בהילוך ראשון. (אם זה באמת AW4 כמו שאני חושב)
יש טרנספר 242J בעל חמישה מצבים (כולל 4x4 full time/part time )
אם זה סרן כמו של סופה, לעתים רבות חיזוק המיסב לא מספיק, וצריך להחליף נאבה- 600 עד 800 שקל.
מדובר ב DANA 30. אני חושב כמו של סופה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמרי2
אלי-תודה על המידע. לא ידעתי זאת-אני אבדוק לעומק. אני יודע שמנוע הוחלף-אבל לא בטוח לאיזה. הנקודה תיבדק. מנוע צרפתי בג'יפ שלי?! לא יקום ולא יהיה :-x
עמרי, המנוע לא צרפתי, מנוע AMC עם בלוק 4 ליטר לכל דבר, ראש המנוע שונה במבנה השסתומים והמעברים בראש.
לעומת זאת, כמו שכתבתי קודם, מערכת ההזרקה שונה ממע' סופה, החל בסעפת יניקה, מזרקים וחיישניים (כמו חיישן נקישות שלא קיים בסופה, אך קיים במנוע זה).
אם המנוע הוחלף, זה לא אומר כלום על מע' ההזרקה, יכול להיות שהשאירו את המע' הישנה.
הי,
ישבתי וכתבתי תגובה מושקעת...
ואז קיבלתי הודעת שגיאה מהשרת... :roll:
בכל אופן,
ככל הנראה זה הרכב שהיה שייך לבחור בשם ליאור (מהאתר), ה USER שלו הוא: lior_li
נסה ליצור עימו קשר ולברר את השאלות האלו (אם אני זוכר נכון, הרכב היה אצלו תקופה ארוכה)
לגבי סיבוב על XJ,
אתה מוזמן אלי, קח בחשבון ששלי 2001 עם צמיגים קטנים יותר.
סער.
סער, זה אמנם לא תירוץ, אבל קח טיפ:
לא חשוב באיזה אתר, כשאתה כותב תגובה, לפני שאתה לוחץ על "שליחה" תעשה CTRL A CTRL C .
סוג של תעודת ביטוח. ככה אני נוהג.
כל הריג'קטים שציינת לא נשמעים יוצאי דופן, הרכב נשמע במצב טוב ביחס לגילו, אחרי הכל אתה מדבר על רכב בן17 ...
רכב משופר לא יתנהג על הכביש כמו רכב סטנדרטי מאותו סוג - השוואה לא תלמד אותך כלום.
אני השקעתי ברכב שלי כ 25 אלף ש"ח בחצי שנה האחרונה כדי להביא אותו למצב שיוכל לעבור איפה שעובר הרכב הנ"ל, הרכב שלי חדש ב 10 שנים, שמור בצורה יוצאת דופן ודורש מן הסתם הרבה פחות השקעה בתיקונים מכאניים מאשר רכב ישן/בלוי ממנו. קח בחשבון שאם תרצה לקנות רכב סטנדרטי ולהביא אותו לרמה הזאת יעלה לך הרבה הרבה יותר. 9000 ש"ח על שיפוץ גיר - זה המחיר.
בקיצור, עמרי- למפגש בסוכות אתה מגיע עם צ'רוקי?? :wink:
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמרי2
10. הגלגל השמאלי נוגע במוט הרדיוס בעת סיבוב מלא שמאלה-אני מניח שזה יפתר ע"י ג'אנט עם אופסט.
יש אפשרות להגביל את הסיבוב באמצעות בורג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמרי2
12. כיוון שהרכב בגליל-אני צריך המלצה על מוסך באזור שיודע לאבחן את הרכב.
מוסך ארנון בפרדס-חנה
תרים טלפון ליורמי בגבע- אמנם מוסך לנדרובר לפי השלט, אבל יורמי מכונאי מצויין וותיק, אולי יוכל לעזור לך בבדיקה.
אסף.