כמה באמת עולה לנו להחזיק סיקס...או ...
... או איך קניתי סיקס בגרושים ומצאתי את עצמי עם פחות 80 אלף ש"ח בחשבון ועם סיקס בחנייה.
כן כן, אני מודה , גם אצלי זה התחיל בתור קוריוז זמני - החלפתי את הסוזוקי העייף שלי ראש בראש בסיקס עוד יותר עייף (מסתבר), "רק כדי לנסוע עליו במשך שנה מקסימום, בלי להשקיע יותר מכמה גרושים נוספים, לחסוך קצת כסף ולקנות סופה מדוגמת" . מאז עברו 8 שנים, הסיקס עדיין אצלי, עשרות אלפי ש"ח זרמו בינתיים מכיסי, נכון, היה בזה פאן, למדתי המון, אפילו נהניתי ממנו לא מעט. היום הוא במצב שמתקרב לסוף הדרך (במובן החיובי) אבל עומד בחנייה כאבן שאין לה הופכין כי אין מצב כנראה למכור אותו במחיר יותר ממגוחך.
השרשור הזה לא נועד כדי לעזור לי למכור, אין לי סבלנות ל"קונים", אני לא זקוק לכסף שאני יכול לקבל עבורו, רעיון המכירה נגנז.
שרשור זה נועד כדי ללמד את הדור הבא שאין ארוחות חינם, אין לקנות בזול ולתקן לאט ובזול, גרוטאה (מכל סוג) היא יקרה מאד לאחזקה ולשיקום, מכיוון ש 99% מהכלים האלה כיום הם גרוטאות בהגדרה - דעו למה אתם נכנסים, לפני שאתם נכנסים. שאף אחד כאן לא יעלב מהפגיעה בגזע - אני חושב שגם 90% מהסופות ו100% מהל"ר גם הם גרוטאות ואפילו יקרות יותר, ככה גם לגבי הכלים היפאניים בני 10 ומעלה...
אז קדימה - כל קוני הגרוטאות שעסוקים בלהשקיע את זמנם מרצם וכספם, כל אלו שהשקיעו וכעת מנסים למכור , כל מי שמעוניין לתרום מנסיונו הרע - להשתפך ! אני אתחיל, עומר ימשיך עירא, מיכה וכל שאר בעלי הסיקסים מוזמנים להמשיך...
השנה 1998, סיימתי תואר ראשון, עובד בעבודה מסודרת, נוסע בסוזוקי 410 כבר 4 שנים וחולם על סופה... נענה להצעה מקרית להחליף את הסוזוקי בסיקס ראש בראש. רואה את הסיקס, מעריך שהוא דורש השקעה של כ 4000 ש"ח כדי לשרוד אצלי שנה (הסמוראי סבל ממספר בעיות והיה שווה בערך 10K במקרה הטוב), סיבוב קצר על הסיקס, סגרתי עסקה !
תרשמו 9 אלפי ש"ח (שזה כמו לקנות היום סיקס ב 5K, הכסף על תיקונים הוא אותו כסף 4K), המשך יבוא...
חוזר: כמה באמת עולה לנו להחזיק סיקס...או ...
טוב במקרה שלי ידעתי שאני קונה גרוטאה (חשבתי שהיא במצב טוב יותר אבל ניחא) וידעתי שמתישהו אני אמור לקבל כסף ואיתו לבנות מחדש את כל הרכב+שיפורים.
בתכל'ס, הוצאתי עד היום, כולל קניה, בהערכה גסה בסביבות ה51 אלף. הוצאתי עוד סכומים לא מבוטלים על המסביב שזה סטים של כלים, רתכות, מקום, הובלות וכדומה. להערכתי יש לי עוד איזה 10 אלף על הוצאות נוספות.
שכחתי לכתוב.
במידה ואחליט שסיקס לא מתאים לגופי השביר בתור רכב טיולים למשפחה, הוא יהפוך להיות רכב תחרויות והשתוללויות נטו (בגלל זה גם רציתי כלוב התהפכות תקני ומאסיבי לתחרויות)
למכור אני לא אמכור, אלא אם כן הכלב ימכור את שלו במחיר שהוא ציין ואז אני מוכן לשקול את זה 8-)
הרוב כבר תומצת עבורי אבל בגדול.
28/9/01 נערך זכרון דברים שבסיומו מצאתי את עצמי עם הסיקס השני שלי בחיים.
לו רק ידעתי כמה מצבו רקוב אז, אבל המנוע בחזית והצמיגים מתחתיו עשו את שליהם.
4/3/02 בערך שבוע או משהו כזה לפני זה הרכב מפגין אי רצון בולט להיכנס למכון טסטים. משאבת מים נוזלת ובודי ליפטים בגודל של פחית קולה חורצים את הגורל, תיקון והורדת בודי ליפטים.
28/8/06 נמרוד מגיע לכתוב פיצ'ר על המגיפה השחורה. הרכב שהוציא ממני דם, יזע ודמעות (והיו דמעות, בעיקר של יאוש, קצת פחות מכאב, גל הינע אחורי מגובה של 2 מטר על הבוהן מוציא ממך דמעות)
ברור לכולכם שגם היום יש עוד פינישים שלא סיימתי.
מה קרה באמצע ועלויות בפרק הבא.
מיכה, גם אני ידעתי שאני קונה גרוטאה (ברזנט ישן, צמיגים גמורים,קפיצים עייפים, סטרטר דפוק, חיבור רעוע בין הבודי לשלדה, מצבר מת, בעיות חשמל), אבל המנוע היה תקין, גיר וטרנספר תקינים, ה"כ, ג'אנטים 8" ניקל, סרנים עובדים. שילמתי עליו למעשה גרושים, מה כבר יכול להיות ...
כשאני מספר שלהערכתי השקעתי ברכב כ 80K, אנשים מרימים גבה (תכל'ס הם בטוחים שאני משקר...), אז יאלה, נמשיך לספור -
מיד לאחר העברת הבעלות, השארתי את הרכב במוסך שהיו לי קשרים איתו (מוסך הגון מקצועי וזול לאללה), החליפו מצבר, שיפצו סטרטר, החליפו מוט הגה (מי סופר את הדברים האלה בבדיקה), שיפצו מפלג, החליפו צלבים ותפוחים לא תקינים, החליפו בולם הגה (מסתבר שהיה שם בולם של פורד אסקורט ובגלל זה ההגה היה מסתובב רק לצד אחד...), החליפו את כל השמנים פילטרים, השארתי שם 4K, בדיוק כפי שהערכתי, יצאתי שמח וטוב לב. 9K (קנייה ויישור קו) לרכב שאמור לנסוע שנה ולהימכר - סבבה !
מגיל 12 ראש נעול- ג'יפ ג'יפ ג'יפ
חופשים גדולים עבודה, חוסך.
מגיע הרשיון.
גיל 17 וחצי.
מחפש ג'יפים, לא מוצא משהו סביר.
מגיע למשכנו של הג'יפ שלימים יקרא רעם תחת בעלותי
בו ברגע שראיתי אותו, ידעתי שאקח אותו.
בשלב הזה- אין לי מושג, להחליף גלגל אני אפילו לא יודע. בתקופה ההיא, ג'יפולוג ורוב המידע הטכני באינטרנט, כולל הגישה שלי אליו- היה בחיתולים
משמע לבדוק אותו- מה צריך מה לא צריך, מה אפשר לתקן מה אסור לגעת- לא ידעתי.
קניתי אותו ב10, כשלמעשה הוא לא שווה 6, אבל בזמנו- לא ידעתי.
היום אחרי עוד מעט 5 שנים מיום הגעתו לביתי, אני מושקע עליו בתיקונים בסביבות ה10,000 ש"ח, בשיפורים אני מושקע עליו בסביבות ה 15,000 ש"ח. ועדין לא נגעתי בבודי המזויין שיש לו, או בשאסי הרקוב שלו. גם ימם יגיע, ולא עוד הרבה.
אני רק אציין, שקניתי גרוטאה לא נורמלית, חלודה ומקומבנת, עקב חוסר הידע בזמנו.
אבל.
תמיד יש אבל...
הג'יפ הזה כמו שידע להוציא ממני דם דמעות ויזע, ידע לחזיר משהו שאי אפשר כ"כ לכתוב אותו, סוג של נשמה, סוג של אופי.
הרבה בעלי CJ לשעבר, או אפילו נוכחיים- מדברים על CJ כנבלה סרוחה שלא שווה להחזיק. מצד שני, לא היו משקיעים את הנשמה בסתם רכב. אז כנראה שבאמת יש בג'יפים האלו משהו שבכ"ז נשאר איתך.
אני רק יכול להגיד שלדעתי, רוב רובם של פותחי הפה על הCJ פשוט סובלים מחוסר כלשהו בהקשר הזה-
הן אם כבר מכרו את הכלי הקודם, וכעת ההגיון לא נותן להם לחזור אליו, למרות שהלב והתחביב כן רוצים, או הן אם פשוט לא יוצא להם לטייל איתו, מסיבות כאלו ואחרות (איש איש וסיבותיו הוא).
ממני, לא תצא מילה רעה על CJ.
הג'יפ הזה הוציא ממני הרבה כסף, הרבה עצבים, הרבה באסה, אבל מילא שעות של תחביב, של התעסקות, של סיפוק, של כיף אחר.
מבחינת אחרים, טיול לחו"ל למשל, יהיה התחביב. בשבילי- הג'יפ.
אני אסכם ואומר, הCJ שלי הוציא ממני הרבה, החזיר לי הרבה, ובשביל המלעיזים- כן CJ זה חרא אוטו, גרוטאה. אבל הג'יפ הזה אצלי- יד אחרונה.
בברכה.
אני אוסיף את הדעה שלי רק כדי לאזן את התמונה.
הגיפ (או כול רכב 4X4) הוא בשבילי ערימת ברזלים.
מה לעשות, בשבלי רכב הוא לא ילד, לא אישה אהובה, ולא שום דבר.
ערימת ברזלים ותו לא.
עוד לא הצלחתי להקשר לשום רכב שהיה לי, איך שבא כך הלך.
לא מתחבר לא למותג, לא להסטוריה ולא נעלים.
מה שמתאים לי באותו זמן, הוא זה שאני קונה. נגמרה ההתאמה, מוכר.
בענין הזה אני מהנדס מרובע כמעת כמו נמרוד.
קניתי גיפ תקין ב 18K. השקעתי בו בשיפורים 4K ומכרתי אותו ב 20.5K אחרי שנתים.
היום קניתי סופה ב 25K והשקעתי בה בשיפורים 10K. ישור קו כלל רק שמן ופילטר + פלנג מים (שהוא היה ה"הפתעה" היחידה ברכב. כרגע לא רואה סיבה למכור, אבל אם תהיה אני לא אהסס אפילו שניה.
כול רכב 4X4 שקניתי לא היו שום הפתעות. ידעתי בדיוק מה שקניתי. אולי בגלל שאני התחלתי עם גיפים מאוחר כאשר ידעתי קצת על רכבים (אבל לא 4X4)
מה אני רוצה לומר, אפשר לקנות CJ ולא ליפול למלכודת סוחטת כספים. זה דורש ממך ידע (שהיום ניתן להשיג בקלות דרך האינטרנט) וסבלנות + קצת מזל. אבל בסוף מוצאים.
אז ילדים --- אפשר לקנות CJ ולצאת מזה בשלום אבל זה דורש השקעה לפני !!! שקונים ולא אחרי. ואל תלכו לפי הלב (ה CJ הזה עושה לי את זה, ועוד קלישאות) אלא לפי המוח. מה שמתאים לכם תקנו לא מה שנראה לכם סקסי.
אל תסתכל על הקנקן אלא על מה שיש בתוכו :-P
אחרי שקניתי את הג'יפ הייתי צריך להעביר אותו טסט.
הוחלפו כל מיני חלקים (יש לי רשימה איפשהו של כל מה שהוחלף) בעלות של 4-5 אלף.
אחרי טיול שבו הרכב היה שקוע בחלקו במים הגיר התחיל לזייף. אחרי ביקור אצל חנן החלטתי להוריד גיר. מפה התחיל השיפוץ המלא לרכב.
אני לא הייתי מתחיל אם לא היה לי כסף. כלומר, השיקול שלי היה שיש לי מספיק כסף לרוב הדברים העיקריים (הקפיצים היו החלטה של רגע בעקבות הרכב של עומר. לא תכננתי לקנות קפיצים ובולמים בסבב שיפוצרים -שיפוצים ושיפורים- הזה.)
אני כבר סיכמתי:
אם לסכם את הסיכום הנ"ל: אני בהחלט לא יכול לילל כמו ניר. מצד שני, אני קניתי את הרכב ב22K , ולא ב9K .
אז אני קורא צוחק וחושב לעצמי למה?
אני קניתי CJ לפני חודש ב8K תיקונים קטנים כמו חיזוקים של ברגים ודברים רציניים יותר כמו החלפת צלבים .
בקיצור החלטתי מבראשית על תקציב של 15K כך שיש עוד 7K להשלמה .
לא מתכוון לחרוג לא מענין שיהיה יפיפה בשביל רושם .
הריי יושב בחצר כל השבוע ונוסע לטייל בשבתות שיקח ויגיע גם עם קוראים לו ערמה של גורטאות (לצהובה שלי קוראים טוטה)
ולסיום
אז ביום חמישי האחרון יצאנו 2 רכבים מגנום "וטוטה" לדרום (נחל אמציה,גביי צין,המשך לעין עקב,המשך לחולות חלוצה וחזרה לצפון קריות) אז לאחר שעיבדנו אגזוז בחלוצה ופנצר מקדימה הכל עבר חלק ובכייף חזרנו הביתה "טוטה" עולה על בלוקים לטיפולים קטנים והיידה חזרה לשטח .
לא חושש משריטות.כצת חלודה נראה כמו איפור לילדה צעירה בגילה , בקיצור עגלה זקנה עם נשמה גדולה שנועדה לשטח ולא להצגות!!!!!!!!!!!!!!!!.
אז להתראות בירידה הבאה לשטח .
בני.
אתם במצב טוב, חברים. משקיעים סכומים סבירים ומנצלים הרבה את הסיקסים שלכם לטיולים וקצת אקשן(עד כמה שכבר אפשר אקשן עם הגרוטאות הללו...:twisted: :twisted: ).
אני מכיר כמה וכמה שהשקיעו על הסופות/רנגלרים שלהם מאות אלפי ש"ח, בלי הגזמה, כולל
מנועי 8 אימתניים, גיקים מיוחדים, נעילות ומתלים מופלאים, ועדין שום דבר לא עובד שם כמו שצריך
והם לא נוסעים איתם כמעט בכלל, רק מבלים כל הזמן בהתקנה כזאת או אחרת, אצל ה"משפר"
הזה והשני.
הכי חשוב לא לאבד פרופורציות, לא להשתגע, להנות ולטייל, וכמובן ולא להפוך סיקסים וסופות ל...
צפרדעים למשל:lol:
אחרי נסיעות קצרות מהבית בהרצליה לעבודה בת"א דרך שביל החוף, כאשר המרכב שלא ממש מחובר לשלדה מקפץ לו עליה והקפיצים סוגרים מהלך על כל באמפ, ניגשתי לעניין חיבור הבודי לשלדה - עבודת מסגרות וקניית תושבות בודי חדשות , מלחמה בברגים סוררים, דרשו כ 3K על העבודה, השקעתי כמה ימים, רתכת/דיסק/לוחיות פלדה/ברגים/תושבות גומי - חלק מהכלים השאלתי, יצאתי בזול - 1K,בקטנה...
הגיע זמן לטסט, ניגשתי בעצמי למכון שאליו הייתי ניגש לבד עם הסוזוקי, איך אמר המוסכניק כשראה את טופס הליקויים - " זכית בטוטו ! יש לך 15 !!!" מסתבר שהייתי צריך לסדר מושבים/ חגורות בטיחות/ כנפונים/פנסים/ קרבורטור/ בלמים מה לא... המוסכניק שלח אותי להביא כפל רשיון ואח"כ לדוד נחמד שעבור 65 ש"ח עמלה העביר את הרכב טסט (לא להתלהב ולבקש טל', זה היה לפני 8 שנים...), אח"כ ניגשנו לתקן את הליקויים - קודם בטיחות אח"כ קוסמטיקה. הפעם הסיפור היה כבר יותר יקר 6K בערך, הוא כלל עבודות מוסך + אביזרים שהבאתי בעצמי כמו כנפונים, מושבים,חגורות, פנסים, דלתות ברזנט שלא היו, החלפת אגזוז, את הברזנט החורפי תיקנתי בעצמי עם מכונת תפירה תעשיתית שהשאלתי, ריצ'רצ'ים , סקוצ'ים וחלונות פלסטיק שקוף שקניתי בדרום ת"א, עלה נניח 0.5K , הנחתי שאפשר כבר להתחיל לטייל ברצינות - אז ירדתי עם חבר וארגז כלים למדבר יהודה. התמוגגנו מהקלילות שהסיקס טיפס במעלה יאיר, אחרי המדרגה האחרונה שמתי לב שאני משאיר אחריי שובל של נוזל ושהסרן הקדמי משמיע רעשי גריסה. הסתבר שבאחד הג'עג'ועים התנתקה המסכה הקדמית והרדיאטור נטחן לגמרי ע"י המניפה, הדיפ' הקדמי נטחן (כנראה עקב הזנחה קודמת), סרן אחורי AMC משמיע רעשים מוזרים, אחרי תיקון שדה חזרתי בנסיעה הבייתה ובדרך כשירד החושך - נשרף מתג האורות...
מהסיפור הזה יצאתי בהוצאה של 16K - האינטרנט היה בחיתוליו, היה אתר השטח הישראלי שהכיל פרסומות למשפרי ג'יפים ומספר מאמרים, פורומים עוד לא היו, דרך הפרסומות וסקר שוק הגעתי ל"מומחה לשיפורי ג'יפים" "מהנדס" "חבר של עומר הבולדוג:razz: " , את הקפיצים הגמורים החלפתי בקיט וורן קומפלט, את הדיפ' הקדמי הטחון החלפתי בלימיטד סליפ + סרן מפירוק, סרן אחורי שופץ, טופלו בעיות חשמל, הוחלפו כל מיני פיצ'יפקעס כמו סוויץ' וואקום קידום הצתה, הוחלפו צינורות בלם, כאמור 16K בתוספת רשת רדיאטור חדשה 1K , לאחר מכן נאלצתי להחליף זר שיניים מכיוון שגם שיפוץ נוסף של הסטרטר לא שיפר את מצב מערכת ההתנעה, על הדרך הוחלף כמובן קלאץ' וכל מה שמסביב, אני מעריך את זה ב 1K בעבודה עצמית כי כאן כבר הרמתי ידיים והתחלתי לתקן לבד, אחרי ששוב נשמע רעש גריסה בהתנעה, גיליתי שגוף הסטרטר היה סדוק, הסדק נפתח תחת עומס ולא נראה במצב רגיל, החלפתי סטרטר ב 0.8K וזכיתי ל 7 שנות שקט מהכיוון הזה, לאחרונה הוחלף גלגל התנופה + זר שיניים חדש + סטרטר סופה חדש בעלות של 2K , בטיול נוסף התפוצץ צינור הבלמים היחיד שלא הוחלף, הלכה צירייה קדמית, לא סופר את הנזק, אח"כ הגיעה תוספת נעילה אחורית גירלס 2.5K ששודרגה לדיטרויט לוקר בתוספת של 1.8K כעבור שנה במסגרת אחריות היבואן, שבירה נוספת של צירייה קדמית על פארש הביאה אותי לפירוק הסרן - אז גיליתי שלא היה מייסב בספינדל ולכן יחד עם הלימיטד הקדמי גזרתי צלבים, רכשתי סרן מפירוק ב 1K , מכרתי את הלימיטד והחלפתי בלוקרייט קדמי, לא סופר החלפות של מייסבים ומחזירי שמן, כולם הוחלפו, זה מאות ואלפי ש"ח למי שלא יודע, כיום אין נזילה משום מחזיר שמן ברכב. תקלות חשמל במערכת ההצתה, החלפות מודולים וכו', החלפת אלטרנטור שסיים את חייו לאלטרנטור "בוש" + התאמות , החלפת מערכת הצתה ל HEI חדש פתרה את כל בעיות ההצתה החוזרות ונשנות, נרשום 3K הכל כמובן בעבודה עצמית, החלפה של רוב החיווט החשמלי של מערכת התאורה, החלפת ידית איתות, שעונים שהוחלפו (דלק /שמן/טמפ') , גרמושקות גומי, בקליט להגה, קוסמטיקה, נדנדות קפיצים, גל הינע קדמי חדש, גל הינע אחורי, נוסיף עוד 3K אני לא סופר כמובן עלויות כתוצאה מנזקים עצמיים, שיפוצים חוזרים של הסרן האחורי והוצאות נוספות הביאו לבסוף למכירתו יחד עם הנעילה וקניית סרן דנה 44 מחוזק ומחודש ונעילת ספול, רדיאטור הוחלף לאחרונה בחדש, אגזוז הוחלף שוב , רצועות וצינורות, לא סופר עלויות כפולות ובלאי חוזר אבל קחו בחשבון שזה חלק מהעניין.
הצמיגים הדפוקים הוחלפו לצמיג הזול ביותר שהיה אז (אליאנס ב 2K) אחרי שעשה את שלו ל MTR 33"
4K בולמים הוחלפו, הותקנה כננת חדשה של סופרווינץ' 6K , התיאור הוא עפ"י נושא ולא בהכרח בסדר כרונולוגי אבל אני סופר כל דבר רק פעם אחת (באדום) , נעשו עבודות פחחות, סידור מושבים, הוחלפו משאבות, המנוע שסיים את חייו בינתיים הוחלף במנוע משופץ ימ"ח בעלות של 4.5K אוברול עצמי ברמה כזאת יעלה כפול כי כל חלקי המנוע הוחלפו ללא חשבון כולל כל מה שמסביב (קלאץ' , משאבות, מפלג, קרבורטור, סעפות, האוזינג וכו') נתוני המנוע אחרי הרצה מושלמים. הגיר והטרנספר שופצו 1.5K הברזנט הוחלף בחדש (תוספת 2K על שיפוץ הישן + ברזנט נפרד לקייץ), הוחלפו זרוע פיטמן למונמכת, סקידפלייטים למחוזקים, גשר גיר הוחלף למחוזק, תושבות המנוע והגיר הוחלפו לחדשות, נרכש טס לחץ מדגם חדש של סופה שהורכב במקום המקורי בעת החלפת המנוע (נותן קלאץ' רך יותר מהמקור) נוסיף 1K לפחות , הוחלף מאוורר ל 7 כנפיים, עם המנוע הישן היו הוצאות רבות על החלפת פקקי מים, אטמי סעפת, מכסה שסתומים חדש, משאבת מים, דלק וכו' , אני לא סופר כי ספרתי מנוע חדש...
הורכבה מערכת הזרקת דלק בעלות של 2.5K מדחס ניפוח אוויר 0.5K. וואלה - הגעתי ל 70K כאשר מבין השורות ניתן בקלות להבין שבפועל מדובר במשהו כמו 100K !!! במשך 8 שנים - לא תיעדתי הוצאות (כל האמור הוא רק ההוצאות שאני זוכר ויכול להעריך במחירים ריאליים), לא חישבתי עלויות של כלי עבודה שרכשתי לצורך עבודה עצמית, לא חמרי גלם וכל זה למרות שחסכתי המון כסף בעבודה עצמית. היום אני מתעד כל הוצאה על הרכב, סתם כדי לדעת את האמת ולעקוב אחרי הטיפולים, ההתנסות הזאת לימדה אותי בראש ובראשונה לקנות חכם - לחפש את הרכב הכי מושלם שאפשר, להשקיע כל מה שצריך בהתחלה ולהנות מזה כל זמן השימוש.
הגעתי לשלמות מכאנית עם הסיקס, לכל מה שאני רוצה מבחינת שיפורים, לשקט נפשי בטיולים, אבל הספקתי להנות מזה מעט מאד זמן יחסית כי עד שסיימתי כבר השתנו האילוצים שלי. את הלקח למדתי בדמות כלי הרכב הבאים שלי שהיו פונקציה של תקציב כולל מהרגע הראשון, את ה 100K הבאים השקעתי ב 3 חודשים בלבד ומאז אני נהנה מההשקעה עד להודעה חדשה. שכל אחד יסיק את המסקנות.
אני לא בא להתלונן או להתבכיין, לא מתחרט, למרות שנכנסתי לסיפור הזה במקרה ולא עפ"י התכנית, נסחפתי לתוך העניין וכל ההתעסקות עם הרכב תרמה לי לא פחות הנאה מטיולים או כל דבר אחר, אבל אני איש טכני בהעדפותיי והעדפות הן סובייקטיביות לחלוטין. מי שנהנה מלהתעסק עם מכאניקה ומסגרות - שילך מראש על הכיוון הזה בכיף אבל עדיין יחפש את הבסיס הכי טוב - זה מה שעשיתי ברכישת הגראנד, להתעסק בדיגומים ושיפורים זה כיף בעיניי, לטפל ברכב לבד - סבבה !, להתעסק בכיבוי שריפות וביישור מכאני אינסופי בלי יכולת להשתמש ברכב - חבל ! עדיף לבנות באגי...
מי שבסה"כ רוצה רכב לטיולים - הדבר נכון שבעתיים, קנייה גרועה תביא פשוט לחיתוך הפסדים ומכירה של הרכב...
חנן ומוני, את הסיקסים שלכם לא קניתם במחיר סוף עונה, גם נמרוד לא, זה לא סותר את מה שאני טוען אלא מחזק. זה לא נשמע שיש הבדל בין ה 9 שני שילמתי ל 20 ומשהו שאתם שילמתם אם כי זה יותר מכפול. אבל באותה מידה מי שהיה נניח קונה ממני את הסיקס ב 25 היה מספר בעוד 8 שנים שלא היו לו הוצאות חריגות. בני58 - אני מחזיק לך אצבעות, נדבר עוד כמה שנים (או 40K ק"מ).
אגב גם אתם השקעתם לא מעט, רק שאצלכם זה מסווג תחת סעיפים אחרים ולא תחת בלת"מ, אני כללתי גם תיקונים וגם תוספות מהסיבה שאנשים שרואים את הרכב לא מסוגלים להבין לאן נכנסו 80K ש"ח ...
ניר, אתה "קונה" מעולה! יתרון אחד גדול מאוד אתה יכול לזקוף לעצמך: שילמת רק 9K, שווה את המחיר!
אין לי הרבה מה להוסיף, 4 CJ, אחד איסוזו איפון בנזין (חשבתי שזה מתאים לי...),
וכעת מחפש "להתברגן".
מי רוצה CJ במצב של "להניע ולנסוע" (ויש לי שגרירים בענין, וביום חמישי תהיה שעת ביקור...), במחיר שפוי?
אביגדור
אצלי הוחלף הכול חוץ מרכבת הכוח, דוושות, חלק קדמי (שבתא הנהג) של ההגה (הוחלפה הצמה שבתוך ההגה), בוסטר בלם ומיכל השמן לבלמים, תיבת הגה והשלדה. הגיר עבר אוברול.
ועוד היד נטויה. עושה רושם שאני צריך לטפל במשאבת הגה כוח בדחיפות.
אתמול עייפתי כדי לכתוב, כעת בשעת בוקר, הזמן בו המוח עדיין במייטבו...
אני רוצה לתת נקודת מבט קצת שונה על כל הסיפור, ואני אתחיל מהסוף:
ניר, לדעתי אתה לא מתאים לג'יפ.
סך כל ההשקעות שלך בג'יפ הן משהו לא סטנדרטי. אני חושב, שכל התקלות שקרו לך בג'יפ (בלת"מ או לא, זה לא משנה), הן סימנים לכך שאתה והג'יפ לא מתחברים.
יכולות להיות שתי אפשרויות: או שהבנת שכל המקרים הם סימנים והחלטת "לנצח" את הג'יפ, או שלא הבנת את כל הסימנים, ושילמת על כך. נכון, הרווחת המון ידע וסיפוק, אבל לבסוף הג'יפ עומד "כאבו שאין לה הופכין" (ציטוט מאחת מהתגובות שלך).
בניגוד לחרדים המאמינים שהכל בידי שמים, אני מאמין שהכל בידינו ואת הסימנים אנו מקבלים מהשמים.
מי שמזהה את הסימנים, יודע לבחור את הדרך הנכונה.
אני יכול לספר על מקרים רבים שקרו לי או למקורבים (למשל, האופנוע של חנן ואני) על סימנים שונים ומשונים, עד שלבסוף העניין הסתדר.
אביגדור
אביגדור, לא ממש הבנתי את התגובה האחרונה שלך, אבל בקשר לפסיקה "סך כל ההשקעות שלך בג'יפ הן משהו לא סטנדרטי" אני רוצה להתייחס-
אל תשכח שמדובר בהוצאות והשקעות על פני 8 שנים, במהלכן הג'יפ הזה לא היה מושבת לפרק זמן של יותר משבוע וברובן הוא גם נסע ועבד. אני לא יכול להגיד שהוא שימש כרכב יומיומי, אבל עד לפני שלוש שנים הייתי משתמש בו יומיום לנסיעות קצרות,עד לפני שנה הייתי גם משתעשע איתו כל שבועיים במשחקי עבירות ומטייל איתו טיול ארוך אחת לחודש וחצי בממוצע. סך השקעות כזה הוא סטנדרטי לגמרי למי שמחזיק רכב כזה ולא מעגל פינות בדמות חלפים משומשים וכו', מה שחסכתי בעבודה עצמית אחר מוציא במוסך , הוצאה+השקעה של 8K לשנה ברכב כזה היא לגמרי סטנדרטית אם אתה לא שוכח מהר.
אביגדור אני לא כל כך מסכים איתך.
אני כן מסכים שסיקס זה לא לכל אחד אבל נראה לי שניר הוא מישהו שסיקס מתאים לו.
עד כמה שהבנתי הרכב עומד כרגע כי הדרישות המשפחתיות השתנו. כשלי יהיו ילדים אני בטוח שבאיזה שלב הסיקס שלי לא יהיה מתאים.
אני בטוח שחלק גדול מהעלויות שהיו לניר נבעו מכך שלא היה אינטרנט. מה שהיום אתה יכול ללמוד משירשור אחד לפעמים היה צריך לשלם הרבה כסף בשביל ללמוד "בחיים האמיתיים".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
אביגדור, לא ממש הבנתי את התגובה האחרונה שלך, אבל בקשר לפסיקה "סך כל ההשקעות שלך בג'יפ הן משהו לא סטנדרטי" אני רוצה להתייחס-
אל תשכח שמדובר בהוצאות והשקעות על פני 8 שנים, במהלכן הג'יפ הזה לא היה מושבת לפרק זמן של יותר משבוע וברובן הוא גם נסע ועבד. אני לא יכול להגיד שהוא שימש כרכב יומיומי, אבל עד לפני שלוש שנים הייתי משתמש בו יומיום לנסיעות קצרות,עד לפני שנה הייתי גם משתעשע איתו כל שבועיים במשחקי עבירות ומטייל איתו טיול ארוך אחת לחודש וחצי בממוצע. סך השקעות כזה הוא סטנדרטי לגמרי למי שמחזיק רכב כזה ולא מעגל פינות בדמות חלפים משומשים וכו', מה שחסכתי בעבודה עצמית אחר מוציא במוסך , הוצאה+השקעה של 8K לשנה ברכב כזה היא לגמרי סטנדרטית אם אתה לא שוכח מהר.
אני אמנם רושם הוצאות רק בארבע שנים האחרונות, אבל 8K בשנה תיקונים ושיפורים (לא כולל דלק ביטוחים ואגרות רישוי), זה המון. אני לא זוכר הוצאות כל כך גבוהות באחד מה CJ שהיו לי בעבר.
כל אחד מהם נסע, מי יותר, מי פחות, אחד אפילו השתתף שנה שלמה בליגת הניווט שנערכה בעבר ע"י גידי קטנוב (שועלי שמשון, תחילת שנות ה 90, למי שזוכר), ולא הצלחתי להגיע לכאלו סכומים.
בתגובתי, ניסיתי לתת לך ראייה קצת שונה על המקרה. אם אני הייתי במקומך, הייתי מוכר את הג'יפ כאשר החלו ההוצאות הגדולות. לא הייתי מגיע למצב בו החלפתי כל חלק ברכב, למעט מקרה בו אני עושה זאת במודע.
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אני בטוח שחלק גדול מהעלויות שהיו לניר נבעו מכך שלא היה אינטרנט. מה שהיום אתה יכול ללמוד משירשור אחד לפעמים היה צריך לשלם הרבה כסף בשביל ללמוד "בחיים האמיתיים".
לא מדויק. את הג'יפ הראשון שלי קניתי בשנת 1989, בלי ידע בכלל. השקעתי עליו לא מעט, והגעתי למסקנה שזה עדיין לא בשבילי. מכרתי אותו אחרי פחות משנה.
את הג'יפ הבא, קניתי אחרי השחרור, בשנת 1992. נכון, לא היה אינטרנט אבל היינס כבר היה, וחברים לשאול היו גם היו. הסתדרנו בצורה זו, לא פחות טוב מהיום.
אביגדור