בוסטר בלם דיפנדר - פרטים טכניים [ודיון על הסבת מגבר בלם לCJ ]
בלי שאלות יותר מדיי, יש לי בוסטר זמין של דיפנדר ואני צריך קצת מידע.
הבוסטר מצוייד בדיאפרמה כפולה? קוטר הבוסטר? האורך?
מספק עוצמת בלימה טובה? על שאלה כזו קשה לענות בלי איזו נק' מוצא אז הנה: מקובל לשפר מע' בלימה בדיפנדר במעבר לצמיגים גדולים מהמקור?
דגמים שונים על הדיפנדרים השונים? אם כן, מה חזק יותר?
אני שוקל השתלה של בוסטר כזה בCJ, לכן אם יש תובנות בעניין, אני אשמח (אני שוקל רק בגלל שיש לי זמין ללא עלות).
עוד יותר טוב, לקבל תמונות של הבוסטר, מפורק או מורכב על הרכב, אם למישהו במקרה יש, מצויין.
כל פרט אחר גם יתקבל בברכה.
תודה,
אמנון.
4 קבצים מצורפים
חוזר: בוסטר בלם של דיפנדר - פרטים טכניים
אהלן!
מערכת הבלמים היא די חזקה - היא צריכה לבלום רכב במשקל כולל של 3 טון ,
שמתוכנן לסחוב נגרר של עד 4 טון.
לא ידוע לי על מישהו ששיפר את מערכת הבלמים במעבר לצמיגים גדולים יותר.
בהנחה שמדובר על דיפנדר ולא הדגמים יותר מוקדמים (סידרה 1,2,3וכו')
בתור התחלה אני מעלה קצת מידע מהספר רכב ...
אמנון, כתבה מאד מפורטת על התקנת הידרובוסט של GM בג'יפ נמצאת בעבודה ותפורסם באתר בשבוע הבא, חכה קצת עם ההחלטות...
יש אצלי בוסטר+משאבת בלם+בית דוושת בלם לדיפנדר כי אני בעיצומו של פרויקט גדול שכולל גם שימוש ברכיבים אלו.
הבוסטר כרגע במצב "גולמי" כלומר הוא אינו תקין והוא אצלי רק לצורך מדידות.אם זה יוכל לעזור לך צור קשר,אם אתה מחליט לרדת מהעיניין ובכל זאת המערכת אצלך ורוצה להיפטר ממנה,אתה מוזמן גם ליצור קשר בפרטי.
איתי
בגלל שזאת מערכת הידראולית מאוד חשוב מבנה המערכת ככלל. גם גודל וקוטר הבוסטר וגם גודל וקוטר בוכנות הבלימה. בהחלט יתכן ששילוב בין משאבת בלם דיפנדר ובוכנות בלימה CJ לא יעבדו טוב על אף שבדיפנדר הבלימה טובה. בכלל בדיפ" יש 4 צלחות בלימה וב CJ תוף וצלחת. תביא את כול הפרמטרים בחשבון.
אני עוד לא מחליט, אני חוקר את הנושא.
יודע שהולכת לעלות כתבה על הידרו. בכל הנוגע להידרו אני חושש מעוצמת בלימה חזקה מדיי ונעילת גלגלים בכל מהירות..
ומהמחיר..
נשקלת גם האפשרות של בוסטר סופה.
תשובות נוספות על השאלות המקוריות שלי יתקבלו בברכה.
אפרופו בוסטר של סופה:
מפאת חוסר בחלקי חילוף מקוריים לנ.נ. (עד כמה שלרכב הזה היו אי-פעם חלקים מקוריים) מחליפים את הבוסטרים המקוריים בכאלו של סופה, ואז מתקבלת בלימה משופרת משמעותית.
הקוטר של הבוסטר המקורי דומה (אם לא זהה) לזה של הבוסטר של הסופה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
אני עוד לא מחליט, אני חוקר את הנושא.
יודע שהולכת לעלות כתבה על הידרו. בכל הנוגע להידרו אני חושש מעוצמת בלימה חזקה מדיי ונעילת גלגלים בכל מהירות..
ומהמחיר..
נשקלת גם האפשרות של בוסטר סופה.
תשובות נוספות על השאלות המקוריות שלי יתקבלו בברכה.
יש יותר מדגם אחד של הידרובוסטר ולכל אחד עוצמת בלימה שונה.
תבחר את המתאים למשקל הג'יפ.
העלות לא גבוהה במיוחד אם מדובר בבוסטר של .GM ג'ו, הדוד מאמריקה, יכול לארגן לך קיט שיכלול את כל מה שצריך.
לגבי בוסטר ואקום של דיפנדר, לפני הכל תבדוק אם המוט המתחבר לדוושה מתאים באורך ובאופן החיבור לדוושה.
אשר אני יודע שאתה בעיצומו של פרויקט הידרו, תוכל לתת מחירים לסיפור? אני רוצה לשקול את כל האופציות כמו שצריך.
בקשר לאורך המוט וצורת החיבור - עבודת התאמה פשוטה, זו לא הדילמה שלי, מה שמוני ציין יותר מדאיג אותי.
יש השפעה של הידרו על מע' ההיגוי? (מבחינת שיתוף המשאבה בין הבוסטר לתיבת ההגה).
http://www.jeepsunlimited.com/storyimages/Vanco6.jpg
כמעט ואין השפעה. אופטמלית, אתה אמור לסובב את ההגה כשהרכב עומד והברקס לחוץ... מעשית- זה הדבר היחיד שיהיה קצת קשה לעשות.
אם תחזיק הגה עד סוף המהלך (על השסתום פריקה) וברקס לחוץ באותו זמן- אתה תרתיח את השמן תוך שניות. הפתרון הפשוט- תוספת של מיכל שמן (הגדלת כמות השמן מונעת חימום). אם חסר לך הרבה כוח בהגה כשהבלם מופעל- משאבה גדולה יותר (עם מיכל). אם מתחמם בפעולה רגילה (וזה לא יקרה עם צמיגים 33, אולי עם 37) - מצנן שמן.
אסף.
ממה שקראתי ההשפעה על ההיגוי מינימלית ובד"כ מדובר בהרבה יותר מצמיגי 33.
לגבי התאמת המוט, להתאים זה לא סיפור גדול, הבעיה היא עם החוזק, לא הייתי משחק עם זה.
לגבי מחירים, ביררתי במוסך שעושה הסבות כאלה, הטווח הוא 3500-5000 ש"ח.
המחיר לקיט בארה"ב הוא $600 מינימום. קיט מלא יגיע ל$900.
עם מחירים כאלה מן הסתם עדיף כל בוסטר ואקום.
יש אפשרויות זולות בהרבה ולא פחות טובות, למשל בוסטר הידראולי שמאפשר לך להשתמש בmaster cylinder, משאבת ברקס, המקורית. במקרה כזה אין לך דאגות התאמה של עודף/חוסר לחץ או חלוקה נכונה.
אם אתה רוצה עוד מידע שלח לי בה"פ את כתובת האימייל שלך.
שוב, בקרוב (מאוד! ) תתפרסם הכתבה. העלויות הן של כאלפייה לחלקים, ועוד יומיים עבודה עצמית.
אסף.
חוזר: בוסטר בלם דיפנדר - פרטים טכניים [ודיון על הסבת מגבר בלם לCJ ]
כבעל נסיון, לא הייתי ממליץ על הידרובוסטר.
הוא אמנם בכלל לא בעייתי בהיבט של בלימה והיגוי בו זמנית, בעקר ברכב
שאיננו רכב משא(כמו ה- CK והואנדורות למיניהם), אבל, וזה אבל משמעותי מאד,
הוא בעייתי במצבים של כיבוי מנוע - בעליה או בירידה, זה עלול להיות מאד לא נעים.
בהידרובוסטר, אין לך בלימה שיורית כמעט בכלל ברגע שהמנוע כבה. אתה יכול ל"עמוד"
על הדושה וכלום לא יעזור, בניגוד לבוסטר רגיל שמשמר יכולת בלימה למשך זמן סביר.
אם אתה נוסע עם מנוע קרבורטור הרגיש לזויות וגם עם הידרובוסטר, נכונו לך הרבה
סיטואציות לא נעימות. במיוחד לא נעימה הסיטואציה של מנוע כבוי באמצע עליה תלולה,
כשאתה צריך לעצור ולהיחלץ מהמצב.
במנוע מוזרק זה חצי צרה, אבל כבר ראיתי כמה מצבים מסמרי שיער עם סופות + הידרובוסטר.
אני לא אשים היום בשום פנים הידרובוסטר ברכב תחרויות או רכב טיולים - עדיף לחפש
פתרונות בכוון בוסטרים ומשאבות חזקים יותר, בלמי דיסק לכל הגלגלים, וכיו"ב רעיונות.
לא הבנתי, ברוך. גם במגבר שמסתמך על ואקום, אין לך הגברה כשהמנוע לא עובד (יש מעט מאוד אוויר בואקום מאחורי השסתום החד כיווני). דווקא בהידרובוסט יש פטנט נחמד- הצילינדר הזהוב שליד המגבר מכיל גז דחוס שנותן שתיים- שלוש בלימות גם בלי מנוע (אם כי בד"כ הוא ריק, אם להודות על האמת).
המשאבה הראשית עובדת גם בלי הגברה, גרוע, אבל עובדת. אין ואקום- אין הגברה. אין לחץ שמן- אין הגברה. לא מבין מה ההבדל.
אסף.
הערת אגב להערה של ברוך -
השאלה באיזה מן בוסטרים משתמשים במכוניות מרוצי המדבר סיקרנה אותי ואת לירן מאד, והתשובה שמסתמנת היא - בכל הסוגים, אבל הכי נפוץ - שום בוסטר! פשוט דוושות מאד-מאד ארוכות ביחס למה שאנחנו מכירים, מהלך דוושה מאד ארוך, וכנראה שזה עובד כי הרגישות שלנו ברגל היא לכוח ולא לדרך.
אני מדבר על ה"מפלצות", מכוניות של 3+ טון, גלגל 37 אינץ', 600+ כ"ס, שצריכות לבלום ממהירויות של 200 קמ"ש בשטח.
ועכשיו נחזור לדיון על ההידרובוסט...
ברוך,
להידרו בוסטר יש מערכת גיבוי מבוססת חנקן בלחץ גבוה המתוכננת לאפשר 3 בלימות מלאות, בזמן שהמנוע כבה בפתאומיות. זהו הצילינדר המוזהב הנראה בצידו הימני אל ההידרובוסטר.
כמובן שהמערכת לא מתפקדת אם נגנר החנקן (בלמת כבר 3 בלימות ללא לחץ הידראולי).
אני יודע שקיימת דרך למלא חנקן במערכת שהתרוקנה, אבל אני לא יודע את הפרטים. אברר העניין ואחזיר תשובה בהקדם.
אלכס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
לא הבנתי, ברוך. גם במגבר שמסתמך על ואקום, אין לך הגברה כשהמנוע לא עובד (יש מעט מאוד אוויר בואקום מאחורי השסתום החד כיווני). דווקא בהידרובוסט יש פטנט נחמד- הצילינדר הזהוב שליד המגבר מכיל גז דחוס שנותן שתיים- שלוש בלימות גם בלי מנוע (אם כי בד"כ הוא ריק, אם להודות על האמת).
המשאבה הראשית עובדת גם בלי הגברה, גרוע, אבל עובדת. אין ואקום- אין הגברה. אין לחץ שמן- אין הגברה. לא מבין מה ההבדל.
אסף.
אני מדבר מהפן המעשי - בבוסטר אויר יש גם יש בלימה שיורית, בעוד שבהידרובוסטר אין.
זאת עובדה, ואין לי הסבר הנדסי הידראולי פניאומטי לענין.
נסעתי גם על כזה וגם על כזה, ואני אומר לך שבשום פנים ואופן לא אשתמש יותר בהידרו בשטח.
בכביש הוא מצויין - מספק כח בלימה הולם ומעלה, לא נועל גלגלים, לא עושה צרות - פשוט תענוג.
אבל, קח אותו ליום מעלות בשטח, ותקלל את הרגע, אם בכלל תצא מזה בשלום.....
ההידרובוסטר מותקן, כפי שאמרתי, ברכבי משא בינוניים, והוא נותן מענה מעולה למשקל הגדול המונח על הציר הקדמי. זה אכן עובד בכביש(שם נוסעים כלי הרכב הללו), אבל בשטח זה לא טוב, לא רק מההיבט הנ"ל אלא גם בשל כח בלימה עודף על חול/טרשים.
הכי חשוב, אני חוזר על מה שאמרתי לעיל - השילוב בין מנוע קרבורטור ובין הידרובוסטר בשטח הוא רע, ולעניות דעתי עלול להיות מסוכן.
ציטוט:
במיוחד לא נעימה הסיטואציה של מנוע כבוי באמצע עליה תלולה,
כשאתה צריך לעצור ולהיחלץ מהמצב.
זה, אגב, לא נעים בשום מקרה. גם עם הגברה, הבלימה ברוורס בירידה היא איומה.
אסף.
ברוך כנראה מתכוון להידרובוסטר ללא אקומולטור או אקומולטור פנימי (לחיצה אחת לאחר כיבוי המנוע) או אקומולטור ריק.
זה בשילוב עם משאבה מרכזית עם קוטר גדול יתנו אפס בלימה כאשר המנוע כבוי.
כאשר קוטר המשאבה סביר, 1 1/16, והאקומולטור תקין יכולת הבלימה טובה מבוסטר ואקום כאשר המנוע נכבה.
בכל האמר מורכב הידרובוסטר וזה אומר דרשני.
בנוסף, יש הידובוסטר למשאיות מתוצרת בוש עם משאבת גיבוי חשמלית שנכנסת לפעולה כאשר המנוע נכבה.
אופן פעולה של הידרובוסטר