תחזית מזג אויר - סיוע לתיכנון טיולים
לפי הצעת נימרוד, אני אנסה להביא מידי כמה ימים ניתוח של התחזית לימים הקרובים וסופי שבוע.
מכיוון שאני לא חזאי דגול בכלל, אני אסתמך על תחזיות של אחרים. ואנסה לתת תקציר שיהיה מובן לכל אחד.
אני מזכיר שחזאות זה לא מדע מדוייק ותחזית מזג אויר - כשמה כן היא.
נסיון לחזות את עתיד ... זה לא תמיד עובד ולפעמים אפילו ממש לא עובד.
גיא.
חוזר: חזית מזג אויר - סיוע לתיכנון טיולים
בסופ"ש הקרוב, חם, אין גשם ובוץ יהיה רק איפה שנישאר מהמערכת החורפית האחרונה.
סוג של גשם ברביעי וחמישי. התחממות בשבת.
חוזר: תחזית מזג אויר - סיוע לתיכנון טיולים
*** השרשור הזה הוא "עוגן" (דביק בראש הפורום) בכוונה.
בואו נשמור את השרשור הזה (כמו את כל שאר השרשרוים באתר) נקי מהערות לא רלוונטיות ושטויות אחרות.
הודעות לא רלוונטיות אחרות יימחקו בלי הודעה ***
האם יומיים גשומים לפני שבת ואז שבת קיצית ונעימה ואז בראשון שוב חורפי זה טוב לג'יפאים ?
וזה כניראה מה צפוי. אני נוסע לרמת הגולן.
מעדכנים ש ...
גשמים קלים מקומיים מהיום אחר הצהריים במרכז הארץ וצפונה.
ממחר הגשם יצפין.
בשבת אחר הצהריים לכיוון הלילה צפויים שיטפונות אולי בדרום.
הטמפ' ירדו
בראשון צפוי שלג בחרמון.
הלכה השבת הקייצית.
יש סיבה לנסוע לרמה"ג !
תחזית מעודכנת:
היום: נאה
מחר, שבת: נאה עם עלייה נוספת בטמפרטורות. לקראת ערב ירד גשם בצפון הארץ ובמרכזה
ראשון, 5 לנובמבר: גשם ירד בכל הארץ כולל אילת. הטמפ ירדו מאד. בחרמון ירד שלג קל בשעות הערב
שני, 6 לנובמבר: מעונן חלקית ללא גשם. הטמפרטורות ללא שינוי ניכר
שלישי, 7 לנובמבר: מעונן חלקית עם עלייה קלה בטמפרטורות
רביעי, 8 לנובמבר: ייתרבו העננים והרוחות יתחזקו, גשם יחל לרדת בצפון הארץ ובמשך היום יתפשט למרכזה. לקראת ערב
הגשמים יתחזקו ויתפשטו דרומה
חמישי, 9 לנובמבר: גשם מלווה בסופות רעמים וברד ירד מצפון הארץ ועד למרכז הנגב. בחרמון ירד שלג. הטמפ ירדו. בלילה צפוי גשם להדרים עוד ולהתרכז באיזור המרכז.
שישי, 10 לנובמבר: גשם יוסיף לרדת במרכז ובדרום, עד שעות הצהריים
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
כל הקרדיט ללוי לב
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
אני מזכיר שוב שתחזית מזג האויר היא נסיון לא מוצלח של אנשים לחזות את התנהגות הטבע שהוכח כבר אין סוף פעמים כלא אפשרי - קחו את זה הערבון מאוד מוגבל ולפני שאתם יוצאים מהבית, תסתכלו לשמיים לבדוק שהתחזית היא באמת לסביבה הזאת ולא לאנטרטיקה בטעות
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
שיהיה סופ"ש מוצלח
גיא.
אם אני מנסה להבין את התחזית ולסנכרן עם זמן התגובה האיטי שלי, יש מצב ביום חמישי לשטפונות, זה מה שאתה אומר גיא...
ככה אומרים, יחזור החורף מחר אחרי הצהריים (אולי)
ירד שלג בחרמון מחר בלילה או בראשון בבוקר (אולי)
יחזור הקיץ עד יום רביעי (אולי)
יחזור החורף ברביעי אחה"ץ (אולי)
יהיו שיטפונות בדרום בחמישי (אולי)
אחה"צ,ערב והלילה- אחה"צ והערב עדין ירדו ממטרים קלים או טפטופים מדי פעם בצפון ועד צפון הנגב,הטמפ' ירדו ויהיה קר מהרגיל בעונה,בחרמון יתכן שלג,הרוח צפונית מערבית מתונה עד ערה,וגובה גלי הים מ 150-350 ס"מ,בלילה הגשמים יתמעטו ויפסקו.
יום שני-6/11/06- מעונן חלקית,הטמפ' יעלו מעט אך עדין יהיה קר מהרגיל בעונה,הרוח צפונית מערבית עד מערבית מתונה,גובה גלי הים מ 100-250 ס"מ.
יום שלישי-7/11/06- מעונן חלקית,הטמפ' יעלו עוד עליה קלה ועדין יהיו נמוכות מהרגיל בעונה,הרוח צפונית מערבית קלה.
יום רביעי-8/11/06-מעונן חלקית בעננות משתנה,הטמפ' ללא שינוי,משעות הצהריים יתכנו ממטרים מקומיים בעיקר בחוף ובצפון הארץ,הרוח צפון מערבית עד מערבית מתונה.
יום חמישי-9/11/06-מעונן חלקית וללא שינוי בטמפ'.
יום שישי-10/11/06-מעונן חלקית עד בהיר ועליה קלה בטמפ' וירידה בלחות.
יום שבת-11/11/06-מעונן חלקית בעננות גבוהה ובינונית,הטמפ' ללא שינוי,אחה"צ תחל התקררות ובערב יתכנו ממטרים קלים.
~~~~~
התחזית באדיבות אבי ק.
יש פה איזו תחזית עונתית לחורף הקרוב ...
תחליטו לבד מה ניראה לכם.
ציטוט:
שלגי בחרמון
עד שלג מצפה רמון בהר הנגב ובי-ם
אולי גם בכרמל
בצפון כמובן
המון מים
הכנרת תעלה לפחות עד למעלה ואולי יצטרכו לפתוח את הסכר
ב 10/12 יש צפי לשלג בירושלים.
לשבוע הקרוב:
ביום ראשון, 12 לנובמבר, משעות אחה"צ גשם יחל לרדת בצפון הארץ שיתפשט לקראת ערב למרכזה. הרוחות יתחזקו. הטמפרטורות ירדו
בשני, 13 לנובמבר, גשם ירד בעיקר במרכז הארץ. גשם מקומי בצפון הארץ. הטמפרטורות ירדו עוד
בלילה יתחזק הגשם ויתפשט צפונה. ייתכנו סופות רעמים אחדות לאורך החוף
בשלישי, 14 לנובמבר, גשם בעיקר בצפון הארץ. לקראת לילה יתחזק הגשם ויתפשט דרומה. הרוחות יתחזקו
ברביעי, 15 לנובמבר, גשם ירד בצפון הארץ ובמרכזה
חיפה / גליל מערבי - גשם רציף כבר כמה שעות
יש סיכוי טוב להנאה היום בערב/ לילה
סיכוי להתפשטות של הכיף דרומה לכיוון המרכז.
אחה"צ,ערב והלילה- אחה"צ גשם מקומי בצפון ובמרכז,הטמפ' ללא שינוי,בערב לילה תהיה התחזקות של הגשמים בעיקר לאורך החוף ובצפון הארץ,יתכנו סופות רעמים יחידות בעיקר בצפון הארץ,במרכז גשם מקומי קל מדי פעם,הרוח אחה"צ מערבית עד צפונית מערבית ובערב תחוג לדרומית מערבית מתונה.גובה גלי הים היום עד 70 ס"מ.
יום רביעי-15/11/06- מעונן חלקית עד מעונן וגשם מדי פעם בצפון ובמרכז,בבוקר עדין יתכנו סופות רעמים יחידות בצפון וגם במרכז(סיכוי נמוך),הרוח מערבית עד צפונית מערבית מתונה,גובה גלי הים מ 90-160 ס"מ,משעות הצהריים הגשם יתמעט ויפסק לקראת ערב בכל האזורים,הטמפ' ללא שינוי.
יום חמישי-16/11/06- בהיר עד מעונן חלקית,הטמפ' יעלו מעט,בלילה קריר,הרוח צפונית עד צפונית מזרחית קלה.
יום שישי-17/11/06-בהיר בדרך כלל,הטמפ' ללא שינוי ורגילות לעונה,בלילה קריר,הרוח צפונית עד צפונית מזרחית קלה.
יום שבת-18/11/06-בהיר בדרך כלל,תתכן מעט עננות גבוהה משעות הצהריים,הטמפ' ללא שינוי,בלילה קריר.
יום ראשון-19/11/06-מעונן חלקית בעננות משתנה ,הטמפ' ללא שינוי.
יום שני-20/11/06-מעונן חלקית,הטמפ' ירדו מעט(יש לעקוב).
יום טוב לכולם
באדיבות אבי ק.
אחה"צ,ערב והלילה- בהיר בדרך כלל עם מעט עננות גובהה פה ושם,הטמפ' ללא שינוי,הלחות תרד קצת,הרוח מזרחית עד דרומית מזרחית מתונה,גובה גלי הים עד 50 ס"מ,בערב לילה יעשה בהיר עד מעונן חלקית.
יום חמישי-23/11/06- בהיר עד מעונן חלקית,הטמפ' כמעט ללא שינוי,הרוח מזרחית עד צפונית מזרחית קלה עד מתונה,גובה גלי הים עד 50 ס"מ.
יום שישי-24/11/06- בהיר עד מעונן חלקית,הטמפ' יעלו מעט,הרוח מזרחית עד צפונית מזרחית מתונה עד ערה,גובה גלי הים עד 50 ס"מ,משעות הצהריים/אחה"צ יעשה מעונן חלקית בעננות גבוהה ובינונית בעיקר בדרום ובמרכז.
יום שבת-25/11/06-מעונן חלקית בעננות גבוהה ובינונית ברוב חלקי הארץ,הטמפ' ללא שינוי,הרוח צפונית מזרחית מתונה עד ערה,משעות הצהריים יעשה בהיר עד מעונן חלקית.
יום ראשון-26/11/06-בהיר עד מעונן חלקית,הטמפ' ללא שינוי,הרוח צפונית מזרחית מתונה.
יום שני-27/11/06-מעונן חלקית עד בהיר,הטמפ' יעלו עוד עליה קלה,אחה"צ יעשה מעונן חלקית עד מעונן ויתכן גשם.(יש לעקוב עקב אי התאמה בין המודלים).
יום שלישי-28/11/06-מעונן חלקית עד מעונן וגשם מקומי,הטמפ' ירדו. (יש לעקוב עקב אי התאמה בין המודלים).
באדיבות אבי ק.
כרגע, עד לסופ"ש הבא לא ניראים עננים במפות החזאים.
יהיה כמו היום .. אתמול ... מחר ...
אחה"צ,ערב והלילה- בהיר בדרך כלל,הטמפ' ללא שינוי,הרוח מזרחית עד דרומית מזרחית קלה,במישור החוף הרוח צפונית עד צפונית מערבית קלה עד מתונה,גובה גלי הים עד 50 ס"מ,בלילה קר.
יום ראשון-3/12/06- בהיר בדרך כלל תתכן עננות גבוהה משעות הצהריים,הטמפ' יעלו מעט,הרוח מזרחית עד דרומית מזרחית קלה,בשעות הערב הרוח תתחזק לדרומית מזרחית מתונה עד ערה,גובה גלי הים עד 50 ס"מ,יתכן אובך רום.
יום שני-4/12/06- מעונן חלקית עד בהיר,הטמפ' ירדו,בלילה קר,הרוח באזורים הפנימיים דרומית מזרחית קלה ואילו באזורי החוף צפונית מערבית קלה,גובה גלי הים עד 70 ס"מ,בשעות הערב לילה יתכנו טפטופים בעיקר באזורי החוף ובדרום.
יום שלישי-5/12/06-מעונן חלקית בעננות גבוהה ובינונית,הטמפ' ירדו עוד ירידה קלה,בלילה קר,הרוח משתנת קלה,משעות אחה"צ יתכנו טפטופים בעיקר במרכז הארץ ובדרומה.
יום רביעי-6/12/06-מעונן חלקית ובמשך היום יתכן טפטוף,הטמפ' כמעט ללא שינוי וקר,הרוח צפונית מערבית עד מערבית קלה,משעות אחה"צ /ערב יתכנו טפטופים עד גשמים קלים בעיקר בדרום הארץ ומרכזה.
יום חמישי-7/12/06-מעונן חלקית ויתכנו טפטופים עד גשמים קלים ברוב חלקי הארץ,הטמפ' ללא שינוי וקר.
יום שישי-8/12/06-בהיר עד מעונן חלקית ורידה בלחות,הטמפ' ללא שינוי.
התחזית באדיבות - אבי ק
- אי מזכיר לכם תחזית כשמה כן היא .. תחזית זה צפוי אבל לא בטוח. גם צפוי שלג בעוד שבועיים ... אז צפוי :-) ( הלואי )
אוקי גיא, הנה רגע האמת... יש תחזית לשישי-שבת? אם אפשר להזמין אז אני דווקא רוצה יבש ובהיר , אפילו טיפה חם יותר כמו שהיה שבוע שעבר. אבל אם בגלל מנחוס יבואו גשמים סוף-סוף - גם הולך.
כן, אני מיד מרים לו טלפון להזמין בשבילך :-)
מצד שני, יורד כבר גשם קל בעזה ... אם בא לך ...
מחר בערב גשמים קלים או לא פזורים או לא באזור החוף .. ( או לא ? )
( אני כותב את הדברים האלו עם חיוך גדול .... תכל'ס - אף אחד לא יודע לחזות את מז"א ... הכל או ניחוש מלומד לפי סטטיסטיקות או לפי הזוהר של הירח או הרוח על הים או תחושת הבטן אחרי מיושן טוב עם שום ופלפל ... )
אני משער שאתה מדבר על בדרום ? יש לכם איזה כנס ויסקי או משהו ...
מעונן חלקית עד נאה. רוח קרירה באזור ה 20 מעלות.
בחופי סיני יהיה טיפה יותר חם - 22 מעלות.
נידחה עד בוטל הטיול שלג של מחר :-(
החורף לא ממש משתף פעולה בנתיים.
למתעניינים, יש פה הסבר יפה על הפקת מפות