האם אפשרי לחבר בין הדלקת אור דרך והסוויץ ?
לגראנד שירוקי 2001, האם יש דרך לחבר בין הסוויץ להתנעת הרכב ובין האורות דרך ? הכוונה היא להשאיר את האורות דולקים כל הזמן, ושיכבו כשסוגרים את הסוויץ, ולא בניפרד. במוסך חשמל רכב נאמר לי שזה אפשרי דרך מחשב הדרך של הרכב, לא מצאתי את הפונקציה הזאת, מישהו יודע משהו על כך ?
בתודה מראש
צ'ולו
חוזר: האם אפשרי לחבר בין הדלקת אור דרך והסוויץ ?
לא צריך דרך המחשב, זה סתם יסבך אותו ויעמיס עליו עומס מיותר.
מהסויץ יוצאים חוטים, בדוק עם מולטיטסטר איזה מהם נותן + רק כשהרכב מונע (ולא נותן בזמן סטרטר, כדי לא להפריע להנעה).
את החוט הזה הוצא לממסר, שאת הפלוס הקבוע אליו תקח מהחוט העבה שמגיע אל הסויץ עם + קבוע.
לסיכום:
30- למצבר, או לחוט הראשי המגיע לסויץ. (אם ךלמצבר, אז גם בית פיוז 30A).
87- למתג האורות
85- לחוט בסויץ' שנותן + רק בזמן סויץ פתוח.
86- לגוף
המספרים מתיחסים למספר הרגל בריליי.
שמיל
אני רוצה להתעלק על השרשור :
האם הקובינציה שתיארת לא מציקה למחשב ?
האם אפשר לבצע בכל רכב ?
אני חושב דווקא על המזדה של אבא שלי ... הוא תמיד שוכח אורות ולא שומע כ"כ טוב את הציפצוף ...
אגב מה לגבי הציפצוף הוא לא יעבוד רצוף ?
אשמח לתשובה
יומצוין.
את שתארת עשה החשמלאי רכב, ומישום מה הוא לא המשיך עם זה, אולי כיוון שיש בעייה, ולכן הוא התקשר לאנילא יודע מי, וזו התשובה שקיבלתי (דרך המחשב). בכל אופן תודה עבור התשובה, אנסה אותה ואעדכן.
צ'ולו
ציטוט:
האם הקובינציה שתיארת לא מציקה למחשב ?
האם אפשר לבצע בכל רכב ?
למה שהיא תציק למחשב? צריכת הזרם של הממסר זניחה, שולית, ולא ממנו אנו צורכים את הזרם, אלא מה-+ הראשי.
לכן - כן, אפשר לבצע בכל רכב.
ציטוט:
מה לגבי הציפצוף הוא לא יעבוד רצוף ?
זה כבר תלוי בסוג הזמזם ובאופן החיבור שלו באותו הרכב הספציפי.
ציטוט:
את שתארת עשה החשמלאי רכב, ומישום מה הוא לא המשיך עם זה, אולי כיוון שיש בעייה, ולכן הוא התקשר לאנילא יודע מי, וזו התשובה שקיבלתי (דרך המחשב).
הסיבה היחידה שאני יכול להעלות על הדעת, היא שגם ה-+ העבה הקבוע שמגיע לסויץ עובר דרך המחשב, אבל זה ממש, אבל ממש, לא נשמע לי הגיוני.
המוסך שלך צודק.
אמנם הלוגו זהה, אבל הג'יפ שלך רחוק שנות אור מהוויליס של שמיל מבחינה טכנולוגית , אני חושב שהוא יכול לתת פייט טוב לריינג'רובר, רק שלמזלנו הוא כנראה שורד טוב יותר...
יש מחשב לגוף הרכב (BCM) שמנטר בערך 50 חיישנים שונים ומשונים, שאליו מתנקז כל החיווט החשמלי ברכב (לא מדובר במחשב ניהול מנוע/גיר), מתג האורות מתחבר אל המחשב הזה ישירות והוא מפקד על הממסרים. אתה יכול לתכנת את המחשב הזה שידליק לך את האורות כתלות בעצמת התאורה של השמש (החיישן שנמצא מעל הדשבורד קרוב לחלון) , שידליק אורות כאשר המגבים מופעלים, שישהה כיבוי אורות לאחר כיבוי הרכב, אם תבקש יפה הוא יכין לך גם קפה לטה... אני מניח שהוא ידע גם להדליק אורות דרך עד הראשון לאפריל במהלך כל שעות היממה, למרות שלא זכורה לי פונקציה כזאת ברשימת הפונקציות הקבועות. את הפונקציות מזינים עפ"י דרישת הלקוח ע"י DRB3 , סביר שיש גם אלטרנטיבה ידנית.
אתה מוזמן לחרוש את ספר היצרן או ספר הרכב ולמצוא איך עושים את זה...
ד.א. אחרי הכל זה עדיין אוטו שעובד עפ"י חוקי הפיזיקה המוכרים, ניתן לאתר בקלות את ממסר האורות אחרי המחשב ולהתחבר אליו ישירות בדרך הישנה והבדוקה. דווקא האפשרות הזאת עלולה לשגע את המחשב... על כן רצוי לברר הייטב את המשמעויות.
ניר, שכנעת אותי סופית ש.
לא לקנות רכב כזה.
מאיזה שנה מתחילות השטויות הללו?
ואני עוד חשבתי להחליף לגראנד עכשיו כשהפאג'רו נמכר.
לדעתי השטויות האלו קיימות ברכב גם בגרסאות המוקדמות, ככל שהרכב מפואר וחדש יותר זה כנראה מסתבך יותר, לא חקרתי לעומק.
כן, זה מרתיע ! זאת הסיבה שחיפשתי בנרות רכב כמה שיותר מדונדש , עם אפס תקלות ואפס הסטוריית תקלות, זאת הסיבה שהייתי מוכן לשלם ככל שידרש עבור רכב כזה.
מצז שני -
א- קטן עליך !
ב- חרשתי חווד"ים על הרכב הזה בחו"ל ואין תלונות יוצאות דופן בנושא הזה (נסה לבצע חיפוש דומה תחת לנדרובר...)
ג- אמריקה - הכל ובזול (חלפים)
ד- אני באמת לא מפונק, אבל - אמריקה- זה מגניב בטרוף ! זה כמו ההבדל בין תינוק בן ארבעה חדשים לפעוט בן שנתיים - הרכב מדבר איתך ! אומר לך איפה כואב לו, מבקש ממך להחליף לו חיתול או לנגב לו ת'תתחת, כמו פיליפינית שסועדת קשיש הוא מפנק אותך ודואג של תתאמץ יותר מדי ותפעיל חס וחלילה איזה שריר בגוף כדי - לכוון כסא, מראות, מיזוג, חימום לישבן, אורות , מראה נגד סינוור וכו' וכו' .
ה- תמיד אפשר יהיה לפרק הכל בסופו של דבר ולחזור לתקופת האבן/ מיצובישי סטנדרט ע"י מיתוג ידני של המערכות החיוניות, אתה אפילו תהנה מזה ואולי אף תברך על העיסוק המרתק הזה.
ו - אני באופן אישי לא מתכוון לטחון את הרכב בצורה כלשהי ע"י מעברים קשים ולא הכרחיים, מעברי בוץ או מים לא הכרחיים מעל הגובה הבטוח, השתוללות וכו'. מה שמדאיג אותי יותר מלהחליף מודול BCM ב 20$ זה להתמודד עם היווצרות סדקים בגוף הרכב,או קורוזייה במגעים חשמליים שונים, למרות שהרכב בהחלט בנוי ומסוגל לזה. אני נהנה מהטוב ולא מקדים את הרע. למיטב ידיעתי אתה ממילא לא עושה את הדברים האלה עם הפאג'רו.
ז- אני ממש לא מנסה לשכנע אף אחד להעדיף רכב כזה על רכב יפני פשוט, כל אחד ומה שמדליק אותו.
צ'ולו - אומנם קצת באיחור אולם יתכן ועדיין אקטואלי, ומכל מקום בטח מועיל לידיעה כללית של כולנו.
בתמצית - אכן קיימת דרך אלגנטית לבצע המבוקש וזאת באמצעות החלפת ה- low beam relay לריליי שונה (מק"ט להלן. נמכר חדש בארה"ב ב- 6.5$) ושינוי קוד המדינה במחשב הרכב לקנדה (בעזרת DRBIII). החזרת המצב לקדמותו פשוטה עוד יותר- שינוי קוד המדינה פעם נוספת בלבד:
Turning ON the Daytime running lights feature
The daytime running light (DRL) feature is standard on Canadian Grand Cherokees but can also be engaged for U.S. models. The DRL relay must be installed and the existing low beam relay must be removed. A dealer will have to change country code to "Canada" with a DRBIII® and the DRL lights will then be operational.
DRL relay P/N 56042677AA (1999-2006 Grand Cherokee)
Turning OFF the Daytime running lights feature (Canadian vehicles)
For USA residents who have purchased Canadian vehicles the daytime running light (DRL) feature can be turned off. All that is required is a visit to the dealer who will reprogram the country code. The DRL relay can be left in place.
באופן כללי, הרכבים מהסוג הנדון המיובאים לארץ מיועדים לשוק הארופי ויתכן כי הריליי הנ"ל כבר מותקן בהם - ניתן לבדוק לפי מס' החלק. אם כן, אז כל הנדרש הוא מלאכת תכנות פשוטה !
אייל