כמות שמן מנוע... (שאלה טכנית על מזדה 323)
אז ככה
אני לא מצאתי פורום שיכול לעזור לי אז אני נאלץ ליכתוב פה את הנושא ובבקשה לא לינעול אותו כי זה קצת דחוף לי...
אז ככה
יש לי מאזדה לאנטיס 323 GLX שנת 97 והמנוע תמיד בולע את השמן מנוע כנראה ביגלל הגומיות של השסטומים או הרינגים הלכו
בקיצור לא מיזמן עשיתי במוסך של מאזדה טיפול לרכב והחליפו שמן אבל השמן שהם שמו כבר מיזמן המנוע שתה אותו כאילו לא יותא עשן לבן מהאגזוז או משהו פשוט הרכב מאבד את השמן(לא נזילה) אבל בכמות ממש ממש מועטה כאילו צריך ליסוע ממש הרבה כדי שהוא ישתה טיפה מהשמן אז בקיצור השאלה שלי היא:
האם ג'ריקן של 4 ליטר שמן יספיק לי למלא את השמן ברכב כי אני רוצה להוציא את השמן שיש ברכב עכשיו והוא בצבע כבר שחור אז אני רוצה לרוקן את השמן ולשים חדש אז השאלה שלי היא אם 4 ליטר של שמן יספיק לי??
לא כתוב בספר של הרכב כמה שמן צריך כתוב רק בצד ה\ערה על המדיד שמן כתוב שם שבין בסימונים במדיד שמן הכמות שמן בין L ל F היא כמות של 0.8 ליטר אז אני לא יודע אם השמן יספיק לי...
ועוד משהו לרכב מתאים שמן מנוע 10W-40 ואני קני תי את השמן הזה אבל הוא סינטטי מלא ובספר של הרכב כתוב לי שצריך שמן שיתאים (משהו כזה) API AJ
והשמן שאני קניתי זה סינטטי מלא וכתוב עליו API AG האם זה תואם
השאלות העיקריות הם:
האם השמן שקניתי(4ליטר) יספיק לי למנוע
האם השמן מתאים לרכב? (החברה של השמן היא דלקול זה בסדר?)
סליחה שיצא קצת ארוך
תודה רבה
יקיר
חוזר: כמות שמן מנוע... (שאלה טכנית על מזדה 323)
10W40 של דלקול הוא בסדר.
במנוע יכנסו לך בין 3.5 ל- 4 ליטר שמן מנוע.
בכל מקרה לא יכנסו 5 ליטר כך שבטוח תסיים מעל המינימום במדיד ותוכל לנסוע עד תוספת קטנה.
צחי