עפ"י משרד הרישוי הסטנדרד צ"ל באיזור 3.75 אם אינני טועה.
החלפתי מנוע.
שיפצתי TBI והשקעתי הון עתק ביוונים, כלום לא עזר. הבחור עומד על למעלה מ-5%
Printable View
עפ"י משרד הרישוי הסטנדרד צ"ל באיזור 3.75 אם אינני טועה.
החלפתי מנוע.
שיפצתי TBI והשקעתי הון עתק ביוונים, כלום לא עזר. הבחור עומד על למעלה מ-5%
עפ"י משרד הרישוי התקן צ"ל באיזור 3.75 אם אינני טועה.
החלפתי מנוע.
שיפצתי TBI והשקעתי הון עתק בכיוונים, כולל במוסך של ארז, אצל מומחה UMI, ב-UMI רשל"צ, אצל עידן המומחה שצריך להחזיק לו את ה... כשהוא עובד ועושה טובה של מומחה. כבר לא זוכר פרטים, אבל מצטבר כ- 5,000 ש"ח.
כלום לא עזר. הבחור עומד על למעלה מ-5%.
בנסיעה לארה"ב הבאתי TBI משופץ $350. התקנתי אצל יאנקו (200 שח), כיוונן מה שהוא יודע והנבלה עומדת עדיין מעל התקן.
קניתי גם מחשב משופץ (80$) בלבד. וגם זה לא עזר.
שני הדברים שעוזרים:
ניתוק צינורית נשם - מוריד במכון לדרגה סבירה של 4.4
ניתוק מזרק אחד - מוריד ל 0.16 אבל פועל עם 4 צילינדרים. דבר כזה עובר טסט בשניות כמובן ומקבל תעודת הצטיינות משר התחבורה (כמעט אמרתי בכבודו ובעצמו אבל נדמה לי שהנשיא שלנו היה פעם בתחבורע, אז למה אומר זאת?)
מכשירי המדידה של 4 גאזים:
בכל המקומות שהייתי (UMI בראשל"צ, מכון בחולון, מכון של פחימה בחולון, יאנקו) תמיד המדידה הייתה טובה בהרבה מזו של מכון הבדיקה לקחתי תדפיסים להשוואה. במכוני הבדיקה, על מכשירים שונים, המדידה הייתה דומה בהפרשים לא גדולים בין המכשירים וגבוהה יותר מאשר במכונים החיצוניים. במכוני הבדקיה טוענים ששלהם מכויילים ועוברים בדקית משרד התחבורע - נשמע הגיוני.
מאחר והרכב כמעט ואיננו נוסע, אזי הזיהום שאני מייצר בשנה קטן לאין ערוך מזיהום של כל רכב תקני אחר שנוסע 15,000 ק"מ בשנה. אבל אין למשרד התחבורה אפשרות להוסיף מדד כזה כמובן.
שאלות:
1. איך אני יכול לבדוק מה הם נתוני היצרן לגבי הזיהום המותר? ולשלוח את זה אם זה מתאים לי, למשרד הרישוי?
2. האם יש לכם רעיון לביצוע של עשיתי עדיין (האמת,לא פירטתי כמעט מה שנעשה מבחינת כיוונונים כי אנשים שונים עשו המון ואני לא זוכר ולא יודע ומבין בזה)
מה הנזק בנסיעה קצרה למכון עם מזרק אחד בלבד? יעני לפני הטסט אני מנתק חשמל, מחבר מייד אחרי הטסט.
3. האם סביר שיוצא כ"כ הרבה CO ממערכת השסתומים גם אחרי אוברול מנוע (הניתוק הוריד מ7 ל-4).
4. האם אפשר לעשות מעקף ולהכניס את ה-גאזים הנפלטים מאיזור הנשם למשהו אחר שסופג את זה ולא ל-TBI? ובמקביל לסתום את הכניסה של ה-TBI.
5. הסבר להפרשים הקבועים בין מכשירי המכונים לקרבורטורים/ הזרקה למכשירי הטסטרים.
פרט לנושא הזה הרכב במצב טסט יותר טוב מרכב חדש, אין מכלול בטיחותי שלא החלפתי גם אם אפשר לסחוב איתו עוד כמה שנים:
מערכת הגה מלאה כולל משאבת הגה, תפוחים, פירות וירקות וכל מה שיש שם.
כל מערכת הבלמים: צנורות, רפידות כבלי בלם יד, משאבה וכד'.
מערכת תאורה ווינקרים תקינה לחלוטין.
לדעתי לא יהיה שום נזק אם תיסע על המזרק אחד אבל אתה בטוח שהמנוע ממשיך לעבוד עם מזרק אחד?
אצלי הוא נכבה
מה שלא תנסה להרים מעט טורים? לי זה עזר.
זאת שאלה ללא תשובה .
יש גם כאלה שאלות :wink:
איך אתה רוצה לקבל תשובה רצינית כאשר אתה בעצמך לא יודע את כל מה שעשו !
איך אפשר להתיחס לשאלה כל כך מורכבת כאשר לא יודעים איזה מערכות דלק יש במנוע
איזה מערכות פליטה יש במנוע
איזה חישני זיהום אויר יש במנוע
כמה חישנים יש במנוע
בקיצור שאלה שאפשר לפתח דיון סרק
בהצלחה
אולי כדאי שתיקח בחשבון הכספי את הנתון שיש מנועים שלא תצליח להוריד להם CO וימשיכו לעבוד עגול .
אני לא אומר שהמנוע שלך הוא כזה ( אתה לא כותב שנת יצור של המנוע ועוד מפרט שלם של תכונות המנוע )
אבל במנועים ישנים יש כאלה שלא ירד להם ה CO
איציק
איציק: אכן שאלה 2 היא ללא תשובה וודאית וגם ציינתי את זה בעקיפין. אבל היו שם שאלות נוספות.
תומר (ג'יי) מה נשמע? זכרתי את עצתך והעליתי את הטורים וזה לא משנה כלום ל-CO. כנראה משנה לגאזים אחרים.
Unix, עבד יפה ועגול על מזרק אחד, ואם הייתי מרים טורים, אני בטוח שהייתי מגיע למכון וחור בכיף ועוד חוסך דלק. האם זה משבש משהו במנוע?
אשר למנוע, אלוהים יודע איזו שנה הוא קניתי אותו דרך המוסכניק מיורם שעוסק בשיפוץ מנועים.
המנוע מותאם למערכת ה-TBI, ככה שהוא גדול מ-1988.
משהו פה נשמע לי מאוד מוזר
אצלי שנפח המנוע קטן יותר הוא נכבה על מזרק אחד ואצלך הוא ממשיך? ועוד עובד עגול?
אולי יש שוני בצ'יפ . בכל אופן נזשק זה בטוח לא יגרום , לך תעבור טסט עם מזרק אחד ואחר כך
חבר אותו חזרה .
בדרך כלל אלה מנועי חנגה מנגה
פשוט אוספים חלקים של דגמים זהים ומרכיבים ביחד
מי אמר לך שגל הזיזים מבחינת מיקום הפיקות תואם את מפרט המנוע
מי אמר לך שהבוכנות גובה / עומק / תואם את מפרט המנוע
מי אמר לך שראש המנוע תואם את הבוכנות
מי אמר לך שהתוכנה במערכת ההפעלה היא התוכנה התואמת ?
בסה"כ הדרישה היא מנוע עובד .
עובד עגול
כל השאר באמת לא חשוב
איציק
Moni
Can you provide a pic of the TBI
and, if you can, the block casting numbers,
The nember is located behind and to thr driver's side of the distributor.
Also,
Did you get an adjustable pressure regulator for your $350?
בשביל לנסות לתת לך תשובה רצינית, אתה צריך לתת נתונים רציניים.
נתחיל באיזה סלט מנוע בדיוק יש לך, ובעיקר מחשב חיישן חמצן.
אח"כ מהם שאר הנתונים שיש ב4 או 5 גזים.
אח"כ האם יש תקלות מחשב?
אח"כ מהו נתון ה- LTFT במחשב (אם יש לך גישה לסקנר)?
צחי, אתה גר בדנטון וזה לא רחוק מדאלס איפה שאני גרתי 1990-1991 (las collinas(
אין לי צילום של ה-TBI אבל רכשתי אותו מ: www.roackauto.com שברולט, 1988, מנוע 5.7 TBI קניתי את המשופץ (כרגע נמכר ב 329 עם זיכוי 80 $ בגין החזרת הקודם) הקודם נמצא בידי ואני יכול להחזיר לו את כבודו ב 30 דקות.
לאחרים, וואלה, אין לי שום מושג מהחים שלי.
ייתכן באמת שהמנוע מאולתר מכל מיני חלקים שביחד לא תואמים את המקור ולכן גם המחשב מתבלבל וכו.
אשר לנתוני מדידת גאזים, התמקדתי בבעייה ולא מסביב לה, ייתכן שאתם צודקים, אנסה לראות מה ניתן לעשות בשנה הבאה לקראת הטסט.
כן, המנוע עובד עגול גם עם מזרק אחד, אמנם לא נסעתי, אבל אני חושב שהיה מליח לעבור את המרחק בכבוד.
אני חושב שאכן הכל כאן מאולתר ולכן אולי לא מיתן לכייל. מאידך אם זה פועל בסדר, אז זה לפי התקן האמריקאי - כמה??
אם יש לי גם adjustable pressure regulaor? אתה מכיר את אלוהים? שאל אותו, אני אהבל שלא יודע.
אגב הסתכלתי על סעיף emission וראיתי שיש כאן אינספור חלקים בגרושים, ומו הסתם כולם משפיעים לך תבודד את הבעייה כשאין לך מושג ואולי גם למוסכניק אין תמיד מושג.
תודה לכולם על הסיוע. לא השכלתי במידה רבה באשמתי - לא סיפקתי מידע.
מוני, בוא נלך צעד אחד אחורה. תמונות. של הTBI, של כמה שיותר חלקים במערכת, מבט כללי על המנוע, הראשים וכו'. זה יעזור לכל מי שיכול לזהות רכיבים ולדעת מה גודל הקומבינה (אם בכלל).
אסף.
Moni,
First off,
16 years is way too long, you are obligated by Texas law
to come on down for some fine smoked brisket
When you said you paid $350 for a tbi, I assumed you got a replacment from holley (670cfm)
Like so:
http://store.summitracing.com/partde...5&autoview=sku
(prices just went up)
So, paying what you did for a stock replacment is way high.
The next step is to figure out what (size)engine you have,
Thats why I asked for the block casting numbers
it will also help to know the head casting numbers
without knowing for sure that its a 350, I'm going to assume its a 305
Therfore, placing a 360 tbi on top of a 305 will cause the same symphtoms you are describing.
As you purchased a stock replacment rebuilt TBI, you dont have an adjustable pressure regulator
The factory setting is supposed to be 15pai
An asjustable reglator allowes you to alter the fuel pressure, effecting the amount of fuel injected per pulse,
For example, if swaping a 305 to a 350
and you want to reuse your 305 throtle body,
you whould get the regulator and bump up the fuel pressure to 17-19psi to compansate for the smaller injuctors, sure is cheaper then buying new 350 injectors(that are the only difference between a 305 and a 350 tbi)
here is a link:
http://store.summitracing.com/partde...5&autoview=sku
Asuming that you do have a 350, and a working catalist
I'm going to assume that for whatever reason, your fuel pressure is on the high side
That might fix you all up
how ever, more info will help to solve the problem.
מה יהיה
בסוף יתברר שגם אצל האמריקאים יש מנועי זלמנסון ;-)
איציק
tzagi'
I am aware of breaking the law. but then did you ever go to dust trail for some good BBQ?
I loved Tony Roma's for their great Baby back ribs (full slab) and half loaf of onion rings + lots of BBQ Souce.
TGI is fine too.
also, you may want to go to the "composite" it is off 635 LBJ and enjoy D&B . next to D&Byou will find one of the finest nude clubs i think it carreis a french name (cabaret royale?) owned by a Lebanies.
I am on my way to spain now (just got back from India and Bangkok).
will take a look at the engine block #, however I have no idea how to compare with the engine head like
(ראש מנוע(
and if it fits at all.
when I purchased the engine, i was assured that it is a 350 engine.
when i purchased the TBI (Refarbished
חרה על הראש שלהם המנוע צעדים לא פעל ושמתי את הישן. לדעתי רק ניקו אותו)
it was for a 350 (5.7
if i manage to identify the trouble maker, i would not mind spending few more $ for saving the universe.
i'll be in NY most likely 2nd week of January, so if i want to buy, this is the right time.
You have no idea how they screw you here with prices:
I bought a brake pipe = צינורית בלם and paid 230 NIS + VAT
i found it for 11$/!!!!!!!!!!
ususally it is like 1$=10 NIS, here it is 20 NIS and it is a safety part with no taxes - what a ripp off.
Eurica!!! Now I recall that when i purchased teh blazer, the engine was gone, so i replaced it and as well as i remember Erez told me it was a 5 liter and i replaced it by the supposed to be original 5.7 - you realize that the 5.0 carried the #s of the original 5.7 the whole thing was fake. so perhaps there are other mismatches now.
id there away to figure out what is teh CO according tho the original vendor specs?
thanks anyway for spending the time to illuminate the way to a blind man.
Quote:did you ever go to dust trail for some good BBQ
Got a trail dust 5 minutes from my house, but the quality is not what it used to be,
Quote:when I purchased the engine, i was assured that it is a 350 engine
אני לא מבין "סמוך עלי אחי," מבין רק במספרים
Here is how and where to find the numbers
http://www.aacncclub.com/CHEVY_CASTI...LOCATIONS.html
here are all the numbers:
http://www.mortec.com/castnum.htm
Quote:Erez told me it was a 5 liter and i replaced it by the supposed to be original 5.7 - you realize that the 5.0 carried the #s of the original 5.7 the whole thing was fake. so perhaps there are other mismatches now.
Now we are getting somewhere,
We will also need the vin number, the service number off the ecu and the eprom number.
Quote:id there away to figure out what is teh CO according tho the original vendor specs?
כן, אבל למה?
מה זה יעזור לקומבינה שלך?
Not to mention that some export vehicles will recieve a different program then non exports
Do you have the sticker (under the hood, usualy on top of the radiator )
that contains the emmision information
What does it say?
is it EPA federal, EPA CA, or export?
OK, למדתי שאני טמבל (די קשה להשלים עם זה).
אני אל הולך להרים מכסה שסתומים ע"מ לדעת מה מספר המנוע ולפי זה את סוג הבלוק. אחייה עם מה שיש ואעשה התעמלות כל טסט. אם אני מגיע עם צריכה של 0.16, אזי כאמור כולם משתחווים בפני .ואני יודע כבר איך לעשות את זה.
שאלות:
1. האם יש דרך לנתק למשל מחצית מהזרקת הדלק למזרק אחד בלבד? כך שאבוא לטסט עם משהו בתחום הסביר?
2. מה הסטנדרד החוקי ל-CO בארה"ב למנוע כזה בהנחה שהוא 1988 5.7, חיפשתי בגוגל והתקשיתי למצוא. מה היצרן כותב על זה? אם הוא גבוה, אזי אקח את זה למשרד הרישוי.
3. בין כל עוונותי התקנתי גם אגזוסט של היצרן מקריית גת, (מין חצי free flow( שכחתי את שמו והשיטה שלו, אבל מאחר ויש לי כרגע רק אחד, האם בעצם הוא לא עושה בעירת משנה של הגאזים?
3. ניתקתי את ה קופסא של ה-EMISSION כי היא לא היית המחוברת מלכלחילה ואמרו לי שאינה חשובה.
תודה ממדריד.
מוני