חוזר: אין אורות דרך בדיפנדר
יכול להיות שהלך המפסק. יכול להיות שהממסר נשרף בגלל משחקים של החשמלאי. שני הדברים קורים לא מעט בדיפנדרים.
אסף.
איפה נמצא הממסר?
איך בודקים את שני הדברים?
תודה
גלעד
גלעד אתה לא נותן מספיק בדיקות בשביל שמישהו יוכל לענות לך
פרק את הידית, בדוק האם היא מעבירה זרם, בדוק האם מגיע אליה זרם, מה קורה באורות גבוהים?
הריליי של האורות נמצא בתוך תיבת הפיוזים מימין למטה - יש שני ריליים אחד של הסטרטר והשני של האורות אין לי מושג מי זה מי - תחליף ביניהם ונסה להניע (או להדליק אורות).
בהצלחה, אתה מתחיל לחקור את התחום המסריח ביותר בדיפנדר שלך צפה סבל ואל תתפתה לתת אותו לגוריים, לא משנה כמה הם מבינים יותר ממך במערכת אין מצב שאתה תצליח לעשות יותר נזק מהם.
מחר יהיה לי קצת זמן אז אני אתעסק עם הידית.
איך מפרקים אותה? מפרקים קודם את הכיסוי של מוט ההגה?
האורות הגבוהים עובדים כשמושכים את הידית (כדי להבהב) אבל לא כשדוחפים ומעבירים לאורות דרך.
חלק מהמטרה של השרשור מבחינתי היא כדי לדעת מה לבדוק...
תודה
גלעד
זה נשמע כמו בעיית ידית או רליי,
1.בדוק את הריליי
2.בדוק את הידית,
אתה צריך להוריד את הכיסוי פלסטיק שעל המוט הגה, תעקוב אחרי הצמה שיוצאת מהידית (הצמה מורכבת משלושה חוטים. החום (אצלי הוא היה חום בכל מקרה הוא החוט העבה ביותר) הוא + שמגיע לידית והשניים האחרים עוברים ישירות לבתי פיוזים של הנורות), היא מתחברת אחרי 10 ס"מ לקונקטור שמורכב מ3 פינים של חשמל ופין פלסיק אחד.
הדרך הפשוטה ביותר לבדוק האם הבעיה היא בידית זה בהעברה של סיכת ביטחון דרך החוטים כדי ליצור "קצר" אתה אמור להעביר את הסיכה דרך החום (+) ואז לשני החוטים האחרים כדי לתת להם זרם. לדעתי שם הבעיה שלך.
אם הבעיה שם לדעתי אל תחליף ידית אלה שם מתג 3 מצבים שיחזיק מעמד יותר טוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי zsahi
זה נשמע כמו בעיית ידית או רליי,
1.בדוק את הריליי
2.בדוק את הידית,
אתה צריך להוריד את הכיסוי פלסטיק שעל המוט הגה, תעקוב אחרי הצמה שיוצאת מהידית (הצמה מורכבת משלושה חוטים. החום (אצלי הוא היה חום בכל מקרה הוא החוט העבה ביותר) הוא + שמגיע לידית והשניים האחרים עוברים ישירות לבתי פיוזים של הנורות), היא מתחברת אחרי 10 ס"מ לקונקטור שמורכב מ3 פינים של חשמל ופין פלסיק אחד.
הדרך הפשוטה ביותר לבדוק האם הבעיה היא בידית זה בהעברה של סיכת ביטחון דרך החוטים כדי ליצור "קצר" אתה אמור להעביר את הסיכה דרך החום (+) ואז לשני החוטים האחרים כדי לתת להם זרם. לדעתי שם הבעיה שלך.
אם הבעיה שם לדעתי אל תחליף ידית אלה שם מתג 3 מצבים שיחזיק מעמד יותר טוב
בדרך כלל הפלסטיק האכותי של המפסק נמס ומכסה את המגעים המתוכמים והמוגנים.
תסתכל סכימת החשמל , ותבין שהמערכת כלכך מפגרת וחסכונית , החלפת מתג האורות או ידית האורות הגבוהים נמוכיםן תפתור את הביה למספר שנים במקרה הטוב .
מדוע ? כי המתח כולל העומס עובר בידיות שבנויות כמו פנסי ילדים משנות השישים (פסי הנחושת ,והפלסטיק שנמס).
תוסיף ריליי למערכת כדי שהידים ייתנו פיקוד בלבד . בזמנו קניתי ידית חלופית בינוביץ' שהתברר שהיא חלופית לחלופית ולא נתנה מגע טוב . נאלצתי לקנות אחרת מג'קי .
הסיוט שבפירוק הפלסטיקה של ההגה דחפה אותי להתקין ריליי ולקנות ידית חדשה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי gp1
תסתכל סכימת החשמל , ותבין שהמערכת כלכך מפגרת וחסכונית , החלפת מתג האורות או ידית האורות הגבוהים נמוכיםן תפתור את הביה למספר שנים במקרה הטוב .
מדוע ? כי המתח כולל העומס עובר בידיות שבנויות כמו פנסי ילדים משנות השישים (פסי הנחושת ,והפלסטיק שנמס).
תוסיף ריליי למערכת כדי שהידים ייתנו פיקוד בלבד . בזמנו קניתי ידית חלופית בינוביץ' שהתברר שהיא חלופית לחלופית ולא נתנה מגע טוב . נאלצתי לקנות אחרת מג'קי .
הסיוט שבפירוק הפלסטיקה של ההגה דחפה אותי להתקין ריליי ולקנות ידית חדשה .
לפי התגובות פה חשבתי שיש ריליי לאורות. אתה אומר שצריך ריליי לריליי???
גלעד
אנסה להסביר עד כמה שאפשר . מה שעשיתי יחד עם רמי נעשה לפני כמעט 5 שנים .
אם תציץ בסכימות החשמל , יש ריילי , אבל הוא לאורת האחוריים ולאור הערפל .
כשאתה מסובב את הסוויץ קליק אחד , שני ריליים נכנסים לעבודה ובעקיפין הם מספקים חשמל גם לאורות .(לאורות חניה בלבד זה בסדר ) (הבעיה, שאין הפרדה למצב של אורות נסיעה , הצורכים מתח גבוה יותר) . על מה שאני מדבר הוא , ריליי שידית האורות הקטנה תפעיל רק במצב של אורות נסיעה והוא אינו קיים במערכת .. .
אצלי הוא הותקן בתוך לוח השעונים . בהעברת הידית הקטנה ממצב חניה לנסיעה אתה תשמע את הריליי מלוח השעונים. כמו כן באותה הזדמנות ביצענו מעקף כדי שאורות החניה ייכבו יחד עם הסוויץ (במצב הרגיל אם הידית הקטנה נשארת באור חניה או באורות דרך . אור החניה ממשיך לעבוד)
לפני השינוי הידית העבירה את כל המתח לאורת הנסיעה ולכן הפלסטיקה נמסה או שמגעי הנחושת נשרפו .
מקווה שהצלחתי לענות על שאלתך .
אם תרצה אוכל להראות לך את הסימות ואת התפקוד הנוכחי ותשווה לשלך . ( לפרק דש-בורד אין צ'אנס )
מצאתי לך שאלה דומה והסבר לה .... הידית מעבירה את המתח עצמו . לכן מוסיפים ריליי כמו שעשיתי.
צטט:
במקור פורסם על ידי zsahi
הריליי של האורות מקבל פקודה להיפתח ישירות מהסויץ (ולא מהידית) כלאמר,
הפעלת הסויץ נותנת פקודה לריליי להיפתח כעת הוא רק ממתין לקבל חשמל מהידית ולהעביר את החשמל ליציאה 78 הגיוני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shachar
בדיוק
לכן כאשר סוגרים סוויץ רק אורות החנייה נשארים דולקים.
נורות שרופות זו אפשרות. אבל לפני כן הייתי מציץ לראות מה מצב המתג המחליף.
המגענים שם הם גלויים כך שמספיק שתזיז קצת את הגומי של הידית תוכל לראות אותם.
אצלי הם התעקמו והתרחקו קצת אחד מהשני ולכן לא היה מגע באור ראשי רק בגבוה.
יכול להיות שהם מלאים בפיח שחור כתוצאה ממיתוג של שנים ואז קצת נייר זכוכית עדין וספרי מגעים יעזרו.
בהצלחה
הבעיה התגלתה אכן כידית שהחזירה את נשמתה לבורא הלנדרוברים (הגורו הראשי :) )
אחרי שנדהמתי מכמות האיזולירבנד שיש על החוטים השונים מתחת לדשבורד (כולל התקנות שנעשו אצל מתקינים "נחשבים") העברתי את החוטים ששולטים על התאורה למפסק שתפס את מקומו של המפסק ששלוט בוישר האחורי שכנראה לא יהיה לי יותר (האוטו פתוח :) ) ומעכשיו השליטה באורות נעשית ממפסק נפרד כאמור.
הבנתי בדיוק מה שצחי כתב וזה אכן מטופש שהמתח עובר תמיד בכבלים שמגיעים למפסק והסוויץ' רק פותח את הריליי. איך אפשר לשנות את החיבור של הריליי ככה ששינוי המפסק ישלוט בריליי ולא יסגור + כללי של האורות?
תודה
גלעד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי zsahi
תעקוב אחרי הצמה שיוצאת מהידית (הצמה מורכבת משלושה חוטים. החום (אצלי הוא היה חום בכל מקרה הוא החוט העבה ביותר) הוא + שמגיע לידית והשניים האחרים עוברים ישירות לבתי פיוזים של הנורות), היא מתחברת אחרי 10 ס"מ לקונקטור שמורכב מ3 פינים של חשמל ופין פלסיק אחד.
מסתבר שאצלי הקונקטור הפך להיות איזולירבנד בשלב מסוים - למה להשקיע בהלחמות וקונקטורים?? :(
אני דווקא שמעתי שלאורן דוכן יש איזשהו פתרון שכולל הלחמה שם שפותר את הבעיה. אולי מומלץ להתייעץ איתו בנושא.
הטריק של אורן עובד עובד לתקפה ואז מפסיק, בגדול התיאור של גולי (GP1) הוא הדרך הנכונה לטפל בבעיה וגם אני מתכוון להוסיף ריליי שם.
גולי אם תוכל להעלות סכמה של העניין זה יעזור.
שאלה לגבי הריליי, ראיתי ריליים קטנים מישהו מכיר ויודע למה הם מספיקים?
יש צורך להוסיף ריליי? אני חושב שאפשר לחווט מחדש את הריליי הקיים כך שיקבל פיקוד מהמתג במקום מהסוויץ' ויסגור את המעגל שהיום המתג סוגר.
מצד שני, אז ישארו אורות גם עם סוויץ' סגור.
גלעד
אין לי סכימה זה נעשה לפני כמעט 5 שנים .
אבל .... אצלי כשאני סוגר את הסוויץ עד הסוף ( למצב הוצאת המפתח ) וידית האורות במצב פועל
האורות כבים . וההיפך . בסיבוב הסוויץ' האורות נדלקים . ( כולל אורות החניה ).
הכי מהר וזול לך לרמי בכפר מנחם בדרכך לטיול בדרום ( כמה כבר יעלה ?)
המשך לסיפור האורות והחשמל באוטו.
מאז שתקנתי את נושא האורות שמתי לב שהאוטו מתחמם אפילו לא במאמץ רציני. מחוג החום עולה ונשאר איפהשהו בין האמצע לתחום האדום.
מכיוון שהרדיאטור עבר ניקוי לא מזמן עקב התחממות , פסלתי אותו כסיבה להתחממות.
באחת הפעמים שמתי לב במיקרה, שכשהאוטו חם ואני מכבה את האורות, המחוג צונח לו חזרה לאמצע הסקאלה. מדליקים את האור - המחוג עולה בחזרה.
מאחר ואני תמיד נוסע עם אורות, אף פעם לא חשבתי שיש קשר לדברים...
בעית חשמל נוספת היא קפיצה של מד הסל"ד מעלה ומטה בזמן נסיעה וכן עוצמה משתנה של אורות דרך. הוחלף האלטרנטור ונפתרה בעיה האורות, אבל מחוג הסל"ד עדיין רוקד סמבה.
בקיצור, מה יכול להיות הגורם לבעיות והאם נראה שיש קשר בין שתיהן?
תודה
גלעד
שלום
התופעות האחרונות שתיארת לגבי המד חום והמד סל"ד הם תוצאה של (-) לא מחובר כראוי לגוף, תפתח את החיבורים תנקה חלודה ותסגור שוב (או שלא חיזקת את החיבורים כמו שצריך כשפירקת) בכל מקרה זו לא בעיה של חום ....
שגיא
הכוונה היא ל(-) של המצבר שמחובר לשלדה?
אמרו לי לבדוק גם "-" בין המנוע לשלדה - לאן הוא אמור להתחבר?
תודה
גלעד