אז כפי שידוע לכולם, אפשר לקבור את הגופה בארץ, אבל אי אפשר לעצור את המחלה.
אחרי שבוע וחצי שלמים בארצו של הדוד ג'ו הגעתי בערך לקונפיגורציה של הצעצוע החדש שלי.
וזה אחרי שביום השלישי שלי פה כבר מצאתי ל"זה" גיר NV4500 במצב חדש, מאד חדש, אבל תכף נגיע לזה.
שלא כמו פרוייקט החומש שלי, כאן מקובל קודם כל לצבור חלקים לפי איזשהיא רשימה בסיסית ואז כשיש הכל להתחיל לבנות. מה שכן, לצבור כאן חלקים זה הרבה יותר קל, המחירים עממים, החלקים נפוצים והמקסיקנים שמסתובבים במגרשי הגרוטאות לא ממש יודעים מה יש להם מתחת לאף.
הרעיון הוא כרגיל רכב בתקציב מאד נמוך, להשתולל ולזרוק כסף אפשר תמיד, לא חסרים חלקים במרחק כרטיס אשראי ופדאקס.
הבסיס יהיה הסקאוט במצב שלדה ובודי שג'ו רכש ב150$
מנוע GM350 (נראה לכם שחסר כאלה כאן!?!)
גיר NV4500 (הסיפור בהמשך)
טרנספר או דנה 300 או NP 205 (נראה מה יפול במחיר טוב)
סרנים
פורד 9 אינץ' אחורי
דנה 44 רחב קדמי (יש אחד זרוק בארגז של הטנדר)
צמיגים 11R16 מישלין XL מעודפי צבא (זול, זמין)
ג'אנטים עם מעגל חלוקה של סיקס (ושל פורד ושל הדנה 44) שבמקרה יש לג'ו בחצר.
זהו בערך בתור התחלה
עכשיו לחלק האומנותי.
ביום השלישי שלי בערך גדו לקח אותי להכיר מגרשי פירוק בשרות עצמי (אתה מפרק מה שאתה רוצה, המקסיקני מחליט כמה אתה משלם, לרוב זה לפי הערכת משקל, או מאסה, לא איכפת להם מה זה דנה 30 קדמי, 60 קדמי, או פורד סטרלינג אחורי. הכל באותה קטגוריה - סרן)
נתקלנו שם בלנדקרוזר 60 במצב שלם יחסית (רוב החלקים היו שם) עם מנוע V8 (איך לא) בחזית וגיר 5 הילוכים, הסרנים, טויוטה 8.8 (סרן אחורי עם אופסט כדוגמת לנדרובר) קדימה ואחורה.
ג'ו הסביר לי שגיר 5 הילוכים ללנדקרוזר הוא דבר נדיר ושווה לפרק אותו בשביל למכור בEBAY (צורת עשיית כסף מאד קבילה) הסרנים מאד חזקים, אבל לא ממש נפוצים אז פירקנו מהם כמה חלקים על הדרך. ג'ו רצה אז הוא פירק את הראנצ'ו 9000 עם המערכת שליטה שלהם.
כשהורדנו את הגיר גילינו שמדובר בNV עם מתאם של ADVANCEADAPTER לטרנספר של הלנדקרוזר (השווי של החבילה הזאת קפץ בערך בפי 2)
סה"כ יצאנו משם עם
גיר NV4500 חדש + בלהאוזינג לV8 וקלאץ' חדש לחלוטין
טרנספר של למדקרוזר עם מתאם שלAA לNV
דרייבשאפט קדמי עם CV
4 בולמי ראנצ'ו עם קומפרסור ופאנל שליטה
זוג לוקרים מקוריים של טויוטה AISIN
וזוג ברקסים קדמיים של ה8.8 (גדולים יותר משל ה8 הסטנדרטי) והמפרק שעליהם הם יושבים והציריות מאותו הסרן.
כל זה במחיר המופרז של 200$
הכל פרט לגיר למכירה כמובן וכבר יש קונה ללוקרים ב100$
תמונות בהמשך
עומר