3 קבצים מצורפים
פרוייקט בניית תושבות בולמים לסיקס
לסיקס, שלי, המדובר יש סט קפיצים של מתלם ובולמי בילשטיין 5150 12 אינץ'.
הרעיון הוא להגיע מקדימה ומאחור להפתיחה וסגירה של המתלים עד כמה שאפשר.
המטרה שלי היא להגיע למצב שבו אין הגבלה של המהלך בגלל הבולם. יתרה מזאת, יש עדיפות בשמירה על הבולם ושלא יהווה באמפסטופ או מגביל פתיחה.
אני מתכנן להגיע לפתיחה מלאה של המתלים, כאשר המתלה פתוח במלואו אז אני אבנה מגדל מתאים לבולם כשהוא פתוח, כשהבולם סגור אני אדאג שהבמפסטופ יהיה נמוך יותר מהנקודה שבה הבולם נסגר לחלוטין. אמנם אני אאבד אינץ' בקירוב בפתיחה והסגירה אבל החיים של הבולם יהיו ארוכים יותר.
אגב, אני לא משתמש בשיטה של הקשתות באורך הבולם כשהוא פתוח וסגור כי רדיוס הפתיחה נשמר כמו המקורי.
לצורך העניין הרמתי את הגלגל הקדמי צד נהג ע"י מנוף. מצורפות תמונות.
השאלה שיש לי כרגע היא עד כמה זה קריטי שהגלגלים הקדמיים והאחוריים יהיו על אותו מישור? פשוט יש לי מדרגה של איזה 10 ס"מ, רואים אותה בתמונות.
תודה
מיכה
חוזר: פרוייקט בניית תושבות בולמים לסיקס
לשאלתך הספציפית - לא רלוונטי.
מיכה, כתבתי במיוחד בשבילך את הכתבה הזאת לפני X שנים, (כן אני רואה את העתיד, אורי גלר אורן הקטן לידי :) ). אתה נמצא בדיוק באותו המצב - ג'יפ עם קפיצים נתונים, בולמים נתונים ביד, עכשיו נשאר איך להתאים בינהם. תקרא בבקשה היטב, ושוב, ואם לא ברור תשאל שוב. אין צורך להרים את הג'יפ או להצליב שום דבר.
שים לב במיוחד לתובנה שכתובה בהתחלה לגבי בולמי 12 אינץ'... הג'יפ שלך גבוה מאד לפי התמונות ויכול מאד להיות שאתה יכול להסתפק בחיתוך התושבות המקוריות על הסרן הקדמי וחיבור הקצה התחתון של הבולמים לסקידפלייט.
לגבי הסרן האחורי - אלו בולמים ארוכים מדי לסרן אחורי, אם אתה רוצה להתקין אותם לדעתי תגלה שאין מנוס מחיתוך בודי כמו עומר.
אחרי דיבור עם הכלב וג'ו הבנתי מה אני צריך לעשות.
נכון לעכשיו הרמתי את הסרן הקדמי עד שהקפיץ היה ישר לגמרי, יש תמונות, ומדדתי מה הגובה שהבמפסטופ צריך להיות בו. יצא לי 10 וחצי ס"מ, נגיד 11 בשביל העגול ובגלל שבכל זאת זה גומי.
אחרי שאני אבנה את התושבות החדשות לבמפסטופים הקדמיים אני אמדוד מה מרחק הסרן מהבמפסטופ וזה יהיה מהלך הסגירה שלי. על זה אני מוסיף עוד איזה חצי אינץ' על מנת שהבולם לא יהיה סגור עד הסוף, מודד מה אורך המגדלים וזהו.
אני חושב שעלולה להיות בעיה בפתיחה, הבולם אולי יהיה קצר מידי מקדימה. על מנת שלא להרוס את הבולם אני אבנה שרשרת הגבלת מהלך פתיחה שתגביל את המהלך חצי אינץ' לפני סוף הבולם. אם ההגבלה תהיה משמעותית אז אני אנסה לחפש בולם ארוך יותר לקדימה.
אגב, בגלל שאני חושש שהבולם יהיה קצר מידי אני משתמש בתושבות שיש על הסרן (הקדמי) בסרן האחורי אני ארתך תושבות חדשות.
כבר הפנמתי את הצורך בחיתוך הבודי בשביל המגדלים של הבולמים מאחור.
נבנו מגדלים לבולמים הקדמיים. מחר או מחרתיים אני מקווה להתקין ולצלם.
צריך רעיונות איך לבנות את המגדלים האחוריים, ללא ריתוך אלא עם חיבור ברגים בלבד.
מיכה, בולם עם מהלך 12 אינץ' מקדימה זה טוב מאד. סביר להניח שאתה לא צריך יותר. לי יש 14 אינץ' והם לא מנוצלים עד הסוף. אם בכל זאת תחליט (כהרגלך) להיות אובר-חוכם, אז יש לי זוג ראנצ'ו 9012 14 אינץ' נוספים במחסן.
מאחורה - לדעתי חירור הבודי בשביל בולמים ארוכים מדי זו טעות, אין מה לעשות עם מהלך כזה גדול מאחורה. ההבדל הוא שמאחורה הבולמים פנימיים יותר ולכן עבור מהלך נתון הם עובדים פחות. בולמים של 10 אינץ' על התושבות המקוריות יעבדו מצוין ולא יגבילו אותך לא בפתיחה ולא בסגירה.
לדעתי, כדאי לקחת בחשבון בזמן תכנון המתלים שככל שמהלך הסגירה גדול יותר, העלים יתעייפו מהר יותר.
נמרוד, יש לי בולמי 12" ועם זה צריך לחיות. אני לא אקנה בולמים חדשים כשיש לי את אלו.
בקשר ל12 מקדימה, לעומר היו 14 וכשפרקנו את הרכב שלו ראינו שהו הגיעו לסוף המהלך שלהם, עוד קצת והבוכנה הייתה יוצאת מהקצה של הבולם.
בהנחה והמדידות שלי היו נכונות (עקב אכילס אצלי) אז יש לי מקדימה לסגירה בסביבות ה8 ס"מ והשאר לפתיחה. בהתחשב בעובדה שאני מבזבז בערך 2 אינץ' על מרווח בטחון לבולם אז זה אומר שיש לי בערך 24-26 ס"מ של מהלך. 8 זה קצת פחות משליש. כלומר, שליש סגירה ו2 שליש פתיחה.
אגב, אני בטוח שאפשר להוציא יותר מהקפיצים האלה, כרגע זה לא עקרוני בשבילי להגיע לביצועי המקסימום. רק שיסע (טוב) ושלא ישבור שום דבר. לכן גם מרווחי הביטחון הגדולים על חשבון מהלך המתלה.
בקשר לבולמים האחורים, אני לא חושש מפתח בבודי. אני כמובן אנסה למזער אותו כמה שניתן וכנראה ארכיב מעיין כיפה עליו. חשבתי לבנות גשר שעליו הבולם ישב אבל זה נראה לי הרבה יותר מסובך.
הרעיון במגדלים האחוריים הוא להשתמש במיקום של התושבות המקוריות ולהאריך אותן במידה הנדרשת. מה שאני אעשה זה אחרי שאני אמדוד כמה מרחק אני צריך, אני אשתמש בפרופיל 40X40 או פרופיל U עבה יותר, מה שיותר יתאים, על מנת להאריך את התושבות. אני אקדח חורים במגדל שיתאימו לחורים של התושבות הקיימות. השאיפה היא שלא להשתמש בריתוך אלא בברגים בלבד.
חנן, אני לא מתיימר להבין בקפיצי עלים, אני מניח שמתלם יודעים מה שהם עושים.
אני חושב שבעל רכב חייב לדעת מה בעל מקצוע הולך לעשות לו ברכב, באופן כללי, ובפרט כשמדובר במתלים. יש לך כאן בסיס מידע טוב מאוד (מישהו אמר נמרוד?) בשביל לגשת ולבקש מערכת עם מפרט ידוע מראש: כמה עלים ומהי הגיאומטריה שלהם.
עד כמה שידוע לי הגיאומטריה לא השתנתה כי המרחק בין האוזן הקבועה בשלדה לסרן נשאר אותו מרחק.
לכן אין צורך במציאת נקודה חדשה למיקום הבולם אלא רק להגביה את הקיימת.
אין לי מושג מה הקשר בין התגובה שלי לתגובה שלך, ובכל מקרה יש כאן בריחה מהעניין המעשי שלשמו נפתח השרשור הזה. כמו שאני מבין העלים הם כבר עניין מוגמר, וכרגע אתה קובע לעצמך את המהלכים בעזרת מיקום הבולמים והבמפסטופ, ולכן הערתי את מה שהערתי.
מיכה לא הבנת את חנן. הוא מדבר על משהו שמחוץ להקשר הצר של הדיון הזה, ושאין לו קשר לייצרן הקפיץ. כדאי לך להנמיך את הבאמפסטופ ולהגביל את מהלך הסגירה יותר מהמקסימום האפשרי כדי להסתכן פחות עם אורך החיים של הקפיץ. קביעת הבאמפסטופ זה אתה, לא המתלם.
ואין מצב שבג'יפ של עומר מקדימה נוצל מהלך מלא של בולם 14 אינץ'. אם הוא נפתח עד הסוף זה אומר שבסגירה היה לו עודף והיה אפשר לקרב עוד קצת את התושבות (מגדל נמוך יותר).
נימרוד, אני יכול להגיד לך שמתוך 14 אינץ' מהלך בולם ניצלתי מקדימה 13 בשקט.
מאחורה הייתי יכול להסתפק בשקט בבולם 12.
עומר
מה קרה שהתעוררת? בוקר בטקסס?
חזרתי מהג'אנק יארד עם כמה קפיצים וחלק מערכה לגז. מחר יהיו עידכונים מדוייקים בפורום הכותבים.
אכן לא הבנתי את חנן, תודה נמרוד על ההסבר.
חנן אתה צודק, אני מאוד מעוניין לדעת מה הולך להיות מותקן אצלי ברכב ומה ההשלכות.
במקרה הספציפי הזה "התגלצ'תי" על הנסיון של עומר והסט שלו. מבחינתי הרכב היה אמור להיות העתק כמעט זהה מבחינת המתלים. מה שטוב לכלבים כנראה טוב גם ללטאות :-D
אגב, מה שמעניין זה שבהתחלה ברוך ואני חשבנו על מיקום בולמים ככה שזה יהיה 13 סגירה ו17 פתיחה.
אני שמח שמדדתי את הסגירה כי אחרת הייתי "מבזבז" מהלך בולם.
4 קבצים מצורפים
כמו שהבטחתי, תמונות.
לצערי האיכות לא יצאה טובה. ביום שלישי אני אצלם שוב. מקווה שיצא טוב יותר.
הבולמים ה#$%#^# האלה לוקח שנה לדחוס אותם.
השתמשתי בבורג 12.5 מ"מ בתושבת על הסרן, זה מספיק? העין גומי בבולם היא בקוטר 15מ"מ +-.
בחלק העליון השתמשתי ב15.5 מ"מ GRADE 8. נכון, אוברקיל אבל נותן לי הרגשה טובה. ראיתי כבר כל מיני תושבות בולמים שנשברו.
כמובן איך אפשר בלי תמונה של הג'יפ. שימו לב לספוגים בכלוב. למרות שזה נראה ענקי זה לא מגביל כלל.
יפה מאד. תבדוק טוב שאין מגע בין הצמיג לראש הבולם/מגדל בהצלבה מלאה תחת עומסים - כלומר בשטח, לא על מלגזה או רמפה. על פי התמונה הזאת והנסיון שלי, יתכן שיהיה:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=2809
What Nimrod said,
the tower needs to be bent inboard