הגבהה לגראנד צ'רוקי - עצות וחות דעת.
אני בבעיה, בגראנד שלי מותקנים קפיצים של KING "2 במקור, שדי סיפקו אותי מבחינת הגובה, הנוחות, אך לאחר שנה הם החלו לשקוע וממצב של "2 מאחור ו כ "1.5 מקדימה, הגיעו כיום ל"1 מאחור ופחות מאינץ' מקדימה, כמעט למצב המקורי לפני השינוי, ומה שמטריד אותי יותר שהם ימשיכו לשקוע ולקרוס, ואז אני בבעית אחריות. (לא בטוח שכעת אוכל לממש אחריות, אני מנסה.)
חשוב להדגיש שהרכב הוא בפירוש רכב ליום יום שגם משמש את מישפחתי, וכמובן רכב טיולים לא במובן הקשה ביותר אלא בינוני+ ולפעמים קצת יותר, וחשובה לי התנהגות הכביש שלו והבטיחות.
מה שיש היום בנוסף לאותם קפיצים, סט בולמי קוני טובים ונוחים אך עם בעית התאמת אורך לרכב זה, לא קיימים ארוכים אצל קוני.
בולם הגה משופר ראנצ'ו.
לידיעתכם בגראנד יש 4 קפיצי ספירלות, מוטות מייצבים קדימה ומאחור, ובאמפ סטופ שמגבילים מהלכי מיתלה.
התוכנית שלי ופה אני צריך את עזרתכם, במיגבלות המוצרים שנמכרים בארץ לרכב שלי אני נאלץ לאלתר, הכי טוב שיש זה קיט "3.5 של רוביקון אקספרס, מעניק נוחות, מהלכי מתלה יפים וכו'
אך אין להשיגו, ולהביא מחו"ל מסובך כבד יקר, וכן.. יש שביתות...
מה שכן יש - OME , סט קפיצים של "2 שניסיתי בעבר והיו קטסטרופה, קרסו מיד, הגביהו קדימה יותר מאינץ מאשר מאחור בקיצור נפילה.
קיט "3 של פרוקומפ - בארה"ב מזהירים ממנו וממליצים להתרחק ככל האפשר.
טאפ דוג - "2 סט קפיצים - פוחד ממנו, לאף אחד בעולם אין נסיון איתו על גראנד.
נשארתי עם האלטרנטיבה של ראנצ'ו 4 קפיצים "3 שחוות הדעת עליהם בארה"ב לא רעות אך מגביהים בפועל כ "2.5.
אופציה אחרונה - 2 קפיצים קדמיים "3 ראנצ'ו, ובתור אחוריים להרכיב את הקדמיים המקוריים הישנים שלי שאמורים לתת 3-"3.5
כיוון שאני עולה מ"2 אני אאלץ להחליף גם את הזרועות לארוכות יותר בכדי לשמור את זוויות הקסטר, כאן אולי אקח את הזרועות של פרוקומפ.
כמו כן אצטרך לטפל במוטות המייצבים שגם כרגע הם די "לחוצים" וחשבתי במקום להאריכם להזמין מחו"ל סט של KEVIN'S בעלי כיוונון וניתוק קל (ע"י הברגות כפולות) ניתן בסיבוב להאריכם מעל 10 ס"מ בהתאם לאופי הנסיעה, או לנתקם בשטח בקלות.
בולמים - היחידים הטובים באורכים הללו - אולד מן, בילשטיין, פרוקומפ MX6 שלמרות השם נחשבים לטובים וחדשים. או לקחת מה שהאמריקאים לוקחים - DUETSCH אך לא נראה לי שהם קיימים בארץ.
החסרתי משהו?
הערות, הארות, עצות יתקבלו בברכה.
רמי.