חוזר: בעייה אינצ'ית חמורה
אין הבדל, אינץ' זה אינץ' זה 25.4 מ"מ.
אכן, מקור יודע דבר (!?!) סיפר לג'ו שיש הבדל בין השניים.
משמע, קיימים שניים (אינץ' ישראלי ואמריקאי) רק שאין לנו מושג מה ההבדל בינהם.
אולי מישהו לא לקח את התרופות שלו?
I have nothing to do with above acusations
being in the business of knowing how long something is, exactly, an inch is an inch in Israel.
אני יודע מה מציק לך (חוץ מהפרעושים שהכלב הביא איתו מישראל. ים תיכוניים, עמידים במיוחד). נושא ה"צול" - למה בארץ אנחנו קוראים צינור "צול ורבע" למשהו שהקוטר שלו הוא 42.7 מ"מ, או "צול וחצי" לצינור בקוטר 48.3 מ"מ?
Quote:
being in the business of knowing how long something is
you dont want to go there...
while the TZOL biz confuses the shit out of me , it has nothing to do with it(this subject),
and dont even get me started on the fact that pipe is measured ID vs Tube that is measured OD
But let's clear the air
Is there such a thing as a metric PIPE
keep in mind that pipe is different then a tube
(Dom is a tube)
schedule 40/80 is a pipe
אינץ ישראלי זה בוקסה 9/16 ולוקחים בוקסה 14
אינץ ישראלי זה בוקסה 11 ולוקחים 7/16
ב 13 = 1/2 בכלל חגיגה
ב 5/8 עוד לא המציאו את המידה הישראלית
ב 19/32 כולם היו מתבלבלים :?:
וכך אפשר להמשיך
ולהמשיך
יש פתרון להפרשי המידות לפחות בארץ זה הצליח לי
יום אחד לא היה יותר במוסך מידות אינציות אין אין
צריך היה אישור מיוחד לקבל את הארגז האינצי .
תאמין לי גו צודק .:mrgreen:
איציק
אני חושב שהשאלה קשורה לקוטר צינורות סקדיואל (אולי גם לאחרים).
שקלתי להביא מכופפת מחו"ל. עם שערי הדולר שצונחים והמבצעים שיש בארה"ב (מכופפת משיכה ב300 דולר בערך של PRO-TOOLS) והעובדה שכנראה יש לי אפשרות להביא את זה בעלות יחסית נמוכה, שאלתי את ג'ו אם אפשר להשיג באקטים מלימטריים ולא אינצ'יים. כי לפי מה שהסבירו לי, ובהחלט יכול להיות שאני טועה או שלא הבנתי נכון, למה שאנחנו קוראים פה בעגה המקומית אינץ' ורבע זה לא באמת אינץ' ורבע אלא קוטר נמוך יותר. ככה שאם אני מביא מכופפת שהבאקט שלה הוא אינץ' ורבע, לא יהיו לי צינורות (TUBE) מתאימים לכופף.
אינץ' זה אינץ', אין שום הבדל. ההבדל הוא בעגה המקומית לצנרת לדעתי.
באמת אתם מתכוונים למה שאתם שואלים???
רגע, מטר בארץ זה 100 ס"מ או 97.123456789 ס"מ??
כשאתה קורא פה בפורום צינור צול ורבע סקדיול 40 אתה יודע שמתכוונים לצינור בקוטר חיצוני 42.2 מ"מ ועובי דופן 3.6 מ"מ, זה בדיוק אותו סקדיול שלכם באמריקה, אותם טבלאות ואותם צינורות.
pipe/tube אין בעברית הפרדה וזה גם חלק מהצרות.
נמרוד אתה יכול להסביר בבקשה מה האבדל בין tube לpipe
****** לא יודע - לא עונה *******
זה אותו דבר, צורה גלילית ארוכה... pipe משמש באופן מסורתי לתיאור צינורות שתפקידם להוביל נוזלים/גזים/ביוב וכן הלאה, tube משמש באופן מסורתי כשם לצינורות שמשמשים לקונסטרוקציה - למבנה. בעברית אפשר לכנות כזה דבר "צינור מבני". זה סמנטיקה.
אז זהו שלא נמרוד.
לפחות לא לפי מה שהבנתי מג'ו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
. כי לפי מה שהסבירו לי, ובהחלט יכול להיות שאני טועה או שלא הבנתי נכון, למה שאנחנו קוראים פה בעגה המקומית אינץ' ורבע זה לא באמת אינץ' ורבע אלא קוטר נמוך יותר. ככה שאם אני מביא מכופפת שהבאקט שלה הוא אינץ' ורבע, לא יהיו לי צינורות (TUBE) מתאימים לכופף.
.
באמריקה לא משתמשים בצינורות סקדיול למבנים, אלא רק בDOM. אתה צריך באקטים מילימטריים- הזמנה מיוחדת. (אין באקטים לסקדיול 40, רק במידות אינצ'יות "אמיתיות" לDOM )
אסף.
http://www.pro-tools.com/105K_info.htm
אסף, על מה אתה מדבר?
הכלי הזה הוא בין הנמכרים ביותר בארה"ב למטרה של בניית רכבים בבית (קשתות, כלובים, באגי U NAME ITׂ )
יש "באקטים" לDOM, יש לסקדיול, אין למידות מילימטריות, למה?
כי אין צינורות בעלי קוטר מילימטרי.
צינורות מבניים כמובן.
Pipe and tube are bacsicly the same thing, both are (traditionaly) designed to carry liquids or gases, yet pipe is not regarded as a structural material.
At least in the US the difference is as follows:
When one shops for a 1" pipe he will get a pipe that is 1" on the inside, so if that pipe has 1/8 wall, the outside diameter will be 1.25 inch
Tube on the other hand goes by the outside diameter, if I ask for 1/2" copper tubing thats what I'll get, a tube that is 1/2 on the outside, side wall non withstanding, the internal diameter of the tube will allway depend on wall thickness, same with DOM and HERW
they come in different wall thickness (0.125,0.250 ect)
yet the outside diameter will allways be the same.
מזכיר את הדיאלוג הבלתי נשכח:
ציטוט:
?You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris
?They don't call it a Quarter Pounder with Cheese
No, man, they got the metric system, they don't know what the fuck a quarter pounder is
?What do they call it
they call it a royal with cheese
אינץ' זה אינץ', אבל להשיג צינור DOM בארץ זה כמו לקנות שקדי מרק בארה"ב. הסקדיול הוא אותו סקדיול בדיוק, הם לא משתמשים בהם לבנות רכבים. ויש אצלנו צינורות מבניים מאיכות גבוהה ביותר, מה שאנחנו קוראים ST37 וST52, במידות מילימטריות, שזה המקבילה של DOM. למעשה אלה הם צינורות DOM - Drawn on mandrel.
לפי מיטב ידיעתי, בצנרת אינטשית, הקוטר המצויין הוא הקוטר הפנימי, ההיסטורי.
היסטורי, כיוון שבמהלך השנים השתנה עובי הדופן כך שגם הקוטר הפנימי אינו מתאים למידה המוצהרת.