כבל "פלזמה" (דיינימה / ספקטרה)
אני כיום בא בעיקר מתחום השייט, אבל חייב לציין שעל היבשה אני כבר שנים נוהג רק על 4X4.
כיבואן ומבין עניין בנושא של כבלים וחבלים פנו אלי חברי פורום בנושא כבלי "פלזמה", והציעו שגם אכתוב כאן על נושא זה (אינני יודע מה מדיניות פורום זה על כתיבה "מסחרית", ועל כן אמנע ממנה):
"פלזמה" הוא אחד השמות המסחריים של כבלים וחבלים מהסוג המוכר בדרך-כלל תחת השמות דיינימה או ספקטרה. מדובר בחומרים חזקים וקלים מאד.
כבלים כאלה, שאינם מצופים, הם רגישים ביותר לסלעים וזיזים, ולכן לא מומלץ להשתמש בהם על כננות. מסיבה זאת, רצוי להשתמש בחבלים שיש להם ציפוי.
כמו כל דבר בעולם, איכות היא פונקציה של מחיר. המחיר של החבלים האלה אינו זול, אך ניתן להשיג חבל מצופה באיכות טובה במחיר "אנושי" עם התכונות הבאות:
בקוטר 8 מ"מ, כושר קריעה של 2,000 ק"ג, משקל ל-100 מטר של 4.2 ק"ג
בקוטר 10 מ"מ, כושר קריעה של 3,600 ק"ג, משקל ל-100 מטר של 6.51 ק"ג
בקוטר 12 מ"מ, כושר קריעה של 4,750 ק"ג, משקל ל-100 מטר של 8.32 ק"ג
חוזר: כבל "פלזמה" (דיינימה / ספקטרה)
ציטוט:
(אינני יודע מה מדיניות פורום זה על כתיבה "מסחרית", ועל כן אמנע ממנה):
לא עניין של מדיניות, עניין של גישה. הגישה שלך נראית לי מצוינת. תרגיש חופשי לכתוב ולשתף אותנו בידע שלך, ואם אתה גם מרוויח משהו - לבריאות.
:D
לצורך השוואה, מה כושר הקריעה של כבל פלדה שמשמש בכננות 9000 ליב' שרובנו משתמשים ?
גם מחירים אתה בהחלט מוזמן לפרסם כדי שנדע במה מדובר בצד הזה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אייל
גם מחירים אתה בהחלט מוזמן לפרסם כדי שנדע במה מדובר בצד הזה...
בקישור המצ"ב יש את כל המידע (כולל מחירים):
http://www.novamarine.co.il/advanced...ywords=dynamic
בדף מידע של כל מוצר יש מפרט טכני (ב-PDF).
כמו שכתבתי קודם, יש ליצרן Liros מוצרים חזקים יותר, אך גם יקרים הרבה יותר, ונראה לנו שהמוצר הזה נותן תמורה טובה למחיר עבור חבל "פלזמה" (=דיינימה או ספקטרה) עם ציפוי של יצרן איכותי.
כמובן, החשיבות בשימוש בחבל/כבל מסוג זה היא שבניגוד לכבל פלדה הוא אינו מוציא קצוות חדים וגם אינו מצליף כאשר הוא מתנתק או נקרע!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
לצורך השוואה, מה כושר הקריעה של כבל פלדה שמשמש בכננות 9000 ליב' שרובנו משתמשים ?
הכבל הנפוץ בכננות הוא בקוטר 5/16 (8 מ"מ) וחוזק הקריעה שלו הוא בסביבות 8000-9000 ליברות- 4-4.5 טון. בדיוק המספר שכתוב על הכננת. הכבל הוא למעשה המגדיר של העומס המותר על הכננת.
דיון מלפני חצי שנה על כבל כננת סינטטי של צוות פוליבה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=11365
ראיתי בקישור כבל שנקרא רגאטה 2000 שנראה לי חזק מאד יחסית לקוטר שלו - 6 טון ל10 מ"
ו- 8.8 טון ל12 מ"מ.
איפה רואים/מוצאים/קונים, וכמה עולה?
יש חנות, מחסן או לפחות טלפון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
ראיתי בקישור כבל שנקרא רגאטה 2000 שנראה לי חזק מאד יחסית לקוטר שלו - 6 טון ל10 מ"
ו- 8.8 טון ל12 מ"מ.
איפה רואים/מוצאים/קונים, וכמה עולה?
יש חנות, מחסן או לפחות טלפון?
את הכבל הזה אפשר למצוא, לראות כמה הוא עולה ולהשיג כאן:
http://www.novamarine.co.il/advanced...ywords=regatta
בדף מידע של כל מוצר יש מפרט טכני (ב-PDF).
כמו שציינתי, לחוזק הגבוה יותר יש מחיר, וקיימת האופציה של הכבל שהצעתי במחיר נמוך יותר, אך עדיין כוחו במותניו:
http://www.novamarine.co.il/advanced...ywords=dynamic
היום לאחר(ביקור) שיחה עם ניסים שהוא " בעל הבית של נובה מרין" הנ"ל הסכים לתת הנחה של 10%
במידה וקונים 100 מטר (אין בעייה לצרף מס' קונים לפי גדלים שונים ) ראיתי את כבלי הספקרה
והאמת נראה מצויין הכבל מצופה (הגנה ) קל מאוד וישנם מס' קטרים עם עומסי קריעה שונים
אבל לזה יש צורך להכנס לאתר שלהם
כמו כן דברתי איתו(ניסים) שיארגן סיומת של לולאה בסיום הכבל למרות שבאתר ישנם הוראות כיצד ניתן לעשות את זה לבד - מדהים
בקיצור 30 מטר של כבל 10 מ"מ עם עומס קריעה של 3600 טון - בערך 8500 ליברות עלות 750 ש"ח לפני הנחה קבוצתית 10%
30 מטר של 12 מ"מ כושר קריעה כ 4700 ק"ג עולים כ32 ש"ח למטר
אם ישנם חברה המעונינים בכבל כזה (בקרו באתר -שווה) תרשמו פה בשרשור ונארגן קניה קבוצתית
כמו שאמרתי אין בעייה שאחד יקנה כבל של 10 מ"מ ואחר יקנה כבל של 12 מ"מ ושלישי יקנה כבל של 8 מ"מ - לכולם תהיה הנחה של 10%
תודה
אבי
*** הערת מערכת: את הקנייה הקבוצתית תעשו בבקשה בשרשור נפרד.
בואו נשאיר את השרשור הזה לדיון טכני על הכבלים, חוזק, שימושיות וכו' ***
אני מראש אומר שאני לא רוצה לפגוע לדוד בפרנסה
לענייננו
הכבלים שאנחנו משתמשים בהם חזקים בלמעלה מ50 אחוז מכבל פלדה באותו המשקל ושוקלים כמעט עשירית לאותו האורך
מה שכן כבל כזה עם ייעוד לכננת (שיווק רבותיי שיווק) עולה בארץ סכומים אסטרונומיים ולכן שווה לשקול את ההצעה הנ"ל אבל ללכת על החזק ביותר בתחום הזול
קחו בחשבון שאי אפשר להשתמש במובל כבל רגיל (גלגלות ) וגם לא בהווס הרגיל (מפלדה) אלא צריך להחליף לאלומיניום
מעבר לזה מי שיעבוד עם הכסל הזה לא יבין איך אפשר אחרת :D
מה עם עמידות בחום ?
נאמר חום מנוע ?
אני שואל מתוך כוונה להוציא כננת מתוך מרכז הרכב , במקביל לגיר ולכיוון הפרונט , מה שאומר שהוא יהיה צמוד לגיר והמנוע ויספוג את החום שלהם (כמובן דרך צינור מתכת אבל עדיין...)
אני מעונין בכבל רגאטה 2000 עובי 12 מ"מ(8.8 טון חוזק קריעה) באורך של 30 מטר.