שלום חברים
מישהוא יודע מאיזה עובי פח בונים בדרך כלל קמין עצים ?
תודה.
Printable View
שלום חברים
מישהוא יודע מאיזה עובי פח בונים בדרך כלל קמין עצים ?
תודה.
כמה שיותר עבה יותר טוב.
קמינים טובים עשויים יצקת ברזל בעובי דופן 6-10 מ"מ, מסת הברזל מאיטה את שינויי הטמפרטורה במהלך העבודה ומשמשת מאגר תרמי שמקרין חום הרבה לאחר כיבוי התנור. החלקים מחוברים בברגים ובפינים ולא מרותכים כדי שכל העסק יוכל להתפשט ולהתכווץ. לשליטה טובה בבעירה רצוי שהקמין יהיה אטום ככל האפשר. בניית קמינים זו תורה שלמה וישנם תנורים בעלי יעילות ויכולת וויסות גבוהות מאד.
תסתכל פה http://www.vermontcastings.com/conte...fm?category=16
בקבצי המפרטים של הקמינים צוכל לראות איך הם בנויים.
ארז
ראיתי שיטה שבה בונים קמין עם דפנות כפולות. אולי ישתלם לך יותר מאשר ממתכת עבה מאוד.
תגיד אתה עושה צחוק?ציטוט:
נכתב במקור על ידי erezjack
.וכיצד זה מתחבר עם השורה העליונה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי erezjack
קמין ברזל הוא חתיכת ארגז פלדה אטום לחלוטין, וזה כולל אטמים בין הדלתות למשקופים.
ידידי האלתי,
כאשר אתה עובר במרכז, תקפוץ לראות קמין מבניה עצמית שעובד בביתי מדי יום. זה כולל הרצאה טרמודינמית של 1/2 שעה, הרצאה על הכנת העץ לחורף 1/4 שעה. התנסות בניקוי אפר, פיצול גזעים, ובנית מערומים, 1 שעה.
קיד.
המלצה, אם כבר בונים, תבנו לכם כזה עם אפשרות לעשן בשר וכדומה.
אני בניתי מעשנה בחצר ועכשיו עובד על מעשנה גדולה יותר בעישון קר (סגנון טקסס)
אתה מתכוון שאתה תעבוד ואני אשב עם כוס תה ואסתכל נכון ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי קיד
מיכה תודה אבל אני לא בעניין של הכנת אוכל המקסימום שאני יודע להכין זה חביתה.
להתראות.
וקר טוב
לא יודע איזה קמין אתה רוצה לבנות ... אבל במידה ואתה בונה קמין רגיל...אז תשתמש ב 5 מ"מ או 4 מ"מ.
קיד,
תנור עצים מסורתי עשוי לוחות נפרדים עם שוליים שמיועדים ליצור אטימה בין החלקים בעת ההרכבה, בנוסף, התפרים נאטמים עם מלט מיוחד עמיד חום, או בעזרת אטמים עשויים חבל סיבי זכוכית. המהדרים גם יוצקים מלט שמוט בקרקעית התנור.
תנור עץ חשוף לשינויי טמפרטורה קיצוניים והשיטה הזו מאפשרת לחלקים להתפשט ולהתכווץ בלי להתעוות או להשבר.
תנורים טובים כוללים דופן אחורית נוספת עם מעברי אויר ודמפר שמאפשר לכוון את תנועת האויר ישירות לארובה או דרך החלל שנוצר בין הדפנות לשריפה איטית יותר ולניצול משופר של החום. יש אפילו מן דלתית על פתח כניסת האויר לתנור שנפתחת ונסגרת בעזרת תרמוקפל לשמירה על טמפ' בעירה יציבה.
ארז
http://imgsrv.pic4u.co.il/1b0b8b7ec8...5b0020000.aspx
שלום רב
קבלו עוד רעיון לבניית קמין
הפכתי את קמין הנפט ,לקמין עצים ,טוב מהמם,והכי חשוב מחמם
לפרטים 052-8698036
DANI1
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...action=GALLERY
שכחתי לצרף תמונות
DANI1
את שלי בניתי מדוד מיים ביתי (בויילר).
הפלנג' של הגוף חימום הפך לפתח לארובה.
עובד נהדר כבר כמה חורפים.
כאמור בתגובה הקודמת- דוד מים, קמין פנטסטי, לא הרבה עבודה וגם נראה טוב. יחמם גם את לילות החורף באילת...
אסף.
הי קיד
אשמח לבוא להרצאה בנושא. אני קיבלתי מתנה אח בבית החדש שלי, ואני אשמח ללמוד את הנושא.
איך ניתן ליצור קשר?
תודה
יובל
054-5463320
שלום לכולם,
גם אני, מפשוטי העם, חביב הקמין מדוד השמש.
זול לייצור, מתחמם מהר מאוד- תוך דקות כבר החדר חם.
ראו תמונה:
רגל מצינור 6", על צלחת של דיסקוס,
ידית הדלת עשויה מידית של מסורית( בעבר השתמשתי בידית של ריתוך,פשוט לא מצאתי הפעם),
פלטה שטוחה למעלה, שהייתה פעם מכסה של דוד דישון, משמשת לחימום קומקום מים או קליית ערמונים,
קיר אחורי מצופה לבני שמוט- להחזרה יעילה של החום הנפלט מאחור.
בעבר אפילו חיממנו את המים בבית בעזרת התנור-ייצרנו סבך צינורות בתוך התנור, אבל המים הפכו לקיטור מהר מאוד והצינורות נסתמו מאבן מים אז זרקנו את המערכת החוצה.
חיסרון עיקרי: צריך להחליף את הדוד כל 5 שנים בערך- תלוי במצבו ביום הייצור, הרי הם אף פעם לא חדשים לגמרי, אף אחד לא זורק דוד תקין.
מצד שני אולי זה יתרון- כך מתחדשים כל פעם בחדש.
בהצלחה.
מוטי
מה ההגיון בקמין עץ בארץ ישראל? אני שואל כי אני לא מבין למרות שאני גר במקום שבו זה די פופלרי (טבעון). דווקא את האנשים פה שעושים את זה כאילו מתוך אידיאולוגיה, אני הכי פחות מבין. האם זו אפילו שיטת חימום כלכלית? הרי אין פה ממש עצים בישראל, מאיפה הבולים מגיעים?
נמרוד
תנור עץ טוב זה גם חם וגם כיף לנשמה
הבולים מגיעים מהפרדסים, מהים, או מקנייה מכאלה שגודעים עצים ופרדסים. יש מספיק. אין כמו הריח, והחום, והמרק והערמונים שעושים עליו...
לגבי השיטה - גם אני חסיד הבוילרים, עברתי שלושה כאלה והם חלק בלתי נפרד מחוויות הילדות שלי. מוטי, הקטע עם הדיסקוס ודוד הדישון קלסי, ביצוע יפה - איפוא מגירת האפר?
מצערת עושים על צינור היניקה בחיבור לארובה, מאוד פשוט. המהדרין עושים כל מיני שכלולים לתוך הארובה עצמה וכו'.
לא לשכוח לשים רשת ציפורים בקצה הארובה...
זה שזה נחמד והכל אני לא מתווכח. השאלה אמיתית - מאיפה מגיעים העצים וכמה הם עולים? "מהים" זה לא תשובה רצינית. למיטב ידיעתי אין בארץ תעשיה של עץ להסקה, לפחות לא חוקית.
עצים מגיעים מהסביבה...
ולא בציניות בכלל.
כל מי שמכיר אותי יודע כבר לקרוא לי על כל עץ שנפל או שרוצים להוריד.
בסביבה שלי יש הרבה בתים פרטיים והרבה עצים שלא רוצים בהם יותר.
פה ושם רואים בערמות גזם גזעים שגננים הורידו, גם אותם אוספים על הדרך.
יש מטע פקאנים די זקן שכל שנה בערך נופל שם איזה עץ בחורף, הבעלים קורא לי ואני בא ולוקח.
אני מחמם כבר שנה שלישית עם עצים, בית קטן יחסית (60 מ"ר)
משתמש כל חורף ב4-5 קוב של עץ
תפתח "לוח פוקוס" בעמודים האחרונים ותשנה את ידיעתך :)
יש לפחות בית עסק אחד שאני מכיר שמייצר ומוכר רהיטים מעץ מלא ואת כל השאריות
והענפים הקטנים יותר מוכר כעץ להסקה (קטנים = גזעים מתחת לקוטר 40 ס"מ).
חוקיים לחלוטין עם רשיונות, קבלות וחשבוניות
חבר'ה נחמדים, סחורה איכותית מאוד!
באים, פורקים, מחייכים והולכים.
את ההשלמות שאני צריך אני קונה מהם.
יש לך סימוכין אמיתי לעניין הזה?
איתי
הנה אחד המאמרים, אין לי מכאן גישה למאמר המלא המלא אבל התקציר מספק:
http://pediatrics.aappublications.or...tract/75/3/587
או כאן:
http://www.disability.vic.gov.au/dso...s?OpenDocument
או מאמר מתוך BMJ, קובץ PDF מצורף.
קמין דולף, עץ ישן או ספוג בכימיקלים/מיים, ארובה סתומה או בנויה לא נכון ועוד ועוד. גם אם עשיתם הכל נכון והעשן/גזים בתוך הביית מינימלים, השכנים שלכם עדיין יסבלו.