חוזר: כתבה בהתהוות-שיפוץ מנוע ועוד
דרור ,
מי רץ הלוואי וזה היה רץ זה הולך:)
נושא ההסברים הטכניים תהיה כתבה בסיום מפורטת ומגובשת
בנתיים אני זורק תמונות מערב אתכם בדרך ומשתדל בין העבודה ,לסוף שנה ,לריצות ,למשפחה ,
למאהבת ,אופסס לגיפ לתת אינפורמציה ככל יכולתי,
אז היו סבלניים עימי,שאלותיכם חשובות לי כי אני למד יחד עימכם על הדרך ומציק לכל בעלי המקצוע שלי בשאלות אלו,(הזהרתי אותם מראש)
תודה
חוזר: כתבה בהתהוות-שיפוץ מנוע ועוד
אוקיי
היום פירקנו את הבודי וכל מה שהיה קשור בין הבודי לשילדה...
מחר ננסה להרים את הבודי...
ונמשיך את הפירוק...עד לבורג האחרון....
או עד שמאיר יגיד שיש לו מספיק חלקי חילוף בארגז....
מאיר כבר יעלה תמונות אני לא מצליח ...
חוזר: פרויקט בתהליך:שיפוץ+שדרוג מנוע 4.0L של סופה
http://www.jeeptrip.com/albums/cd8y9e5m-2.jpg
חדשות מהשפם:
במסגרת תיבת ההפתעות צנרת הברקס מחוזקת לשילדה על ידי ברגי איסכורית
מעניין לא??
זה מאד מאד מענין
באחד המפגשים שלנו בשטח ( לפני כמה שנים בדרום )
מאיר אמרתי לך !! :evil:
איציק
ערב טוב וחג שמח
זה לי אישית הפעם השניה שאני עובד על הסופה של מאיר.../לא יודע מי ביצע את כל העבודות על הרכב בעברו הרחוק.../אבל בגדול נראה לי שכל מי שביצע עבודה כלשהי למאיר אינו בעל מקצוע /זה פשוט לא יאומן.../התושבת שמחזיקה את הידית כוח ...תפוסה על אום אחד.../מקומות אחרים במקום 4 ברגים משתמשים רק ב 2 ברגים...זה מספיק חזק.../מקומות שיש בורג מסוג מסויים...משתמשים בברוג איסכורית (קודח)/הבודי כולו הורכב עקום.../לא רק עקום ...אלא שמי שעשה את זה גם התעצל .../ובמקום ליישר את החורים למקומות הנכונים/יותר קל היה לחתוך ולהדיל את החור שיתאים.../הריתוחים הם כמו קקה של ציפורים.../הכלוב התהפכות לא שווה אפילו את הברזל שלו.../פשוט לא יאומן.../לקחים כסף ...ועובדים על הלקוח בעינים/מקווה שזהו מקרה בודד... ולא משהו גורף אצל כלם/גילוי נאות.../איני מכונאי.../איני מהנדס.../ואיני מבין גדול במפלצות..../אך דבר אחד בטוח..../שאני עושה למישהו עבודה ...אני עושה אותה כמו שצריך.../לא מחפף... לא מכופף קצוות... /אישית אני מעדיף להגיד לא יודע ולא מסוגל לעשות.../מאשר לעשות לא נכון.../כל זה נכתב לא על מנת לפגוע .../אלה שנוכל כולנו ללמוד מה צריך להשגיח .../ולא זהו אינו העיסוק שלי...זו טובה אישית למאיר.../שיושב לי על הוריד כבר מעל שנה .../חברים שאתם מכניסים תאוטו לבעל מקצוע שימו לב למה שאתם מקבלים.../נכון לא כולם כאלה.../נראה לי שהפגוש האחורי שבנה כאן חבר פורום הוא המוצר היחידי שנבנה כמו שצריך.../תוך שימת דגש לפרטים הקטנים...
חג שמח לכולם
מאיר מקווה שלא מכניס אותך לדיכאון...
(אבו איש יקר, כשרונך הפיוטי אינו צריך הקדמה. אבל הפורמט השירי לא מתאים אסטטית לפורום הזה, ולכן כדאי להבא לצמצם בשורות. הפעם עשינו את העבודה בשבילך, נכון זה לא מושלם אבל זו פשרה טובה. בכבוד רב, מערכת האתר)
אוקי חברים הבודי והשילדה עשו היום ספרייטניג לזמן קצוב וכל אחד מונח במקום אחר תהליך ההפרדה לקח זמן אבל בסוף היום יש בודי על סטנד ויש שילדה וגלגלים
מאיר ימשיך את הסיפור של היום ואת התמונות הוא ישים
מאיר, החורים האובליים בנקודות ריתום של הבודי לשלדה לא בהכרח נובעות מנסיון להתאמת חורים אלא יכול להיות שזה נובע משחיקה טבעית. אצלי בשלדה היו כאלה סטיות שהחלטתי לבנות תושבות חדשות דנדשות. מה שאני מציע לך לעשות. את התושבות שלי הגדלתי בצורה די משמעותית ואצלך הייתי ממליץ על חיזוקים נוספים מאחר ויש לך בודי ליפט שדי מעוות את כל העסק.
דוגמא אתה יכול לראות פה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
מאיר, החורים האובליים בנקודות ריתום של הבודי לשלדה לא בהכרח נובעות מנסיון להתאמת חורים אלא יכול להיות שזה נובע משחיקה טבעית. אצלי בשלדה היו כאלה סטיות שהחלטתי לבנות תושבות חדשות דנדשות. מה שאני מציע לך לעשות. את התושבות שלי הגדלתי בצורה די משמעותית ואצלך הייתי ממליץ על חיזוקים נוספים מאחר ויש לך בודי ליפט שדי מעוות את כל העסק.
דוגמא אתה יכול לראות
פה
מיכה ידידי,
תודה אבל כמה טעויות קטנות בידך
החורים העגולים כפי שהם במקור הינם בסוף שילדת הסופה .
השחיקה הטיבעית שהינך מצביע עליה הינה שחיקה טבעית כאשר מפעילים מבער פלזמה כנגד מתכת אזי יש באמת שחיקה (תסתכל שוב בתמונות ותראה)
נושא הבודי ליפט אצלי נפתר סופית כאשר אבו שפם ביצע את פרוייקט הרוקר פאנלים ומאז ועד היום אין שחיקה טבעית או שלא טבעית כלל,
החלק האחורי קרי התושבות האחוריות יסולקו כליל ובמקומם יבואו תושבות חדשות אשר יועברו עם כל התהליך ללימוד עצמי ,
יום קשה עבר על כוחותינו עבדנו בפרך ,ז"א אבו עבד אני הבאתי כלים סחבתי ועוד כמה דברים קטנים כמו הר"מ
http://imgsrv.pic4u.co.il/6ed68bac4b...6b0030000.aspxשאבו לא יפסיק לעבוד עלי הוטלה המשימה הקשה
http://imgsrv.pic4u.co.il/6ed68b6e85...950030000.aspx
למרות האימונים המפרכים הצלחנו בסופו של דבר
ועכשיו רגע של למידה,שאתה מפרק את הבודי מהשילדה תמיד תזכור כי עיקר המשקל נמצא מאחור
הבודי כמעט ביצע הזדקרות בחלקיק שניה וכמעט ארע נזק משמעותי ,
תזכרו,לאבטח בעיקר את החלק האחורי שמניפים את הבודי ,היום בדיעבד הייתי מבצע ריתום פיזי של החלק הקידמי למנוע נידנוד של המרכבhttp://imgsrv.pic4u.co.il/6ed68b82e2...6c0020000.aspx
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
דוגמא אתה יכול לראות
פה
אהלן,
קודם כל מאיר תיקון את הטעות לגבי מיקום התושבות ואופן השחיקה, כל התושבות יוחלפו לחדשות עשויות 4 ממ
שים לב לתמונות ולאופן השחיקה בצד הנוסע, מצורפות 2 תמונות כולל הסברים, האם זו שחיקה טבעית או שחיקת מעשה ברנר או פלסמה כמו שמאיר הגדיר את זה???
2 קבצים מצורפים
אם ראיתם סימני סכינים או פלסמה/אציטילן אז מן הסתם זה חיתוך ולא שחיקה. אבל הראו לי בזמנו, כשאני הייתי צריך לסדר את הדברים האלה אצלי, תמונות דומות. אבל זה היה בארה"ב באיזורים שבהם מתכת נאכלת די בקלות בגלל תנאים אקלימיים.
בכל מקרה, מה שרציתי לומר זה שאל תטרחו לסדר את הישנות אלא תבנו חדשות. לוקח 3 דקות בדיוק אם יש לכם מכופפת פחים. בלי מכופפת פחים זה לוקח 2 דקות+הזמן נסיעה למכופפת :-D
חוזר: פרויקט בתהליך: שיפוץ+שדרוג מנוע 4.0L של סופה
אוקי זהו הכל ערום, ועכשיו מתחילים לנקות לסדר ולהחליף את הכל,
לגבי התושבת האחורית של הבודי (מתחת לדלת האחורית): יש למישהו רעיון יצירתי טוב לתושבת חדשה, משהו מצד לצד בצורה של L ???
רעיונות וצילומים יתקבלו בברכה.
לגבי התושבות של הבולמים הקדמיים:
עלה לי רעיון להכין תושבת בעלת אופציה ל 2 גדלים של בולמים, מה אתם חושבים זה ניתן או לא בה בחשבון בכלל???
התושבת קרסה ממזמן ,ביצענו אילתור שהפחית את הלחץ על ידי פיזורו על חלק מהתושבת הישנה ,הכנף וחיבור תמיכה מהכלוב ,
ידענו שזה לא שווה הרבה (למרות שהחזיק יפה)רק שהמרכב מחובר לא ניתן לבצע הרבה ,
עכשיו שהמרכב מפורק רואים את גודל ה"ברוך" (לא אין הכוונה לברוך הצפרדע:-P ) אלא גודל הצרה
http://img2.tapuz.co.il/forums/1_91285537.jpg
בתמונות מעל נראת התושבת האחורית שקרסה בברור
כאן תחתית הרכב לאחר שטיפה וניקוי מה מומלץ להתיז שכבת הגנה נוספת,
יש לציין כי אים ברוב המרכב פגיעות או חלודות
http://imgsrv.pic4u.co.il/6ed68b3100...d00030000.aspx
עוד תמונה שממחישה את הקריסה
http://imgsrv.pic4u.co.il/6ed68b0e3e...ac0030000.aspx
זה פשוט משחק חתול ועכבר .;)
הסופות האלה עוד לפני שנולדו כאשר( הברזל של השילדה היה פח גולמי ) לא עבור כל מיגון טיפול נגד חלודה .
עשו להם ( אצל היצרן ) חיזוקים \ חורים \ ועוד תעלולי מסגר מתחיל .
את הריתוכים מעולם לא מיגנו
את החלק הפנימי של הריתוכים ( גם היום לא ניתן למגן )
כל אחד מפרק \ מרתך \ מדביק \ מורח חומר פלאים וחושב שהוא נותן את התשובה .
הברזל הוא מכבר מזמן לא ברזל
הריתוך כבר מזמן לא ריתוך
הפח מעולם לא היה מחובר נכון ( כיוון זרימת מים וניקוז )
אז יש כאלה שכל כמה חודשים במקרה הטוב או כל כמה שנים במיקרה אחר אוהבים לפרק את הרכב שלהם ...
מתפתח שרשור כולל תמונות :lol: :lol:
מאיר אני נותן לך עוד שנתיים והכל יחזור על עצמו .
לא במקומות שעברו תיקון . ריתוך ועבודה מקצועית יחזיק .
זה יחזור בכל המקומות שעוד לא יצאה החלודה ( אבל היא שם תיהיה בטוח )
כמו שכתבתי אני יושב על הגדר מרשה לעצמי לשאול שאלות ( כמו השאלה על המנוע בעל הניקוסיל )
אין לי ספק שהתוצאה הסופית תיהיה יפה
יש לי ספק כמה זמן זה יחזיק .
כתחביב גם לי יש שגעונות מה שנכון שגעון זה דבר יקר .
מאיר רק תכתוב לטובת כל הקוראים שלא מבינים ( ויש כאלה ) שאתה פשוט אוהב את זה .
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
זה פשוט משחק חתול ועכבר .;)
הסופות האלה עוד לפני שנולדו כאשר( הברזל של השילדה היה פח גולמי ) לא עבור כל מיגון טיפול נגד חלודה .
מה חדש עם זה?
עשו להם ( אצל היצרן ) חיזוקים \ חורים \ ועוד תעלולי מסגר מתחיל .
את הריתוכים מעולם לא מיגנו
את החלק הפנימי של הריתוכים ( גם היום לא ניתן למגן )
כל אחד מפרק \ מרתך \ מדביק \ מורח חומר פלאים וחושב שהוא נותן את התשובה .
ברור כשמש
הברזל הוא מכבר מזמן לא ברזל
הריתוך כבר מזמן לא ריתוך אבו שפם הגדיר זאת "קקה של ציפורים"
הפח מעולם לא היה מחובר נכון ( כיוון זרימת מים וניקוז )
אז יש כאלה שכל כמה חודשים במקרה הטוב או כל כמה שנים במיקרה אחר אוהבים לפרק את הרכב שלהם ...
מתפתח שרשור כולל תמונות :lol: :lol:
אז זה טוב או לא?
מאיר אני נותן לך עוד שנתיים והכל יחזור על עצמו .
לא במקומות שעברו תיקון . ריתוך ועבודה מקצועית יחזיק .
זה יחזור בכל המקומות שעוד לא יצאה החלודה ( אבל היא שם תיהיה בטוח )
אז מה האופציות לחכות שנתיים שהרכב ירקב?
כמו שכתבתי אני יושב על הגדר מרשה לעצמי לשאול שאלותל שבת על הגדר זה הכי קל
( כמו השאלה על המנוע בעל הניקוסיל ) לא מבין בזה אתה בטח מבין יותר ממני
אין לי ספק שהתוצאה הסופית תיהיה יפה
יש לי ספק כמה זמן זה יחזיק .
כתחביב גם לי יש שגעונות מה שנכון שגעון זה דבר יקר .באמת......
מאיר רק תכתוב לטובת כל הקוראים שלא מבינים ( ויש כאלה ) שאתה פשוט אוהב את זה .
איציק
אני מת על זה ומודה בזה בראש חוצות,אצל אחד זו שריטה אצלי אני מניח שזה וואדי