חוזר: צ'רוקי לעומת דיסקברי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי amirke80
שלום.
לאחר 4 שנים נהדרות עם הסמוראי אני שוקל להחליף את הג'יפ ולשדרגו לג'יפ חזק ובייחוד נוח יותר.
אוסיף ואומר שאני נוסע הרבה במשך השבוע. כל יום ת"א-ירושלים-ת"א!! ולכן הסמו לא הכי נוח לעניין ואין מה לעשות... הגב מתחיל לתת אותותיו.
רציתי לשאול ולברר קצת על לנדרובר דיסקברי ועל ג'יפ צ'ירוקי.
מה עדיף מבין השניים (אם אשפר לעשות השוואה בניהם)?
עם דגש עם:
*צריכת דלק
צ'רוקי בנזין מול דיסקו בנזין - שניהם אוטומטיים, שניהם דלקוהוליסטים כבדים. 5 ק"מ/ליטר זו צריכה ממוצעת. בצ'רוקי אפשר להשיג קצת יותר ק"מ/ליטר אם מתאפקים לא ללחוץ. דיסקו-דיזל זו אלטרנטיבה נפוצה - יש אוטומטיים ויש ידניים, חסכוני יחסית. צ'רוקי דיזל - בודדים ונדירים בארץ.
*נוחות(חשוב)
דיסקברי נוח ומרווח הרבה יותר. המרווח הפנימי בצ'רוקי ממש קטן, ברמה של משפחתית קטנה. נוחות הנסיעה בשניהם טובה, בדיסקברי יותר.
*יכולת לשפר את הג'יפ, והקלות של מציאת שיפורים בשוק.
בשניהם - אין גבול. כעומק הכיס וחשבון הבנק.
*עלות תחזוקה שיטפת ללא תקלות לא צפויות
אני מנחש שצ'רוקי בנזין יהיה קצת יותר אמין וזול לתחזוקה מדיסקו-בנזין. את הצ'רוקי דיזל אני לא מכיר מספיק, והדיסקו-דיזל חסכוני בצריכת סולר אבל פחות אמין מדגם הבנזין.
*עלויות של חלקים במקרה של תקלות לא צפויות
בדרך כלל חלקי צ'רוקי זולים יותר, אבל לך תדע איזה מכלול יפיל אותך?
*ביטוח
איזו שנתון כבר לא עושה הרבה בעיות בדיסקברי? הבנתי שהשנתונים הראשונים עשו בעיות....
אומרים שה-TD5 ממודל 99' ועד 2003 הוא הדיסקו הכי אמין והכי מוצלח. לטעמי הוא רכב מדהים וכייפי ביותר, אבל יקר.
ואם יש עוד מידע חשוב אשמח לשמוע.
הדיסקברי גדול ונוח ונעים בהרבה מהצ'רוקי, ומתאים יותר לצרכי משפחה. לדעתי הצ'רוקי יהיה אמין יותר. עם שניהם תוכל להגיע רחוק מאוד בשיפורים וביכולות השטח, אבל בדגמי הבנזין אני חושש ששניהם פשוט לא מתאימים לנסיעות יומיומיות ארוכות בגלל צריכת הדלק הגבוהה.
תודה מראש על העזרה
תוספת למה שכבר נאמר ,
קצת מיספרים לגבי דיסקברי דיזל (לפחות מהנסיון שלנו):
דיסקברי אוטומטי מודל 95 5 דלתות ,260Kקמ, טופל בידי הבעלים הקודמים - ככה ככה ...
צריכת דלק 1:10 כל עוד לא נוסעים מעל 100 קמ"ש
ביטוח חובה + מקיף : בערך 6000 שח
אמינות - מאז שרכשנו אותו לפני שנה,
החלפתי : משאבת וואקום , כמה צינורות מים אכולים , שיפצתי תיבת הגה,
ציר מוצא גיר+ציר כניסה לטרנספר(טיפול מונע) ,קופלונג, גומיות של מיכל נוזל ברקס ועוד כמה דברים קטנים...
טיפולים קטנים , אם עושים לבד , עולים בערך 200-300 שח לטיפול.
אמיר.
דיסקברי דיזל ידני (TDI300) - צריכת דלק בנסיעות עירוניות בלבד עם מזגן (חם באפריקה...) 11 ק"מ/ליטר, ביחד עם נפח מיכל של 80 ליטר זה תענוג אמיתי. מצד שני הוא עגלה, די דומה לסמוראי ואולי אפילו נחות ממנו.
נוחות - מצויינת. לפעמים בכבישים מסויימים אפשר לקבל מחלת ים מהנדנודים בדומה לסיטרואן הישנות.
עלות תחזוקה ללא תקלות לא צפויות - בנתיים החלפתי רק רצועות מנוע. טיפול 10K לא מסובך.
תקלות לא צפויות - תלוי מאוד ברמת האחזקה של הרכב וגם קצת מזל. ההבדל מסמוראי הוא גדול - המכלולים רבים יותר (הגה כח) ומסובכים יותר (דיפרנציאל מרכזי בטרנספר).
המלצה שלי, חפש את שניהם, תוך כדי תעשה עליהם סיבובים להתרשמות וקח את זה שבמצב הכי טוב יחסית למחיר.
אה ולא לקנות 3 דלתות אפילו אם אתה שועל בודד - זה סתם עינוי.
בתור שועל בודד ובעל דיסקברי 3 דל' דיזל ידני בעבר רק דברים טובים יש לי לבגיד על הנבלה הזו.
צריכת דלק 1ל 11 ואפילו יותר (כמובן שהאוט' שותה יותר)
אוטו מפנק ובלי יותר מדי חשמל (כמו ב5דל')
התמורה הכי טובה לכסף.
גיר ידני יהייה לך קשה עד בלתי אפשרי למצוא בארץ (גם שלי התחיל בתור אוטו')
עם 120 ק"מ ביום רק דיזל!!! הבנזין יקרע אותך
טעות נפוצה של רבים וטובים.
צ'רוקי? או גראנד צ'רוקי?
הגראנד הוא המקביל לדיסקברי, ומרווח ונוח מאחיו הקטן.
120 ק"מ ביום = דיזל בלבד, או בנזין ידני קטן, ויטארה למשל. או להשאיר את הסמוראי שאתה אוהב לסופ"שים, ולקנות בנוסף רכב קטן וחסכוני בדלק (ידני בלבד - הרבה יותר חסכוני).
תודה רבה על המידע... לא ציפיתי לכזו מהירות של תשובות!!! תודה רבה...
נתחיל בבדיקות ובירורים ואולי יהיו עוד שאלות בהמשך.
תודה רבה לסוף שבוע נפלא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי grand
טעות נפוצה של רבים וטובים.
צ'רוקי? או גראנד צ'רוקי?
הגראנד הוא המקביל לדיסקברי, ומרווח ונוח מאחיו הקטן.
שמת לב לשאלה?
חלק מהתשובות שונות עבור צ'ירוקי או גראנד צ'ירוקי
סער
סער.
שמתי לב לשאלה.
ושמתי לב גם לתופעה שהרבה לא מבדילים בין צ'רוקי לגראנד. בשבילם אין הבדל כי על שניהם כתוב צ'רוקי.
מתכוונים לגראנד ושואלים על צ'רוקי ומקבלים תשובות בחלקן שגויות.
מבחינת מרחב מחייה בתוך הרכב הדיסקברי מרווח בהרבה.
בהרבה בחינות הרכב האלו דומים מאוד ומהרבה אחרים שונים מאוד, רק כמה נקודות...
1 אמינות, לדעתי אותו דבר,אם אנחנו מדברים על דגמי הבנזין,2 הרכבים לא כוכבים גדולים(בלשון המעטה).
2 שיפורים, השמים הם הגבול ב2 הרכבים, ההבדל הוא זמינות השיפורים בארץ, אין כמעט קיטים בארץ לגראנד.
2/א נעילות, במידה וקנית רכב עם דנה 44 מאחורה ,אתה תקוע רק עם אפשרות לשים נעילה אוטומטית שמתקתקת, באופן אישי אם הייתי כבר קונה רכב כמו גראנד/דיסקו הייתי רוצה שקט....
2/ב לדיסקברי יש ציריות מאוד חלשות קח בחשבון החלפת הציריות מתישהו למחוזקות(מאחורה, הקדמיות בסדר גמור,מחזיקות גם צמיגי 35" עם נעילה).
3 חלקי חילוף משומשים, לגראנד פשוט אין כמעט חלקים מפרוקים.
בסופו של יום 2 הרכבים נהדרים לשטח וניתן לשפר אותם לכל מטרה ולכל רמה שתרצה/תוכל ,ההחלטה היא עניין של טעם ולאן הלב יקח אותך.
בעיית האמינות של הדיסקברי מעיבה על כל היתרונות. אין מה לעשות ואין איך להתחמק מזה. אין לי ספק שהצ'רוקי/גראנד סטטיסטית אמינים יותר = זולים יותר לתחזוקה בממוצע ולאורך זמן. עכשיו זו נקודה שאפשר להמשיך להתווכח עליה כל היום וכל הלילה ולעולם לא נגיע להסכמה. אבל אני יודע שאמינות לקויה היא מה שמונע ממני לקנות לנדרובר. כי חוץ מזה יש לאוטו רק יתרונות.
הצ'רוקי מגניב כי זה אוטו עם מנוע שגדול עליו בשתי מידות. כי זה ג'יפ אמיתי כמו שאני מכיר ואוהב מבחינת כל המכלולים המכאניים. וזהו.
נמרוד, אני מבין שהיה בבעלותך ל"ר עם תשובה כזאת...
אולי רב סרן שמועתי?
רב-אלוף שמועתי.
אני לא אחד מאילו שצריך לדפוק את הראש בקיר כדי לדעת שזה כואב.
ובנימה רצינית - נניח שהיה לי נסיון עם לנדרובר אחד. זה עדיין היה נסיון עם רכב אחד, יחיד, לטוב או לרע. אתה בדיוק כמוני לומד מהנסיון של אחרים. ארז אמר לי פעם והרשה לי לצטט "אני לא מכיר דיסקברי TDI300 שלא עשה ראש מנוע". גם אם זה לא נכון ב100%, זו אמירה חזקה. אני לא מכיר אמירה כזאת על אף מכונית אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ארז
מבחינת מרחב מחייה בתוך הרכב הדיסקברי מרווח בהרבה.
בהרבה בחינות הרכב האלו דומים מאוד ומהרבה אחרים שונים מאוד, רק כמה נקודות...
1 אמינות, לדעתי אותו דבר,אם אנחנו מדברים על דגמי הבנזין,2 הרכבים לא כוכבים גדולים(בלשון המעטה).
2 שיפורים, השמים הם הגבול ב2 הרכבים, ההבדל הוא זמינות השיפורים בארץ, אין כמעט קיטים בארץ לגראנד.
2/א נעילות, במידה וקנית רכב עם דנה 44 מאחורה ,אתה תקוע רק עם אפשרות לשים נעילה אוטומטית שמתקתקת, באופן אישי אם הייתי כבר קונה רכב כמו גראנד/דיסקו הייתי רוצה שקט....
2/ב לדיסקברי יש ציריות מאוד חלשות קח בחשבון החלפת הציריות מתישהו למחוזקות(מאחורה, הקדמיות בסדר גמור,מחזיקות גם צמיגי 35" עם נעילה).
3 חלקי חילוף משומשים, לגראנד פשוט אין כמעט חלקים מפרוקים.
בסופו של יום 2 הרכבים נהדרים לשטח וניתן לשפר אותם לכל מטרה ולכל רמה שתרצה/תוכל ,ההחלטה היא עניין של טעם ולאן הלב יקח אותך.
ארז.
1 - אמינות. - נו באמת...
2. שיפורים? - נו באמת... עד 2.5" יש לכל היבואנים קיטים גם לגראנד. מעל 3" נדיר בארץ, אבל גם לדיסקו נדיר מעל 3" לא?
בכלל ניתן להגביה דיסקו מעל 4" ללא בעיות מיוחדות ובזול?
בכלל מה נותנת ההגבהה בדיסקו מבחינת שיפור מיתלים מעבר לגובה? וללא שימוש בדרופ-קיט.
יש מהלכי מיתלה מקדימה?
דווקא במיתלים הצ'רוקי/גראנד לוקח בגדול, המיגוון, היכולת לשפר בזול, לשלב חלקים מדגמים אחרים של ג'יפים, וגם בארץ נעשו פרויקטים יפים ע"י חברי הפורום.
ולהבדלים החשובים - המנוע!! איך אפשר להשוות בין מה שקוראים אותו V8 בל"ר לזה שבג'יפ.
התנהגות כביש של גראנד/צ'רוקי + 4" הרבה יותר בטוחה ויציבה בגלל צורת המרכב הנמוכה ומבנה הרכב. גם בשפצ"ים.
נכון, יש יותר חלל פנימי בתא הנוסעים של הדיסקו, בעיקר בגובה, WTF, מה זה משנה? תא המיטען כמעט זהה, רוחב של שני הרכבים גם כמעט זהה.
יותר חשוב לי שהחימום יפעל בימים הקרים האלה, ושכל הדלתות ינעלו לי בגשם השוטף. מישהו מכיר דיסקו שעונה על הדרישות הבסיסיות האלה?
רמי,
הציטוט והשאלה שלי לא הופנו כלפיך אלא כלפי השואל המקורי שבחר להתעלם משאלתך.
ברור לי שאתה שמת לב לשאלה....
סער.
רמי, בתור אחד מהמשפחה שלך תרשה לי להעיר לך שאתה אכן חוטא בסינוור מסויים... :-D
הדיסקברי מציע מרווח פנימי, כולל תא מטען, עדיף משמעותית גם על גראנד צ'רוקי ובוודאי על הצ'רוקי. הוא מגיע גבוה יותר ועם מתלים הרבה יותר טובים בתור סטנדרט, אחרי זה כשמשפרים אז באמת שגם את הג'יפים וגם את הלנדרוברים אפשר לקחת רחוק מאד מאד. מבחינת שיפורי מתלים אני לא רואה הבדל עקרוני בעלויות ובאפשרויות. את הג'יפים חייבים להגביה 3.5 - 4 אינץ' בשביל צמיגי 31, את הדיסקברי מגביהים פחות מזה עבור צמיגי 32 אז השאלה שלך על הגבהה של 4 אינץ' היא לא ממש נכונה, 4 אינץ' זה סטנדרט עבור צ'רוקי אבל הרבה עבור דיסקברי כי הוא מתחיל יותר גבוה.
הדיסקברי על הנייר, בתור רכב חדש במבחן דרכים, תמיד לקח את כל המתחרים שלו. בקטע הזה המגזינים היו עקביים ובצדק, וזה נכון גם לדיסקברי 3 מול הגראנד צ'רוקי החדש אם אתה זוכר. אבל לא מדובר על כלים חדשים בכלל, מדובר על כלים ישנים, שעברו הרבה, ולא מדובר על כלים מקוריים, בכל מקרה בכלים האלו אתה משפר לפחות את מערכת המתלים ושם צמיגי שטח גדולים מהמקוריים. ואיפה שהדיסקו נופל זה במנוע מצד אחד, ובאמינות מצד שני. והאמינות זה הבעייה האמיתית.
נמרוד, גם אני לומד מהניסיון של אחרים אבל רק דרך העינים לא משמועות...
בתור בעל 3 ל"ר וסופה אחת אני יעול להגיד שהל"ר לא יותר יקר לאחזקה מכל רכב אחר (אולי אפילו יותר זול בעבודה עצמית)
לעניין הראשים, אני מכיר לפחות 5 רכבים ממקור ראשון שלא פתחו בהם מנוע מעולם+ הרכבים שלי למעט ה110 האחרון שעשיתי לו ראש לאחרונה בגלל התעללות מצדי (לחץ טורבו 1.5BAR כמעט שנתים)
לענין ההגבהות, דיסקברי לא צריך להגביה בכלל בשביל 32" רק לחתוך כנפים אחוריות
אין לי ניסיון עם גראנד או צירוקי (למרות שאני מתחיל לפזול לכיון הגראנד בשביל האישה)
רמי, למה להגביה דיסקברי ב4"??? מה הוא עשה לך רע?
ולגבי החלל הפנימי והגודל הדיסקברי מנצח פה בענק! יותר מרווח, תנוחת נהיגה יותר טובה
אם הייתי רוצה לשבת כמו בטנדר הייתי קונה טנדר ולא צירוקי
יוני
בצ'רוקי אתה יושב כמו במשפחתית קטנה. זה רכב קטנטן. אני בספק אם משפחה יכולה להסתדר איתו. פשוט פצפון. עכשיו תדמיינו מה עושה לו מנוע 4.0HO.... איזה כיף!
בגראנד כבר הרבה יותר נעים ונוח, יש הרבה יותר מקום, הגרגור של V8 מחרמן אש, ולהבדיל מהדיסקברי - גם הביצועים תואמים למה שאפשר לצפות מ-V8.
אבל מה זה משנה? הכל כאן תיאורטי. הבנאדם צריך לנסוע 120 ק"מ ביום. כל יום. עם צריכה של 6 ק"מ/ליטר על כביש מהיר, זה אומר לפחות 20 ליטר דלק ביום = 110 שקל. כל יום... אם הוא לא מקבל את זה בחזרה מהמעביד, אין מה לדבר.
שלום
אני כותב בשם אמיר: מישהו יכול להבהיר למה הכוונה בבעיות אמינות לאדם שנוסע המוווווןןןן בכביש ועושה טיולים שפוים (עד היום רוב המעלות בירידה...) הקיצר מחפש לטייל ולא לשבור את הרכב.
והאם יש רכבים אחרים שמישהו יכול להמליץ עליהם בתקציב של 90,000 ש"ח?
בברכה
אמיר ודני