זקוק לעצות לפני התקנת נו סליפ בדנה 44
שלום חברים,
בשעה טובה ריסקתי את אחד הסייד גירס בדיפ' של הקורנדו, דנה 44, קייס רגיל, בלי C קליפס.
החלטתי לא לחזור על הטעות שעשיתי בפעם האחרונה שנשברו לי סטליטים (ברכב אחר, סרן דומה),
ולהתקין נעילה. שמתי את ידי על נו סליפ לדנה 44, משומשת כחדשה.
הקפיצים שלה נראים כאילו סבלו התעללות קלה, כנראה בזמן הפירוק, ולכן ניגשתי לינוביץ' ורכשתי קפיצים חדשים לנעילה, ואת הגייג' עבור בדיקות המרווחים. וגם סֵתֶם למכסה הדיפ', שיהיה.
עכשיו לשאלות החשובות בחיים:
1. בחוברת ההתקנה, מתוארת פרוצדורת התקנה ללא הוצאה של הקייס, וכמובן ללא פירוק הקורונה.
מכתבות שקראתי וסיפורים של בעלי ניסיון, נראה כי מקובל לפרק את הקייס החוצה ולעבוד עליו בחוץ.
בגדול אני חושש מברגים תקועים (=גזורים) בקורונה מצד אחד, מצד שני אני רוצה לנקות היטב את פנים ההוזינג מרסיסי הגג"שים שמסתובבים שם. מה עוד, הפרוצדורה המדוברת כוללת שליפת ציריה אחת בלבד וההתקנה מסתמכת על ההנחה שהציריה השנייה נמצאת שם.
מה דעתכם?
2. שמן - בחוברת כתוב להשתמש בשמן שבמקרה ריצ'מונד משווקים, בצמיגות 75W-140. במקום אחר (כאן בג'יפולוג) קראתי להמשיך להשתמש בשמן ע"פ המלצת יצרן הדיפ'. מה דעתכם?
3. אשמח לשמוע הערות, הארות ועצות מבעלי הניסיון.
חוזר: זקוק לעצות לפני התקנת נו סליפ בדנה 44
כדאי לפרק את הדיפרנציאל. את הקורונה לא בטוח בכלל שאתה צריך לפרק, יכול להיות שהנעילה תיכנס גם בלי, וגם אם צריך, לפרק ולהרכיב אותה לא מסובך ואני לא מכיר מקרים של ברגים גזורים ככה שזה כנראה לא משהו נפוץ.
גם אם תיאורטית אפשר להרכיב את הנעילה כשהקייס בתוך הסרן, צריך להיות ממש מנתח גינקולוג בשביל לא להתייאש מההתעסקות עם הקפיצים הזעירים בתוך סרן מטונף מתחת לרכב... אתה גם ככה מוציא ציריה אחת, תוציא את השנייה זה בדיוק עוד 5 דקות, תוציא את הקייס עוד 10 דקות ותעבוד כמו בן אדם.
אמנם אני עם לוקרייט ולא נו-סליפ, אבל אני משתמש בשמן 75-140 והנעילה עובדת בצורה שקטה ביחס לרכבים אחרים שראיתי. בכל מקרה, לא נראה לי שזה יזיק, ואם רשום בחוברת שזה מומלץ, אז למה לא? כמובן שלא חייב להשתמש בשמן של החברה הספציפית.
תודה על התשובות, אשמח לקבל עוד טיפים ועצות מבעלי הניסיון.
אין כאן שום תורה מסיני. פשוט לעקוב אחרי ההוראות.
תקשר אם יש בעיות...
מנסיוני בדנה 44 הקורונה אכן מפריעה להוצאת הסטליטים והכנסת הנעילה, שלא כמו בדנה 60; אין לך ברירה אלא להוציא את 2 הציריות ולשלוף החוצה את הקייס.
אין לך ממה לחשוש, מקסימום תגלה דברים שמוטב עכשיו מאשר בשטח :twisted:.
לגבי ברגי הקורונה, לא חושב שתיתקל בתופעה כזאת אבל גם אם כן, אין שום בעיה לקנות סט ברגים בינוביץ או בברגיה (קח איתך את אחד הברגים כדוגמה; על ברגי פלדה מוטבע מספר המסמן את מידת חוזקם).
שמן - 80W90, לא צריך יותר מזה.
הסיפור לא צריך לקחת יותר משעה-שעה וחצי במידה ואתה מתעסק בזה פעם ראשונה, בהנחה שלא תיתקל בבעיות לא צפויות על הדרך.
גיתי
אתמול בלילה סיימתי להתקין את הנעילה... אני אנסה לענות על השאלות ששאלתי לפני ההתקנה, לטובת הדורות הבאים.
1. חייבים להוציא את הקייס. זה נכון כנראה מיחס העברה מסויים ומעלה, בכל מקרה אצלי (3.73), הקרוס שאפט לא יכול לצאת אם אתה לא מפרק את הקורונה.
2. הברגים של הקורונה לא עשו שום בעייה, ביציאה ובחזרה. אני מציין את זה כי בפעם האחרונה שביצעתי עבודה דומה (בסיקס), נגזר לי בורג או שניים והיה לא נעים.
3. שמן: בחנויות חלפים סטנדרטיות לא שמעו על 75W-140. יש תוספים, אבל כתוב עליהם משהו בסגנון "תשים מהחומר המגניב שלנו ויהיה לך סבבה של אחלה". שום דבר טכני. לא כמות דרושה, לא צמיגות, לא איזה תכונות של השמן ישתפרו, בקיצור לא התרשמתי. בנוסף, במדריכים ישנים של התקנת הנעילה כתוב להשתמש בשמן לפי המלצות היצרן. כנראה שההמלצה להשתמש ב-75W-140 היא מאוחרת יותר, אני אמשיך לחפש. בכל מקרה אני מתכוון להחליף את השמן בקרוב, לטובת ניקוז שבבים שאולי נשארו.
4. זמנים: זה נכון שאני הרבה יותר יסודי (טוב נו, איטי) מאחרים, אבל עדיין, אני לא רואה דרך לסיים את העבודה הזו בפחות מחצי יום עבודה, בתנאים ביתיים, בחניה. רק להוריד לחנייה את כל הכלים, החומרים, הג'קים והבוקים, להדפיס את המדריכים ולפרוש הכל לעבודה נוחה: חצי שעה לפחות, אם המעלית לא הייתה תפוסה :) . להרים את הרכב, לפרק גלגלים, בלמים(דיסקים וקליפרים), לשחרר בלם חנייה, ציריות, לנקז שמן, לפרק מכסה דיפרנציאל, לסמן ולפרק קסוות מיסבים, להוציא את הקייס, לפרק את הדיפ', לנקות הכל הכל הכל משבבים ושאר דרעק, להרכיב את הנעילה בתוך הקייס...
ואז שוב הכל בסדר הפוך, והפעם לסגור כל בורג במומנט הנכון (ויש ברגים שצריך לסגור במומנטים... גדולים) - את כל זה בשעה וחצי??? וואללה, אני חייב לראות את זה פעם. אני אשתדל לא למצמץ בשביל לא להפסיד כלום.
5. הכי חשוב: איך הרכב מתנהג. קודם כל בכביש: בנסיעה רגועה, לא מרגישים כמעט כלום, למעט קליקים קטנים כשהנעילה ננעלת, בסוף פנייה למשל. בלימות רגילות, בלימות חרום, בלימת תוך כדי סיבוב: הכל רגיל וצפוי, ואפילו ה-ABS לא מתבלבל. בנסיעה קצת יותר אגרסיבית, ומעשים טפשיים כמו קיק דאון בתוך פנייה, הנעילה ננעלת תוך השמעת "קלאנק" רועש, הזנב מזדעזע, והנעילה משתחררת מיד. קיימת משיכה בהאצה לצד אחד, ומשיכה בהאטה לצד שני, קרוב לוודאי בגלל שהצמיגים לא זהים.
הבדיקות האלה היו חשובות לי מאוד, כי הרכב משמש ביום יום את אשתי ובתי, ואני לא יכול להתפשר על בטיחות. אם הרכב היה מתנהג באופן לא משביע רצון בכביש, הנעילה היתה יורדת.
בשטח: היה כבר די מאוחר בלילה, ירד מבול, הנעילה חדשה על האוטו... לא הייתי בטוח שזה רעיון טוב להכניס את הרכב למאמצים, חוץ מזה מי יחלץ אותי עכשיו אם אני אתקע?
בכל זאת הילד הרע נכנס בי בפנים, וירדתי לשבילים הבוציים של השרון, ולמרות שעד היום לא מתתי על בוץ (ועכשיו הבנתי למה...), הרכב פשוט הדהים אותי בעבירות שלו בבוץ. איזה כיף!!!
בקרוב בדיקה בשטח טכני ואז יתחיל הכיף האמיתי.
תודה לכולם על העזרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי בוזי
3. שמן: בחנויות חלפים סטנדרטיות לא שמעו על 75W-140. יש תוספים, אבל כתוב עליהם משהו בסגנון "תשים מהחומר המגניב שלנו ויהיה לך סבבה של אחלה". שום דבר טכני. לא כמות דרושה, לא צמיגות, לא איזה תכונות של השמן ישתפרו, בקיצור לא התרשמתי. בנוסף, במדריכים ישנים של התקנת הנעילה כתוב להשתמש בשמן לפי המלצות היצרן. כנראה שההמלצה להשתמש ב-75W-140 היא מאוחרת יותר, אני אמשיך לחפש. בכל מקרה אני מתכוון להחליף את השמן בקרוב, לטובת ניקוז שבבים שאולי נשארו.
במכשירי תנועה ניתן להשיג שמן 75W-145 וגם שם הרחיב היצרן (קרייזלר) המלצות השימוש בשמן זה.
אייל
בוזי, תתחדש!
הנעילה תגרום לך להרגיש UNDERSTEAR בהאצה וOVERSTEAR בבלימה, זה טבעי וקשור לזה שאתה מאיץ ובולם עם הגלגל הפנימי (החיצוני רץ חופשי מהר יותר).
אתה תרגיש עליה בנטייה של הרכב לזרוק את התחת בסיבובים כשהאחיזה נמוכה, צריך להתרגל ליותר עדינות עם הגז בסיבובים. אני מאוד נהנה מזה כשאני לבד ...
עדכונים:
היום הרכבתי שני צמיגי AT משומשים מלפנים, ואת הפירלי MT מאחור. שיפור ניכר בכביש, ההגה רגוע יותר, ופחות מושך הצידה.
בשטח, נו, זה מאוד מעניין שהנעילה האחורית דוחפת קדימה דרך שני צמיגי MT, וה-AT הקדמיים סתומים בבוץ. לבוץ על בוץ יש מקדם חיכוך 0, ואז הרכב נוסע ישר קדימה, בלי קשר לאן מופנה ההגה. זה מעניין, מעודד מחשבה יצירתית. אין ספק שבשביל בוץ צריך צמיגי שטח...
אני אחכה שייפלו לי שני צמיגי שטח טובים, וארכיב אותם מלפנים.
בינתיים אני נהנה מה-AT בכביש.
תודה לכולם, מי שיהיה בקרוב במדרגה של צלמון, שימסור לה ד"ש ממני, ושלא תשכח שיש לנו חשבון לסגור ;).
בקורונה של דנה 60 יש חור מול פין האבטחה של הקרוס שאפט ואין צורך בפירוקה,
האם לא קיים דבר כזה גם בדנה 44?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יובל48
בקורונה של דנה 60 יש חור מול פין האבטחה של הקרוס שאפט ואין צורך בפירוקה,
האם לא קיים דבר כזה גם בדנה 44?
החור קיים, אבל מעל יחס העברה מסויים, הקורונה עבה מדי ומונעת מהקרוס שאפט לצאת. חובה לפרק אותה ע"מ לאפשר לקרוס שאפט לצאת.