טוב, כרגיל אני אכלתי אותה הכי חזק.
הכל התחיל כאן:
הסופה פרשה כנפיים, היכונו לביאת המשיח (או כל 4X4 אחר)
אחרי 5עמודים של התפלמסות וכמה ימים של מחשבה החלטתי לרכוש דיפנדר.
אחרי 6 חודשים של חיפושים ובדיקה של עשרות רכבים,
חשבתי שמצאתי את הרכב הנכון -
הסרקופג.
מסתבר שטעיתי.
לכאורה הרכב היה לאחר ישור קו של כל מערכת אפשרית (מה שבדיעבד התברר כממש לא נכון) ומלבד שיפורים לא הייתי אמור להחליף בו דבר.
לקצר סיפור ארוך (ויקר) מאוד:
כשרכשתי את הרכב, המחירון עמד על 100K
בעל הרכב ניסה למכור את הרכב ב 120K כמעט חצי שנה.
אני רכשתי את הרכב לבסוף (שוב, סיפור מאוד מאוד ארוך ומסובך) ב-85K.
השקעתי את כל כספי, זמני ומרצי לטפל ברכב.
הרכב עלה לי 137,913 ש"ח בדיוק (קיימתי מעקב על כל מה שעלה לי להביאו למצב בו מכרתי אותו - ראו שרשור הסרקופג ועוד כמה שרשורים שלי בפורום ל"ר).
7 חודשים לאחר שרכשנו את הרכב, החלטנו שאנחנו עוזבים את הארץ והרכב הוצע למכירה. המחיר ההתחלתי שביקשנו היה 120K.
כל המערכות ברכב טופלו / שודרגו / שופצו.
לרכב בעת מכירתו היה מנוע חדש (לא מהקופסא, אבל מנוע עם 16K ק"מ שירד מדיסקברי חדש שעבר תאונת טוטל לוס).
אני לא הצלחתי למכור את הרכב ועזבתי את הארץ מבלי למכור אותו.
אישתי נשארה בארץ עוד כחודשיים אחרי ובסופו של דבר, יומיים לפני העזיבה שלה, מכרה את הרכב ב-
70,000 ש"ח.
(תעשו את המתמטיקה לבד :cry: ).
ימחלו כל החברים על השימוש בצרפתית: אין קונים!
זייני שכל - יש בלי סוף!
כל אחד מנסה להוריד לך את התחתונים ואף אחד לעולם לא יעריך את ההשקעה שלך ברכב.
כשהדיפנדר שלנו נמכר, אני בספק אם היה דיפנדר במצב מכאני טוב יותר ממנו בארץ (אלה אם כן הוא הרגע יצא משערי הסוכנות של חברת המזרח) ובכל זאת הבחור התלבט, כי בעשיריה פחות (60K) היה לו דיפנדר ישירות מהמכרז...:roll:
תשכחו מלראות את ההשקעה בחזרה, רכב קונים ומשפרים בשביל להנות ממנו ולא בשביל לנסות להחזיר את ההשקעה במכירה.
אלמלא היינו עוזבים את הארץ, הרכב לעולם לא היה עומד למכירה (לפחות לא בעשור הקרוב) רק בגלל ההשקעה בו.
לרכוש היום דיפנדר זה שוק של קונים, אתה קובע את המחיר, השוק מוצף ברכבים.
רובם נבלות.
אלו שלא נבלות מבקשים מחיר יקר.
המוכרים של אלו ימשיכו לשבת על העץ הגבוה שלהם עד שבאמת יהיו לחוצים למכור (בדיוק המקרה שלנו). בסוף הם ימכרו במחיר מצחיק.
אני אישית לעולם לא אחזור להרפתקאה הזו שקוראים לה "לנדרובר דיפנדר משומש" (רק חדש ואם אין כסף לחדש - לא קונה לנד רובר).
על מה אני מצטער? על זה שלא הקשבתי לנמרוד (מלר) מהתחלה:
יואב, בהצלחה בכל בחירה שתעשה, אבל תקשיב לנמרוד.
אנחנו יודעים מה החלום שלך - יש חלומות שמוטב שישארו חלומות .