חוזר: הלחץ אוויר בסמוראי יורד
עברית קשה שפה ;-)
אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף, אבל ממה שכן הבנתי נראה לי ששוה לבדוק בפאנצ'ריה את הצמיג.
אם לחץ האוויר שיורד הוא קבוע אחרי כל פעם שאתה מנפח, זה נשמע כאילו יש לך עצם זר (ניחוש פרוע, מסמר) שתקוע בגלגל ויוצר חור שנסתם ברגע שלחץ האוויר יורד והצמיג סוגר הרמטית על העצם הזר. זה קרה לי כמה פעמים בצמיגים של מכוניות רגילות, אני מניח שזה לא שונה ב 4X4.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי בומס הקופץ
עברית קשה שפה ;-)
אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף, אבל ממה שכן הבנתי נראה לי ששוה לבדוק בפאנצ'ריה את הצמיג.
אם לחץ האוויר שיורד הוא קבוע אחרי כל פעם שאתה מנפח, זה נשמע כאילו יש לך עצם זר (ניחוש פרוע, מסמר) שתקוע בגלגל ויוצר חור שנסתם ברגע שלחץ האוויר יורד והצמיג סוגר הרמטית על העצם הזר. זה קרה לי כמה פעמים בצמיגים של מכוניות רגילות, אני מניח שזה לא שונה ב 4X4.
יש בזה משהו
מצטער על השגיאות
פשוט לא היה לי זמן
אז רשמתי את כל ההודעה באיזה עשר שניות
רותם.
שתי אפשרויות נוספות בהנחה שאתה נוסע על tubeless :
1. הג'נט עקום ממכות שקיבל ומשם בורח אוויר. הפתרון - יישור.
2. הוונטיל ( וזה משהו שהיה לי ) קטן מדי לחור שבו הוא יושב ומסביבו בורח אוויר . הפתרון - החלפת
וונטיל לחדש או הגדלת החור והחלפת הוונטיל לגדול יותר .
מאד מוכר , גם אני סובל מזה,
יש שתי אפשרויות (וזאת מכוון שאמרת שזה בכל הגלגלים ואני פוסל את אופצית הפנצ'ר) -
1. שאכן נכנס חול/בוץ
2. שהפיה בלויה/קרועה קרע קטן שלא נראה בעין/זזה ממקומה
האפשרויות לתיקון -
1. פנצ'ריה - לפרק הצמיג , לנקות הג'נט, למרוח חומר "פלא" שאמור להגן ולא מועיל אבל לפחות התקלה טופלה עד ללכלוך הבא.
2. פנצ'ריה - להחליף את הפיות בכל הגלגלים ולדאוג שיהיו פיות קצרות כדי שלא יפגעו מעצמים חדים כאשר אתה בשטח. אם יש לך עודף כסף , תחליף לפיות מתכתיות קשיחות ואז בכלל יהיה לך ראש שקט (עלות משוערת 200+ לסט 4 גלגלים) ואם חפץ אתה בלחסוך גם זמן בעת הורדת אויר לפני כניסה לשטח ויש לך עודף כסף אז תחליף לפיות של STUN שגם מאפשרות הורדת אויר מהפיה על ידי וסת שנמצא על הוונטיל (300+ש"ח), קובעים מה הPSI הרצוי והוא יוריד את האויר בהתאם (רק חבל שהוא לא ממלא :mrgreen: )
3. לשלב בין 1 ו-2
וואו אני ממש מתרשם מההשקעה
סך הכל ירידת אויר לך תשקיעה כמה מאות שקלים
הדרך הפשוטה ביותר ללא הוצאה של שקל
פרק את הגלגל מהרכב בדוק שאין מכות בגאנט שפוך על הגלגל מיים כאשר הוא שוכב ולאחר מיכן על הצד השני אתה תראה מאיפה יש בועות
נניח שמצאת את הבריחה הוצא את הוינטיל דפוק עם פטיש גדול על הצמיג ומסביב לכל החישוק
ניתן לדפוק על לום שאינו חד מחשש שיקרע את הצמיג
לאחר שהצמיג ירד למטה תוכל לנקות עם סקווטש את דפנות הצמיג מבפנים אולי תזדקק למברג לגושים שנדבקו חזק
זו עבודה מעצבנת לפרק את הצמיג אבל זה אפשרי
אם אני הרכבתי לבד צמיגי 33 עם כפות אז לא בעיה לעשות שום דבר
ואם תרצה להוציא כמה שקלים אז בקש מהפנצ'ריה להוציא את הצמיג לגמרי בינתיים תעשה ניקיון בגאנט
ותן לו להרכיב והלכו כמה שקלים אבל חסכת עבודה
תופעה מוזרה אצלי החלה לא מזמן ,
שלום,
יש לי צמיג 205/75/15 על ג'נט 7".
כאשר אני ממלא את הצמיג בלחץ של 23-20 PSI לנסיעה רגילה בכביש, אני יכול למצוא את עצמי עם צמיג ריק מאויר (5-6 PSI) במידה והרכב עמד יותר משעה.
לעומת זאת , אם אני עולה ל24-25 - הצמיגים שומרים על לחץ האויר גם אם הרכב עמד לילה שלם.
האם זה מעיד על בעיה בג'נט (2 מתוך ה4 מתנהגים כך) או בעיה בצמיג או בעיה בוונטיל ?
בדקתי בכמה מקומות , לכן אלמנט ה"שכן הנבלה שמוציא לי אוויר" יוצא מהחישוב... הג'נטים עצמם נראים תקינים לחלוטין וללא פגיעות והוונטילים גם כן נראים תקינים ולא בלויים/יבשים, מה גם שאם הייתה בעיה בוונטיל אז לא משנה איזה לחץ הייתי קובע, האויר היה יורד...
תודה,
אמיר
תמלא את הצמיגים בלחץ שבו האויר בורח ותשים בתוך אמבט מים , עכשיו תסתכל מאיפה בורח אויר.
אם אתה רואה שהאויר בורח מהונטיל - כבר לא צריך ומר מה לעשות ..
הייתי שואל אם בתקופה האחרונה הורדת והחזרת את הצמיג מהג'אנט .
אני מניח שהצמיגים שלך הם tubeless ולכן הייתי אומר שאו שהג'אנט עקום או ששפת הצמיג פגומה - יכול להיות שבמהלך התקנה גרמו ל "צביטה" של הצמיג ועקב כך גרמו לפגם כלשהו בשפתו .
תמשיך למלא 24-25.......
אין שום מצב ש-2 psi יגרמו להבדל שכזה.
תתחיל לחפש את השכן!
אם אני זוכר נכון, לפי הקישור לאתר עם דוגמא של הצמיג (מקסיס) רשום במפרט שהצמיג מיועד לג'נט 5.5" ולא 7".
יתכן שבלחץ גבוהה הצמיג נדבק לג'נט אפילו שהוא רחב מידי ולכן לא בורח האויר, ובלחץ אויר נמוך יותר אין מספיק לחץ בכדי לפצות על ההבדל במידות ולכן האויר בורח.
אספה - זה בדיוק מה שאני חשבתי , שאולי הצמיג לא מתאים לג'נט, אבל זה מה יש עד שנעלה במידות.
וכן , גם חשבתי על זה שבשביל 2 PSI לא שווה להתחיל עכשיו להפוך את העולם, פשוט היה לי מוזר שזה כל כך קטנוני.
תודה לעונים.
יום טוב.
בוקר טוב
אתמול בטיול עיקמתי את הגאנט גילתי את זה אתמול בערב
נכון להיום בבוקר לא ירד שום אוויר
האם כדאי להחליף אותו? או להשאיר אותו במידה ולא ירד לי אוויר?
מדובר בגאנט ברזל של סיקס 8'
תודה לעונים
לא קשור ללחץ אויר- ג'אנט עקום מחליפים! למה? ככה! כי הצמיג לא "יושב" טוב על הג'אנט.
המרחק מכאן ולתקלה בטיחותית רצינית- קצר מאד.
הייתי מנסה להתייעץ עם בעל מקצוע (פאנצ'ר מאכר לצורך העניין) כדי לשמוע את דעתו בנושא, אולי ניתן ליישר
בכל מקרה, עם ג'אנט עקום לא נוסעים
ואלירן, תפסיק לזרוק פה משפטים של אנשי קבע :)
הצבא הזה הורס לאנשים את החיים.. :P
ציטוט:
נכתב במקור על ידי bobsfog
בוקר טוב
אתמול בטיול עיקמתי את הגאנט גילתי את זה אתמול בערב
נכון להיום בבוקר לא ירד שום אוויר
האם כדאי להחליף אותו? או להשאיר אותו במידה ולא ירד לי אוויר?
מדובר בגאנט ברזל של סיקס 8'
תודה לעונים
קח פטיש ותיישר את מה שעקום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
קח פטיש ותיישר את מה שעקום.
השאלה היא אם הוא יצליח ליישר את זה טוב...
אגב, לפאנצ'רמעאכרים יש מעין כלי ליישור ג'אנטים- משהו שנראה כמו לום...
עשיתי את זה כמה פעמים. לא זכור לי שנתקלתי בבעיות כלשהן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Viper
השאלה היא אם הוא יצליח ליישר את זה טוב...
אגב, לפאנצ'רמעאכרים יש מעין כלי ליישור ג'אנטים- משהו שנראה כמו לום...
ולאחר היישור, הולכים לפנצ'רמאכער לצורך איזון הצמיג מורכב על הג'אנט.
הלו, זה CJ, ...
אביגדור