הפתעות בהליך חיפוש 4X4[ מחירים.]
שלום לכם .
אני בהליכים.
בצוטוטתי בשבילי הסוחרים,הופתעתי,מחירי דיסקו בנזין ,שחוטים .
הופיע שחקן חדש,מרצדס ML שנות 2000 בנזין.בסביבות 50000 שח ,ולא אחד.
מצבם של הגיפים גיפים,צירוקי ומשפחתו,הרבה יותר טוב ,וזה בלשון המעטה,
מאשר משפחת לנדרובר.וזו לדעתי קביעה.
יש מקום בו אפשר לראות איזה מבחן לML?
ודעה כללית עליו.
חוזר: הפתעות בהליך חיפוש 4X4[ מחירים.]
הML הוא מצד אחד צעצוע כביש לא רע בכלל, עם כל הפינוקים, עם מתלים מצויינים לכביש ועוד... מצד שני- בשטח הוא יודע להתקדם, בעיקר בזכות צמיגי 32", ומערכת העברת כוח לא רעה. הבעיה- יותר מדי פלסטיקים למטה...
מצד שני... יש שיפורים. הנה קישור לאתר שמפרט שיפורי שטח אפשריים. תוסיף לזה כיסוח פלסטיקים מיותרים, ותגיע למשהו לא רע בשטח. חלק מהשיפורים שמפורטים באתר הורכבו על ML שאני מכיר, ויש לו בהחלט מה להציע...
http://www.whnet.com/4x4/offroad.html
אסף.
אכן חומר למחשבה.
רובם כמו שיצאו מהמפעל ,אפילו אבק לא ראו.
קיטים ,קפצים,מגיני סף?גחון?
מישהו טיפל בעצמו בM.?
אחזקה שוטפת?
מערכת ההנעה, לפי הבנתי 4X4 קבועה,
דיפרנציאל מרכזי מוגבל החלקה? יש LOW אמיתי?
נראה על פניו עסק לא רע עם הרבה פוזה.למרות הפלסטיקים!
יש גם מקום לשטח טכני ?[עדין].
ביטוחים?
מערכת ההנעה- שילוב אוטומטי שאפשר לנעול (יש קיטים לנעול פין שעל הטרנספר מבחוץ, אפשר גם לאלתר). דיפרנציאלים "גיבורים" של ZF. גם להם יש אפשרות להוסיף נעילות. לרכב יש מערכת אלקטרונית לבקרת אחיזה, שעובדת לא רע גם בשטח. עדיין זה לא נעילות אמיתיות.
מתלים- יש קיט של אייבך/ בילשטיין שנותן הגבהה רצינית (עד צמיגים 285 = 33 אינצ'). מהלך קשה עד בלתי אפשרי להוסיף- כי הזרועות העליונות מאוד קצרות. מלפנים- מוטות פיתול שמגבילים מאוד. אפשר להוסיף בודיליפט (לא רצוי).
מיגונים- סה"כ המכללים מוחבאים טוב בתוך השלדה. טנק דלק מאוד פגיע, הצדדים מתחת לדלתות מאוד פגיעים ונמוכים, פגושים נמוכים, גלגל ספייר...
שטח טכני... בעדינות...
אסף.
אתה מתעלם מנקודה מאוד חשובה - מחיר חלקי החילוף.
זה לא חוכמה לקנות רכב זול כי מחירו זול, אתה צריך להסתכל לטווח הארוך ולשאול את עצמך כמה שאלות:
למה הוא זול?
אני משער (משער בלבד, מעולם לא התעניינתי ברכישה של רכב כזה) שמחירי חלקי החילוף של הרכב הנ"ל, שלהזכירך מוצב ותומחר כרכב יוקרה, יהיו מרקיעי שחקים.
אני גם משער, שיהיה דיי קשה למצוא חלקי חילוף לא מקוריים לרכב זה בארץ.
שיפורים?
עובדה שיש, אבל שוב, כמה הם יעלו? מי שידו השיגה לרכוש את הרכב הזה, לא היה מוטרד כלכך מכמה יעלו השיפורים.
רוב הסיכויים שערכת שיפורים בסיסית, ראה ערך צמיגים, קפיצים, בולמים, הגנות (שהרכב הזה חייב) ונעילת דיפ' (אם לא הגיע על הרכב כסטנדרט), תגיע לפחות למחצית ממחיר רכישת הרכב (ובאמריקאים אתה פותר את הבעיה הזו בכמה אלפי שקלים בודדים).
צא רגע ממוד השטח הקרבי של האתר ותחשוב על חיי היום יום: חנית בעיר ומישהו דפק לך את המראה השמאלית והפנס הקדמי - כמה יעלה לך להחליף אותם? אני משער שכמה אלפים.
מוטב כי תתחקר כמה אנשים שהחזיקו רכב שכזה לאורך זמן ותקבל מהם אינדיקציה לגבי העלויות השנתיות.
אין ארוחות חינם.
בכל אופן בהצלחה.
ברק.
נכון!
אך כשמציבים דיסקו שחוט שנת דגם +-97-95 ,
מול מרצדס ML 99 2000 .
באותו סדר גודל מחיר ,צריך ורצוי לשקול.
וזאת למרות מחירי חלפים ,שלדעתי לא הרבה יותר יקרים,
והשיפורים ,אולי ,סט קפיצים בולמים+צמיגים ומיגוני גחון סף.
לא יעלו ככ שונה בין אחד לשני, לא?
כן כן צריך עוד לשאול .והרבה.
אתה בטוח לגבי ה 50K?
אני שמעתי על מחירים אחרים..מעל 100K לשנת 2000.
בכל אופן, הML לעולם לא תגיע לביצועי שטח של הדיסקו או הג'יפ.
בכביש אני יכול להעיד מנסיון של שבוע בגרמניה לפני מספר שנים על ML 270 CRD, - אחלה רכב כביש. מהיר ומפנק כמו פרייבט.
מה שמטריד באמת הם חלקי החילוף והטיפולים, אין כאן ינוביץ' או ג'קי כאלה שימכרו לך בזול. מעניין כמה עולה משאבת סולר למנוע הזה...
אני יודע שבמרצדס S קלאס מודל 2000 של מכר שלי הוחלפו לפני מספר ימים סט צלחות ורפידות בלם בעלות של 7000 ש"ח במוסך זול יחסית ולא מורשה...
בררררר.........
ציטוט:
וזאת למרות מחירי חלפים ,שלדעתי לא הרבה יותר יקרים
או, כאן אתה טועה. החלפים לא רק "הרבה יותר יקרים", הם הרבה הרבה הרבה יותר יקרים. בוא נגיד, שאפילו יותר מטויוטה, בוא נאמר ש"כמשקלם בזהב" מתאר לא רע מחירי חלפים של מרצדס. אתה לא תהיה מודאג ממחירי חלקים של מערכת ההנעה שאמינה יותר מכל דבר אחר שיש בשוק. איכות ההרכבה הפנימית של מרצדס התחיל להתדרדר בדיוק בשנים האלו (עיתונאי רכב מתים על זה- סוף סוף יש להם מילא לא טובה לומר על מרצדסים)- עדיין לא מתקרב לרמה של, נגיד, מכוניות אמריקאיות. מראה, חלקים לטיפולים שוטפים, כל אלו- יקרים. מצד שני, הסה"כ של תחזוקה שנתית, עם כל זה, עשוייה להיות זולה יותר משל דיסקו ישן ב 5 שנים.
אסף.
כן כן ,ממש ליד הבית [כפש] .שתי יחידות שונות ,יפות ושמורות . כמו הנהגות הבשלות שבהן!!
גם אני התפלאתי.
שוב אכן מרתיע מחיר החח.
שלא נדבר ביטוח!
כנראה אנשים שלא משחק להם פיחות המחיר האסטרונומי.
אני עוד חושב.[בלילה חושבים הכי טוב]
50,000 שקל לML שנת 2000? נראה לי יותר זול מג'ימני מאותה שנה...
בטוח יש סיבה טובה... אתה רוצה לגלות אותה? בבקשה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
50,000 שקל לML שנת 2000? נראה לי יותר זול מג'ימני מאותה שנה...
בטוח יש סיבה טובה... אתה רוצה לגלות אותה? בבקשה!
אין מה להסתיר.
כשאדע אדווח!
יום טוב .
לך בטח שאין מה להסתיר. התכוונתי שאם אתה מתכוון להתנדב, ולנדב 50,000 שקל כדי לבדוק - נשמח לעדכונים שלך! מה שכן, אתה ללא ספק עובר שדרוג הכי קיצוני שהיה כאן בפורום ולדעתי גם הכי משתלם - מCJ3 שנת תיכו למרצדס ML שנת 2000, ואני לא יודע בכמה מכרת את סבא אבל אני מנחש שאתה לא צריך להוסיף יותר מ20K שקלים... דיל המאה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
או, כאן אתה טועה. החלפים לא רק "הרבה יותר יקרים", הם הרבה הרבה הרבה יותר יקרים. בוא נגיד, שאפילו יותר מטויוטה, בוא נאמר ש"כמשקלם בזהב" מתאר לא רע מחירי חלפים של מרצדס. אתה לא תהיה מודאג ממחירי חלקים של מערכת ההנעה שאמינה יותר מכל דבר אחר שיש בשוק. איכות ההרכבה הפנימית של מרצדס התחיל להתדרדר בדיוק בשנים האלו (עיתונאי רכב מתים על זה- סוף סוף יש להם מילא לא טובה לומר על מרצדסים)- עדיין לא מתקרב לרמה של, נגיד, מכוניות אמריקאיות.
אסף.
למה לא מתקרב? להזכיר לכולם - ML מכל המודלים הוא... מכונית אמריקאית. הוא מיוצר באלבמה, וגם נראה ומרגיש ככה. חשבתם שקירקושים וחתיכות שנופלות מהרכב זה מחלה רק של ג'ימי/בלייזר S10 וקוריאניות זולות? יש לי חדשות בשבילכם - הדור הראשון המדובר של מרצדס ML סבל מאיכות הרכבה בינונית שהביאה לו מוניטין מפוקפק משהו.
חלפים של מרצדס לא נשקלים בזהב, אלא ביהלומים - הנה לך סיפור שמסתובב לאחרונה (ואין לי מושג אם הוא לא אגדה אורבנית) ומדבר אמנם לא ML ישן אלא על S קלאס שזה עתה יצאה מהאחריות ובוקר בהיר אחד לא הניעה עוד. אוטו חדיש של מיליון ומשהו שקל מגיע למוסך בגרירה... לא ביזיון?
בבדיקה התברר שהאשמה בלוח המחוונים ויש להחליף את כל יחידת לוח המחוונים קומפלט. כמה עולה החתיכה הנ"ל? 120K שקלים טבין ותקילין. לא פחות.
גם אם היבואן ילך לקראת הלקוח לפנים משורת הדין ויישא ברוב עלות התיקון, עדיין הלקוח יצטרך לשלשל מארנקו סכום אסטרונומי.
נכון שזה לא ML ישן אלא S קלאס מהדורות האחרונים המתוחכמים, אבל זה נותן לך מושג עם מה ועם מי יש לך עסק כאן. אתה מבוהל? מי שנוסע במרצדס יכול להרשות לעצמו. לא ככה? זו מכונית יוקרתית מתוחכמת ויקרה, אחזקתה מורכבת ויקרה.
תוסיף את את המורכבות הטכנית והאלקטרונית, את עלויות הטיפולים במוסכים המורשים, את העובדה שמהרגע שבמחשב משרד הרישוי נרשם שאתה הבעלים של מכונית מרצדס, מס-הכנסה מתחיל להתעניין בשלומך ולבדוק בציציותיך, ותבין למה הערך שלו מידרדר.
עכשיו נתונים טכניים - גלגלי 32 במקור? כסטנדרט? מאיפה הנתון הזה? אני זוכר את ה-ML מגיע לארץ עם צמיג 235/70/16 או משהו דומה.
ML הוא לא ממש רכב שטח רציני. לא הדגם הנוכחי ובוודאי לא הקודם. הוא עדין ופגיע, המתלים לא מתאימים, ובעיקר עמוס באלקטרוניקה, שהיא האויב מס' 1 של חובב השטח. זה SUV שמכוון לכביש, ובכביש הוא נהדר - נוח, מהיר, יציב, אוחז. כיף אמיתי. כל עוד הוא נשאר על הכביש הוא אחד הטובים.
ועוד דבר קטן - בשביל להשכיב "נקבות בשלות" לא צריך מרצדס, תאמין לי.:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
עוד קצת סבלנות לדעתי שנה שנתיים לא יותר
ויהיה לך כל רכב שאתה רוצה ( ממשפחת המפלצת המוצצת :) )
הכוונה לכלי רכב שכל תקלה היא לפחות מחיר הרכב
כל כלי הרכב האלה יש להם ירידת מחיר מדהימה .
תחום הרכב נמצא בצומת והכיוון בדרך כלל נראה מוזר
הכיוון הוא ליצר מוצר בעל אורך חיים קצר לקחת עליו סכום כסף גדול בכל הזדמנות
כאשר הרכב מגיעה לגיל 3 עד 5 מחליפים ידים ודופקים עוד קופה .
מי שמשלם ומשלם עשרות אלפים כן כן עשרות אלפים זה בעל הרכב המזדמן שמחזיק ברכב כזה
אחרי שהוא מבין שזה גדול על התקציב שלו הוא מוכן למכור בכל מחיר :!:
ושוב נמצא הפרייר התורן והמחיר יורד ויורד
נקודת המלכודת היא לא מה העבירות ולא מה ניתן לשפצר 8-)
מה שהקונה המזדמן לא יודע זה מה יעשה הרכב הזה כאשר תיהיה תקלת ABS
או מה יעשה הרכב הזה כאשר תיהיה תקלת רדיאטור
כמה עולה לשכפל מפתח לרכב כזה ?????????????.
כמה עולה מנעול דלת לרכב כזה ????????????
כמה עולה מראה ( אתה יודע כמה מחשבים יש בתוך המראה ? )
לאחרונה נדרשתי להחלפת דריאשפט לרכב בסגנון כזה ( הוא נסע על חוף הים ונכנס למים )
15.000 ש"ח . תאמין לי כל הפתרונות שכולם מכירים לא עובדים על הדריאשפט הזה :mad:
זה נכון לכולם ( לכל כלי הרכב שאתה רואה על כבישי הארץ )
וכשאתה נכנס לנישה של SUV צריך רק להוסיף עוד אפס למחיר
וכאתה נכנס לנישה של SUV יוקרתי צריך רק להוסיף עוד 2 אפסים ובדרך כלל 3 אפסים
ולהמתין לחלק בהזמנה מיוחדת ענין של שבוע חודש ואז אפשר לצאת לטיול .:cry:
איציק
ציטוט:
משפחת המפלצת המוצצת
אהבתי את ההגדרה הקולעת :)
מבדיקה מהירה, מרצדס ML שנת 1998 לא נמכר ב פחות מ 100000 ש"ח.
מחירון פברואר:
ML שנת 2000 320 - 126000 ש"ח
שנת 2001 430 - 140000 ש"ח
שנת 2001 270 דיזל - 141000 ש"ח
הML הזולה ביותר:
320 שנת 98 108000 ש"ח
קשה לי להאמין שניתן למצוא רכב כזה ב50,000 ש"ח (60% פחות מהמחירון)
שיו ,איזה פחד!
א.עוד לא נכנסתי לML .הפרטית משלי.
ב.הגאווה היתה בCJ3.
ג.מיתנדבים יש רק לצנחנים! ואני שיריונר גאה,הייתי!.
ד.סבא נמכר במחיר לא רע,אך לא מי יודע כמה.
ה. זה בהחלט לא דיל המאה,מפני שבסוד אגלה לכם ,בעצם כולכם יודעים את גודל ההשקעה הכספית
שנשפכה עליו, ולא אין דמעות.זה מחיר השריטה.
ו.כל האופציות פתוחות.
ז. תחליטו לבד למה נעצרתי בסעיף זה!!
חברים , לאחי היה מרצדס 320 דנדשה ,
נשבע לכם כי כל חודש אחי היה בוכה לי על העלויות ,
פה התקלקל מראה 11000 ש"ח
פה בולמים 7000 ש"ח
גיר??40.000 ש"ח
פחד
ללקוחה שלי היה ml שנתיים ברחה כל עוד נפשה בה ,
שרון מתה על ml או אקס 5 יודעים מה אמרתי לה?
אני לא מספיק עשיר להחזיק רכב כזה!!!!!
תגידו אתם מסתכלים על מחיר מחירון??? מינימום 30 אחוז פחות, מינימום!!!!! וזה במקרה שאתם לארגים
תנסו למכור רכב כזה, נראה אותכם , כמו וולוו תנסו,120.000 מחיר מחירון ?? מקסימום 70.000 ביום טוב
לקוח שלי קנה עכשיו וולוו במקום 175.000 שקל שילם 106.000 ש"ח
מאה ושש אלף ש"ח,
קפיש???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מאיר רוטברג
תגידו אתם מסתכלים על מחיר מחירון??? מינימום 30 אחוז פחות, מינימום!!!!! וזה במקרה שאתם לארגים
תנסו למכור רכב כזה, נראה אותכם , כמו וולוו תנסו,120.000 מחיר מחירון ?? מקסימום 70.000 ביום טוב
לקוח שלי קנה עכשיו וולוו במקום 175.000 שקל שילם 106.000 ש"ח
מאה ושש אלף ש"ח,
קפיש???
והרכב מבוטח אצלך במחירון, 175,000 שקל?! אני במקומו מה זה היה מדגדג לי המצית בכיס...