עזרה בפרוייקט: מנוע חשמלי לאופניים ממונעות...
אז ככה
אני לקחתי סטרטר של רכב והתאמתי לו גלגל שיניים קטן בגודל של הגלגל שיניים של הגלגל האחורי באופניים (שניהם אותו הגודל) הכל מורכב על האופניים חוץ ממצבר אני עדיין לא בדקתי איך זה עובד ביכלל אני רק יודע שהסטרטר של הרכב תקין לחלוטין והוא מורכב לאופנים עם תושבות ומחובר באמצעות שרשרת לגלגל האחורי עכשיו עדיין לא בדקתי איך זה נוסע וכולי ואני עכיו רוצה לדעת אם אתם חושבים שסטרטר יכול ליסחוב אדם במשקל 50 ק"ג +סטרטר שכל זה על אופניים
יש לסטרטר כוח ליסחוב?
כמה זמן נסיעה הוא יכול ליסוע עם מצבר 60A עם עצירות בשביל שהוא יתקרר בערך?
ד"א אני יודע שסטרטר לא כל כך מתאים לשמש כמנוע משום שהוא יתחמם וישבוק חיים מהר אבל אני רק מנסה את כל העיניין הזה..
בבקשה תענו לי על מה ששאלתי
תודה רבה
יקיר
חוזר: עזרה בפרוייקט: מנוע חשמלי לאופניים ממונעות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יקיר
עכיו רוצה לדעת אם אתם חושבים שסטרטר יכול ליסחוב אדם במשקל 50 ק"ג +סטרטר שכל זה על אופניים
עכיו= עכשיו אדם במישקל 50ק"ג +מצבר 60A
אם הכל מורכב ומוכן אז מה אתה שואל שאלות? יאללה שים את המצבר בתיק על הגב, חבר כבלים, ותגיד לנו איך זה נוסע...
לדעתי הסטרטר יחזיר ציוד מהר מהצפוי - אין לסטרטר קירור כמו של מנוע חשמלי רגיל הוא אינו בנוי לעבוד למשך זמן ארוך.
אין לי בינתיים מצבר אני צריך להשיג אבל בינתיים אני במתח מה אתם אומרים יעבוד וזה יסחב טוב?
יש לו כוח?
כמה זמן אפשר ליסוע עם זה עם מצבר 60A בערך..?
לKD2 אני לא הבנתי אותך
תודה רבה לכם
יקיר
נוא מה אתם אומרים זה יסחב<?
יקיר היקר
בקיצור ולענין
יסחב, כן. לאורך זמן, לא.
בהערכה 10 דקות או שהמצבר ימות או שהמנוע ימות (או שניהם)
אם שנהם לא עולים לך כסף (אבא, סחבתי השאלתי וכו) לך על זה.
למעשה אני מציע לוטו.
כול אחד ינחש כמה זמן זה יסחב.
מי שהכי קרוב יקבל את המצבר\סטרטר השרוף (-:
אני אתחיל:
9 דקות וארבעים ושלוש שניות.
נ.ב - מאוד מזכיר את ה"מטלות" של צוות המנחים השלומזלים ב top gear.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
יקיר היקר
בקיצור ולענין
יסחב, כן. לאורך זמן, לא.
בהערכה 10 דקות או שהמצבר ימות או שהמנוע ימות (או שניהם)
אם שנהם לא עולים לך כסף (אבא, סחבתי השאלתי וכו) לך על זה.
למעשה אני מציע לוטו.
כול אחד ינחש כמה זמן זה יסחב.
מי שהכי קרוב יקבל את המצבר\סטרטר השרוף (-:
אני אתחיל:
9 דקות וארבעים ושלוש שניות.
נ.ב - מאוד מזכיר את ה"מטלות" של צוות המנחים השלומזלים ב top gear.
למה שמצבר ישרף!?
וחוץ מיזה אני יעשה לזה הפסקות מידי פעם כדי שיתקרר...
ואם אני יוסיף איזה מפוח חזק שיכניס ולחץ אוויר לתוך הסטרטר זה יעזור קצת?
אני מהמר על 3 דקות עד שמשהוא במערכת מתפוצץ.
הסטרטר צורך כמות עצומה זרם ומיועד לעבוד לזמנים קצרים בלבד, כולל יתר הרכיבים במערכת כמו הסולונייד וכיו"ב.
אם אתה רוצה אופניים עם מנוע חשמלי ישנם מוצרים יעודיים לנושא שעובדים לא רע בכלל אם כי בגלל המצבר השימוש הפרקטי שלהם הוא לתלת אופניים.
אני מציע לך לבדוק את מהירות הסיבוב שלו לפני ישיבה על האופניים (סטרטר אומנם מסתובב לאט בהתנעה אבל ללא מאמץ ? לא יודע כדאי לבדוק)
לגבי צריכת מתח שוב קשה לדעת מן הסתם הוא יצרוך פחות ללא מאמץ של מנוע מכאני.
לגבי מצבר יש מצברים יעודיים בעלי פריקה איטית ועולים המון כסף. לא כדאי בטח לא בשביל פרויקט כזה
נסה קודם עם המצבר של האוטו לדעתי אם המצבר טעון טוב הוא יחזיק מעל 15 דקות 8)
השאלה איך אבא שלך יניע את האוטו אחרי זה
למה?
אפשר להטעין את המצבר מהדינמו שעל הגלגל הקידמי.....
הסטארטר לא יישרף. אני לא יודע מה יחס ההעברה בין הסארטר לגלגל האופניים אבל הוא לא ישרף כתוצאה מחום.הזרם בסארטר (כמו בכל מנוע DC) הוא ביחס ישר למומנט. ההערכה שלי היא שהמומנט שדרוש כדי להניע אותך על האופניים הוא נמוך מאשר לסובב מנוע נגד הקומפרסיה שלו. מצד שני הסאטרטר לא מיועד לעבוד לאורך זמן ומה שיקרה זה שחיקה מהירה של הפחמים.
במקום סטארטר חפש לך מנוע DC. אם אתה רוצה להדר מצא לך גם אמפליפייר שיודע לשלוט במהירות המנוע כך שתהיה לך אפשרות לשלוט בהאצה ולא "תקפוץ" בתחילת נסיעה וגם לא תעמיס כ"כ את המנוע.
בהצלחה
אלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי talw
למה?
אפשר להטעין את המצבר מהדינמו שעל הגלגל הקידמי.....
אם מצאת נוסחה שבה הדינמו יטעין יותר מהר מהפריקה של המצבר אז מצאת אנרגיה בחינם, ואם מצאת אנרגיה בחינם זה אומר שאתה עשיר מאוד. ;-)
גזגז, זו היתה בדיחה אם לא הבנת
דווקא חשבתי על מנוע קיטור, הפחם יהיה יותר קל מהמצבר .לא?
לגבי טעינת המצבר עם דינמו-לידע הכללי שלכם-רכבים חשמליים היום טוענים את המצבר שלהם בעזרת בלימת המנוע החשמלי ע"י הכח האלקטרומניע בירידה למשל או בכל בלימה אחרת של הרכב בעזרת המרת האנגריה הקינטית לאנרגיה חשמלית ואגירתה מחדש במצבר. לצורך הדגמה אתם יכולים לקחת מנוע DC פשוט ולשים נגד בין הקטבים שלו-תגלו שהרבה יותר קשה לסובב אותו,ידנית.זאת מכיון שסיבוב המנוע יוצר מתח על הקטבים וכאשר נסגר מעגל זורם בליפופי המנוע זרם שיוצר שדה מגנטי הפוך לכוון המגנט במנוע ולמעשה מפעיל מומנט נגדי לסיבוב המנוע.
ניתן בעזרת מערכת אלקטרונית פשוטה יחסית לאגור את האנרגיה הזו ולטעון חזרה את המצבר.
אלי
אלי,יפה כתבת .
אבל מדובר פה על אופניים עם סטרטר של קורטינה ,מצבר שנפ בתיק על הגב או על הסבל .
ולא על רכב חללי עם מנוע סופר נציל ,מצבר סופר יעיל, לגרים-המילה האחרונה ועוד ועוד....
אפשר גם להוסיף תאים סולריים על הקסדה שיעזרו לדינמו בקייץ,ולמפוח להכניס אויר לסטרטר.לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יקיר
אין לי בינתיים מצבר אני צריך להשיג אבל בינתיים אני במתח מה אתם אומרים יעבוד וזה יסחב טוב?
יש לו כוח?
כמה זמן אפשר ליסוע עם זה עם מצבר 60A בערך..?
לKD2 אני לא הבנתי אותך
תודה רבה לכם
יקיר
יסחב או לא, ישרף או לא, יעבוד או לא , טוב או לא... כל זה לא משנה, מה שמשנה זה שאתה עושה, בונה ומפנטז, זה מה שחשוב.
בהצלחה.
טוב שמעו קוראים לי יקיר יהב אני לא קשור ליקיר עם הסטרטר ואני חדש פה אז תקשיבו אני לומד כול פעם דברים חדשים ועכשיו בא לי לעשות פרוייקט חדש ואני עכשיו רוצה לדעת אם אני מחבר לאופניים דרך הסבל מנוע של חרמש או מכסחת דשא אז מה מהם ועבוד ומה לא וגם אני רוצה לדעֱת איך אני בידיוק עושה את זה אם למישהו יש איזה רעיון לעשות את זה ואם מנוע של חרמש מסוגל לישחוב אותי ועד כמה מהר תודה מראש יקיר-יהב אי סי שלי 290244280 ותסבירו בפירוט תודה רבההההֱ
הרעיון יכול לעבוד מיניסיון היה לי פעם אופניים
עם מנוע חשמלי של קלנועית 24V עם מתנע רך(סוג של בקר) ושני מצברים של 17 אמפר כל זה היה נחמד העיסקה היתה נוסעת משהוא כמו שלוש שעות והיא מגיעה למהירות של 60 קמ"ש
אבל עם מנוע של סטרטר אין לי ניסיון עם אופניים היה לי גם סוג של רכב קטן עם מנוע של סטרטר של טרקטור וזה היה נוסע לא רע ודי הרבה זמן עובד גם היום הכלי חוגג בימים הלו 21 שנה(קיבלתי אותו מתנה ליום הולדת 3)ועדין עובד כמו שעון
אוהד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אוהד אפרת
הרעיון יכול לעבוד מיניסיון היה לי פעם אופניים
עם מנוע חשמלי של קלנועית 24V עם מתנע רך(סוג של בקר) ושני מצברים של 17 אמפר כל זה היה נחמד העיסקה היתה נוסעת משהוא כמו שלוש שעות והיא מגיעה למהירות של 60 קמ"ש
אבל עם מנוע של סטרטר אין לי ניסיון עם אופניים היה לי גם סוג של רכב קטן עם מנוע של סטרטר של טרקטור וזה היה נוסע לא רע ודי הרבה זמן עובד גם היום הכלי חוגג בימים הלו 21 שנה(קיבלתי אותו מתנה ליום הולדת 3)ועדין עובד כמו שעון
אוהד
מסטרטר של טרקטור??
ואיך זה היה נוסע מהר??