כמה באמת עולה לנו להחזיק גראנד-צ'רוקי.
עברה שנה מאז רכשתי גראנד-צ'רוקי שנת 1998 ואני מתכבד להגיש לכם חשבון הוצאות שנתי כמייטב מסורת "כמה באמת עולה לנו להחזיק CJ " המיתולוגי...
אני אציין שהרכב נקנה לאחר חיפוש ארוך ומייגע עפ"י קריטריונים מחמירים כלקח מהעבר האפל.
הוא מיד ראשונה, 120 אלף ק"מ, יש לו הסטוריית טיפולים מתועדת, נקנה במחיר המחירון הבסיסי פחות 2000 ש"ח, עם שריטות בפח, כיפוף קל בסף הדלת, צמיגים גמורים,מצבר חלש, רעשים מבוקסות מתלה כלשהן, סרן אחורי מעט שורק.
חוץ מזה לא מצאתי שום ליקוי,עברתי על ההסטורייה, לא נלקח לבדיקה.
בדיעבד קנייה מאד מוצלחת - לא היו הפתעות רעות. נהגתי ברכב כ 5000 ק"מ, זה הקצב השנתי שלי, ככה שמחיר הדלק הוא שולי, הרכב צורך 1:5 בממוצע , אני לא מתקמצן על פתיחת מצערת (זה כל הכיף), מניח שניתן להגיע לצריכה ממוצעת של 1:6 אם ממש מתאפקים, אבל אם חיסכון בדלק זה הקטע שלכם - עברו לפורום עגלות.
בטיפול שוטף שממשיך את ספר הטיפולים, הוצאתי השנה 850 ש"ח - זה כלל שיפוץ ציריה, שמני גיר וסרנים, פילטר גיר ואוויר, העבודה על הרכב בוצעה על ידי.
נשמע ממש אופטימי, אני יכול לסיים כאן, אבל...
החלפתי ברכב את כל המיתלים, זאת הייתה הוצאה ידועה מראש כי רציתי ג'יפ ולא פרייבט, החלפתי גם את הגלגלים כי רציתי ג'יפ ולא קורקינט, רציתי נעילה אחורית אז החלפתי דיפ' אחורי והוספתי נעילה, על הדרך החלפתי גם את שאר המייסבים ומחזירי השמן בסרן. זה עלה לי 20 אלף ש"ח ביבוא אישי ועבודה עצמית. ניתן להסתכל על ההוצאה הזאת בשני אופנים 1. כעל "תוספות ושיפורים" כי שידרגתי את הרכב בכמה רמות וזה היה רצוי,צפוי ובשליטה. 2. כעל סוג של "יישור קו" כי גם אם הייתי נשאר במצב סטנדרטי הייתי צריך לשפץ סרן אחורי, להחליף צמיגים, בולמים, זרועות מתלה פגומות, זה לא היה עולה הרבה פחות (במוסך זה היה עולה יותר). בכל מקרה צריך לקחת סכום בסדר הגודל הזה ומעלה בחשבון ולהוסיף אותו למחיר הרכב, כי לא משנה מאיזה שנתון - אנחנו רוצים רכב שמסוגל לרדת לשטח מבלי להינזק וזה לא המצב עם רכב כזה סטנדרטי.
החלפתי גם טרנספר לדגם 242, הוספתי קולר לגיר, אלו לא היו דברים הכרחיים, אם כי מומלצים, קניתי גם כלי עבודה יעודיים, ספרות טכנית, סה"כ 4000 ש"ח.
אגרה שנתית עולה 2200 ש"ח ביטוחים עוד 4500 ש"ח בשנה.
שורה תחתונה- עם ידיים טובות, חברים טובים, סבלנות למצוא רכב טוב - יש לכם רכב, שיא הפינוק והנוחות (איבזור ברמה של SUV מפואר חדש בליגת ה 400 אלף ש"ח) שנוסע בשטח כמו שג'יפ צריך לנסוע, מהנה לנהיגה, מסוגל לסיים עקיפה של שיירת משאיות בעליות של סדום בתוך שניות...
כל זה בעלות של 120 אלף ש"ח, על הכביש, עם אגרה וביטוח משולמים לשנה קדימה, נכון לדגם 98 עפ"י מחירון של סביב 90 אלף ש"ח בזמנו.
הוצאות שוטפות על הרכב הזה במהלך 5 השנים הקרובות, צפויות להיות סביב 1000 ש"ח בשנה (טיפולים ובלאי), לא שונה מרכב חדש, ימים יגידו.
חוזר: כמה באמת עולה לנו להחזיק גראנד-צ'רוקי.
ניר החשבון שלך בסוף שנה ראשונה הוא נכון
החשבון שלך של כל התוספות שלדעתך היה צריך לעשות הוא במקום .
אבל החשבון מתעלם מ....
הוצעות גדולות שלא נכתוב ענקיות שיכולות להופיעה בכל זמן .
אתה חייב להיות הרבה יותר מנהג מצוי כדי לשלוט בתחזוקת רכב כזה לאורך שנים .
פוטנציאל המפלצת המוצצת קיים גם ברכב הזה .
איציק
ניר בוקר טוב,
ישר לעניין , כתוב פשוט וקל להבנה...אהבתי...
עכשיו יש לי כמה שאלות:
1. הגראנד שלך...אתה מתכוון להחזיק בו ...מה עוד יש בתוכניות המגירה נגיד לשנים הקרובות???
דהיינו מה עוד אתה מתכנן לשפר / להוסיף / או סתם לעשות כריפוי בעיסוק ומה העלויות המתוכננות?
2. ראיתי את כל הכתבות על העבודה שלך...וואלה מקנאה בך... כל הכבוד...אבל מחר בא אליך איזה חולה רוח ורוצה לקנות ממך את הרכב...האם תמכור?? ובאיזה מחיר???
3. דבר אחד שלא ציינת הוא...מצב הפנים של הרכב בזמן הקניה... האם היה במצב סביר או שהיה לך מה לתקן ולהחליף בתוך תא הנוסעים...
תודה
וכל הכבוד לך
איציק, תיקון לא צפוי של 10K ש"ח ביחס לערך של רכב כזה הוא לא הוצאה ענקית, לפחות לא בעיניי, בטח לא אם אני משווה אותו לכלי רכב אחרים ברמתו. אני לא מוצא מכלול שיעלה לי לתקן יותר ביוקר.
אם כל שנה תקרה לי הוצאה לא צפוייה כזאת, אני עוד עשוי להגיע לרמת ההוצאות שהיו לי על הסיקס בזמנו..., אבל ביחס למצב הרכב, הק"מ השנתי המתוכנן, העובדה שאני מטפל בו באופן אישי ולנסיון ארוך השנים איתו בארץ ובעולם, אני לא סבור שזה יקרה.
שאול, ברגע שהתחברתי לרכב הזה, התכנית היא להחזיק בו מספר שנים וההשקעה נעשתה מראש כדי שאני אהנה ממנה מספיק זמן (לקח מהעבר אמרתי...), אין לי עוד תכניות להשקיע בו מעבר לזה, אלא אם יתקוף אותי שוב הווירוס שמכה כרגע בצורה קשה במאיר רוטברג ולא נראה לי שיתפנה אלי בקרוב.
את הרכב אני אמכור כיום במחיר שישקף את ההשקעה הכספית, הזמן וכאב הראש + רווח הגון שיפצה על הזמן וכאב הראש שאני אצטרך להשקיע ברכב הבא. משמע - כחמישים אלף ש"ח מעל מחיר הקנייה שלו לפחות. ביום שאני ארצה למכור אותו, אני אמכור במחיר הגבוה ביותר שיציעו לי עבורו...
מצב הפנים של הרכב - כמו חדש. נסעה בו אישה מבוגרת ללא ילדים, הייתה לה קצת בעיה עם עמוד מסויים בחנייה אחת לכמה שבועות, נזק קוסמטי חיצוני בלבד שבזכותו לא חטפו אותו לפני שהספקתי לסגור איתה עסקה.
5 וחצי שנים על הגראנד 1995 שלי.
נרכש לאחר הרבה חיפושים , שמור ומטופל עם 90K ק"מ מספורטאי סלברטאי.
בעיות שהיו ברכב ברכישה - ציריה קידמית גמורה, זליגת חשמל, ומצבר חלש.
הרכב נוסע 15K ק"מ בשנה, נסיעות יום יומיות ולעבודה. מטופל ( שמן, פילטרים, גירוזים) פעמיים בשנה.
טיפול גדול ( הנ"ל + שמנים בסרנים, טרנספר, גיר +פילטר, פלאגים, בלמים אם צריך) פעם בשנתיים.
הרכב עבר שיפורים בדומה למה שניר עשה ( קיט מיתלים, נעילה, רדיאטור גיר, טרנספר242). בנוסף שיפורים במע' הפליטה, וניהול המנוע.
אם נפריד בין עלויות השיפורים + טיפולים שוטפים לתקלות אקראיות, אז אצלי כפעמיים בשנה התקלקל משהו לא צפוי ברכב, עלות שנתית ממוצעת לטיפולים + תקלות - כ 3000 ש"ח.
ביטוחים מקיף + חובה - 4200 ש"ח, טסט - 1420 ש"ח.
את הטיפולים ה"כבדים" אני מבצע במוסך. בעיות חשמל, טיפולים קלים לבד בבית.
אז מה התקלקל ברכב לפי השנים:
שנה 1 - ציריה קידמית, מצבר, משאבת מים.
שנה 2 - שיפוץ סנדלי בלם יד.
שנה 3 - תושבת מנוע, מחזיר שמן סרן אחורי, פאן קלאץ', חיישן חמצן, רדיאטור, צינור מים תחתון, 2 מוטות רדיוס עליונים, בורג+קפיץ בורר ידית בטרנספר.
שנה 4 - מחזיר שמן טרנספר, מצבר, גומיה לציריה קידמית.
שנה 5 ועד היום - אטם מכסה טיימינג מנוע, צינור בלמים שנתלש, מחזיר שמן סרן אחורי, רזיסטור מאורר מזגן, צינור מים קטן, משאבת מים ( סתם כי בא לי...).
בין לבין התעסקתי קצת בבעיות במגעים בקונקטורים שונים בתא הנוסעים, החלפת 2 מנועי נעילת דלתות, 2 פלסטיקים קטנים שמחזיקים את סוככי השמש, בולמים לדלת האחורית, ועוד כל מיני פיצ'יפקעס ששכחתי...
במשך כל שנותיו הרכב חזר פעם אחת על גרר הביתה, באשמתי המלאה.. :-D
בעצירה לארוחת צהריים בכפר תבור מזהה נזילה מבורג בטרנספר, בטיפשותי הרבה לוקח מפתח פתוח ומנסה לחזק את הבורג. ראש הבורג נשבר, ההברגה (חלולה) נשארת בפנים, וכל השמן יורד לכביש :confused:
בעזרתו של אבו שפם הגדול מכולם , ראש הבורג מרותך למקומו, והרכב נוסע, אך ידית הטרנספר קופצת, בקיצור.. גרר והביתה במונית...
שורה תחתונה.
מרוצה מאוד, כיף אמיתי.
בעצם.. ניר תיאר את זה הכי טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי grand
5 וחצי שנים על הגראנד 1995 שלי.
הרכב נוסע 15K ק"מ בשנה, נסיעות יום יומיות ולעבודה. מטופל ( שמן, פילטרים, גירוזים) פעמיים בשנה.
טיפול גדול ( הנ"ל + שמנים בסרנים, טרנספר, גיר +פילטר, פלאגים, בלמים אם צריך) פעם בשנתיים.
הרכב עבר שיפורים בדומה למה שניר עשה ( קיט מיתלים, נעילה, רדיאטור גיר, טרנספר242). בנוסף שיפורים במע' הפליטה, וניהול המנוע.
אם נפריד בין עלויות השיפורים + טיפולים שוטפים לתקלות אקראיות, אז אצלי כפעמיים בשנה התקלקל משהו לא צפוי ברכב, עלות שנתית ממוצעת לטיפולים + תקלות - כ 3000 ש"ח.
אם ה 3000 ש"ח כוללים את כל הטיפולים והתקלות (למעט שיפורים ואגרות), אזי 20 אגרות לק"מ זה זול מאוד!!! רכב פרטי ברמה גבוהה (ולא 1600 יפנומטי) מגיע לכ 30 אגורות בממוצע לק"מ.
האם לא הבנתי נכון את החשבון שלך?
אביגדור
אביגדור.
כן.
כל עוד שלא נפלת על מנוע-גיר-סרנים, את רוב העבודות אתה יכול לבצע לבד ברכב הזה וגם בעלות ממוצעת נמוכה יותר.
וואלה, עברו כבר שנתיים וחצי שהגראנד אצלי :D
"אז מה היה לנו"
הרכב נקנה מיד שניה במצב מעולה עם קילומטר'ז נמוך יחסית ומתאים למצבו.
לי לא היתה היסטורית טיפולים כמו אצל ניר. וביצעתי ישור קו מקיף שכלל:
ניקוז והחלפת כל השמנים והנוזלים בכל המערכות.
כמובן עם הפילטרים.
סנדלים, רפידות וסט קפיצים בבלמים האחוריים.
דרמים ורפידות בבלמים הקדמיים.
רצועה ראשית
פנסים ראשיים מזכוכית
עד לכאן היגעתי לכ 4500 ש"ח הוצעות מרצון.
אבל - כשבאתי לנקז את השמן ממערכת ההגה,שברתי את הניפל שעל מיכל השמן.
כמובן שאפשר לקנות רק קומפלט עם המשאבה = 1600 ש"ח.
כשל ראשון: משאבת דלק = 2600 ש"ח(מקורית)
תקופת הדיגום:
קיט 4.5, טרנספר, מיגון צד, צמיגים, גאנטים, נעילה(שהוסרה), אגזוז = 17000 ש"ח
שבירה ראשונה = צירייה שנשברה עלתה לי 1000 ש"ח
ומיד הוזמנו שתי ציריות משופרות = 1200 ש"ח
כשלים נוספים:
מחזיר שמן פיניון אחורי = 40 ש"ח
פאן קלאץ = 340 ש"ח.
מייסב קדמי(נאבה) = 510 ש"ח.
טיפולים:
אני מבצעה טיפול כל 5K מייל.
היום אני נוסע כ2500 ק"מ בחודש, את החישובים אני משאיר למי שרוצה.
כך שסך כל ההוצאות (לא כולל הדיגומים)הם שוליות לעומת עלות הדלק.
נשאר להוסיף את הריפוד גג שקורס = 700 ש"ח
יואב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי hitoy
סנדלים, רפידות וסט קפיצים בבלמים האחוריים.
דרמים ורפידות בבלמים הקדמיים.
=
סנדלים דראמים וסט קפיצים בבלמים האחוריים.
רפידות ודיסקים לבלמים הקדמיים.
יואב
אני קניתי גראנד שירוקי 95 מנוע 4L
יד 5 אצל הבעלים האחרונים 4 שנים עם היסטורית טיפולים לפחות מהארבע שנים האחרונות
במוסך מורשה , רכב נקי מתאונות יפה שמור למעט כמה מפסקים של חשמל שהיה צריך לסדר
הכל היה בגדר סביר פלוס , יש לציין שהרכב ניבדק ע"י בעל מוסך שמכיר טוב את סוג הרכב
ונאמר לי שהרכב טוב מאוד לשנתו
לאחר הקניה הרכב הוכנס למוסך מורשה [כבר טעות ]לטיפול קטן ולא הבנתי
איך יצאתי משם בלי 1500 ש"ח ותאמינו לי הטיפול היה קטן
שבוע לאחר מיכן הוחלפו צינורות הידראולים של השמן גיר מפני שהתחילו לינזול 800 ש"ח
כל השמנים הוחלפו ברכב בעבודה עצמית
לאחר חודש קיבלתי חום מחשבון הדלק ועשיתי הסבה לגז 9500 ש"ח
איך שיצאתי מההתקנה היתפוצץ הרדיאטור
אחרי זה דיסקים ורפידות ברקס קידמיות 600 ש"ח + עבודה עצמית
נמשיך הלאה דרישפט קידמי הלך שיפוץ 1200 ש"ח
גיר הלך 8000 שיפוץ כולל מחשב גיר
צמיגי שטח מקסיס חדשים 2600 ש"ח
בודאות שכחתי דברים נוספים
והשוס הגדול , כל זה בפחות משמונה חודשים
חישוב מהיר 24,000 ש"ח בלי לחשב את הדברים הקטנים
אחר שמונה חודשים התיאשתי ומכרתי את הרכב
יש לציין שהרכב נמכר יום לאחר הפירסום
זה שקנה את הרכב בקשר איתי עד היום והוא מפסוט עד הגג [ בטח , כל האוטו כבר חדש ]
יש אנשים ששומעים ואומרים לי שאם כבר תיקנתי הכל אז למה מכרתי
אחד מהשיקולים הוא שפחדתי מהמכה הבאה
שי,
על זאת נאמר עצוב ומבאס כאחד ... :cry: ליבי איתך.
על מה אתה רכוב כיום ? הפעם מבסוט ?
השאלה היא האם מדובר על חוסר מזל "מקומי" או שזה מה שקורה לרכבים האלה, בסבירות גבוהה (כי הרי בכל זאת ידוע לנו על אחרים המחזיקים גראנדים וצ'ירוקים בני אותו גיל ששפר עליהם גורלם ...), בהגיעם לגיל 11+ שנים ???
המטריד הוא שבסה"כ נערכו הבדיקות המקדימות לשלילת / מזעור הסיכוי לנפילה ובכל זאת זו ארעה...
אייל
אייל שלום
בזמן הקנייה הרכב היה במצב סביר פלוס זה אומר טוב ביחס לגילו
ולא היה שום דבר חמור
אני לא יודע אם זה מזל לא טוב או שפשוט רכבים מסוג זה הם פותנציאל לבעיות
אני חושב שגם וגם
לפני הגראנד נסעתי ארבע שנים על סופה 92 עם שטח קשה מאוד
הוצאתי בערך 10.000 ש"ח כולל פחחות וצבע במשך כל הארבע שנים
עכשיו אני נוסע על מזדה ואופניים , הג'יפ הבא רק סופה
היי שי.
מצער לשמוע, אבל גם לא מופתע.
כמה ק"מ הרכב עבר?
התקלה החמורה שהיתה לך זה הגיר, באמת מכה כואבת אבל הגיונית לרכב בן 11+ שנים עם 200K+ ק"מ על השעון.
שאר ההוצאות ( מע' גז + טיפול + צמיגים) לא צריכים להכנס למישוואה שלך.
זה הקטע עם הרכבים האלה.
אתה יכול ליפול על רכב מטופל וטוב שישרת אותך שנים ללא בעיות מיוחדות, או על צרה צרורה שהוזנחה ע"י בעליה הקודמים, וכאשר התרבו התקלות וההזנחה, ונוספה איזו בעיה חמורה כמו גיר או מנוע, אותם בעלים ממהרים למכור את הרכב ומשאירים את התיקונים לקונה ה"מאושר". שמתקן הכל משקיע כסף רב ומוכר את הרכב לבסוף, והקונה החדש נהנה ממנו :grin: ומבסוט.
רמי , הרכב עשה 170,000 והבעלים דווקה טיפל באוטו לא רע
היתה היסטורית טיפולים במוסך מורשה
שוב, אני חושב שזה שילוב של של חוסר מזל ורכב עם פוטנציאל בעייתי
אני גם מזדהה עם שי יש לי את האוטו 11 חודשים גראנד 4L 95 כבר הורדתי על האוטו מעל 20K שקל כאשר האוטו ניבדק במכון 4*4 והבוחן שהוא מכר שלי התלהב מהאוטו אז ככה הלך מנוע אחרי חודשיים כתוצאה מפיצוץ ברדיאטור,משאבת מים,בוסטר בלם,צירייה,פן קלאץ,ואני כבר לא זוכר.
ויש עכשיו בעיה שאני כבר מפחד להכניס את הרכב למוסך מפחד החשבון בעיה של זיהום אויר שבלי לתקן אותה הרכב לא יעבור טסט.
המזל שלא הוצאתי את הכסף שתכננתי לשיפורים א.כי אז לא היה נשאר לתיקונים ב.כי אני מוכר את האוטו כי אישתי כבר לוחצת ומיתלוננת על האמינות וההוצאות של הרכב.
אה כן, אסור להתקרב למוסך עם רכב כזה...
לפי החשבוניות שראיתי על הרכב שלי ששולמו ע"י הבעלים הקודמת, כמו כן עפ"י חשבוניות שראיתי על כלים אחרים שבדקתי- הטיפולים והתיקונים עלו אלפי ש"ח על כל שטות. ד"א גם בדיסקברי שהיה לי לפני כן הסיפור היה דומה...
אין מה לעשות, רואים אתכם עם רכב כזה וישר נדלקות העיניים,
כמו שהגעתי עם הרכב לזגג מראות בשם הרקולס כדי להחליף זכוכית למראת צד - ראו את הרכב וישר המחיר קפץ ב 300% ..., אני יודע שלוקחים שם סביב 50 עד 80 ש"ח בד"כ. כשהגעתי עם הגראנד המחיר עלה פתאום למעל 200 ש"ח... מידה מיוחדת בתחת שלי... נבטל לך את המנגנון הקודם..., בסה"כ חתכו מראה והדביקו לי אותה עם סיליקון אחרי שקילפו את הקודמת עם שפכטל.
ויש לציין שהמוכר משתתף מדי פעם בפורומי השטח ואפילו קראתי לאחרונה שהוא מחפש גראנד ...
תגובה להודעה: כמה באמת עולה לנו להחזיק גראנד-צ'רוקי.
ניר עברה עוד שנה (+), תן סיכום נוסף
עברה עוד שנה וחצי מאז...
צברתי עוד 17 אלף ק"מ - המצב המשפחתי השתנה והרכב נמצא בשימוש הרבה יותר מאסיבי.
הוספתי נעילת ARB קדמית , בולמי FOX, ייצרתי שני גלי הינע CV וסליפ-יוק אלימינייטור
כל הסיפור הזה עלה סביב 25K יחד עם שיפוץ סרן קדמי שעשיתי על הדרך , רכישת ציריות מחוזקות שעוד לא הרכבתי וזה מהזיכרון.
בטיפולים : החלפתי משאבת מים (עקב טפטוף מנחיר הביקורת) וצנרת קירור על הדרך, החלפתי סט חוטי הצתה ומכסה מפלג, טיפולים רגילים (פילטרים ושמנים), לא סבלתי מתקלות מכאניות לשמחתי.
מאז שהרכב חונה בחוץ הבד של התקרה החל לקרוס, יש לי גם תקלת ABS שעוד לא טופלה,
בקיצור הסיקס היה צמחוני בהוצאות !
?
יוניקס איזו השוואה מטופשת
סיקס זה מחלה, יסלחו כל מי שמתנהלים בעצלתיים על הגרוטאה הזאת אבל:
80 קמ"ש מקסימלים הכביש מהיר בדרך דרומה זה לא גליק גדול
בודי שכשיהיה גדול רוצה להיות גבינה שויצרית
שאמשיך?
ניר על פניו לא נשמע הרבה תקלות (מצד שני 10K בשנה זה די ייצוגי מצד שלישי יש כאן הודעה על TD5 לא משופר עם 17K ב4 שנים וחשבון הוצאות מנופח עשרות מונים).
הערכת מחיר לתיקונים שהיו + התיקונים הדרושים יש לך?